• Zaterdag 15 oktober was er sprake van een affiche om van te watertanden: Hoevelaken 2 - DVS ‘33 Ermelo 2. De reserves uit Ermelo draaiden in het recente verleden in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. De wedstrijd was iets minder fraai en na 90 minuten voetbal was de ploeg van Bennie Boekhout de morele winnaar. Eindstand 1-1.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Het was in de aanloop naar de wedstrijd puzzelen voor de technische staf. De blessurelijst bij 1 aangevuld met de twijfels rondom de vaste waarden Calvin Broekhuis en Mark Kijlstra waren hier debet aan. Calvin startte wel, Mark niet. Jonah Schimmel verhuisde van de links naar de rechtsbackpositie en Lars Kok zakte ten opzichte van de wedstrijd tegen Zeewolde een linie (naar linksback).

  In de beginfase domineerde Hoevelaken 2 zonder tot echt grote kansen te komen. Halverwege de eerste helft moest Calvin Broekhuis de strijd staken en kantelde de wedstrijd. Het waren de gasten uit Ermelo die het initiatief naar zich toe trokken. Met name als de nummer 18 in het geel/zwart (Jochem Viester) zich met het spel bemoeide.

  In minuut 43 was het nummer 11 Jurre van den Hoorn die diep weg werd gestuurd, de Hoevelakense verdediging zijn hielen liet zien en de bal knap buitenkant voet afrondde.

  Dat waar het in het begin niet naar uitzag gebeurde wel, Hoevelaken 2 ging met een 0-1 achterstand aan de thee.

  Ook het begin van de tweede helft begon voortvarend voor de rood/witte formatie, met twee grote kansen tot gevolg. Met name de ingevallen Tim Valkengoed kwam in een ultieme scoringspositie. Ogenschijnlijk geschrokken van de kans miste zijn inzet kracht en precisie. Ook Lars Kok was dichtbij de gelijkmaker, zijn inzet verdween echter aan de verkeerde kant van de paal.

  Na deze 10 minuten, pakte DVS ‘33 de draad weer op en testte het doelman Andy Tolboom meerdere malen. De doelman was in vorm en voorkwam een grotere achterstand. Het was wachten tot de slotfase voordat Hoevelaken kansen kon creëren. Brian de Jong was bij de meeste gevaarlijke situaties betrokken en leek ook een penalty te verdienen toen er in de 16 meter een overtreding op hem werd begaan. De scheidsrechter oordeelde echter anders waardoor een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker ontnomen werd.

  De gewenste gelijkmaker viel alsnog, in minuut 88 schoot invaller Cas Goertzen snoeihard raak van buiten het strafschopgebied. De ontlading was enorm bij zowel Cas (teruggekomen van een zware blessure opgelopen op zijn vakantie bij quadongeluk) als de rest dat rood/wit een warm hart toedraagt.

  Het punt voelde namelijk als een winstpunt gezien het spelbeeld en met name de kansenverhouding.

  Na vier wedstrijden heeft de ploeg van Bennie Boekhout 5 punten bij elkaar gespeeld en staat het in de grote groep van middenmoters.

  Volgende week geen wedstrijd voor Hoevelaken 2. Een week later, 29 oktober staat de uitwedstrijd bij NSC Nijkerk 2 op het programma. NSC werd vorig jaar kampioen in de poule bij Hoevelaken 2 (2e klasse) en heeft na vier wedstrijden vier punten.

  Opstelling Hoevelaken 2:

  Andy Tolboom, Jonah Schimmel, Calvin Broekhuis (Bram Sikkema), Olaf de Rijk, Lars Kok, Tein Schuiteman, Tycho Schuiteman, Jesse van de Meer (Dion Boekhout), Brian de Jong, Roan van de Pol (Tim Valkengoed) en Etienne Louis (Cas Goertzen).