JO11-1: Intocht Sinterklaas bij Blauw-Geel ‘55

We schrijven 15 september 2018; de laatste bekerwedstrijd in de poule voor onze jongens te Ede. Een tegenstander welke ook in de competitie een “kwelgeest” kan zijn.

Door Jeffrey Forée

Afgaande op de cryptische kop van het verslag zult u wellicht begrijpen, en zeker hen die de wedstrijd hebben bijgewoond, dat het team van SCH, onbewust, voor de man met de lange witte baard aan het spelen was. Of het spelen op natuurgras daar nu debet aan was? Of wellicht een klein beetje hoogmoed na twee prima bekerwedstrijden? U mag het zeggen.

De gedrevenheid en het enthousiasme van de coaches Ruben Kruithof en Edwin Duijst kon de spelertjes blijkbaar niet genoeg prikkelen, om dit ook te vertalen in de wedstrijd. Als ik u zeg dat de eerste twintig minuten hun team goed voetbal speelde, de bovenliggende partij was, 3 (ja DRIE) 100% opgelegde kansen kreeg en die ook 100% niet benutte. Tja, dan zult u begrijpen dat je “dit soort van narigheid” zelf over je afroept.

Het schieten vanaf zijkanten werd de eerste helft tot kunst verheven, waar simpel afleggen voor het doel tot succes had kunnen leiden. Met een 0-1 of zelfs 0-2 de rust ingaan, zou gezien het vertoonde spelbeeld geheel verdiend zijn geweest.

Het gegeven dat ‘als je ze zelf niet maakt je tegenstander dat wel doet’ werd dan ook die 15e september bewaarheid.

De 1-0, 2-0, en 3-0 kwamen als rijpe appeltjes zo uit de lucht vallen. In een tijdsbestek van ongeveer zeven minuten werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Het team deed zich zelf veel tekort door, te nonchalant, met de vele kansen die het kreeg om te gaan.

Scherpte was er bijna niet of nauwelijks vandaag, de wil om duels te winnen al evenmin; de beleving had men vandaag thuis op het hoofdkussen gelaten.

Dat de wedstrijd uiteindelijk een 7-3 einduitslag kende was eigenlijk ook niet meer belangrijk. Verliezen hoort er nu eenmaal bij en wellicht is het ook goed voor dit team om eens flink een ‘veeg om de oren’ te krijgen. Al eerder schreef ik (maar wie ben ik) dat met alleen mooi voetbal en mooie acties je geen wedstrijd zult winnen.

Dit team herbergt allemaal lieve jongens die stuk voor stuk goed kunnen voetballen, maar die ook af en toe peper nodig hebben (en dan geen pepernoten als u begrijpt wat ik bedoel).

Nu de bekerronde ten einde is kan het team zich gaan focussen op het begin van de competitie.

Zaterdag 22 september wordt gestart met een uitwedstrijd.

Blauw-Geel’55 te Ede zal dan om 10.45 uur gastheer zijn. Oeps, is dat niet het team waar vandaag… INDERDAAD!

Als er al sprake mocht zijn van een sportieve revanche, dan kan deze op heel korte termijn plaatsvinden.

Uw Reporter hoopt dat de kadootjes dan vervolgens écht pas op 5 december worden uitgedeeld.

Een sportgroet van uw Razende Reporter & Co.