• Een discussie over wel of geen regenboogvlag of aanvoerdersband hoefde vandaag op Kleinhoven niet te worden gevoerd. Een buitje regen met een zonnetje en de 'uitdaging' lost zich vanzelf op. Ook al is de regenboog in de grauwe lucht lastig te zien.

 • Hoevelaken heeft de eerste driepunter in het nieuwe kalenderjaar te pakken. Na één nederlaag en twee gelijke spelen werd op Kleinhoven DSV ’61 met 2-0 aan de kant gezet. De drie punten waren hard nodig in de strijd om promotie, want waar Hoevelaken als een goede tweede de winterstop inging, daar is die plek na een aantal mindere resultaten inmiddels erg wankel geworden.

  De wedstrijd op Kleinhoven begon in de regen en de bijbehorende treurnis trof in de eerste helft ook de spelers op het veld, de scheidsrechter van dienst incluis. DSV hield de gelederen gesloten, waardoor Hoevelaken moeilijk tot grote kansen kwam. Aan de andere kant probeerden de gasten ook de aanval te zoeken, maar tot kansen kwam de ploeg uit Doornspijk ook niet. Met vele lange halen en slordige passes aan beide kanten kabbelde de wedstrijd naar een 0-0 ruststand.

  Foto links: De twee uiteindelijke doelpuntenmakers in één beeld: Paul Eleveld (1-0) en Daan Vinke (2-0) tijdens de felicitatie na de 2-0.

  Foto rechts: Vanwege fysieke problemen bij de huidige assistent-scheidsrechter was Henk Jansen al weer de vijfde assistent in het lopende seizoen. Na zijn wedstrijd met Hoevelaken 2 hielp hij de hoofdmacht uit de brand. Henk had het niet druk, maar zijn inzet toont maar weer eens de liefde voor de club.

  De ommekeer kwam in de 53e minuut. Paul Eleveld stond ineens oog in oog met de sluitpost van DSV en wist die in twee instanties te verschalken: 1-0. Tien minuten later had Jelle Bos de 2-0 op zijn schoen, maar bij zijn eerste balcontact na zijn inbrengen wist hij, eveneens één op één met de doelman, de bal niet in de touwen te krijgen.

  Met een aantal wissels aan de kant van Hoevelaken kwam er meer voetbal in de ploeg. Dat leidde tot een groter overwicht van de gastheren, maar niet tot grote mogelijkheden. Aan de andere kant hoopten de Doornspijkers met lange ballen en veel inzet nog een resultaat in de wacht te slepen, maar de Hoevelakense verdediging, inclusief doelman Gijs Leebeek, liet geen steekje vallen en bleef relatief eenvoudig overeind.

 • De genadeklap werd in de zesde minuut van de extra tijd uitgedeeld door een andere invaller. Daan Vinke vond op rechts de ruimte, trok naar binnen en kon de bal in de verre hoek achter de doelman schuiven. Hoewel de wedstrijd gespeeld was, had de arbitrage er zin in, want net als in de eerste doorgang liet hij overdreven lang doorspelen. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, waardoor bij Hoevelaken de handen de lucht in konden.

  Komende zaterdag moet Hoevelaken naar EFC ’58. Net als tegen DSV, waar Hoevelaken in Doornspijk met 1-0 van verloor, heeft de ploeg van Harry Oussoren tegen de Ermeloërs iets goed te maken. In de heenronde werd op Kleinhoven met 1-2 verloren, mede omdat één van de voorwaartsen van EFC niet te houden was.

 • Opstelling: Gijs Leebeek; Jordy Zieltjes, Siem Kooistra, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Jelle van der Veer (75. Jelle Bos), Ludo Horst, Paul Eleveld, Joeri van den Hoeven; Coen Bos (75. Daan Vinke), Joep Timmerman (72. Mylan Hak).

  Scoreverloop: 63. Paul Eleveld 1-0, 90(+6). Daan Vinke 2-0.

  De Haen Man van de Wedstrijd: Paul Eleveld

   

  Foto: Paul Eleveld werd - wederom - uitgeroepen  tot Man van de Wedstrijd. Niet alleen omdat hij met zijn openingstreffer de wedstrijd openbrak, maar ook vanwege zijn inzet en goede spel.

  Rechts naast Paul staat de Pupil van de Week, Thijs Breukink, die vertelde een leuke middag te hebben gehad.