CCDD 25 – Op Kleinhoven

Op Kleinhoven 2005: POFFEN behoort tot het verleden

Poffen, een oud begrip. Het gaat niet over het poffen van bijvoorbeeld kastanjes, nee met poffen wordt hier bedoeld: iets kopen en dan maar laten opschrijven. Oftewel ‘kopen op de lat’.

De kerfstok werd in de algemene ledenvergadering van 31 oktober 2005 aan banden gelegd.

De penningmeester stelt voor om het ‘opschrijfboek’, welke achter de bar wordt gehanteerd, maar af te schaffen. Er staat continu meer dan € 1000.- in opgeschreven. Het poffen leidt tot vervelende discussies aan – en achter de bar en sommige debiteuren zijn aan het einde van het seizoen niet meer te achterhalen.

Frans Schimmel (sr) vraagt, als organisator van de wekelijkse kaartavonden, wel aandacht voor de klaverjassers. Daar wordt wat op gevonden: De kaarters krijgen op donderdagavond een opschrijfkaart aan de kaarttafel en kunnen dan aan het eind van de avond netjes afrekenen.

De vergadering besluit om deze maatregel na de winterstop in te laten gaan. De tussenliggende maanden kunnen dan worden gebruikt om het ‘boek’ op te schonen.

Er duikt echter nog een praktisch probleem op. Hoe gaan we om met dat kratje bier, welke na een wedstrijd aan de achterdeur van het clubhuis wordt afgegeven? Ook hiervoor wordt een creatieve oplossing gevonden: Deze mogen even worden opgeschreven, waarna ze betaald moeten worden aan de voorzijde… . De tegenstander betaalt echter wel contant, en wel aan de voorzijde.

Het poffen kunnen we vanaf 2006 dus wel op onze buik schrijven !!

Op Kleinhoven 2007: Nieuwe kunstgras-toplaag op veld 3

Medio mei wordt er een nieuwe toplaag aangebracht op kunstgrasveld (veld 3). Dit kunstgrasveld werd in de zomer van 2007 aangelegd. Er zal dan dus van activiteiten op Kleinhoven sprake zijn.

In de ‘voetbalwereld’  bestaat nog steeds discussie over de vraag of kunstgrasvelden wel zo ideaal zijn. Voetballen doe je immers op gras.

Bij sc Hoevelaken was destijds de overweging om te kiezen voor kunstgras niet al te ingewikkeld. Het trainingsveld in die jaren, nu het huidige veld 2, was vanwege het varkensgras dat daar op groeide al in het najaar één grote modderpoel.

Dit nieuwe kunstgrasveld bood in 2007 eindelijk de gelegenheid om het gehele jaar door ‘fatsoenlijk’ te  kunnen trainen.

De officiële opening van het eerste kunstgrasveld vond plaats op 2 oktober 2007 door de sportwethouder de heer Theo Manten. Hij verdedigde het dichtgeplakte doel op schoten van Koen Luijer en Niels Aarts, mogelijke spelers van een G-team in oprichting.

Wethouder Theo Manten verdedigt het doel alsof er een Cup met grote Oren mee valt te verdienen.

Rondom deze opening waren er nog wat vriendschappelijke duels van F- en E-pupillen. Het hoofdmenu vormde een duel tussen ons eerste elftal en de A1-junioren van FC Utrecht. Van die wedstrijd konden de vele aanwezigen slechts kort genieten. Het begon te schemeren en na ruim een kwartier bleek de Hoevelakense stroomvoorziening ontoereikend te zijn om drie velden te verlichten. De verlichting rondom het nieuwe kunstgrasveld doofde als een nachtkaars. De wedstrijd werd voortgezet op het gras van veld 1.

Eén van de jeugdteams dat op 2 oktober 2007 het kunstgras mocht inwijden met een vriendschappelijk wedstrijdje.

Op Kleinhoven 2008: Meneer en mevrouw Uiterwijk

Aan het einde van de algemene ledenvergadering van oktober 2008 richt mevrouw Uiterwijk zich tot het bestuur van de voetbalclub. Mevrouw Uiterwijk was naar deze ledenvergadering gelokt vanwege het feit, dat haar man Wim zou worden opgenomen in de rij met ereleden. Het nieuwe erelid in spé was echter in de veronderstelling dat zijn vrouw Hennie bij de vergadering was vanwege de huldiging van zoon Cees, die veertig jaar lid was.

