CCDD 49 – Gescheiden jaren

De eerste bespelers van sportpark Kleinhoven waren de korfballers en korfbalsters van KV Telstar. Er waren twee velden, waarvan de voetbalvereniging er één ter beschikking had. Aanvankelijk was er geen lichtinstallatie. De trainingen vonden daarom nog tot oktober 1979 plaats aan de Sportweg.

De gemeenteraad beloofde dat het sportcomplex aan Kerkepad voor 1983 volledig zou zijn. Telstar zou dan terug verhuizen naar de Sportweg. Echter tot en met het seizoen 1984-1985 moesten er veel jeugdwedstrijden gespeeld worden bij de korfballers. Dit ging altijd in goed overleg.

In de zomer van 1985 werd er gestart met het omdraaien van de velden (dit zijn nu de velden 4 en 5). Het seizoen 1985-1986 speelde voor de jeugd grotendeels bij vv Hooglanderveen af. Sc Hoevelaken leek een gescheiden vereniging.

Voorzitter Jan Baas laat optekenen: ‘Doordat de senioren de laatste jaren aan de Sportweg speelden en de jeugd aan het Kerkepad, waren we de jeugd kwijt. Die zag je nooit meer. Dat was een hele trieste zaak, het ergste dat er was, maar je kon er niets aan doen. We hebben daarover wat gevochten bij de gemeente’.

Maar in de zomer van 1986 was er dan toch sprake van de ‘Grote Oversteek’.

Top