ALV 2016

Op maandag 3 oktober 2016 vond in het clubhuis van sc Hoevelaken de algemene ledenvergadering plaats. Bijna vijftig leden, inclusief bestuur, hadden de moeite genomen om de enige plaats waar de echte vragen kunnen worden gesteld te bezoeken. Onderstaand een overzicht van de bijeenkomst.

img_7989

Openingswoord van de voorzitter

Beste voetbalvrienden,

Zomaar weer een nieuw seizoen sc Hoevelaken…

Deel 1 en 2 van dit epos heeft u wellicht gelezen in de prachtige presentatiegids 2016-2017. Voorwoord van de voorzitter. Willem op de foto met een mooie copa mundial schoen in zijn hand. Op de avond van Sportminded Hoevelaken bij hoofdsponsor van Duinkerken. Inspirerend verhaal van judoka Edith Bosch en ik wist dat ik die schoen ná de zomervakantie ging kopen. Ik fluit mijn wedstrijdjes al 16 seizoenen op dezelfde schoenen. Je moet jezelf, af en toe, ook eens belonen. Ook met een nieuwe tent, want die was tijdens het verblijf van oudste zoon Jimmy en echtgenote Mieke op Oerol kapotgewaaid.

Samen met wedstrijdsecretaris Thijs Smeenk en het Hoevelaken-ABC van scheidend algemeen secretaris Jan Beitler, nóg een stukje in diezelfde presentatiegids gecomponeerd. Mieke leest tegenwoordig de Happinez, moet u weten. Het mindstyle magazine. Zo af en toe vind ik dan ook een spreuk van dit blad op mijn bureau. In de trant van “if we can change I into we, we can change illness into wellness”. Of in gewoon Nederlands een andere: “alleen ben je sneller, maar samen kom je verder”. Die laatste, zei ik tegen Thijs, die moet maar onder ons stukje.

Een stukje over onze altijd maar weer voortdurende zoektocht naar nieuwe vrijwilligers. Een nieuwe grensrechter, een opvolger voor Jan Beitler, vrijwilligers voor de EHBO op zaterdag, leden voor de commissie voetbaltechnische zaken, kantinemedewerkers, mensen die het wedstrijdsecretariaat op zaterdag willen bemensen, begeleiders en trainers van alle teams, enzovoorts.

Aan het einde van het vorige seizoen, dat naadloos overging in dit seizoen, dacht ik heel even: “ik ben het kwijt”. Mijn X-factor, zo u wilt W-factor. Tientallen gesprekken heb ik gevoerd met potententiele kandidaten om bijvoorbeeld Jan Beitler of Jeroen Venema op te volgen. Hoezo gebrek aan communicatie? Een eerlijk beeld over de taken van hun functies, heb ik geschetst. Natuurlijk kost het je niet één uurtje per week om vrijwilliger of commissielid bij onze club te zijn. Daar ben ik in 14 jaar lid zijn van het bestuur ook  wel achter gekomen. Waar nodig kunnen de eisen, die zo’n functie aan de potentiele kandidaat stelt, worden aangepast. Het hielp mij niet. Wellicht heb ik potentiele kandidaten over het hoofd gezien. Mea culpa.

En dan ook nog een eerste seizoen beginnen zonder een voetballende zoon bij jouw eigen club. Ik was het goede gevoel kwijt. Ook was ik teleurgesteld in mijn club. Al die jaren was het ons altijd gelukt om alles weer op de rit te krijgen. Bestuursleden zoeken en vinden, nieuwe trainers, een kantine 2.0 met nieuwe commissie, andere commissieleden en vooral het behouden blijven van de cultuur van onze club. Is het dan die spreekwoordelijke en vaak genoemde termijn van tien jaar, die je volgens de geleerden maximaal kunt blijven uitoefenen in een bepaalde functie? Nu negen jaar voorzitter. Bijna zo ver.

Uiteindelijk heb ik Jeroen Venema gebeld. Beste Jeroen, wil je grensjager blijven? Dit wilde hij wel. Een week voor de Algemene Ledenvergadering echter nog steeds geen opvolger voor Jan Beitler. Thijs Smeenk gaf ondertussen ook nog aan dat hij gaat verhuizen naar Amsterdam. Gelukkig gaat hij, nog niet, verloren voor onze club. Diverse gesprekken weer gevoerd. Ons probleem niet voor onszelf als bestuur gehouden, maar gedeeld met velen.

