• Zaterdag 8 oktober heeft Hoevelaken 2 gewonnen van en in Zeewolde. De ploeg van Bennie Boekhout trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 1-2.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Op een zonovergoten Sportpark De Horst gingen de tweede elftallen van Zeewolde en Hoevelaken de strijd aan met elkaar. Het weer was deze middag even mooi als het sportpark en het hoofdveld waar de strijd zich afspeelde.

  De rood/witten hadden het zwaar in de openingsfase, het was Zeewolde dat duidelijk sterker uit de startblokken kwam. Het veldoverwicht resulteerde in diverse mogelijkheden en enkele kansen maar niet tot doelpunten. Met een klein beetje hangen en wurgen bleef Hoevelaken 2 overeind en nadat ze de schroom van zich af had gegooid kon het zelf ook enkele kansen creëren. De van een blessure aan het terugkerende Roan van de Pol was actief en legde twee keer af op Bas Hengeveld. Zijn schoten van buiten de 16 meter misten echter precisie, waardoor het er op leek dat de rust met de welbekende brilstand bereikt zou worden.

  Toen het scorebord op 45:00 stond leek de laatste aanval van de eerste helft afgeslagen te worden door Calvin Broekhuis, de bal werd echter maar half verwerkt en kwam vrij voor één van de Zeewoldenaren. Met een lob werd de openingstreffer genoteerd: 1-0 voor de thuisploeg.

  Een beroerd moment wordt dat genoemd. Er was een extra suikerklontje nodig in de thee om de bittere smaak enigszins weg te spoelen. Datzelfde suikerklontje gaf ook de nodige energie in het elftal, dat zonder de geblesseerd geraakte Olaf de Rijk aan de tweede helft begon.

  Wederom was het invaller Brian de Jong (vorige week per abuis Brian de Groot genoemd in het verslag) die scoorde. Het was aanvoerder Calvin Broekhuis die niet enkel op een kordate wijze een interceptie pleegde, hij bracht tevens Brian in stelling die op snelheid koelbloedig bleef in het vijandelijke 16 metergebied.

  Wat volgde was een wedstrijd vol met duels en strijd, waarbij beide ploegen in de omschakeling gevaar konden stichten. De prima fluitende scheidsrechter had enkele kaarten nodig om de wedstrijd in toom te houden en ontving daarvoor voornamelijk vanuit het kamp van Zeewolde het nodige commentaar op. Dat laatste had ongetwijfeld ook met enige frustratie te maken, want het leek er meer en meer op dat Hoevelaken 2 de wedstrijd ging winnen.

  Dat bleek uiteindelijk ook zo. In minuut 70 hielp Vrouwe Fortuna een handje. Een vrije bal vanuit de middencirkel vanaf de voet van Bas Hengeveld bereikte Tycho Schuiteman net, maar werd ongelukkig door één van de centrale verdedigers onbewust met het hoofd achter de uitkomende keeper gekopt. Het mooie scorebord op het hoofdveld gaf nu ook een mooie tussenstand aan: 1-2.

  In de resterende 20 minuten drong Zeewolde aan, maar hield Hoevelaken 2 het hoofd koel en kon het via de counter nog enkele malen gevaarlijk worden.

  Het slotoffensief van Zeewolde leidde wel tot de enkele chaotische situaties en een paar opstootjes. Na ruim 90 minuten gingen de handen van Hoevelaken 2 wederom de lucht in, nu voor de eerste driepunter van het seizoen.

  De eerste overwinning in de Eerste Klasse is een feit. Handhaven is het doel voor de ploeg van Bennie Boekhout en een knappe overwinning bij het sterke Zeewolde draagt bij aan het zelfvertrouwen om dat doel te gaan halen.

  Volgende week komt DVS ‘33 Ermelo 2 naar Sportpark Kleinhoven en  belooft het weer een spannende wedstrijd te worden.

  Opstelling Hoevelaken 2
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Calvin Broekhuis, Olaf de Rijk (Brian de Jong), Jonah Schimmel, Tein Schuiteman, Tycho Schuiteman, Bas Hengeveld, Lars Kok (Etienne Louis), Jesse van der Meer (Tim Valkengoed) en Roan van de Pol.

  Bram Sikkema en Senna van Meeteren kwamen niet in actie.