• Hoevelaken 2 trotse koploper 2e klasse-A

  Hoevelaken is halverwege de competitie de trotse koploper in de competitie. In een sterke reserve 2e klasse staat het elftal van trainer Bennie Boekhout fier aan kop: 10 gespeeld, 8 gewonnen en 2 keer gelijk. Het gat naar nummer twee, SDC Putten, is vijf punten.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Nadat kort voor de winterstop concurrent SDC Putten met een ruime nederlaag huiswaarts werd gestuurd, volgden in 2022 een drietal overwinningen.

  Op donderdagavond 24 februari werd ternauwernood gewonnen van Terschuurse Boys. In Terschuur stonden de rood-witten in de rust nog met 1-0 achter maar scoorden ze in de tweede helft tweemaal fraai. Na lang blessureleed kleurde Tycho Schuiteman zijn rentree op met de gelijkmaker en niet veel later scoorde Daan Vinke op prachtige wijze. Dit bleek achteraf de winnende treffer te zijn. Aan het veldspel was te merken dat de equipe uit Hoevelaken ruim 2,5 maand geen wedstrijd had gespeeld.

  Weer enigszins in het ritme volgde op 5 maart een eclatante overwinning op het sterke VVOP. Met duidelijke cijfers (4-0) bleven de punten op sportpark Kleinhoven.

  Afgelopen zaterdag werd een vervolg gegeven aan de succesvolle reeks overwinningen. Tegen de nummer laatst FC Horst volgde de vijfde overwinning op een rij. Met het minimale verschil van 0-1 gingen ook deze punten mee in de tas. Jarige job Sven van de Heuvel mocht zich tot matchwinner laten kronen.

   Dit is de stand in 2A:

   

  Een mooie tussenstand, niet meer dan dat, maar wel een tussenstand die een spannend en hopelijk mooi vervolg van de competitie met zich meebrengt. Een prestatie die tot stand is gekomen door vele spelers. Met enige regelmaat is er een beroep gedaan op spelers van andere elftallen om tot een waardig elftal te geraken. Het positieve is dat dit tot vereniging onder elkaar zorgt en dat is precies het bestaansrecht van onze mooie vereniging.

  Op zaterdag 26 maart hervat Hoevelaken 2 de competitie met een lastige uitwedstrijd in Ede tegen DTS’35.