• Het was langs de lijn genieten afgelopen zaterdag in Putten. Hoevelaken 2 stapte na ruim 90 minuten als winnaar van het veld, het werd 3-6 voor de ploeg van Bennie Boekhout.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Op een toch al feestelijke zaterdag voor onze vereniging was er in Putten dus ook sprake van een festijn, een doelpuntenfestijn van maar liefst negen treffers. Het was een duel in de top van de reserve tweede klasse waarbij zowel SDC Putten 3 als Hoevelaken 2 voor aanvang mathematisch gezien nog kampioen konden worden.

  In een gelijkopgaande en open wedstrijd was het de ervaren ploeg uit Putten die als eerste scoorde. Met combinatiespel door de as van het veld kwam de 1-0 vrij simpel op het scorebord. Maar nog binnen het eerste kwartier van de wedstrijd bogen de rood/witten de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Beide doelpunten kenden dezelfde maker: Tim Valkengoed. De gelijkmaker kwam tot stand na een mooie aanval waarbij Coen Bos de bal nog net binnen kon houden en Tim Valkengoed bij de eerste paal attent binnenkopte. De 1-2 kwam voort uit een scherpe counter waarbij de bal met enig fortuin voor de voeten van Tim belandde; voor een leeg doel was het makkelijk scoren.

  Na een half uur stond het weer gelijk. De geslepen Puttense spits kapte zich op de achterlijn vrij waarna er volgens de goed leidende scheidsrechter een overtreding werd begaan in het zestienmetergebied. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten.

  Na een doelpunt van Coen Bos ging Hoevelaken 2 met een 2-3 voorsprong de rust in.

  SDC Putten kwam overtuigender uit de kleedkamer. Dat resulteerde in een veldoverwicht, meerdere kansen en een gelijkmaker. Hoevelaken 2 werd meer en meer achteruit gedrukt. SDC Putten zocht naar de 4-3, die viel echter niet en uit de eerste de beste aanval van Hoevelaken 2 volgde wel de 3-4. Het was één van de vele uitblinkers van deze middag, Jeffrey Huisman, die scoorde. Na een individuele actie was een droog diagonaal schot in de 16 meter de Puttense goalie te machtig.

  Het spitsenduo van deze middag, Roan van de Pol en Coen Bos, was de hele wedstrijd, en zeker in de tweede helft, een ware plaag voor de Puttense verdediging. Dat resulteerde in een vijfde en zesde doelpunt voor de manschappen van Bennie Boekhout.

  Bij de 3-5 was het Roan van de Pol die Tim Valkengoed in staat stelde om zijn derde treffer van de middag te maken. En na eenmaal op de lat geschoten te hebben beloonde Roan zichzelf met een doelpunt kort voor tijd.

  Een prima teamprestatie tegen een goede tegenstander waarvan dit seizoen tweemaal met opvallend veel doelpunten gewonnen is. Vele spelers blonken uit, ook zij die niet expliciet in dit verslag genoemd zijn.

  Doordat NSC Nijkerk ook won in speelronde 19 kan Hoevelaken 2 geen kampioen meer worden. Die strijd gaat in de laatste speelronde tussen twee Nijkerkse elftallen (NSC en Sparta).

  Voor Hoevelaken 2 is de tweede plek de hoogst haalbare. Daarnaast is het verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie. Prima resultaten waarmee we thuis kunnen komen en prima passend in het succesvolle rijtje van het Eerste, O23, JO19 en JO15-1

  Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Otterlo 2 komt dan naar sportpark Kleinhoven.

  De selectie van Hoevelaken 2 bestond uit de volgende 13 spelers:
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Calvin Broekhuis, Jordi Zieltjes, Lars Kok, Ticho Schuiteman, Jeffrey Huisman, Tim Valkengoed, Stan Vinke, Roan van de Pol, Coen Bos, Dylan van Deuveren en Bas van der Velde.