CCDD 62 – Cocktailtoernooi

Met dank aan Henk van Zoeren en Siem Springveld krijgt sc Hoevelaken in juni 1981 een fantastische einddag van het seizoen. Uit hun brein ontstaat het cocktailtoernooi, in de tachtiger jaren een enorm populair voetbalevenement aan de Sportweg.

Henk van Zoeren en Siem Springveld

Bij de eerste editie kunnen er maar liefst dertien (13) teams worden geformeerd, op hele velden, inclusief leider en grensrechter. Bijgaande een (onvolledig) overzicht van de teams, die in de loop der jaren meededen.

Siem Springveld cocktailtoernooi

Bij het 45-jarig bestaan van sc Hoevelaken komt de toenmalige cocktailcommissie weer bij elkaar om nogmaals een cocktailtoernooi te organiseren. Als eerbetoon aan één van de initiatiefnemers wordt de naam van Siem Springveld aan het toernooi toegevoegd. De editie in 2008 was een groot succes. In 2009 was de animo minder en verdween het toernooi opnieuw van de kalender.

Cocktailtoernooi voor de jeugd

De succesformule van het cocktailtoernooi in 1981 was voor de kaderleden van de jeugd een aanleiding, om onder anderen in 1985 ook een dergelijk toernooi voor de jeugd te organiseren. Uiteraard werd daarover verslag gedaan, al is die wat anoniem.

Top