CCDD 10 – Tot vanavond

Al tien jaar lukt het de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en de Mixed Hockeyclub Hoevelaken om hun grootste sponsoren halfjaarlijks te bedanken voor hun medewerking aan beide verenigingen. In 2009 is voor deze bedankavonden het samenwerkingsverband Sportminded Hoevelaken in het leven geroepen. De eerst sponsor bedankavond onder die noemer vond in november 2009 plaats, in Sparrendam. De laatste in november 2019 op Papendal. Dit was een speciale avond in verband met het 10-jarig bestaan van Sportminded Hoevelaken.

De bijeenkomsten zijn, voor zover mogelijk, altijd in drie blokken gesplitst. In willekeurige volgorde zijn dat:

  • Een rondleiding door het bedrijf waar de bijeenkomst plaatsvindt, want die wisselt per evenement.
  • Een verhaal van een gastspreker.
  • Een maaltijd

Sportminded Hoevelaken komt uit de koker van de huidige sponsorcommissie, die al vanaf 2007 voor sc Hoevelaken actief is. Geen gering resultaat. Maar ook vóórdat de huidige commissie in dienst trad werden door de toenmalige sponsorcommissie al sponsoren bedankt voor bewezen diensten. Die sponsoren kregen een avond aangeboden in het eigen clubhuis, met een gastspreker uit de voetbalwereld.

Op 15 maart 2006 was Johan Derksen te gast. Hij liet weten dat de betaalde voetbalwereld aan de vooravond een grote catastrofe stond. Over niet al te lange tijd zouden de nodige verhalen over gokken op en/of verkopen van wedstrijden aan het licht komen. Het wachten is nog altijd op die verhalen.

Op 6 februari 2008 was Wilfred Genée op Kleinhoven. Dit was al op initiatief van de huidige sponsorcommissie. Genée wist de gasten te boeien met uitdagende en spraakmakende anekdotes uit zijn veelbewogen sportjournalistenbestaan. Onder de titel ‘Mooie boel’ relativeerde hij zijn vak en maakte er voor de aanwezigen een bijzondere avond van.

Vanavond, vrijdag 3 april 2020, zijn beide mannen weer te zien in het programma Veronica Inside. Dit hoort een voetbalpraatprogramma te zijn, maar ook in dit voetballoze tijdperk weten beide mannen, met hulp van René van der Gijp en een side-kick, het programma vrijwel moeiteloos te vullen. Ellie lust daar wel pap van en ook Joke bruijst wanneer de mannen langskomen.

Top