CCDD 55 – Voetbaluitspraken

Ben je weleens uitgenodigd door een (zaken)relatie om een wedstrijd te bezoeken van bijvoorbeeld PSV. Een hele belevenis, toch! Hapje eten erbij, plaatsnemend in een riante fauteuil achter 20 mm dik glas. Net een aquarium… Koelkastje bij de hand. Beschaafd juichen als er wordt gescoord. Stilzwijgend je hoofd schudden bij een tegendoelpunt en tenslotte met een kater thuiskomen. Had je net zo goed thuis kunnen blijven en naar je eigen aquarium gaan zitten staren.

Hoe anders is de sfeer op de zaterdagen bij sc Hoevelaken op sportpark Kleinhoven. Als je je oren en ogen open houdt, schept dit veel meer vreugde. Daar is de sfeer vele malen plezieriger. Daar kun je nog genieten van opmerkingen langs de krijtlijnen.

We hebben zomaar, op een willekeurige zaterdag, een aantal uitspraken opgetekend.

(hierbij vermeld, dat de genoemde personen wellicht verwisseld zijn met de gedane uitspraken….)

De trainer van Hoevelaken 2 roept naar zijn keeper, die voortdurend aan de rand van het strafschopgebied vertoeft: ‘Ga nou eens terug in je hok’.
Noot: In de zeventiger jaren was het heel eenvoudig om op het noodveld aan de Koninginneweg iemand ‘terug in zijn hok’ (lees: kleedkamer) te sturen.
In de wedstrijdbespreking van JO19-1, kennelijk een makkelijke tegenstander: ‘Mannuh, we rollen ze vandaag op’.
Vrouwen-1 staat voor met 1-0; nog vijf minuten te spelen. De coach, nerveus heen en weer lopend voor de dug-out, sommeert zijn verdediging: ‘Pomp alle ballen maar over de sloot’
JO9-2, een maatje te groot voor Sparta. Zij overklassen de tegenstander. Er vallen ontzettend veel doelpunten aan de Hoevelakense zijde. Dit ontlokt de teammanager tot de opmerking: ‘Vandaag hebben we ze alle hoeken van het veld laten zien’. 
JO17-3 speelt tegen een stugge tegenstander. Defensief ingesteld en niet bereid om aanvallend iets op de mat te leggen. Een voetbalkenner vindt het maar niks, getuige zijn uitspraak: ‘Dit is afbraakvoetbal, daar ben ik niet voor gekomen’.
Diezelfde ‘bondscoach’ staat te kijken bij JO19-3. Een waardeloze pot met een tegenstander, welke met het mes tussen de tanden speelde. Het ging er behoorlijk hard aan toe. ‘Betonvoetbal’, kwam er uit zijn mond.
Hoevelaken 9, veld 5 – een slappe pot. In de dug-out is nog plaats voor één toeschouwer:  Laat nou net die ene kijker een juiste analyse geven van de wedstrijd: ‘Nou die gasten uit Hierden spelen ook als een dood vogeltje’. 
De tegenstanders van JO15-2, net met 8-0 verloren, komen met chagrijn van het veld: ‘Inpakken en snel wegwezen hier uit Hoevelaken’, luidt de opdracht van de leider.
Mannen luister goed. Wanneer de wedstrijd begint parkeren we de bus voor het doel”.

Misschien bekruipt je dat gevoel ook wel, wanneer je bij PSV naar een bak met vissen hebt zitten kijken.

Voetbaldiscussie

Ben Boekhout heeft meerdere malen de trainingen van de hoofdmacht overgenomen, wanneer er een trainer zijn congé kreeg. Het is trouwens al weer heel lang geleden, dat een trainer voortijdig zijn biezen kon pakken. Hoe dan ook, tijdens een voetballoze zaterdag lastte hij een training in op de zandvlakte, wat nu veld 2 is. Daar ontstond tijdens het rondjes lopen de volgende ‘discussie’:

Ronald Buitendam: Ik loop hier alleen maar zand te happen.

Ben Boekhout: Dan moet je zorgen dat je vooraan loopt, dan heb je daar geen last van.

Top