Zaterdag 24 september 2016, in de 96e minuut verloren van Zwart-Wit ’63. Ook dat nog. Trainer Harry Oussoren na afloop moed ingesproken. Wat ik van Henk van de Vuurst vond, als technisch leider? Moet je doen Harry! Prima plan, man van de club. Het einde van de zaterdag naderde met rasse schreden. Die zaterdag, die ik altijd de mooiste dag van de week noem. Een club zonder secretaris, dit kan toch niet? Elk seizoen kent zijn positieve en minder positieve kanten. Prachtig trainingskamp met Cordoba CF, maar ook, op het laatste moment en net voor je eigen vakantie, nog op zoek naar een nieuwe trainer voor de vrouwen. Een hoofd jeugdopleidingen die er de brui aan geeft. Een gemeente Nijkerk die in 2018 wil gaan privatiseren en het proces eufemistisch “Nijkerk aan zet noemt”. Weer zo veel avonden moeten meedenken in een proces waar je van tevoren al van weet dat het mogelijk shit gaat opleveren. Terugkerend gedoe met jeugdtrainers. Onderbezetting van het 3e, waarbij andere teams in meer dan een uur hun belangen proberen uiteen te zetten en je geen snars verder komt. Hoezo clubbelang? Tsja….het zijn de immer terugkerende problemen van een bestuur en die moet je gewoon oplossen. Ok, maar zonder secretaris…?

Daar ging Eduard Koster zitten. Biertje Wim? Hij vertelde mij dat hij wel secretaris wilde worden. De man van de lijstjes. Stille en aimabele kracht op de achtergrond. Hij voor Feyenoord en ik voor die andere club, maar altijd met wederzijds respect. Bijzonder moment. Dit had ik niet verwacht. Blij fietste ik vervolgens naar huis, op zondag fietste ik nog eens 75 km met veel wind tegen. De maandag erna kon ik dit positieve feit melden aan mijn bestuur.

Ik ga derhalve ook positief eindigen, want het is een bijzondere avond. Ik kijk dan weer even naar rechts, want ik zal hem (Jan Beitler) ook enorm missen. Daar gaan we het straks nog over hebben. Er is nog een hoop te doen, mijn “to do-lijstje” is niet leeg, maar er is ook weer veel bereikt. Bijna 800 leden telt onze club en alles functioneert weer. Ieder team kan trainen en voetballen. De shirts zijn elke zaterdag weer gewassen. De velden liggen er prachtig bij. Theo Huizinga, ambassadeur van Bilderberg, vond dat ons hoofdveld er mooier bij lag dan in de Kuip. Ik durf hier geen oordeel over te geven, u begrijpt het, maar ik was getroffen door dit compliment. Het biertje en ook de niet-alcoholische versnapering staat altijd weer voor iedereen koud, ook tijdens de derde helft.

Kortom, alleen ben ik misschien sneller, maar samen met jullie allemaal komen we veel verder.

Bedankt voor jullie vertrouwen in ons, het bestuur.

Ik open met dit vertrouwen deze vergadering.

Willem van Vliet

Jaarverslag sc Hoevelaken over seizoen 2015-2016

‘Meester, we stonden met vijf nul voor…. en toen maakten die anderen ook nog een doelpunt’.
‘En toen verloren we met vier-twee’.

Bovenstaande woordenwisseling ving ik op bij een schoolvoetbaltoernooi van leerlingen in het speciaal onderwijs.
Een dikke glimlach verscheen op mijn gezicht….

Hoe anders klonk het in diezelfde week, toen een teamleider van een schoolvoetbal team dreigde het schoolvoetbaltoernooi te willen verlaten, omdat hij met zijn elftal al voor de derde keer tegen de wind in moest voetballen….

Op zo’n moment verandert je glimlach in puur chagrijn….

Het zijn bijna twee uitersten waarin weer een voetbalseizoen aan de geschiedenis van sc Hoevelaken toegevoegd kan worden

Het afgelopen seizoen kende sportieve hoogte- en dieptepunten. Hierover word u dadelijk bijgepraat.
Er waren ook enkele andere zaken, welke het vermelden meer dan waard zijn.

