CCDD 28 – Voor voetbal heb je geen bal nodig

Er is goed nieuws voor de penningmeesters en materiaalmensen van de voetbalverenigingen in Nederland. Er kan flink bezuinigd worden op de post ‘ballen’. Voor voetbal heb je namelijk helemaal geen bal nodig, wanneer je goed naar de presentatoren op de radio en tv luistert. Hoekschoppen die achter gaan, schoten die naast het doel belanden, passes die niet aankomen; het zijn slechts een paar voorbeelden uit de commentaren die vrijwel dagelijks in krom Nederlands uit de kelen van vele verslaggevers komen.

Het onderstaande verslag van de wedstrijd tussen Hoevelaken en ESC van 25 oktober 2008 bewijst dat.

SC HOEVELAKEN ROYAAL LANGS ESC

Sc Hoevelaken heeft goede zaken gedaan door het duel der middenmoters tegen ESC te winnen. Hoevelaken blijft daardoor meedoen om een hoge klassering op de ranglijst. De Elburgers gaan voorlopig aan het elastiek mee.

Hoevelaken begon de wedstrijd overtuigend en dat leidde al na drie minuten tot een dot van een kans voor Frank Tervoert. Hij werkte de pass van Jesper Breuers echter over het doel. Tien minuten later was het wel raak. Een pass van Jarno van den Bor kwam tussen de verdediging en de ver uit zijn doel gekomen doelman terecht, waarna Jan Weijn er als de bliksem bij was om de keeper te omspelen en voor de 1-0 te zorgen.

In de achttiende minuut nam Hoevelaken verder afstand van ESC. Na goed werk passte Frank Tervoert op Raymond Buis, die met een enorme uithaal vanaf 35 meter voor de 2-0 zorgde.

In de 35e minuut deed ESC aanvallend iets terug. Twee open kansen binnen één aanval bleven onbenut, omdat doelman Mick Bos evenzo vaak een sta-in-de-weg bleek. Drie minuten later was Hoevelaken gevaarlijk via Tom Buitink, maar de lange doelman van ESC tikte de lob over de lat. Direct daarna kreeg Jarno van den Bor een goede schietkans, maar zijn schot ging net naast.

Na een fase van weinig aanvallend overleg, waar Hoevelaken mogelijkheden op een derde treffer liet liggen, kwam in de laatste minuut een hoekschop tegen de arm van Erik Niemeijer. De scheidsrechter wees onberispelijk naar de strafschopstip, waardoor Hoevelaken met een marge van één treffer mocht gaan rusten.

Al na drie minuten in de tweede helft kreeg Hoevelaken een strafschop toegewezen toen Frank Tervoert in het strafschopgebied door de ESC-doelman werd getorpedeerd. Raymond Buis schoot de strafschop echter over het doel. ESC bleef daardoor in de wedstrijd en had de pech dat even later een kans op de lat eindigde. Raymond Buis zag vervolgens een vrije trap gekeerd door de ESC-doelman, maar kort daarna nam Hoevelaken toch meer afstand toen Frank Tervoert met het hoofd een voorzet van Tom Buitink afrondde. Jan Weijn schoot kort daarna voorlangs na een goede individuele actie, vervolgens gooide Mick Bos zich voor een inzet van ESC en schoot Tim Overmars hard naast na een goede pass van Tom Buitink. In de 33e minuut eindigde een tweede kans van ESC op de lat.

In de slotminuut scoorde Hoevelaken nog twee keer, waarvan één treffer doorgang mocht vinden. Beide keren liep Frank Tervoert op de Elburgse doelman af. De eerste keer gaf hij de pass op Ruud Kassenaar, die buitenspel stond en een minuut later deed hij hetzelfde op Jan Weijn, die wel achter Frank bleef en voor de verdiende 4-1 eindstand zorgde.

Raymond Buis (onzichtbaar) schiet de penalty over het doel.
Het vinden van de bal is een zoekplaatje.
Top