CCDD 34 – Muizenissen

Wie denkt, dat het runnen van ‘horeca’ in een kantine een eenvoudige zaak is, komt erg bedrogen uit. Er is allerlei regelgeving omtrent opening- en schenktijden en bij zaken als het verantwoord omgaan met alcohol. Hiervoor is de drank- en horecawet van kracht. Controle en handhaving door de gemeente.
Ook aspecten inzake hygiëne zijn aan wetgeving onderhevig. Hiervoor komt er dan op gezette tijden controle vanuit de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Een dergelijke controle van hen vond plaats op zaterdag 2 mei 2015, vandaag exact vijf jaar geleden.

Een erg drukke zaterdagmiddag met veel thuiswedstrijden. En dan komt er ook nog zo’n controleur een kijkje in de keuken nemen…..

Grote – of kleine muizenissen ?
‘Kunt u mij de thermometers tonen? Waar archiveert u de te hanteren protocollen? Heeft u overzichten van waargenomen temperaturen van uw koelinstallaties?’
Tja, en dit van alle koelingen onder en achter buffet en wel voor iedere dag dat het clubhuis geopend is
‘Oh, er wordt ook gefrituurd, zie ik. Dan ook graag een overzicht van de temperaturen van het vet, de gehaktballen en die andere snacks’.
Oeps, er ligt wel een rode map met allerlei paperassen. Het laatste excel-formuliertje dateert weliswaar van november 2012, maar dit wordt wel bedoeld…..

Voor het ontbreken van de temperatuur-staten wordt een waarschuwing gegeven; meneer verontschuldig zich voor het feit, dat zij zelf te lang zijn weggebleven.
Leo tovert gelukkig twee thermometers uit een lade, dat probleem is dus ook getackeld.

Meneer haalt een ferme zaklamp uit zijn koffertje en de inspectie wordt voortgezet.
Achter en onder de koelkasten wordt gespeurd.
‘Mijnheer, daar liggen allemaal muizenkeutels’.
‘Onmogelijk’ roept de begeleider van deze NVWA-man. ‘Er wordt hier altijd grondig schoongemaakt’.
Hij toont wat ‘korreltjes’. Dat is even schrikken.
Even achter de oren gekrabd. Een nadere inspectie leert gelukkig al vrij snel, dat we hier te maken hebben met enkele rubberkorrels van het kunstgrasveld.
‘Kunstgrasveld ?’
Zeker mijnheer, kijkt u eens naar buiten en wat ziet u dan??

Dit zijn toch echt rubberkorrels van veld 3.
Het kostte wat overtuigingskracht voor de NVWA-er om inderdaad toe te geven dat we hier niet te maken hadden met muizenkeutels.

Top