• Hoevelaken heeft zaterdag 16 april 2022 drie broodnodige punten aan het lage conto kunnen toevoegen door Rood-Wit ’58 aan de zegekar te binden. Door dat resultaat kan Hoevelaken weer een beetje omhoog kijken in plaats van naar de degradatiezone.

Dat Hoevelaken na twee speelhelften met de winst richting kleedkamer zou stappen, daar zag het in de eerste twintig minuten niet naar uit. Rood-Wit was voetballend beter, veel feller in de duels en het was aan een goede redding van Gijs Leebeek en driemaal het aluminium te danken dat Hoevelaken niet al na een kwart wedstrijd op een onoverbrugbare achterstand stond.

Pas na twintig munten spelen verscheen Hoevelaken voor het eerst in het strafschopgebied van de tegenstander, maar verder dan een slappe voorzet kwamen de gastheren niet. Tegen het halve uur begon Hoevelaken zelf aan de wedstrijd mee te doen, met vooral aanvallende activiteiten via de rechterkant. Er kwam zowaar wat gevaar voor het doel van de ploeg uit Krachtighuizen, maar verder dan een 0-0 stand kwam het in de eerste doorgang niet.

Met twee ongewijzigde ploegen begon Hoevelaken feller aan de tweede helft dan dat het aan de wedstrijd zelf begon. Hoevelaken creëerde in de eerste vijf minuten wat kansjes, maar daarna ging de wedstrijd weer gelijk op. Tot aan de 65e minuut. Met Jordy Zieltjes en Arslan Gümüs voor Jesse van der Meer en Roan van de Pol kwamen er vier frisse benen het veld in. De invallers hadden hun positie nog nauwelijks ingenomen of ze mochten al direct naar een receptie. Via een rake kopbal zette Joost van den Heuvel Hoevelaken net na het wisselbeleid op 1-0.

Met vooral Arslan Gümüs kwam er wat meer dreiging in de aanvallen van Hoevelaken. Dat leidde in de 80e minuut tot een tweede Hoevelakense treffer. Na wat heen en weer getik haalde uiteindelijk Edwin Duijst de trekker over. Rood-Wit voetbalde in de periode allang niet alleen meer tegen Hoevelaken, maar ook tegen zichzelf. Met verwijten over en weer en het nodige commentaar op de leiding hadden de gasten eigenlijk het hoofd al in de schoot geworpen. Via een dubbele gele kaart vanwege dit commentaar moesten de gasten de wedstrijd ook nog eens met tien man afsluiten.

Hoevelaken kon tevreden terugkijken op stille zaterdag. Dat Arslan Gümüs tweemaal de 3-0 niet op het bord wist te krijgen deed er eigenlijk al niet meer toe. Wel lekker dat Hoevelaken defensief voor het eerst in 2022 de ‘nul’ wist te houden.

Opstelling: Gijs Leebeek; Bas Hengeveld, Joost van den Heuvel, Siem Kooistra, Heddwyn ten Brink; Edwin Duijst, Jesse van der Meer (65. Jordy Zieltjes), Paul Eleveld, Joeri van den Hoeven; Roan van de Pol (65. Arslan Gümüs), Daan Vinke (82. Patrick Kloppenburg).

Scoreverloop: 65. Joost van den Heuvel, 80. Edwin Duijst 2-0.

De Haen ‘Man van de Wedstrijd’: Edwin Duijst

• Edwin Duijst werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Rechts Rijk van den Berg, de Pupil van de Week.