CCDD 50 – Vervolg op CCDD 6

We schreven er al eerder over. In de vijftiger werd er regelmatig gevoetbald om uniformen voor de fanfare te bekostigen. In november 1956 wordt er een wedstrijd georganiseerd tussen de middenstanders in het dorp en een team van bouwvakarbeiders. Plaats van handeling: een weiland van boer Jan van Drie – aan de Horstweg. Juist ja, ongeveer op de plek waar nu een ‘skatebaan’ en de JOP is gesitueerd.

De wedstrijd is een belangrijke ontmoeting, want de winnaar van dit duel mag het ‘ambtenaren-wonder-team’ uitdagen.

Opmerkelijk in het opgedoken, gestencilde programmablad is de hoeveelheid advertenties.

Bv die van slagerij Blok: U weet het, U ziet het, U proeft het ! ’t Is weer van Blok.

Of de agent van Batavus, Magneet, Kaptein Mobylette of Locomotief. Daarvoor was hèt adres H. Prins.

Voor luxe- en huishoudelijke artikelen moest je naar F. Schimmel.

De groenteman Job(je) van de Berg beschikte over een winkeltje maar ventte zijn waren ook uit. Het vakkundig schoonmaken, snijden of schrapen van uw groente kon geregeld worden op zijn nieuwste J.P.-machine…. Even bellen met nummer 370.

De wedstrijd werd geleid door Peet van Vaneveld * oprichter en voorzitter van onze buurvereniging Veensche Boys.

Benieuwd naar de opstellingen: Gert van Maanen – textielhandelaar, melkman Coen Schonewille (yogurt), vertegenwoordiger Erik de Wilde (crème noir), slager Reesink (bot), fietsenmaker Jan of Cees Roersen (Solex 58), kolenhandelaar Evert Heining (antraciet boys), slager Klaas Blok (been), bloemist Wout Kous (flower boys), smid Geurt Timmer (ijzervreters), aannemer Jan of Henk Beitler (houtwormen) en kruidenier Henk of Gerrit van Altena (vivo-laka).

De bouwvakkers brachten de volgende spelers binnen de krijtlijnen (als die er waren…)

Hennie de Man (contact), Jan Frank van de Berg (toet-toet), T. Hendriks (spijkerbijter), Gijs Fontein (rijks-rust), Bertus Lobel (38 graden), Bart van Dusschoten (lucht-acrobaat), Henk van Kommer (mortelman). G. Doppenberg (duizendpoters), Peet van Hussel (betonbreiers), W. vd Veer (ja-ne-ja-nee) en G. van Soeren (asfalt boys)

*) In het mulle zand van de “Paddenstoel” op de heide aan de Barneveldseweg werd op 7 juni 1936 door Peet van Vaneveld de aftrap verricht van de wedstrijd Nijkerkerveen tegen de “Zwarte bende” uit Nijkerk. Twee samengeraapte elftallen. Na afloop van deze wedstrijd (de meeste speelden op klompen) werd Veensche Boys opgericht. Peet van Vaneveld werd voorzitter en penningmeester, Willem Ruitenbeek 1ste secretaris, Hannes van de Heuvel werd 2de secretaris.  De wedstrijden werden gespeeld op zondag. Dat was de enige vrije dag. In het “Veen” had men de 6 dagen werken hard nodig om het hoofd boven water te houden. In de 2e Wereldoorlog lag de competitie stil, omdat veel spelers moesten onderduiken.

Top