CCDD 40 – Op naar de 90

Hoeveel vaders kunnen of konden zeggen dat ze drie zoons tegelijkertijd in de hoofdmacht hebben zien spelen. Bij sc Hoevelaken zijn dat er drie. Jan Wernsen, maar die kwam nooit op het voetbalveld omdat hij altijd aan oude DAFjes aan het sleutelen was op zaterdag (en na zijn pensioen bij de Phoenix bierbrouwerijen iedere dag). Hij zou daarvoor in de zeventiger jaren ook slechts één gelegenheid hebben gehad, want Gert, Ben en Daan speelden slechts eenmaal samen in de hoofdmacht, dankzij een korte invalbeurt van laatst genoemde.

Henk Buitink is de tweede. Hij heeft sinds januari 2010 diverse seizoenen gehad om zijn aandacht niet te hoeven spreiden over meerdere velden. Helaas is Henk ons in maart op veel te jonge leeftijd ontvallen.

Dan hebben we nog Frans Overmars. Zijn zoons Frank, Rob en Hans speelden tweemaal samen in de hoofdmacht en ooit heeft Frans – het kwam uit zijn tenen- bekend dat hij daarop enorm trots was.

Frans Overmars is een zonderling. Hij schijnt ooit gevoetbald te hebben. Dan kan hij maar op twee posities hebben gestaan: op doel, of als linksbuiten. Ooit heeft iemand beweerd dat op die posities de excentriekelingen van een team spelen. Het zal wel!

Hoe dan ook, Frans Overmars is vandaag jarig. Hij is beland bij de laatste schrede voor de 90. Reden derhalve om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Dat kan via de app: 06-45403366. Benieuwd hoeveel felicitaties hij vandaag krijgt.

Frans Overmars op 11 mei 2019, een week na zijn 88e verjaardag.

Top