• Op een zonnig en fris Kleinhoven ontving Hoevelaken 2 afgelopen zaterdag het sterke Bennekom 2. Na drie verloren wedstrijden zonder doelpunten kon er een verrassende driepunter voor de ploeg van Bennie Boekhout worden bijgetekend (2-1).

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Bennekom doet mee om de bovenste plaatsen en startte dan ook als favoriet aan de wedstrijd. Een rol die de rood/wit gestreepten in eerste instantie ook waar konden maken. Het was behoorlijk eenrichtingsverkeer in het eerste kwart van de wedstrijd maar de paal, doelman Andy Tolboom en het gebrek aan een scherp vizier stond de openingstreffer voor Bennekom in de weg.

  Hoevelaken 2 werd achteruit gedrukt en moest het van enkele spaarzame aanvallen hebben. Eenmaal werd het gevaarlijk uit een corner toen de bal voor de voeten van Mylan Hak belandde, zijn inzet smoorde echter in een kluwen van verdedigers en de rebound was net geen prooi voor Brian de Jong.

  In minuut 41 pakte Hoevelaken 2 verrassend de voorsprong. Uit een vlijmscherpe counter, opgezet door Olaf de Rijk, werd het veld overgestoken. Brian de Jong en Mylan Hak combineerde zich langs enkele verdedigers en Mylan Hak gaf een knappe assist op de doorgelopen Olaf de Rijk die even zo fraai via de binnenkant van de paal afrondde.

  Met een 1-0 voorsprong ging het vandaag in het blauw spelende Hoevelaken aan de thee.

  Na de rust een iets ander spelbeeld. Kort na de aftrap een grote kans voor de diep gestuurde Brian de Jong. De keeper van Bennekom redde fraai. Niet veel later stond de gelijkmaker op het scorebord. Daar waar Bennekom in de eerste helft diverse kansen niet kon benutten, scoorde het nu uit de eerste de beste aanval. Ogenschijnlijk niet eens uit een kansrijke situatie, maar keeper Andy Tolboom verwachtte een voorzet waardoor hij verrast werd in de korte hoek.

  Bennekom dacht op basis van de eerste helft aan meer, maar Hoevelaken maakte er meer en meer een wedstrijd van. Het balbezit was grotendeels voor Bennekom, maar de kansenverhouding was meer in balans. Het ijverige spitsenduo Tim Valkengoed en met name Brian de Jong kon echter niet tot scoren komen.

  De overige Hoevelakers werkten minimaal zo hard om een tegendoelpunt te voorkomen. En met succes, soms met een beetje geluk, hangen en wurgen, maar bovenal op basis van een gezonde werklust en goede mentaliteit.

  Een kwartier voor tijd kopte aanvoerder Calvin Broekhuis de uiteindelijk winnende treffer binnen. De ingevallen Lars Kok brak door en creëerde een corner. De zuiver getrapte bal door Olaf de Rijk belandde op het hoofd van Calvin Broekhuis die knap raak kopte.

  Een volle driepunter voor Hoevelaken 2 wat helpt in de strijd voor handhaving.

  De ploeg van Bennie Boekhout heeft nu acht punten en staat op een plek op de ranglijst waar het aan het einde van het seizoen ook wil staan.

  Volgende week reist Hoevelaken 2 af naar Harderwijk om de strijd aan te gaan met Zwart Wit ‘63 2. De ploeg uit Harderwijk kan de punten ook goed gebruiken, de verwachting is dan ook dat het wederom een spannende wedstrijd wordt.

   

 • Na de wedstrijd kon de overwinning worden gevierd. Een ander heugelijk feit is de sponsoring door Erik Kijlstra van de Reimert Groep van de trainingskleding voor Hoevelaken. Dankzij de Reimert Groep loopt het Tweede er ook tijdens de trainingsavonden tiptop en eendrachtig bij. Op de foto wordt het keeperstenue overhandigd en bedankt aanvoerder Calvin Broekhuis Erik Kijlstra voor het beschikbaar stellen van de trainingstenues.

  Erik en zijn vrouw zijn trouwe supporters en zorgen meerdere keren per jaar goed voor het Tweede. Met een vaste ploeg supporters supporten zij in weer en wind het Tweede, waarbij hun favoriete speler vaak rugnummer 2 draagt.

   

  Opstelling Hoevelaken 2:
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Tein Schuiteman, Calvin Broekhuis, Jonah Schimmel, Olaf de Rijk (Dion Boekhout), Bas Hengelveld, Tycho Schuiteman (Lars Kok), Jesse van de Meer, Brian de Jong, Mylan Hak (Tim Valkengoed). 

  Cas Goertzen en Bram Sikkema maakten eveneens onderdeel uit van de wedstrijdselectie.