• Hoevelaken 2 heeft zich afgelopen zaterdag middels een gelijkspel geplaatst voor de finale voor promotie. Op 18 juni is Sparta Nijkerk 3 de tegenstander en zal er gestreden worden voor een plek in de reserve 1e Klasse.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Net als de hoofdmachten troffen de tweede elftallen van Otterlo en Hoevelaken elkaar afgelopen zaterdag. En de doelstelling voor het team van Bennie Boekhout was even duidelijk als vreemd: niet winnen, bij voorkeur middels een gelijkspel….

  Een overwinning zou namelijk betekenen dat Hoevelaken 2 boven SDC Putten zou eindigen en daarmee een andere route richting promotie moest afleggen. Een route inclusief een halve finale op 11 juni in Zwolle.

  Er werd ondanks deze vreemde doelstelling gekozen voor een winnend strijdplan, met als doel om met de rust voor te staan en het goede gevoel van vorige week vast te houden. Daar slaagden de rood/witte formatie prima in! Nog voordat er 150 seconden verstreken waren stond de 1-0 al op het scorebord. Een voorzet met rechts van linkspoot Patrick Kloppenburg bereikte linkspoot Jesse van der Meer die met rechts afrondde.

  Het balbezit en een handjevol mogelijkheden en kansen bleven aan Hoevelaken 2 besteed met een fraaie 2-0 van Jordy Zieltjes tot gevolg. Ditmaal na een aanval over links. Het was wederom Patrick Kloppenburg die een belangrijk aandeel had in het doelpunt: eerst hield hij meerdere verdedigers bezig, waarna het spel via Ticho Schuiteman verplaatste naar de ingeschoven Jordy Zieltjes. Jordy twijfelde op zo’n 30 meter van het vijandelijke doel niet en haalde verwoestend uit en liet de keeper van Otterlo kansloos. 

  Met een verdiende 2-0 voorsprong werd de gang naar de kleedkamer ingezet.

  De eerste doelstelling was dus bereikt: middels goed voetbal met een voorsprong aan de thee. De tweede helft stond in het teken om het goede voetbal voort te zetten, maar bovenal om niet te winnen. Het blijft een vreemde doelstelling, maar wel passend bij de situatie waarin Hoevelaken 2 verkeerde.

  Het goede voetbal nam af, Otterlo nam het initiatief over en scoorde tweemaal. Eenmaal uit een terecht gegeven strafschop en eenmaal via een aanval over hun linkerkant.

  Het was te merken dat Hoevelaken 2 met de handrem op moest voetballen en dat de gedachten al bij 18 juni waren. ‘Niet winnen’ als doelstelling werkt verlammend en het team verdient een groot compliment voor de wijze waarop ze de wedstrijd eindigden en er voor zorgden dat er niet verloren werd.

  Koploper NSC Nijkerk 2 won verrassend eenvoudig bij SDVB Barneveld en de felicitaties zijn aan NSC gericht. Een kampioen waarvan Hoevelaken 2 eenmaal nipt won en eenmaal nipt verloor.

  Via het nacompetitieschema treft Hoevelaken 2 nu de nummer 11 van de reserve 1e Klasse A. Maar aangezien deze plek niet meer wordt ingevuld (als gevolg van teruggetrokken elftallen) betekent dit niet minder dan een vrijbriefje richting de finale op 18 juni. Dan zal op neutraal terrein bepaald worden of Hoevelaken 2 volgend seizoen wel of niet 1e Klasse gaat spelen. De 1e Klasse is het op één na hoogste niveau van Nederland voor reserveteams. Zoals gezegd, de nummer 2 uit de competitie, Sparta Nijkerk 3, zal dan de tegenstander zijn in de laatste wedstrijd van een zwaar, mooi en wellicht heel succesvol seizoen.

  De selectie van Hoevelaken 2 bestond uit de volgende 14 spelers:
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Calvin Broekhuis, Jordy Zieltjes, Teun Leebeek,Ticho Schuiteman, Jeffrey Huisman, Tim Valkengoed, Stan Vinke, Jesse van der Meer, Patrick Kloppenburg, Quinten van Vliet, Sven van den Heuvel en Lars Kok.