• Afgelopen zaterdag ontving Hoevelaken 2 het tweede elftal van NSC Nijkerk. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen naar de Eerste Klasse, NSC deed dat als kampioen.

  Met nog tien wedstrijden op het programma bivakkeert NSC aan de onderkant van de middenmoot, Hoevelaken 2 zakte de afgelopen weken tot onder de beruchte streep.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Tijd voor een overwinning dus, maar daar slaagde de ploeg van Bennie Boekhout niet in: na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

  Het was goed toeven op sportpark Kleinhoven waar het weer rond het middaguur zeer aangenaam was en het publiek alvast liet wennen aan de aanstaande lente.

  De wedstrijdselectie kende enkele teruggekeerde spelers van vakantie en/of blessureleed. En dat deed het Tweede Elftal goed, want in de eerste helft werden diverse kansen gecreëerd. Na acht minuten was het Lars Kok die dacht een assist op zijn naam te krijgen, zijn geplaatste voorzet kon echter niet tot doelpunt gepromoveerd worden door in eerste instantie Ticho Schuiteman en ook Roan van de Pol kwam net een teenlengte te kort.

  Beide ploegen hadden moeite met het lastig te bespelen grasveld, maar het was Hoevelaken 2 dat met name in het eerste half uur vrij verzorgd tot enkele kansen kwam. Zo eindigde een combinatie tussen Olaf de Rijk en Robin Elverding tot een pass die Brian de Jong vrij voor de keeper zette. Helaas raakte Brian de Jong niet alleen de bal, maar ook de grond tijdens zijn trap waardoor zijn inzet snelheid en richting miste.

  Net na het half uur belandde de bal bij een van de uitblinkers van deze wedstrijd, Roan van de Pol. Een slordige opbouw van Nijkerkse kant leidde zijn balbezit in waarna Roan van de Pol zijn actie inzette en knap en droog tot afronden kwam. Conform het spelbeeld leidde Hoevelaken 2.

  NSC Nijkerk kwam gelukkig aan de gelijkmaker, een ogenschijnlijk houdbaar afstandsschot verdween in het doel met een 1-1 ruststand tot gevolg.

  Deze gelijke stand was voor Hoevelaken 2 in de kleedkamer een domper gezien de meerdere kansen die gecreëerd werden en de pech van de tegengoal.

  De tweede helft was van een minder niveau. Voor beide doelmonden ontstonden nog wel enkele hachelijke momenten, maar het scorebord bleef onberoerd.

  Het spel golfde meer dan in de eerste helft op en neer en beide ploegen zullen in fasen gedacht hebben recht op de winnende treffer te hebben.

  Na afloop heerste bij Hoevelaken 2 vooral de teleurstelling dat het in de eindfase net niet mee zat vandaag en dat een kans op een broodnodige driepunter niet gegrepen is.

  Positief was dat de wedstrijdselectie weer een kwaliteitsimpuls kreeg, wat hopelijk de komende weken zal leiden tot een succesvolle strijd tegen degradatie. Te beginnen volgende week als er naar Voorthuizen wordt afgereisd en de degens met VVOP worden gekruist. In Hoevelaken werd eerder dit seizoen de grootste nederlaag geleden tegen de Voorthuizenaren (0-6).

  Opstelling Hoevelaken 2:
  Andy Tolboom, Jonah Schimmel, Tein Schuiteman, Calvin Broekhuis, Lars Kok, Bas Hengeveld, Olaf de Rijk (Bart van den Marck), Ticho Schuiteman, Robin Elverding, Brian de Jongh (Patrick Kloppenburg) en Roan van de Pol.