-met gelden van Euro50 club konden dug-outs op veld 4 geplaatst worden
-‘zomaar’ twee dug-outs voor veld 5 van de Gemeente ontvangen
-er werd voor de tweede keer een vrijwilligersavond georganiseerd
-er werd afscheid genomen van Ria Niemeijer – veel inspanningen verricht voor het clubhuis
-Leo Telle nam afscheid als bestuurslid en is opgevolgd door Carla Welgraven
-een tweede belronde door een aantal mensen, die zich inspanden om deelnemers aan de Vriendenloterij te werven.
-training AED en reanimatie
-de inzet van ouders bij het clubhuisgebeuren is gemeengoed geworden
-het aantal afmeldingen van leden is opvallend hoog
-het voetbalseizoen werd afgesloten met 770 leden. Een daling van 30 leden t.o.v. 30 juni 2015.
-opvallend veel aanmeldingen bij de Vrouwen
-voor het nieuwe seizoen is ingeschreven voor de Beltona Beloftecompetitie
-het schort aan discipline met betrekking tot kleding (er slingert overal wel wat)
-ingaande seizoen 2016-2017 wordt het kassasysteem ingevoerd

Het algemeen bestuur heeft het afgelopen seizoen 10 keer vergaderd.

Het dagelijks bestuur is over het algemeen iedere donderdagavond aanwezig geweest en gebruikte deze avonden om met diverse geledingen te overleggen.
Er was veel mailwisseling met de KNVB.
Even wat cijfers aangaande wedstrijdzaken:
Aantal gele kaarten: van 118 naar 129 / Aantal wedstrijden uitsluiting: van 22 naar 29.
De individuele boetes zijn toegenomen van € 1560.- naar € 1695.- (toename van zo’n 8.5 %)
Opgelegde boetes aan de club bedroeg € 141.-

De inspanningen van de sponsorcommissie dragen voor een aanzienlijk deel bij aan de financiële huishouding van onze club.
U hoort zodadelijk hier meer over van ons bestuurslid Sponsorzaken en onze penningmeester.

? de personele bezetting per ingang van seizoen 2016-2017 is als volgt:
? Harry Oussoren als Hoofdtrainer senioren
? Ben Boekhout als trainer tweede elftal
? Evert Lans trainer van onze Vrouwen
? Sander van de Horst trainer van Vrouwen-2
? Dennis Willemsen trainer bij de A-junioren
? Jeffrey van der Horst is verzorger van selectie
?

Een voetbalseizoen stopt normaliter op 30 juni maar…. , er kwam nog een verlenging van twee keer 3 weken !

We kregen nog te maken met het vertrek van trainer Vrouwen één.
Een ongewenste actie was voor het bestuur reden om afscheid te nemen van Mike Fernhout.
In recordtempo konden we Evert Lans en Sander van de Horst aanstellen.

Een bijzonder geslaagd trainingskamp van Córdoba CF zorgde ook voor veel werkzaamheden in de vakantiemaanden. Tien dagen waren wij gastgever aan deze Spaanse club uit de Segunda Division.
In samenwerking met Bilderberg hotel ‘de Klepperman’ kregen we twee wedstrijden voorgeschoteld. Het Turkse Konyaspor en Cenclerbirligi fungeerden als tegenstander voor Córdoba CF. Beiden uit de hoogste Turkse competitie.
Een zeer geslaagde ervaring met een betaaldvoetbal organisatie van de bovenste plank.
In de marge ook nog twee dagen Eendracht Termien uit het Belgische Genk.

Ook het VI-voetbalkamp vergde wat organisatie.

Het samen-aan-zet process van de gemeente Nijkerk wordt langs de kantlijn gevolgd en vergt een actief meedenken over de toekomst van de sport in Nijkerk.

Geachte leden, wellicht heeft u wat gemist in dit verslag.
Zou kunnen, maar om nu te zeggen, dat het bestuur stil heeft gezeten voert te ver.

Op de site verzorgt Robert Kreuning al enkele jaren een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten binnen sc Hoevelaken.
We zien nu alweer uit naar 1 januari 2017 !

