CCDD 61 – Voetbalhumor uit 2004

“We zullen de laatste wedstrijden niet met een pretopstelling spelen. In de eerste plaats houd ik daar niet van, in de tweede plaats hebben we een sportieve plicht te vervullen naar onze tegenstanders”.

Bovenstaand zijn de woorden, die Willem van ’t Land ergens op de pagina’s in het clubblad zal uitspreken. Maar de schare supporters, die ondanks het reeds behaalde kampioenschap nog altijd de moeite neemt om Hoevelaken ook in uitwedstrijden te volgen, moet de ogen hebben uitgekeken toen op zaterdag 24 april 2004 in Hierden het programmablad werd uitgedeeld. Daarin werden de volgende Hoevelakense spelers voorgesteld:

Michiel van Elk

Martie Doppenberg*

Jan Heuvel**

Martijn Leijenhorst

Henk Vuurst*

Marcel Roele

Evert Jan van de Haar*

Ben Boekhout*

Robert Geytenbeek*

Frits van Dijk

Cees Uiterwijk*

Ron Bezembinder*

Fred Albergati*

Robby La Gordt Dillie

Rob Overmars*

Trainer: Wim van ‘t Land

Verzorger: Andre van Asselt*

Grensrechter: Elbert van Deuveren

Elftalleider: Nico Wilgenburg

Nevenstaande opstelling komt uit de hoed van de voetbalhumoristen Ben Boekhout en Jurrian Boerkamp. Toen Hierden op donderdagavond voor de wedstrijd tegen Hoevelaken naar het clubhuis belde voor de opstelling, namen genoemde cabaretiers hun kans waar en voegden een stukje voetbalhumor aan de geschiedenis van sc Hoevelaken toe. Voor Ben Boekhout moet deze opstelling een feest van de herkenning zijn geweest, want de met een sterretje aangeduide personen maakten allemaal deel uit van de selectie, die in het seizoen 1988/1989 onder trainer Evert van Ginkel kampioen werd.

Veel spelers uit dit kampioensteam uit 1989 schenen ook in het veld te moeten komen op 24 april 2004 in Hierden.

Ondanks de door Willem van ‘t Land uitgesproken woorden liet de trainer een stukje van zijn creativiteit zien. Spits Ronald Dekker verscheen namelijk onder de lat, maar dat was niet voor de pret. Doelman Michiel van Elk, één van de twee spelers die wel juist in de opstelling vermeld werden, moest met rugklachten het veld verlaten. Hoevelaken verloor met 4-1 (na een 1-0 voorsprong bij rust) en kon daardoor haar sportieve plicht jegens Zeewolde niet vervullen. Ook kwam er geen revanche op de verloren (en beladen) beslissingswedstrijd van juni 2002, toen in en tegen Hierden geen promotie naar de tweede klasse kon worden afgedwongen.

En wat betreft Zeewolde, die ploeg is compleet de weg kwijt. Op eigen veld werd met 3-0 van hekkensluiter Prins Bernhard (93) verloren. Hoevelaken hoeft zich derhalve niet schuldig te voelen.

Top