• Zaterdag 26 maart 2022 verloor Hoevelaken 2 haar ongeslagen status de in de competitie. In Ede werd met 1-0 verloren van DTS ’35. De Edenaren wonnen verdiend van het elftal van Bennie Boekhout.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

   In de aanloop naar de wedstrijd werd er wederom een beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van de technische staf. Als gevolg van vele absenties in zowel de A- als B-selectie was het een hele puzzel om tot een waardig elftal te komen. Iets was overigens meer dan gelukt was, laat daar geen misverstand over bestaan, maar illustratief was dat van de vier verdedigers er maar 1 speler ook werkelijk op zijn eigen positie in het veld stond. Thijmen Smink en Lars Kok vormde het centrale duo en Stan Vinke stond als linksback opgesteld. Ze deden dit alledrie overigens meer dan verdienstelijk.

   Het meegereisde publiek genoot afgelopen zaterdag van lenteachtige omstandigheden op sportpark Inschoten: een strakblauwe lucht en een heerlijk voorjaarszonnetje waren present. Datzelfde mooie zonnige weer en de absentie van sproeiers op veld 3 had in een kurkdroog en hobbelig speelveld geresulteerd. Dit maakte het voetbal lastig, wat terug te zien was in het spelbeeld van de eerste helft. Er waren meer duels dan goed opgezette aanvallen en de paar kansen die over en weer vielen kenden een persoonlijke fout van de tegenstander als inleiding. Verder dan een schot randje 16 van Ticho Schuiteman, enkele corners en een actie van Teun Leebeek kwam Hoevelaken 2 niet voor rust. Ook DTS ‘35 creëerde enkele hachelijke momenten uit dode spelmomenten maar kon ook nauwelijks kansen creëren uit open veldspel.

  Een brilstand met de rust was het logische gevolg.

   In de laatste fase van de eerste helft leek Hoevelaken 2 aan de omstandigheden gewend te zijn en iets meer naar haar gebruikelijke niveau te groeien. Een lijn die niet kon worden doorgezet in de tweede helft, in tegendeel.

  Enkele wissels maakten de Edenaren sterker en het was wachten op de openingstreffer van DTS. En scoren deden de Edenaren, driemaal zelf. Na een afgevlagde actie (buitenspel) kon er niet veel later vrij worden ingekopt bij de tweede paal.

  Het hef bleef in handen van de blauw-witte tegenstander en een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist. Op eigen initiatief keurde de scheidsrechter het doelpunt echter af. Een echt slotoffensief bleef uit, al was Teun Leebeek koppend nog dichtbij de gelijkmaker. Dat zou dan tegen de verhouding in zijn geweest.

   Ondanks de nederlaag blijft Hoevelaken 2 koploper in de reserve 2e klasse. Nummer 2 SDC Putten verloor bij nummer 3 Sparta Nijkerk en derde concurrent NSC kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Advendo, de tegenstander van komende zaterdag voor Hoevelaken 2. Het is aan de rood/witte brigade om te tonen dat de mindere wedstrijd van afgelopen zaterdag een incident was.

   Opstelling Hoevelaken 2: Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Thijmen Smink, Lars Kok, Stan Vinke, Sven van den Heuvel, Robin Elverding (Quinten van Vliet), Ticho Schuiteman (Bas van der Velde), Tim Valkengoed (Tristan Bezembinder), Teun Leebeek, Max ter Heerdt.