Wij zeggen alle sponsoren, de vele vrijwilligers, alle ouders en verzorgers, alle ‘clubmensen’ en allen die sc Hoevelaken een warm hart toedragen hartelijk dank voor hun inspanningen in het seizoen 2015-2016 en spreken de wens uit om in het komende jaar met een zelfde inzet de voetbalsport in Hoevelaken op een goed peil te houden.

Tenslotte, onlangs las ik een column van Sjoer Mossou (mijn favoriete AD-columnist).
Hij beschrijft hoe je aan een kantine kunt aflezen met welk een voetbalvereniging je te maken hebt…

Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, zoals hij die benoemd, dan is je club een topclub !!,

Wat zijn dan die voorwaarden ?? – we lopen de checklist even na:

-is er een rookhok, waar niemand zit omdat de mensen zelf wel uitmaken waar ze roken ?
-wordt er om half elf ‘s ochtends alvast het eerste biertje getapt, stiekem ? want officieel mag dat pas na enen !
-is er een weids uitzicht over alle velden, en met een dorpskerk in de verte ?
-kun je er met één elle boog aan de bar hangen, en met de andere arm driftig meezwaaien op ‘Leef je eigen leven’ van André Hazes, terwijl je verderop net de spits van het zesde ziet uithalen ? -hoog over de ballenvanger-
-heeft het barpersoneel gesponsorde polo’s gekregen ? In de clubkleuren ?
-hangen er voetbalfoto’s ? En zijn die dan bij voorkeur volkomen willekeurig, vergeeld en scheef ingelijst ?
-hangen ze kriskras door elkaar ?
-heeft niet alleen het eerste elftal een plekje, maar ook de B3 uit 1987 ?
-en een collage van het jeugdkamp uit 2003, laten we die voor altijd hangen ?.
-een beetje voetbalkantine heeft een ‘club van honderd’-bord, en aan die ‘club van honderd’ kun je feilloos aflezen met wat voor voetbalclub we hier te maken hebben. Je hebt club van honderds waar Sjaak, ome Cor en Rivelino de dienst uitmaken, maar ook club-van-honderd-borden met ‘architectenbureau Van Koningsbrugge’ erop.
-hoe zit het met de alomtegenwoordigheid van sponsors in de kantine ? Ballensponsors, wedstrijdsponsors, broodje van de weeksponsors ?
-ook onmisbaar: een prikbord met krantenknipsels en dienstmededelingen:
‘Leiders gezocht!’
‘Doe mee met de sponsorloop’.
‘Heren trainers, denk aan uw schuttingtaal!’
-hangt er een zwart standenbord, met van die onhandige witte lettertjes ?
-hangt dit pal naast het snackloket ?
-en hoe zit dat met de wedstrijdballen ? hangen die in een netje boven de bar, bij wijze van versiering ?

Me dunkt, op alle punten scoren we, dus is de conclusie gerechtvaardigd, dat sc HOEVELAKEN een topclub is.

19-9-16 / Jan Beitler – secretaris

Verslag algemene ledenvergadering – gehouden op maandag 3 oktober 2016

1-opening

De voorzitter begroet 38 stemgerechtigde leden (inclusief het bestuur).

We staan stil bij het overlijden van Gerard van Vooren, Renske den Besten, Hennie Uiterwijk, Dirk Glandorf, de moeder van onze jeugdspeler Nikki Botterblom, tevens echtgenote van jeugdleider, Jaap Tomassen, meester Henk Jansen (één van de oprichters) en Henk van de Kuilen (befaamde spits in de beginjaren van sc Hoevelaken)

Allen hebben een rol van betekenis gehad in het verenigingsleven van sc Hoevelaken.

In zijn openingswoord memoreert de voorzitter aan het feit, dat tijdens de zomermaanden het verenigingsleven bepaald niet stil lag. Veel activiteiten en een zoektocht naar opvolgers in diverse rollen.

Hij wenst een ieder weer veel sportief succes en voetbalplezier in het nieuwe seizoen.

2-ingekomen stukken

Afmeldingen van: Klaas van Veluw, Thijs Smeenk, Ferry Riksen en Bert Wigchers

3-notulen ledenvergadering van 5 oktober 2015

Deze zijn destijds gepubliceerd op de site.

Er is geen aanleiding om hierover vragen te stellen. De notulen zijn daarom goedgekeurd.

