• Hoevelaken 2 won zaterdag 21 januari de cruciale wedstrijd van OWIOS 2. Om de doelstelling van handhaven te halen, was een overwinning tegen de nummer laatst uit Oldebroek cruciaal voor de ploeg van Bennie Boekhout. Hoevelaken 2 slaagde in haar missie en won met 2-1.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk. Foto's: Jan Beitler

  OWIOS stond aan de aftrap met slechts één punt stijf onderaan in de reserve 1e Klasse. De druk lag bij Hoevelaken 2 en er werd een spelbeeld verwacht waarbij Hoevelaken 2 eens de bovenliggende en balbezittende partij zou zijn. Hier was dan weliswaar sprake van, maar van een echt krachtsverschil was nauwelijks sprake. Hoewel Hoevelaken 2, met name via Tycho Schuiteman de beste kansen had in de eerste helft was de 0-0 ruststand een tussenstand die zich aankondigde.

  In de tweede helft wederom een gelijkopgaande wedstrijd met het meeste balbezit voor de thuisploeg. In minuut 64 een diepe bal van Bas Hengeveld richting spits Mylan Hak. De Oldebroekse keeper dacht in te grijpen, maar greep mis, Mylan Hak hield zijn hoofd koel en kon van afstand in een leeg doel de openingstreffer binnenschuiven.

  De ban was gebroken, maar de wedstrijd allerminst beslist. Enkele minuten na de openingstreffer was het namelijk OWIOS dat knap gelijk maakte.

  Het laatste kwart van de wedstrijd was het voornamelijk Hoevelaken 2 dat op zoek ging naar de winnende treffer. Deze werd gevonden in minuut 84. De scherp ingevallen Bart van der Marck mocht, wederom na een assist van Bas Hengeveld en mistasten in de Oldebroekse verdediging scoren. Met het hoofd kroonde derde elftal speler Bart zich tot matchwinnaar.  OWIOS bleek namelijk niet tot een werkelijk slotoffensief in staat.

  Een lastige wedstrijd, waarbij sprake was van veel druk, en wellicht qua voetbal één van de minste wedstrijden, werd uiteindelijk terecht en enigszins gelukkig gewonnen.

  Hoevelaken 2 heeft daardoor na 12 wedstrijden evenzoveel punten bij elkaar gespeeld en staat daarmee op een veilige tiende plek. De competitie telt 14 ploegen en het is zaak om minimaal als twaalfde te eindigen.

  Volgende week een affiche om van te watertanden: Sparta Nijkerk 2 - Hoevelaken 2. Een affiche dat in het verleden enkel voorkwam in oefen- en/of bekerwedstrijden is nu speelronde 13 in de reserve 1e Klasse.

  Opstelling Hoevelaken 2
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Tein Schuiteman, Calvin Broekhuis, Jonah Schimmel, Olaf de Rijk (45’ Bram Sikkema), Tycho Schuiteman, Bas Hengeveld, Lars Kok, Mylan Hak (88’ Kristian Kerkhoff) en Tim Valkengoed (73’ Bart van der Marck).

 • Ondanks de lage temperaturen werd er toch een drinkpauze ingelast.

 • Bart van der Marck begint op de bank, maar mag zich na zijn invalbeurt wel de matchwinnaar noemen.