CCDD 9 – 180 seconden voetbal

Tot 1 juni geen (amateur)voetbal, dus ook niet op Kleinhoven. Hoeveel voetballiefhebbers, of voetbalfanaten zouden er een vermogen voor over hebben om drie minuten te mogen voetballen. In competitieverband wel te verstaan.

Sombere gezichten bij een aantal trouwe supporters.  Heerlijk in de zon, gezeten op het bankje voor het clubhuis.  Het lijkt wel of zij de kopjes ook laten hangen.
Het is een foto tijdens de laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2010 – 2011. We spreken over 7 mei 2011. Wie had kunnen vermoeden dat het laatste duel op eigen veld in het seizoen 2019 – 2020 zou plaatsvinden op 7 maart 2020. Het is maar afwachten wanneer we weer van een dergelijk tafereel getuigen kunnen zijn.
Vlnr: Gert Korver, Wout Dekker, Frans Schimmel (sr), Piet Braam, Beer Visscher, Gerrit van Beek en Jan Brons.

Op 24 november 2012 overkwam het Hoevelaken 2 dat ze moesten aantreden voor een wedstrijd waarvan de spelers vooraf wisten dat het de kortste uit hun voetballoopbaan zou worden. Een eerdere wedstrijd werd gestaakt en de resterende drie minuten moesten worden uitgespeeld. In die tijd waren er gefronste wenkbrauwen bij een dergelijk kort partijtje, in deze tijd van pandemie zou het een geschenk uit de hemel zijn geweest om toch even te mogen ‘ballen’.

Erik van ‘t Hof was erbij en deed verslag.

180 seconden voetbal op Kleinhoven

Conditioneel hoefde het zaterdag tegen Blauw Geel niet allemaal snor te zitten. Zelfs ik had dit nog wel met mijn kromme poten kunnen belopen. Maar beste mensen, dit ging toch helemaal nergens over. Hoe kan in vredesnaam de KNVB op zo’n besluit komen. De competitiewedstrijd Blauw Geel 2 – Hoevelaken 2 die in september 3 minuten voor tijd door de scheids was gestaakt, moest afgelopen zaterdag (het restant daarvan) op Sportpark Kleinhoven worden uitgespeeld. Dit als een soort straf voor Blauw Geel. Maar hierdoor straf je toch ook enigszins het team, dat daar part noch deel aan heeft? En wat te denken van onze trouwe supporters. Die wisten zich ook geen houding te geven en stonden elkaar wat glazig aan te kijken. Na die 3 minuten ging ik weer richting clubhuis en kwam daar mijn buurman tegen, die net op weg was naar het veld. Hij keek wat verbaast en vroeg of de wedstrijd al was afgelopen. Of was die gestaakt? Ja zei ik: 2 maanden geleden… Het zou goed zijn als ze in Zeist de komende week over dit punt een vergadering wijden. Dit moet toch anders kunnen?       

1e helft (3 minuten)

De wedstrijd werd hervat met een vrije trap op een meter of 30 voor het doel van Blauw Geel. Jammer genoeg was Simon de Boer gewisseld in de uitwedstrijd tegen Blauw Geel waardoor hij geen deel kon hebben in deze 3 minuten wedstrijd. Trouwens… Simon de Boer speelde wel zijn partijtje mee bij het 8e van s.c.Hoevelaken. Simon schoot vanaf 11 meter gewoon weer raak. Goed werk Simon. Het 2e kan op dat gebied gewoon weer rustig slapen. Het was Sven van den Heuvel die de vrije trap nam. Helaas viel de bal niet diep genoeg waardoor deze door Blauw Geel werd weggewerkt.

Dit koste vele dure seconden voor Hoevelaken. Normaal gesproken doet hoop leven, maar vandaag waren het de seconden die deden leven. Hoevelaken stond tenslotte met 0-1 achter. Gezien de wedstrijd in Ede was dit totaal onnodig. Vooral de 2e helft werden vele kansen onbenut gelaten. De bal werd door goalie Nils van ’t Hof ingespeeld naar André van de Bunt. Ja? Die Buntje. Ik ben 3 seizoenen lang trainer van Buntje geweest (B2-B2-A2). Vooral aan die ene BBQ bij ons thuis moet ik nog wel eens terugdenken. Lekker gegeten en de nodige sapjes genuttigd. Uiteindelijk waren vele spelers niet meer in staat om op hun fiets te gaan zitten. Het was mooi weer dus iedereen werd in de tuin gelegd. Binnen slapen was in dit geval geen optie. Na nog geen 2 uur slapen werd André wakker gebeld door Ans Pasker. Met de vraag, wanneer hij dacht de kranten te gaan rondbrengen. Er was namelijk al een aantal boze abonnees, dat een telefoontje had gepleegd naar Ans Pasker. Met bonkend hoofd en een tong die aanvoelde als een stuk leer ging André al slingerend zijn wijk in. Dit even om het wedstrijdverslag wat te vullen.    

André van de Bunt werd dus ingespeeld. Daarna ging de bal snel naar Dennis de Haas. De bal werd weer het 16 meter gebied ingepompt. De bal werd slecht weggewerkt, waardoor Jarno van den Bor een schietkans kreeg. De bal vloog helaas het parkeerterrein op, waardoor vele kostbare seconden verloren gingen. Enkele minuten later kreeg Peter van der Weerd een kopkans, maar ook hij kon het net niet doen bollen. Sven van den Heuvel leek de beste kans te krijgen in die 180 seconden. Jammer genoeg werd deze mooie mogelijkheid in de kiem gesmoord door een fluitsignaal van de scheidsrechter. Sven stond inderdaad buitenspel. Enkele seconden later floot diezelfde scheids voor het einde van de wedstrijd. Blauw Geel kon zonder te douchen weer richting EDE afreizen. We zien deze mannen a.s. zaterdag weer terug op Sportpark Kleinhoven. Dan staat de return op het programma. De mannen van Hoevelaken schoven een veldje op om onder leiding van hoofdtrainer Jan van den Heuvel een training af te werken. Onze trouwe supporters maakten wat eerder dan normaal de gang naar het clubhuis. Niet ongunstig voor de clubkas. Zo zie je maar? Elk nadeel heeft ook zo zijn voordeel.         

Top