CCDD 48 – 1000x sc Hoevelaken

Het hoeft voor Henk Jansen absoluut geen 1 april te zijn om desondanks een enorme grap uit te halen. In dat kader zou hij Ben Boekhout kunnen heten. Als jeugdspeler, grensrechter bij de dames en speler bij de senioren heeft hij menig persoon in de luren proberen te leggen. En vaak nog succesvol ook.

In oktober 2008 was Henk zelf het middelpunt van een enorme grap. Matthijs van Elk beschrijft in het clubblad in het najaar van 2008 hoe Henk Jansen voor sc Hoevelaken zijn 1000ste wedstrijd beleefde.

Zaterdag 25 oktober 2008, 15.00 uur, een uniek moment op Kleinhoven: de huldiging van een speler die zijn duizendste wedstrijd voor sc Hoevelaken speelt. Nog nooit eerder bereikte een speler deze mijlpaal (of gaf er ruchtbaarheid aan), maar Henk Jansen, wie anders, overkwam het. Een terloopse opmerking groeide uit tot een happening. Hieronder het verslag van Matthijs van Elk, één van de gelukkigen die erbij mocht zijn.

“Voor de aftrap van de uiteindelijk echte comeback wedstrijd van Hoevelaken werd hij naar voren geroepen, Henk Jansen. De man die in 34 jaar 1000 officiële wedstrijden wist te spelen voor de Rood Witten. Het was vooral Jan Beitler, die zich binnen de vereniging hard heeft gemaakt om de feiten boven tafel te krijgen en na wel bevinden dit groots te vieren. Henk kreeg voor aanvang van de wedstrijd een eremedaille (“Echte helden penning”) van de club, welke tot op heden alleen aan de beide coaches van de heren 4 was uitgereikt, een club aansteker (hoe toepasselijk voor Henk, die nog wel eens olie op het vuur gooit), een prachtige 3 liter fles Palm (helaas niet gedeeld met zijn teamgenoten?!?) en een mooie bos bloemen voor zijn vrouw. Henk nam de felicitaties gelaten in ontvangst, maar kon de trotse gevoelens niet lang onderdrukken. Na de stevige handdruk van aanvoerder Pieterse brak er een eerste traantje door, waarna er een waar tranendal ontstond. Het in groten getale toegestroomde publiek moest zich uit de voeten maken om de schoenen droog te houden en Edward Beitler kon zijn badmeestershart stevig ophalen. Met man en macht werd gewerkt om het veld binnen de dertig reglementaire minuten weer speel klaar te krijgen en Hoevelaken zou Hoevelaken niet zijn als dat niet zou zijn gelukt. Wij vroegen ondertussen Henk naar zijn emotionele reactie: ”Het doet je toch wat. In eerste instantie dacht ik hier gewoon kennis van te nemen, maar wanneer je al dat publiek ziet, de toegestroomde pers en een “Echte helden penning” krijgt, voel je toch de grootheid van de prestaties en herinner je je weer alles wat je er voor hebt moeten laten. Afzien was het. Mijn eerste wedstrijd speelde ik nog op het knollenveld en tegenwoordig loop ik op kunstgras. Een complete evolutie in het voetballen, die ik volledig heb meegemaakt en deels sturing aan heb gegeven. Al na die eerste wedstrijd, ik was 5 jaar, ben ik naar het bestuur gegaan en heb ze een beeld geschetst van waar we nu staan. Noem mij maar geestelijk vader van deze club. Die penning komt me dan ook toe! Ik ben het bestuur dankbaar voor de onderkenning die ik 34 jaar heb gemist. Mijn hart is Rood Witter dan ooit!”

Op 15 mei 2010 speelt Henk Jansen met zijn team een kampioenswedstrijd in Harskamp. Zijn hoeveelste wedstrijd zou dat zijn geweest?
Top