 4-diverse verslagen

Achtereenvolgens komen aan de orde het jaarverslag van de vereniging en verslagen van de jeugd, senioren en de sponsorcommissie.

5-mededelingen

  • Vals geld in omloop

-hier zijn zes aanhoudingen geweest en we kregen bericht van drie veroordelingen (in het algemeen betreft het taakstraffen)

  • Nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal KNVB

-de KNVB lanceert plannen om het pupillen voetbal aantrekkelijker te maken voor jongste jeugd (meer balcontacten) / diverse jeugdleiders gaan ontwikkelingen volgen (wellicht is er al sprake van een jaar uitstel)

  • Week van de scheidsrechter:

-de voorzitter geeft aan, dat 8 oktober de week van de scheidsrechter ingaat / Hans van Dijk, geeft namens scheidsrechter coördinatie aan, dat we incidenteel kampen met tekort aan fluitisten. Hij doet een klemmend beroep op het bestuur om leiders, welke teamleden verbieden om in de ochtenduren een pupillenwedstrijd te fluiten, aan te spreken op dit ongewenste gedrag.

op vrijdag 7 oktober is er een avond met mr Erik Visser (KNVB-docent) over spelregelwijzigingen.

  • VOG – van onbesproken gedrag:

Binnen het bestuur speelt de discussie of er van kaderleden gevraagd kan worden naar de VOG-verklaring.

De vergadering kent voor- en tegenstanders. Reden voor het bestuur om dit onderwerp nogmaals in de bestuursvergadering ter sprake te brengen en met voorstellen te komen.

  • Samen aan zet:

Een onderwerp, welke nog geen algemene bekendheid geniet. Namens de voetbalverenigingen is Mickel van de Poll (NSC) gesprekspartner in de taakgroep leefstijl (30 personen). In deze taakgroep zijn diverse geledingen op gebied van sport, cultuur en (jeugd)gezondheidszorg vertegenwoordigd. Het is dus een initiatief van de gemeenteraad om de burgers mee te laten praten. Uiteindelijke doel is: kostenbesparing en voor de verenigingen wellicht privatisering. Het is zaak om de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend te volgen.

 6-jaarverslag penningmeester

exploitatierekening: de penningmeester presenteert de jaarrekening en schetst een positief resultaat.

Begroot positief resultaat was € 4.500.- / gerealiseerd: € 4.448.-

In een uitgebreide toelichting op de posten blijkt, dat alle posten in lijn zijn met begroting, dan wel de cijfers van vorig seizoen.

Als administrateurs hebben we hulp gehad Marga van de Grootevheen en Ben Willigenburg, waarvoor dank

kascommissie: een schriftelijk akkoord van de cie. (bestaande uit Rob van Arnhem en Arnold van den Hoeven) vergezelt de stukken, aan de KNVB gericht (reglementaire verplichting).

De kascommissie komt met voorstellen:

-voorraadmodule koppelen aan kassasysteem

-kasopbrengsten van donderdagavond ook tellen en evt. afstorten

-onderzoek energiebesparing (o.a. zonnepanelen)

-update boekhoudprogramma

Bovenstaande onderwerpen zullen binnen het bestuur besproken worden.

In de kascommissie wordt Rob van Arnhem opgevolgd door Marco Heining.

7-bestuursverkiezing:

-aftredend volgens rooster en herkiesbaar: Leon Breuers (sponsorcommissie) – herkozen

-aftredend volgens rooster en herkiesbaar: Jurgen Tomassen (jeugdbestuur) – herkozen

-tevens aftredend Jan Beitler (secretaris); stelt zich niet herkiesbaar – in vacature is voorzien door Eduard Koster

8-huldiging leden met 25-jarig, 40 of 50-jarig lidmaatschap

25 jaar – Marco Heining, Erik Niemeijer, Rutger Peters en Hans van Dijk

40 jaar – Martie Doppenberg, Kees Doppenberg, Corné Wernsen, Frans Schimmel jr. en Jeroen Kok

50 jaar – Gerrit van den Heuvel

Ook zij zijn nu de trotse bezitters van hét traditionele tinnen bord. De leden met veertig jaar lidmaatschap ontvingen een mooie herinnering.

Gerrit is vanaf heden bezitter van de unieke sc Hoevelaken speld (in goud en zilver).

