CCDD 53 – Zaalvoetbal

Na de ‘zaalvoetbal-perikelen’ in 1981 werd in de zomer van 2019 het plan opgevat om een zaalvoetbalteam in de Rood-Witte kleuren in te schrijven voor een reguliere competitie onder de KNVB-vlag. Thuiswedstrijden zouden gespeeld kunnen worden in sporthal Watergoor (Nijkerk).

Sjoerd Kloppenburg had in korte tijd een negental voetballers gevonden. In overleg met en met toestemming van hoofdtrainer Harry Oussoren -er waren immers diverse selectievoetballers enthousiast over dit plan-  werd er een zaalvoetbalteam ingeschreven.

Het doek viel echter in voorjaar 2020. Door de Corona-crisis werd de competitie stilgelegd. De zaalvoetballers evalueerden het niet afgeronde zaalvoetbal-seizoen. Een seizoen waarin geen enkele regelmaat in speelavonden viel te bespeuren. Te lange periodes waarin geen duels op het programma stonden, of er te vaak twee wedstrijden in een week moesten worden gespeeld. Tel daarbij de reguliere trainingsavonden voor het veldvoetbal bij op en je komt al snel tot de conclusie, dat het basisteam van 9 spelers niet toereikend was.

(In totaal zijn er 21 voetballers van sc Hoevelaken actief geweest in de zaal).

De stekker gaat er even uit, want op 2 mei 2020 om 14:01 berichtte Sjoerd Kloppenburg het wedstrijdsecretariaat:

Heren,

Hopelijk zijn jullie allemaal gezond en wel.

Ik wilde graag via deze mail mededelen dat wij het zaalvoetbalteam voor aankomend seizoen niet willen inschrijven. Het is helaas de enige juiste beslissing al vind ik het enorm jammer.

Aangezien er nog veel onzeker is over aankomend seizoen i.v.m. de COVID-19 crisis, is één ding zeker: het seizoen begint later waardoor er waarschijnlijk meer wedstrijden worden gevoetbald in een kortere periode.

ZVV Hoevelaken leunt enorm op spelers uit de 1ste en 2de selectie. Aangezien dit nog steeds prioriteit is heb ik gister besloten om voor het seizoen 2020-2021 de stekker eruit te trekken.

Als team willen we graag bij elkaar blijven, hopelijk kunnen we, wanneer alles weer normaal, is het seizoen erop opnieuw starten.

Bij deze daarom ook het verzoek om ons uit te schrijven bij de KNVB. Het eerste seizoen beschouw ik zeker als geslaagd. Vele overwinningen, een betrokken sponsor en een enorm goede sfeer in het team.

Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,

Sjoerd Kloppenburg

Jammer, maar begrijpelijk dat de competitie voortijdig is afgebroken. Er moesten door de koplopers (Dynamo 8 en sc Hoevelaken)  nog tien duels worden afgewerkt. Waaronder de thuiswedstrijd tegen nummer één.

De spanning zat er nog wel degelijk in: Hoevelaken heeft immers ZVV Dynamo Lelystad 8 namelijk in de uitwedstrijd de Lelystedelingen met 3-5 klop gegeven !

Vermoedelijk speelden de Rood-Witten op 1 november 2019 in de sterkste opstelling!

Voor Dynamo was dit het enige verloren duel..

sc Hoevelaken moest drie keer de winst uit handen geven.

De ‘eindstand’ is als volgt:

1ZVV Dynamo Lelystad 81614114395450
2Hoevelaken 11613033999370
3ZVV Sparta Nijkerk 41811163469590
Top