• Tijdens dit extra lange Paasweekend mocht Co dit keer alleen op pad (met Razende Junior) richting “kippendorp”. Niet alleen om (paas)eieren te halen, maar juist ook voor de wedstrijd van de JO15-1 tegen SDVB. Een belangrijke wedstrijd, aangezien dit team bij een nederlaag van onze jongens (én winst bij de inhaalwedstrijd), de koppositie zou kunnen pakken. Vandaar dat Co de spreekwoordelijke pen even kort overneemt, om jullie een kort verslag van deze ‘match of the day’ toch niet te onthouden.

  Ingestuurd door: Wilma Schreuder-Forée

  Na een flinke peptalk door trainer Pascal: “Kom op, laat ze maar zien waarom jullie op de eerste plek staan”, ging het team zeer voortvarend van start. Binnen afzienbare tijd stond er 0-2 op het scorebord, nadat Nino tot twee keer toe aan de rechterflank als “Roadrunner” zijn tegenstander verbaasd achter zich had gelaten.   

  De eerste keer maakte hij het zelf af en de tweede keer gaf hij een prachtige pass op Xavi (Buis) die zijn bijnaam als “goudhaantje” uiteraard waar maakte.  Ook daarna kregen de jongens een paar mooie kansen, die helaas niet werden verzilverd.

  Het leek een “makkie” te worden maar niets bleek minder waar; vanuit het niets ontstond de 1-2 en toen na een vrije trap de 2-2 werd gemaakt, gingen de koppies boven de rood-witte shirts wat hangen en leek het geloof even weg.  De twijfelende scheidsrechter nam dit geloof bijna geheel weg (en niet alleen bij de spelers zelf maar ook bij de toeschouwers) , door bij elke twijfelbal voor de thuisclub de fluiten.  

  Dit ongeloof (én frustratie) kwamen tot uiting na een ontzettende smerige overtreding op Elijah. Het leek tot ieders schrik even kort op een hanengevecht en de ‘paasgedachte’ was even ver te zoeken. Maar gelukkig werd het haantje door zijn trainer meteen naar de kleedkamer gestuurd en kwam de scheidsrechter met de schrik tot bezinning; bij twijfel gaf hij nu ook de wit-rood hemden weleens het voordeel van de twijfel.

  Vlak voor het fluitsignaal om de pauze in te luiden, zorgde Ray er met een prachtig schot voor dat zijn teamgenoten met opgeheven hoofd richting de kleedkamers konden.

  De tweede helft gingen de jongens ook weer, na een flinke peptalk van Pascal en Matthijs, voortvarend van slag.  Na een wederom prachtige actie maakte Nino 2-4 en ook daarna kregen de jongens nog kansen op een doelpunt. Maar doordat de tegenstander na een vrije trap de 3-4 maakte, kregen zij hierdoor helaas weer “kippenvleugels”.

  De spanning was zowel op, in de dug-out, als naast het veld aanwezig. Deze spanning kwam eruit met een luid gejuich toen Joost de 3-5 scoorde.  Wat een ontlading én wat terecht (waarbij Co natuurlijk erg bevooroordeeld is).

  Met deze mooie overwinning en de versteviging van de koppositie (het gouden ei) heeft het team (én staf) een hele mooie stap in de goede richting gezet én een klein gaatje (van 4 punten én een wedstrijd minder) geslagen met de directe tegenstander (DVS’33).

  Volgende week kan het team in Ermelo gaan strijden met deze directe tegenstander. Dat wordt dus weer spannend. Maar nu eerst lekker relaxen van deze overwinning én van een prachtig zonnig paasweekend!

  Een sportieve paasgroet (uiteraard ook namens uw Razende Reporter),

  Co