• Hoevelaken 2 heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning in de competitie geboekt. SDVB Barneveld 3 werd met 4-2 verslagen.

  Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

  Na drie wedstrijden was de ploeg van Bennie Boekhout weliswaar ongeslagen, maar er was nog geen sprake van een voltreffer. Driemaal werd er gelijkgespeeld, waarbij er tweemaal een nagenoeg zekere overwinning in de eindfase van de wedstrijd werd verspeeld.

  Nu, na vier wedstrijden dus de eerste driepunter waarmee het aantal behaalde punten verdubbelde naar zes.

 • De wedstrijd op sportpark Kleinhoven begon onder een heerlijk herfstzonnetje en leek aanvankelijk symbolisch voor het verloop van de wedstrijd. De openingsfase was namelijk duidelijk voor Hoevelaken 2.

  De bal had nog maar enkele omwentelingen gemaakt of de 1-0 stond al op het scorebord. Na een aanval over de linkerkant belandde de bal via Ticho Schuiteman en Mylan Hak voor de voeten van Randy Gerritsen. De van een blessure herstellende middenvelder opende vervolgens de score (zie foto).

 • Nog binnen het kwartier stond de tweede treffer al op het scorebord. De ingeschoven aanvoerder Robin Vonder schoot op doel waarna de bal onder de keeper door glipte. Een gemakkelijke en ruime overwinning op de ervaren Barnevelders, toch al goed voor zeven winstpunten, leek aanstaande.

  Maar niets bleek minder waar. Wellicht dat er wat gemak in de ploeg sloop, in ieder geval namen de slordigheden toe en nam het spelniveau af. Voor beide doelen werden nauwelijks kansen gecreëerd, al is de redding van Andy Tolboom op het half uur het benoemen waard.

  Zonder groots te spelen dacht Hoevelaken 2 met een ruime voorsprong aan de thee te gaan, maar daar duurde de eerste helft net te lang voor. Uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied maakten de Barnevelders de aansluitingstreffer.

  Waarschijnlijk zat SDVB daardoor met een beter gevoel in de kleedkamer dan de rood/witte formative, die de mogelijkheid verzuimde om de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

  De in de rust ingevallen Daan Kleinveld maakte in de tweede helft een goede indruk en zorgde voor meer voetbal vanaf het middenveld. Dit leidde tot meerdere situaties die tot kansen zouden kunnen leiden, maar veelal ontbrak de echte stootkracht in de eindfase.

  De eveneens ingevallen Kristian Kerkhof scoorde uit de eerste de beste kans die hem geboden werd. Uit een crosspass van Ticho Schuiteman kopte hij op zeer knappe wijze raak. Oftewel: een bevrijdende derde treffer, en nog belangrijker: de marge weer op twee.

  Hoevelaken 2 leek de wedstrijd weer stevig in handen te hebben en het Barneveldse geloof nam zienderwijs af. Tot aan het moment van de penalty rond de 80ste minuut. Vanaf de zijkant leek de overtreding net buiten het zestienmetergebied plaats te vinden maar scheidsrechter Van Dijk stond dichter op de situatie dan uw verslaggever en wees resoluut naar de stip.

  Dit buitenkansje werd vakkundig uitgepakt met een 3-2 tussenstand tot gevolg.

  Aan Barneveldse zijde nam het geloof toe, terwijl er bij Hoevelaken toch even een doemscenario zich eigenaar van de gedachten maakte. Zou er wederom een ogenschijnlijk zekere overwinning in de eindfase worden weggegeven? Nee, was het resolute antwoord van Ticho Schuiteman. Op randje 16 meter kapte hij zijn tegenstander uit en schoot onberispelijk binnen met een diagonale streep in de bovenhoek. Dit resulteerde tot opluchting en blijdschap maar bovenal leverde dit de gewenste 3 punten op.

  Volgende week is de ploeg van Bennie Boekhout vrij om daarna, op 28 oktober, naar Ede af te reizen om tegen Fortissimo 2 aan te treden. Een tegenstander met nul punten uit de eerste vier wedstrijden. Maar van onderschatting zal geen sprake zijn.

  Opstelling Hoevelaken 2:
  Andy Tolboom, Mark Kijlstra, Duco van den Heuvel (46’ Melvin Bohus), Robin Vonder, Jeffrey Huisman (90’ Calvin Broekhuis), Jelle Bos, Bas Hengeveld (46’ Daan Kleinveld), Ticho Schuiteman, Randy Gerritsen (‘58 Kristan Kerkhof), Mylan Hak, Jesse van der Meer (77’ Brian de Jong)

  Dinand van de Bor kwam niet in actie.