De lovende woorden van de voorzitter en een daverend applaus gaven uiting aan de waardering, welke deze mensen in die 50, 40 of 25 jaren hebben weten op te bouwen.

9-rondvraag

dhr Rini Vreekamp kaart aan:

–Zijn er niet teveel trainingsballen aangeschaft, terwijl de oude nog niet versleten zijn ? / wordt met cie. Materiaal besproken

–waarom prijzen van frisdranken zoveel verhoogd ? / herberekening van verkoopprijs (op basis van inkoopprijs) is gerechtvaardigd

–kunnen de trainingsdoelen niet op donderdagavond van de velden worden weggehaald ? / wordt opgenomen met de laatst trainende groep

–hoe zit het met discipline met betrekking tot trainingsmateriaal ? / iedereen is verantwoordelijk voor trainingsmateriaal

–gemeente gaat binnenkort weer drastisch het struikgewas snoeien

dhr Mattie Doppenberg informeert naar vertrek Ben te Brake (HJO)

–cie VTZ geeft aan, dat BtB zelf tot de conclusie kwam, dat sc Hoevelaken niet toe is aan een dergelijk functie – het afscheid is in goed overleg gegaan

-dhr Henk Vonder: komt het meer en meer gebruiken van alle social media niet ten gunste van de onderlinge communicatie en moeten we bij sc Hoevelaken ook niet meer gebruik maken van deze technieken ?

-dhr Gijs van Ginkel: valt vorige spreker bij

-de voorzitter meldt, dat het allemaal besproken zal worden in het algemeen bestuur en informeert zijdelings of er nog wat mensen binnen de club zijn, die een paar uurtjes in de week over hebben

De vergadering werd om 22.05 gesloten en verliep in een goede sfeer.

Jan Beitler 6-10-16

p.s. Inzage in de diverse verslagen en jaarrekening kan worden verkregen op donderdagavonden

(witte huisje).

 

Afscheidswoordje voor Jan Beitler

Jan Beitler,

Lid van het eerste uur, selectiespeler geweest, jeugdleider, voetbalvader, wedstrijdcoördinator, jeugdtrainer, Stip-redacteur, patatbakker, lid van de ITC, oog voor de hele vereniging, ook/juist voor de lagere elftallen, naamgever van de Puuphoek, secretaris en maatje in het bestuur. Zo mocht ik je toespreken op 13 oktober 2014. Je was toen al 12 jaar secretaris en evenaarde hiermee Frans Overmars. Meer dan verdiend werd je benoemd tot lid van verdienste.

img_7993

Je bent nog twee jaar langer secretaris gebleven, 14 jaar in totaal. Een absoluut record, en na Jan Baas, samen met ondergetekende het langst zittende bestuurslid. Ik sprak twee jaar geleden de hoop uit, dat je nog jaren actief mag blijven voor onze club. Dit zal zeker zo zijn, want de ledenadministratie blijft b.v. onder jouw hoede.

Jij vond afgelopen vrijdag 30 september 2016 de voorstelling “Dat schiet lekker op zo!” een mooi afscheidscadeau. Een voorstelling die gaat over plezier, vertrouwen, respect, sportiviteit en ook clubliefde. Er was een jaar geleden een persoon die jou een gebrek aan clubliefde verweet. Vreselijk! Hoe was dit mogelijk? Onbegrijpelijk. Men weet blijkbaar niet wat jij allemaal voor onze club hebt gedaan.

Wij wel, de intimi van bestuur en commissies. Met de voor jou kenmerkende vorm van humor en understatement. Ook soms op de rem trappend, indien nodig. Noem het geweten van de club, maar met een enorme dossierkennis. Eigenzinnig. Humorvol.

Die eigenzinnigheid en ook scherpte zal ik missen. Ik heb iets voor jou. Een held van ons beiden verliet ons op 24 maart van dit jaar. Samen hebben we van hem genoten. Ook hij was scherp, eigenzinnig, maar ook een echte clubman. Het is een getekende foto van na de wedstrijd van Oranje tegen Argentinië in 1974. 4-0 in de stromende regen.

img_8000

Jan, bedankt.

