• Hoevelaken 2 speelt in nieuwe tenues gelijk tegen Advendo ‘57 2

  3 apr 2022 Robert Kreuning
 • Na het verlies van vorige week in Ede heeft Hoevelaken 2 zich slechts deels hersteld met een gelijkspel tegen Advendo 2. Na 90 minuten stond er een 1-1 einduitslag op het scorebord, een stand die bij de rust al bereikt was.

   Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

   Voorafgaand aan de wedstrijd werden er nieuwe wedstrijdtenues overhandigd, en de technische staf ontving een nieuwe winterjas, die deze middag goed van pas kwam. Gerard Kloppenburg, directeur / eigenaar van Letselschadespecialist medische aansprakelijkheid, liet zijn rood/witte hart spreken en stak het elftal van Bennie Boekhout in het nieuw.

   Sponsor Gerard Kloppenburg (staand tweede van rechts) te midden van de wedstrijdselectie van Hoevelaken 2 van afgelopen zaterdag. In nieuwe tenues speelde Hoevelaken 2 gelijk tegen Advendo ‘57  2.

   De gasten uit Ederveen, eveneens in het rood/wit spelend, waren zo sympathiek om zich voor deze middag in het zwart te steken. Normaliter speelt de thuisploeg in een afwijkende kleur bij een gelijke kleur van het tenue, anders dan bij de standaardelftallen.

  Dat was tevens het laatste waar de voetballers uit Ederveen aan mee wilde werken. Vanaf de start lieten de gasten blijken niet onder de indruk te zijn van de status van Hoevelaken 2. Men liet direct merken voor niks minder dan drie punten naar Hoevelaken te zijn afgereisd.

   Na acht minuten stond het echter prompt 1-0 voor Hoevelaken 2. De eerste de beste aanval tot in het 16-metergebied leidde direct de openingstreffer in. Het was JO19-1 speler Joep Timmerman die in tweede instantie koelbloedig afrondde. In diezelfde actie dacht men eerst aan een penalty, na een vermeende overtreding op Roan van de Pol. Joep Timmerman wachtte het fluitsignaal echter niet af en schoot de 1-0 op het scorebord.

   Een tussenstand die Advendo niet deed wankelen. De Edervenenaren bleven bovengemiddeld tegenstand bieden. En hoewel Hoevelaken 2 enkele speldenprikken uitdeelde, was het volkomen logisch en conform het spelbeeld dat Advendo voor rust ook tot scoren kwam.

   Na de rust een wedstrijd die in eerste instantie alle kanten op kon gaan. De laatste 25 minuten waren echter voor Advendo. Tot een doelpunt leidde dat niet. De laatste kans van de wedstrijd was voor Hoevelaken. Invaller Quiten van Vliet dacht zich even tot matchwinner te kronen. Zijn inzet werd kort voor de doellijn geblokkeerd, waardoor de wedstrijd geen winnaar opleverde.

   Gezien de stand op de ranglijst een teleurstelling, gezien de kansenverhouding wellicht een winstpunt en gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.

   Hoevelaken 2 staat nog steeds bovenaan, maar ziet de voorsprong nu voor de tweede achtereenvolgende week slinken. Volgende week een echte kraker in Nijkerk, waar met Sparta de degens worden gekruist. De Spartanen hebben vier punten minder, maar slechts één verliespunt minder doordat ze nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben.

   Volgende week zal blijken of de equipe van Bennie Boekhout koploper blijft, of dat er in de wachtkamer plaats genomen moet worden. Voor promotie gaat sowieso gestreden worden, aangezien Hoevelaken 2 de eerste periodetitel heeft gewonnen.

   Opstelling Hoevelaken 2:

  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Tijn Schuiteman, Jelle van de Veer, Lars Kok (Teun Leebeek), Robin Elverding, Ticho Schuiteman, Jesse van der Meer, Sven van den Heuvel (Patrick Kloppenburg), Roan van de Pol en Joep Timmermans (Quinten van Vliet).

 • Sponsor Gerard Kloppenburg (staand tweede van rechts) te midden van de wedstrijdselectie van Hoevelaken 2 van afgelopen zaterdag. In nieuwe tenues speelde Hoevelaken 2 gelijk tegen Advendo ‘57  2.