CCDD 36 -Jeugdherinneringen

Vanwege de beperkte trainingsmogelijkheden op het oude sportcomplex aan de Sportweg trainden de F-pupillen op vrijdagavond. Er was immers alleen maar een gravelveld beschikbaar om op te trainen. Verlichting langs het hoofdveld is er nooit geweest. Dat was nog eens behelpen met de beschikbare middelen.  Bij regenachtig weer werd geschuild in het ballenhok(je). En wanneer het echt te koud was kwam Toon van Soeren op zijn brommertje om toch een kleedkamer te openen.

Bas van Vulpen kreeg ook in de gaten, dat er wel erg veel F-pupillen op de vrijdagavond kwamen trainen. Hij heeft dat in een tekening duidelijk gemaakt…

Gelukkig was er hulp van Jos Springveld en Johan Riphagen. Ook kon er altijd een beroep gedaan worden op Ad van Vulpen en Chris van de Heiden.

De familie Van de Heiden verhuisde naar Nijkerk. Chris komt nog weleens kijken bij ons eerste, want bij Sparta Nijkerk vindt hij het zo ongezellig. Pascal woont en voetbalt bij vv Eemnes.

Ad van Vulpen is helaas te jong overleden, maar Bas is nog zeer regelmatig op en rond de velden te vinden. Sterker nog, Bas heeft zich geëvolueerd als een verenigingsman in hart en nieren. Zo is hij al jaren jeugdleider, laat hij, als supporter van het jaar in 2012, wedstrijden van de hoofdmacht (toen die nog plaatsvonden) schieten om andere wedstrijden te leiden (toen die nog plaatsvonden). En behoort hij tot de hoofdsponsors van het clubhuis (toen je daar nog terecht kon).

Op Bas kan altijd een beroep worden gedaan. Daarom plaatst Jos Springveld, al eerder genoemd in dit verslag, Bas onder de stadionlampen.

In deze editie van de Zijlijn zetten we het stadionlicht  een keertje niet op een heel team, maar op een markante man met verschillende kwaliteiten: Bas van Vulpen.

Directe aanleiding voor de redactie om Bas eens aan de tand te voelen, is het feit dat hij als supporter van het jaar 2012 niet meer alle wedstrijden van het eerste volgt.

Bas van Vulpen wordt in mei 2012 uitgeroepen tot supporter van het jaar. Hij wordt geflankeerd door speler van het jaar Jelle Groosjohan (midden), John Kok en Mark Buitink (de nummers 3 en 2).

Reden: Bas is één van de fanatieke jeugdleiders van onze JO14-1 en daarbij ook nog eens de scheidsrechter van het team bij de thuiswedstrijden.

Zaterdagmiddag in de kantine krijg je, of je het wilt of niet, zijn ervaringen van de ochtend in geuren en kleuren te horen. Positivo als hij is, zal je geen negatieve geluiden over “zijn jongens” vernemen.

Top