Willem van Vliet, voorzitter

 

Huldiging jubilarissen

50 JAAR LID.

 Gerrit van den Heuvel

Sinds 15 augustus 1986 ben je lid van verdienste. Jij kent een hele lange staat van dienst. Leider en vlagger van het veteranen-elftal. De bouwcommissie van het nieuwe clubhuis in 1986, samen met Toon Ebbelaar. Grensrechter bij het 3e. Trouwe volger van de club. Voetbal(schoon-)vader. 50 jaar lid van een club! En al 30 jaar lid van verdienste. Gerrit, deze speld is voor jou. Met gebruiksaanwijzing. Heb ik van Ria Niemeijer speciaal voor jou gekregen. Dan weet je hoe je hem moet poetsen, zodat hij mooi blijft.

img_8049

40 JAAR LID.

Kees en Martie Doppenberg

Beste “huis-aannemers” van onze club, ik heb jullie nooit zien voetballen. Marty speelde (verdediger) in het eerste. Dit weet ik uit overlevering. Kees, sorry, daar kan ik niet zo veel over zeggen. Toch kennen we elkaar reuzegoed. In 2006 bouwden jullie vier nieuwe kleedkamers. Uitbreiding van het oude kleedkamercomplex en ernaast kleedkamers 11 en 12. In 2008 werd ons clubhuis uitgebreid. Toen volgden kleedkamers 14 en 15 plus een nieuw ballenhok. Bij ons hoofdveld staat een mooi scorebord met jullie naam. Trotse sponsoren van onze club. 2016 was een verdrietig jaar voor jullie. Marty werd getroffen door een myocard-infarct en jullie moeder overleed. Echter, jullie blijven bij onze club betrokken. Voetbalvader, sponsor, aannemer en balsponsor. Een prima relatie.

img_8029

Jeroen Kok

Telg uit een roemrijk voetbalgeslacht (o.a. Cor en Sander). Nu vader van een groot talent Olaf. Hij speelt sinds dit seizoen bij de Go Ahead Eagles. Samen met Corné, zo direct aan de beurt, speelde je op 27 mei 2004 jouw laatste wedstrijd voor de selectie. Vervolgens ging je in het 4e voetballen en vele kampioenschappen volgden. Een sierlijke voetballer was je. Misschien zien we je tegenwoordig iets minder op Kleinhoven. Als je zo vaak per week naar Deventer moet, is dat je vergeven.

img_8032

Frans Schimmel, junior

Ook Frans is natuurlijk lid van een roemrijk voetbalgeslacht. Zoon van erelid Frans Schimmel senior, voetbalvader en lid van het jeugdbestuur als coördinator van de E-pupillen. Tegenwoordig JO<11 jaar geheten. Ik ken jou nog als voetballer en zag je voetballen in het 3e. Verdediger, “snoeihard”, niet te passeren. Verwoestende uithalen. Trots ben je op jouw pa, tot erelid gekozen. Nu is die vader reuzetrots op jou, al weer 40 jaar lid.

img_8039

Corné Wernsen

Nog zo’n stoere verdediger uit vervlogen tijden. Zoals verteld bij het huldigen van Jeroen Kok, was ook voor jou 27 mei 2004 het einde van een tijdperk. Ik heb je hiervoor zien voetballen bij het 2e en je versaagde nooit. Teams onder leiding van o.a. Marco Keller en Gelmer Veen. Soms Corné, is voetbal maar bijzaak en kan de club je wel omarmen. We hebben samen een heel verdrietig moment meegemaakt. Persoonlijk zal ik die middag in ons ziekenhuis in Amersfoort nooit vergeten. Gelukkig mocht ik hierna ook getuige zijn van vele hele mooie momenten in jouw leven. Ik heb ongelofelijk veel bewondering voor jou en jouw vrouw. Dit mag ik misschien vanavond tegen je zeggen en ik vind het ook heel bijzonder dat je bij onze club bent blijven voetballen. Die club, daar zijn ook jouw vrienden.

