CCDD 35 – Het Witte Huis(je)

Er loopt een keurig, in driedelig pak geklede meneer langs het hoofdveld. Met zo’n koffertje op wielen achter zich aan slepend. Hij bereikt het clubhuis, stelt zich voor als scheidsrechter voor deze middag. Hij is nog nooit bij sc Hoevelaken geweest om te fluiten en dan is de vraag: ‘Waar kan ik mij melden?’ nogal logisch.

‘U kunt zich melden in het witte huisje’, is het goedbedoelde en voor de hand liggend advies. ‘Witte Huisje? We zijn toch niet in Washington. Melden bij Trump?’

Het is bij de aanhang van sc Hoevelaken een goed ingeburgerde begrip, maar ‘Witte Huisje’ stelt meneer voor raadsels. ‘Ja, gewoon om de kantine heen, dan ziet u vanzelf het Witte Huisje’.

Het ‘Witte Huisje’ bestaat in feite uit twee voormalige asielzoekerswoningen welke destijds aan de Weidelaan stonden. Naast de hockeyvelden. Er is nu een parkje met een klein terrein waar de hond uitgelaten kan worden.

Bij sc Hoevelaken wordt momenteel nagedacht over afbraak en nieuwbouw van nieuw bestuurs- en overlegruimte. Dit is geen overbodige luxe. Het huisje staat momenteel bijna op instorten. De vloer is niet overal betrouwbaar. Dit onderkomen heeft de afgelopen twintig jaar toch wel degelijk een goede functie gehad.

Eind 1999 was een krantenartikel aanleiding om twee van deze wisselwoningen naar Kleinhoven te verplaatsen. Deze hadden vijf jaar dienst gedaan om asielzoekers te huisvesten en raakten overbodig.

Het bestuur reageerde snel, want zij wilde wel graag zo’n woning. Dit om het nijpende tekort aan overleg-ruimten te kunnen oplossen. Een goed gesprek met het gemeentebestuur en de overname was beklonken. Twee stuks voor de prijs van zegge en schrijven één gulden.

De woningen leken, met kleine aanpassingen aan de indeling, bijzonder geschikt om deze daadwerkelijk te verplaatsen naar Kleinhoven. Voldoende mensen toonden zich bereid om deze operatie met eigen inspanningen tot een goed einde te brengen. In een mum van tijd werden er twee woningen, na demontage, naar de voetbalclub verhuisd. Daar werden er twee aan elkaar (!) weer opgebouwd. 

Met de voorspelling dat dit bouwwerk de komende twintig jaar uitstekend zou kunnen functioneren. Die voorspelling is uitgekomen. Het wordt echter wel tijd om hardop na te denken over vervanging.

Graag een flink huisje. In witte stenen opgetrokken. Met mooie rode dakpannen op het puntdak. Met zicht op de velden vanuit de Oval Office, de werkkamer van het bestuur. Omringd door enkele Situation Rooms. Die omvatten een reeks van niet af te luisteren ruimtes, waar teambesprekingen gehouden kunnen worden.

Het moet dan vol trots een plezier zijn om scheidsrechters en tegenstanders naar het Witte Huis te verwijzen.

Top