• Op een regenachtige avond, maar onder grote belangstelling, zijn alle finales van het AH Schoolvoetbaltoernooi 2022 gewonnen door De Hoeve. Het is niet bekend of het eerder is voorgekomen dat één school er met alle prijzen vandoor is gegaan, maar bijzonder is het in ieder geval.

  Ingestuurd door: Maarten Stoffels

  Om 19 uur startte de finale meisjes groep 7 tussen Willem Farel 1 en De Hoeve. Terwijl de motregen overging in een stevige regenbui ontspon zich een intense wedstrijd, waarbij de verschillen minimaal waren. Uiteindelijk floot scheidsrechter Nubel af nadat door de Hoeve één keer was gescoord en De Hoeve zich hierdoor Schoolkampioen 2022 mocht nemen.

  Rond half 8 in inmiddels de stromende regen startte de strijd tussen de jongens uit groep 7 van de Spreng en De Hoeve. Gemotiveerd door de aanmoedigingspeech van PEC Zwolle trainer Dick Schreuder startten de jongens van de Spreng voortvarend, maar al snel bleken de technisch vaardige jongens van de Hoeve een maatje te groot. Na 20 minuten en een 3-0 voorsprong voor de Hoeve blies scheidsrechter Ron Oosterbroek af en mocht ook hier de Hoeve zich tot Schoolkampioen laten kronen.

  Even voor achten kon opnieuw een team van de Hoeve zich gaan meten. Dit keer met de meiden van ‘t Blokhuus groep 8. Op voorhand een zware wedstrijd voor de Hoeve. In de poule werd van deze school met maar liefst 4-0 verloren. Na een snelle voorsprong voor ‘t Blokhuus beten de meiden van de Hoeve zich vast in de wedstrijd en een zeer spannende wedstrijd ontvouwde zich. De vele kansen aan beide kanten leidden tot vele oe’s en ah’s onder het in groten getale toegestroomde publiek. De Hoeve benutte de kansen het beste. Eerst volgde de 1-1 en na een mooie aanval volgde de 2-1 vlak voor tijd. Na het eindsignaal van Ron Oosterbroek betekende dit, dat ook deze finale een prooi werd voor De Hoeve.

  De vraag of De Hoeve dan alle finales zou gaan winnen kon met ja beantwoord worden. De finale jongens groep 8 was namelijk een onderonsje tussen de Hoeve 1 en de Hoeve 2. Onder leiding van voorzitter en scheidsrechter Wim van Vliet werd een ware thriller gespeeld. Tijdens reguliere speeltijd bleken de defensies van beide teams niet te kloppen. Ook na 5 minuten verlenging bleef de brilstand op het scorebord staan. Penalty’s moesten in deze broederstrijd een winnaar gaan opleveren. Uiteindelijk bleek De Hoeve 2 de gelukkigste en mocht zich kronen tot Schoolkampioen.

  Na afloop bedankte sc Hoevelaken jeugdvoorzitter en medeorganisator Maarten Stoffels hoofdsponsor Albert Heijn, alle scheidsrechters, vrijwilligers en alle schoolkinderen die zich ingezet hebben om het AH Schoolvoetbaltoernooi 2022 tot een groot succes te maken.

  Tot slot volgde de prijsuitreiking. Marinus van den Brink, Joey van Rijn, bedrijfsleider van AH Hoevelaken en wethouder Nadya Aboyaakoub overhandigden de wisselbekers met de grote oren aan de meiden en jongens groep 8 van de Hoeve en de bekers voor de 1e en 2e plaatsen voor alle deelnemende teams in de finales.

  Tot het volgende AH Schoolvoetbaltoernooi in 2023!

 • Een aantal winnaars van De Hoeve bijeen. Meer foto's van het AH Schoolvoetbaltoernooi zijn volgende maand te zien in clubblad De Zijlijn.