img_8042

25 JAAR LID

Hans van Dijk

Hans kwam in 1991 in Hoevelaken wonen en belde direct met Frits van Dijk of hij lid kon worden van onze club. Wij kennen Hans als voetbalvader en jarenlang was zijn dochter de doelvrouw van ons vrouwenteam. De meeste leden kennen Hans in zijn tenue als scheidsrechter. Al vele jaren staat hij in de top drie van meest gefloten wedstrijden per seizoen. Sommige zaterdagen zelfs twee wedstrijden, maar liever niet eerder dan plusminus 13 uur, want er moeten ook boodschappen gedaan worden op zaterdag. Bovendien is hij ook een vermaard biljarter bij de Wiekstoters. Vijf jaar was je onze scheidsrechterscoördinator tot je vorig seizoen dit stokje (of beter fluitje) overgaf aan Albert en Bert. Elke zaterdag staan onze scheidsrechters er weer en bijna nooit lezen we op onze site iets over een tekort. Ok, op 24 september dit jaar, maar toen moesten er ook 24 wedstrijden gefloten worden. Hans, blijf nog jarenlang één van onze scheidsrechters. De club is je er dankbaar voor.

img_8004

Marco Heining

Rots in de branding van de verdediging van ons vlaggenschip. Kampioen in 2000, onder trainer Jaap van de Pol, waarna je voor het eerst mocht acteren in de 2e Klasse. Degradatie het seizoen erna, maar opnieuw kampioen op 10 april 2004. Nu onder trainer Willem van ’t Land. En wethouder Betty Lemstra kuste alle spelers. Ze was nog nooit in onze kantine geweest. Dit hoorden jij en ik en wij beloofden elkaar dat daar verandering in zou komen. B&W van de gemeente Nijkerk moesten niet denken dat ze Hoevelaken over het hoofd konden zien. Het waren jaren van een mooie mix van jong en oud in het team. Helaas moest je op een gegeven moment afhaken door blessures. Je maakte nog de degradatie mee in 2006 en erna ging je op een lager niveau voetballen. Je trouwde, werd vader en tegenwoordig sta je er op zaterdagochtend, met jouw kind bij de Hummels. Marco, met enige weemoed denk ik terug aan die stoere verdediger die met name in de lucht bijna alle duels wist te winnen.

img_8009

Erik Niemeijer

Beste mensen, Erik is ook zo’n voetbalvader. Ook zijn zoon Bram, na het behalen van zijn zwemdiploma, mocht direct de week erna om 9.00 uur naar de Hummels. Foutje van de voorzitter, want het spel van de Hummels begint al om 8.45 uur. Dit liet je mij wel even weten. Eigenlijk maak jij al gedurende mijn hele periode als bestuurder deel uit van een soort “klankbord-groep”. Nooit te beroerd om te vertellen wat jij ervan vindt. Op het gastenboek, in het witte huisje, tijdens de derde helft, jij hebt een mening die er toe doet. Kampioen met het beroemde A1-team o.l.v. Leo Telle. Hierna voornamelijk spelend in het 2e, totdat je opeens toetrad tot de hoofdmacht. Bikkelaar op het middenveld. Ook interim-trainer en schoonvader Jaap van de Pol moest erkennen dat zijn schoonzoon er stond. Nu speel je in het 3e en je neemt jouw rol als woordvoerder weer uitermate serieus. Het 3e zal niet uit de competitie worden genomen Erik en wij zullen je daarin steunen. Dit gaat niet gebeuren, want ik hoop dat je nog lang kunt douchen, met lekker warm water.

img_8016

Rutger Peters

Nog zo’n stoere verdediger van de hoofdmacht. Op 21 juni 2012 nam je samen met je maatje Jelle Groosjohan, afscheid van de selectie. Voor de derde keer gepromoveerd naar de 2e Klasse. In 2000 en 2004 kampioen in de 3e Klasse en in 2012 promoveerde je met jouw team na het winnen van de nacompetitie. Anderhalf decennium in het 1e en speler van het jaar in 2012. Zes hoofdtrainers en twee interim-trainers verder. Stoere back op links, zo herinner ik me jou. Nu speel je met diverse mannen uit deze teams in het 5e. Jelle, Jeroen, Raymond, Jurriaan, etc. Ook jij bent inmiddels vader, maar nog altijd ben ook jij te bewonderen op onze velden en ik zag je op de laatste dag van het trainingskamp van Cordoba FC, eind juli,  gewoon weer starten met de training van de selectie van het 1e t/m 3e. Kortom, de hogere teams mogen nog altijd een beroep op je doen.

img_8022

Top