• Voor het eerst sinds de klaverjasmarathon van 2020 mochten 7 januari 2023 de kaarten weer op tafel. Vanwege corona moesten twee edities worden overgeslagen en aan de geluiden van diverse koppels te horen, werden die jaren inderdaad benut om geen kaart aan te raken. Diverse duo's hadden zaterdag 7 januari 2023 voor het eerst sinds januari 2020 de kaarten weer in handen.

    Dertig koppels hadden de moeite genomen om de wekker te zetten en om van donker tot donker zich van hun beste kant te laten zien tijdens de Rotterdamse versie van de klaverjassport. Dat aantal van dertig was ruim minder dan soms (ver) in de veertig, maar dat had zeker vele voordelen. De tafels stonden niet zo dicht op elkaar en de kaartdag voelde veel minder hektisch aan. Een prima start van het kalenderjaar 2023 derhalve.

  • Na acht rondjes kaarten konden Aart Brons en Jeroen Goseling gekroond worden tot het 'meesterkoppel' - en niet voor het eerst - van deze editie. Als enige koppel wisten zij de grens van 14.000 punten te doorbreken. Arno Haverkamp en Robert Kreuning waren de 'runners-up'.
    Juan Stitselaar en Gerrit van de Heuvel mochten echter als eerste naar de prijzentafel komen. Die gang betekent altijd dat de poedelprijs in ontvangst mag worden genomen.

    Onderstaand een foto-overzicht van de klaverjasmarathon van 2023. De gehele einduitslag zal later nog worden toegevoegd.