Samen met Frans Overmars en Ger Louis wordt Wim Uiterwijk op 6 oktober 2008 door de Algemene Leden vergadering uitroepen tot erelid.

Na de huldiging neemt Hennie het woord en zij geeft een groot compliment aan de club en aan haar man Wim in het bijzonder! ‘Ik vind het niet zo leuk dat Wim iedere avond naar de voetbalclub gaat, maar ja, het is daar ook zo gezellig. Dat heb ik ook altijd gevonden en daarom kan ik het ook wel begrijpen. Ik laat hem daarom lekker zijn gang gaan’.

Deze hartverwarmende woorden waren voor voorzitter Willem van Vliet reden om zijn slotwoorden van deze vergadering maar achterwege te laten en met een flinke hamerslag de ledenvergadering te sluiten.

In ‘de Stip’ van januari 2009 verschijnt een hoofdartikel over vader en zoon Uiterwijk. Een opmerkelijke, maar evenzogoed begrijpelijke opmerking van Uiterwijk senior wordt opgetekend: ‘De zomer-en winterstop zijn aan mij niet besteed’.

Voor Wim Uiterwijk moet zoiets in deze huidige lange ‘zomerstop’ extra pijnlijk aankomen.

Wim, geboren in 1925, werd in de zestiger en zeventiger jaren veel op het voetbalveld gesignaleerd. Daardoor raakte hij betrokken bij het bestuur. Zijn zaterdagse programma’s werden opgehangen in het kastje aan de garageboxen tegenover zijn woning aan de Julianalaan. En wie weet er nog van de ‘Praatpaal’ op de Wiekslag.

Vele functies vervulde Wim en nog steeds worden de programma’s, alsmede de veld- en kleedkamerindelingen verzorgd door Wim.

Er is afscheid genomen van die oude typemachine. Wim heeft op 83-jarige leeftijd voor het maken van de indelingen een Excel-cursus gevolgd.

De dagelijkse gang naar de voetbalvelden moet voor Wim een grote leegte opleveren. Hopelijk gaat het nieuwe seizoen na de zomer weer veel vreugde voor hem opleveren.

Antwoorden CCDD 24

1          B          Sun Xiang

2          A          De Belgische

3          D         WK 1982

4          C          FC Groningen

5          C          Ja, er zijn 2 landen die ooit 3x op rij een WK finale speelde

6          D         De Gouden Stier

7          B          UVV

8          B          Met speelde met de zelfde bal waarmee AC Milan in 2007 de Champions League had                gewonnen

9          A          Chelsea

10        D         Nottingham

11        B          WK 1950

12        C          Ze gingen in een rij staan en trokken allemaal tegelijk hun broek naar beneden

13        B          Christiano Ronaldo dos Santos Aveiro

14        D         1972

15        C          1998

16        A          Adolf begon Adidas en Rudolf begon Puma

17        D         211 km/uur

18        A          Rode Ster Belgrado

19        B          De Schotse FA cup

20        C          Zweden

21        A          Toen met het niet eens kon worden over de clubkleuren, besloot men de kleuren                       over te nemen van de eerste beste boot die in de haven zou aanmeren. Die kwam uit              Zweden en had de kleuren van de Zweedse vlag, geel en blauw.

22        A          La Bombonera

23        D         Inter Milan

24        B          110 x 67 meter

25        D         Vitesse (1892)

26        D         Bolivia

27        D         Bij een opstootje trok hij voor beide kemphanen geel. In elke hand hield hij echter                     één gele kaart omhoog. Zo stond hij met 2 gele kaarten tegelijk te zwaaien

28        D         De Verschrikkelijke

29        C          500

30        C          45 jaar

31        D         Roeiclub

32        A          José Mourinho

33        D         De Confederations Cup

34        B          The Cambridge Rules

35        A          The International Football Association Board

36        C          Bhutan             –           Monsterrat

37        B          CAF

38        B          410       gram    De bal is bolvormig en volgens de internationale voetbalbond (FIFA)                            moet een officiële wedstrijdbal een omtrek hebben van minstens 68 en                                 hoogstens 70 centimeter bij een massa van 396 tot 450 gram. Bij aanvang                                 van de wedstrijd moet de bal tussen de 410 en 450 gram wegen

39        B          De Romeinen

40        C          Gerrit Visser

41        C          Händel

42        B          CVV Charlois

43        C          Piet Schrijvers

44        C          9-5

45        D         RKC

46        C          Mounir El Hamdaoui

Top