• Hoevelaken 2 verliest topper op eigen veld

  Na het gelijke spel van vorige week in Barneveld verloor Hoevelaken 2 afgelopen zaterdag op eigen veld de topper van NSC Nijkerk 2. Na 90 minuten stond een 0-2 eindstand op het scorebord. Het elftal van Bennie Boekhout moet haar titelaspiraties daarmee vooralsnog bijstellen.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Qua verliespunten ontving de nummer 2 de nummer 1 uit de reserve tweede Klasse. Een ware topper dus, die klassiek gezien als een zespuntenwedstrijd betiteld kon worden. In vijftien wedstrijden voetbalde NSC 2 één punt meer bij elkaar dan Hoevelaken 2, dat laatste voornamelijk veroorzaakt door een matige reeks in de zogenoemde ‘terug’-wedstrijden van de rood/witte formatie.

  In een wedstrijd die beide kanten op kon vallen trok Hoevelaken 2 uiteindelijk aan het kortste eind. Door de drinkpauzes is de wedstrijd voor uw verslaggever simpel in vier kwarten te verdelen. Het eerste kwart was duidelijk voor de gasten uit Nijkerk die elkaar makkelijker de bal toespeelden en meerdere keren een overtal op het middenveld creëerden. De buitenspelers maakten het onze backs lastig maar een kranig verweer maakten dat de trekker niet werd overgehaald.

  In het tweede kwart een evenwichtiger spelbeeld zonder al te grote kansen waarbij een uitbraak over links Patrick Kloppenburg net geen assist opleverde. Een grotere schoenmaat had mogelijk tot de openingstreffer geleid.

  Het tweede kwart duurde aanzienlijk langer dan de geplande 17,5 minuut. Dat werd Hoevelaken 2 uiteindelijk fataal. Ver in blessuretijd oordeelde de scheidsrechter een duel om de bal als onreglementair. De vrije trap van NSC leek direct over de achterlijn te belanden maar was klaarblijkelijk getoucheerd door een der Hoevelakers. De daaropvolgende corner leidde de 0-1 in. Een uitermate vervelend moment want bijna direct daarna werden de kleedkamers opgezocht.

  Het derde kwart van de wedstrijd was duidelijk voor Hoevelaken 2. De aanvallende impulsen en intenties die in de rust waren meegegeven leidden tot een handvol kansen. Helaas stond het vizier niet op scherp of was het de Nijkerkse doelman die een gelijkmaker in de weg stond. Hierdoor bleef het zo gewenste scenario van ‘er op en er over’ uit.

  In het vierde kwart raakte de pijp leeg bij Hoevelaken. Gedwongen wissels door opvallend veel spelers met kramp en diverse kleinere opstootjes haalden het ritme uit het aanvalspel. Toen in de 82ste minuut een dieptebal tussen de laatste linie en doelman Andy Tolboom viel was de Nijkerkse spits attent en koelbloedig met een 0-2 tussenstand als gevolg.

  De ploeg van Bennie Boekhout knokte nog voor wat ze waard was maar was logischerwijs mentaal geknakt. De kansen op de aansluitingstreffer bleven uit en de kleine opstootjes werden vervangen door één wat groter getouwtrek waarbij de trainer van NSC werd weggestuurd in een verder pittig maar bovenal sportief duel.

  Wederom stapte Hoevelaken 2 niet als winnaar van het veld, sterker nog: voor de derde maal dit seizoen moesten we een nederlaag accepteren. NSC Nijkerk 2 liet meerdere fasen van de wedstrijd zien dat ze serieus meedoen om de titel. Met nog vier speelrondes en diverse topwedstrijden op het programma leiden zij nu de dans. Samen met SDC Putten en Sparta Nijkerk volgt Hoevelaken 2 op korte afstand.

 • De tussenstand in de top van de reserve 2e Klasse: