• Na nederlagen in het bekertoernooi en in de eerste speelronde van de competitie heeft Hoevelaken 2 afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van de competitie.

  Zowel DZC ‘68 als het elftal van Bennie Boekhouthout scoorden driemaal (3-3).

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  De gasten uit Doetinchem hadden hun eerste wedstrijd van de competitie gewonnen van SDC Putten 2 (5-3) en waren duidelijk voornemens om ook hun tweede wedstrijd te winnen. Het was in de openinsfase te merken dat DZC de wekker eerder had gezet deze ochtend: de start was vanuit Doetinchems perspectief overweldigend te noemen. Vanuit Hoevelakens perspectief juist apatisch en slordig. Een snelle openingsgoal van de gasten was dan ook een logisch gevolg.

  Daar waar de verwachte regen ons deze ochtend bespaard bleef, regende het in het eerste kwart van de wedstrijd wel volop kansen voor DZC ‘68. Vanuit de lange bal van achteruit, ingooien en corners werden meerdere kansen zowel gecreëerd als om zeep geholpen. Het lukte DZC op het kwartier wel om de voorsprong te verdubbelen en een monsterscore leek in de maak.

  De Doetinchemse storm ging echter liggen en Hoevelaken 2 ging zich meer met de wedstrijd bemoeien. Enkele kansen werden gecreëerd, vaak als gevolg van goed combinatievoetbal. In de omschakeling bij balverlies was het wel waken voor de scherpe counters, de Doetinchemse voorwaartsen werden meerdere keren met een lange bal in stelling gebracht, zonder dat dit impact had op het scorebord.

  Vanuit een vrije trap won aanvoerder Calvin Broekhuis het kopduel en was hij verantwoordelijk voor het eerste competitiedoelpunt van Hoevelaken 2, maar bovenal voor de aansluitingstreffer.

  Met een 1-2 ruststand leefde de ploeg van Bennie Boekhout nog en kon er de tweede helft gestreden worden voor een resultaat.

  In de eerste fase van de tweede helft werden er over een weer minder kansen weggegeven en moest er een ‘zondagschot op zaterdag’ aan te pas komen voor een verandering in de stand. Het was de ingeschoven aanvoerder van DZC die van ruime afstand met een prachtig schot het net achter doelman Andy Tolboom deed bollen.

  DZC’68 dacht niet veel later de wedstrijd te beslissen met een vierde doelpunt. De rappe nummer 14 stond echter buitenspel, waardoor de marge twee bleef en de wedstrijd nog een wedstrijd was.

  Helemaal toen Mark Kijlstra snel en ver ingooide en Jesse van de Meer bereikte, met een ‘one touch hakbal’ lanceerde hij invaller Brian de Groot die het zestien metergebied in sprintte met de bal aan de voet en diagonaal de 2-3 op het scorebord schoot.

  Dit doelpunt bracht het geloof en de energie terug bij de rood/witten. Hartstochtelijk werd er gestreden voor de gelijkmaker die ook volgde vanuit een vrije trap. In de ogen van de prima fluitende leidsman hield de aanvoerder van DZC Tein Schuiteman vast op zo’n 18 meter van het vijandelijk doel. De vrije trap die volgde was een prooi voor Joep Timmerman, één van de uitblinkers deze middag. Hij schoot de bal hard en hoog tegen de touwen.

  Even leek het er op dat Hoevelaken 2 voor de driepunter kon gaan, maar de laatste vijf minuten was het voornamelijk DZC dat in de aanval was. Hoevelaken 2 moest haar laatste krachten bijzetten om de laatste aanvallen van de Doetinchemse formatie te doorstaan.

  Bij het eindsignaal gingen dan ook enkel de Hoevelakense armen de lucht in en werd het punt als een winstpunt gevierd.

  De tweede wedstrijd in de Eerste Klasse zit er op. Het is duidelijk wennen aan dit hoge niveau maar de inzet, strijd en bij vlagen het goede voetbal van vandaag bieden voldoende perspectief voor het jonge Hoevelaken 2.

  Volgende week reist Hoevelaken 2 af naar Zeewolde om tegen het gelijknamige tweede elftal te strijden voor de eerste overwinning.

  Opstelling Hoevelaken 2
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Calvin Broekhuis, Olaf de Rijk, Jonah Schimmel, Tein Schuiteman, Jeffrey Huisman (Bram Sikkema), Lars Kok, Jesse van der Meer, Mylan Hak (Brian de Groot) en Joep Timmerman.