• Er zijn van die momenten waar je als trainer extra van kan genieten. Vanavond, maandag 13 juni,  was zo’n moment. De afsluitende training van de JO9-4 hadden we extra feestelijk aangekleed en dat werd dan ook een afsluiter die paste bij dit seizoen. Een seizoen waarin we door de nieuwe indelingsmethode van de KNVB week in week uit gelijkwaardige wedstrijden speelden. Vaak zaten we aan de goede kant van de uitslag, maar belangrijker: door de gelijkwaardige wedstrijden haalden alle spelers er heel veel plezier uit en konden veel leren. Ook het enthousiasme van de supporters kan niet ongenoemd blijven. Opvallend was hierbij de grote groep enthousiaste voetbalmoeders. 

    Alle spelers hebben we vanavond een mooie herinnering meegeven in de vorm van een medaille en een oorkonde met een mooi compliment. Het meest opvallende van dit seizoen was de enorme vooruitgang van elke speler en de teamsfeer die ontstaan is. Samen met Hendrik-Jan en Bram zijn we daar super trots op.

    Inmiddels ben ik zelf al 30 seizoenen actief als jeugdtrainer bij Hoevelaken, wat ooit in 1992-1993 begon met de toenmalige F3. Dat was net als vele teams daarna, maar vooral ook dit jaar, genieten. Lekker onbevangen dat veld op om plezier te maken, dat blijft toch goud. Dat maakt het zo leuk om elk jaar weer opnieuw aan de slag te gaan. 

    Extra leuk om ook de nieuwe lichting trainers enthousiast te maken. Bram (speler van de JO15-1) heeft een deel van de maandagtrainingen voor z’n rekening genomen en samen met een paar andere jongens gaat hij de komende jaren hopelijk het nieuwe team jeugdtrainers vormen. Na de vakantie beginnen we in ieder geval met de JO10-3,4,5 in een circuitvorm met drie van deze jonge trainers.

    Nu lekker vakantie vieren en dan gaan de mannen en dames van de JO9-4 door naar de JO10, weer nieuwe herinneringen maken.

    Gr. Sander te Hoonte