• Dat hij dat nog mag meemaken! Op 87-jarig leeftijd mag Beer Visscher op bezoek bij zijn oude cluppie. Hoevelaken is komend seizoen onder andere ingedeeld bij KVVA. De ploeg uit het Soesterkwartier speelde jarenlang in de zondagafdeling, maar nu het al een paar jaar op zaterdag uitkomt en afgelopen seizoen promoveerde naar de Derde Klasse zijn de Amersfoorters ingedeeld in District Oost. Nog niet eerder zat Hoevelaken bij KVVA in de competitie.

  Dat moet Beer goed doen. Nog altijd weet hij verhalen op te rakelen uit de oude doos. Bijvoorbeeld over de voetbalschoenen die bij hem thuis werden gestald, omdat zijn vrienden niet op zondag mochten voetballen. Beer zorgde dan wel, dat die schoenen tijdens de wedstrijddag op de juiste plaats van bestemming kwamen.

  Maar liefst zeven nieuwe ploegen ten opzichte van afgelopen seizoen zijn in de derde Klasse B ingedeeld. Gelukkig is dat niet ten koste gegaan van de derby tegen Terschuurse Boys. 

  We mogen ook weer naar Doornspijk, waar Hoevelaken het traditioneel lastig heeft, met als absolute dieptepunt de wedstrijd die door Wim Weuring werd geleid en tot een trio rode kaarten leidde. Rob van Griensven stond nog aan het roer.

  EFC '58 komt terug uit de Vierde Klasse. Gezellige vereniging, waarmee Hoevelaken al ruim een halve eeuw traditie heeft. Elspeet is eveneens een oude bekende, net als ESC uit het mooie Elburg. Lelystad is kansloos gedegradeerd uit de Tweede Klasse en de vraag is in hoeverre dit team 'op z'n gat ligt'. Swift '64 kennen we van vorig seizoen, toen Hoevelaken na een verre reis ten koste van deze vereniging de volgende bekerronde haalde, die vanwege corona nooit gespeeld is. Verder VVOP, Zeewolde en Zwart-Wit '63, de drie ploegen waartegen Hoevelaken gezamenlijk zeven punten haalde. Vooral de resultaten tegen Zwart-Wit konden beter.

  Dit jaar geen 14 ploegen, maar 'slechts' twaalf. Dat scheelt vier competitiewedstrijden. De tijd zal leren of dat een voordeel of een nadeel is.

  Hoe dan ook, na de zomer staan 'we', de vaste kern, weer langs de regionale zijlijnen.

  Iedereen een fijne zomer toegewenst.

   

 • Komend seizoen niet meer langs de lijn bij Advendo '57, dat wel het vege lijft wist te redden. Daarentegen mogen Beer Visscher en consorten naar de Dollardstraat, waar het oude cluppie van Beer Visscher huist. Op de fiets naar KVVA.