• Sc Hoevelaken speelt ook komend seizoen in de Derde Klasse. In Zutphen speelde de Hoevelakense hoofdmacht de eerste van mogelijk drie nacompetitiewedstrijden voor een eventuele promotie naar de Tweede Klasse, maar tegen de gelijknamige voetbalvereniging vond Hoevelaken in het mooie Hanzenstadje al in de eerste confrontatie haar Waterloo. Na een gelijke stand (1-1) in de reguliere speeltijd werd het na verlenging 4-2 voor Zutphen.

 • “Tegenhouden en counteren”, antwoordde hoofdtrainer Harry Oussoren vooraf op de vraag naar het strijdplan. Hij vertelde genoeg van Zutphen te weten om deze tactiek te rechtvaardigen.

  In praktijk betekende deze speelwijze, dat Hoevelaken de eerste 78 minuten van de wedstrijd met de kont tegen het eigen strafschopgebied speelde. Zutphen kon daardoor steeds ver oprukken maar bleef Hoevelaken, soms met wat kunst en vliegwerk en goed optreden van reservedoelman Andy Tolboom, op de been. Via de counter dwong Hoevelaken inderdaad enkele goede kansen af, maar Daan Vinke en vooral Joeri van den Hoeven in de eerste helft, alsmede Arslan Gümüs in de tweede helft wisten opgelegde kansen niet te benutten. Harry Oussoren stond na de verloren wedstrijd nog steeds achter zijn strijdplan. “In de reguliere speeltijd hebben wij door de ruimte voorin betere kansen weten te creëren dan Zutphen. Alleen moeten de ballen er dan wel in."

  Bij een verdedigende tactiek is het vaak wachten op het ene gaatje, dat er meestal wel komt. In de 78e minuut kwam Zutphen dan ook op 1-0 en moest Hoevelaken de schroom van zich afgooien. Dat deden de gasten met verve en dat leidde in de 86e minuut tot de gelijkmaker. Daan Vinke verschalkte de doelman van Zutphen met een bekeken lobje.

  In de eerste verlenging besliste Zutphen het duel met twee rollertjes. Na vier minuten rolde de bal ongelukkig in het Hoevelakense doel. Bij de laatste actie in deze doorgang verkeek Andy Tolboom zich op de bal, die vanuit een vrije trap eveneens in het doel rolde.

  In de eerste minuut van de tweede verlenging leek Hoevelaken al terug te komen tot 3-2, maar de bal van Arslan Gümüs belandde via de doelman op de paal. Aan de andere kant was Zutphen wel succesvol en was het duel na 115 minuten definitief beslist. In de 118e minuut scoorde Arslan Gümüs nog wel voor de statistieken, maar de weg naar de Tweede Klasse was inmiddels al voor Hoevelaken afgesloten.

  Opstelling: Andy Tolboom; Bas Hengeveld, Ludo Horst (84. Coen Bos), Joost van den Heuvel, Heddwyn ten Brink; Edwin Duijst (105. Jesse van der Meer), Paul Eleveld, Siem Kooistra (57. Jordy Zieltjes), Joeri van den Hoeven (72. Jelle van der Veer; 91. Robin Elverding); Arslan Gümüs, Daan Vinke.

  Scoreverloop: 78. Zutphen 1-0, 86. Daan Vinke 1-1; 94., 105. en 115. Zutphen 2-1, 3-1 en 4-1, 118. Arslan Gümüs 4-2.

 • Een ereplaats op het breed uitgemeten terras ........

 • ...... een enthourage met vuurwerk, zoals dat er tegenwoordig bijhoort wanneer het ergens om gaat ......

 • ...... en een biertje aan de zonzijde van het complex.

  Alles wijst op een gezllig dagje Zutphen.

 • Assistent scheidsrechter Jeroen Venema, links, heeft vandaag vrijaf. Samen met zijn maatje Herko Wilgenburg kan hij rustig de gang naar de dugout maken.

 • In de nacompetitie wordt er geen risico genomen met verenigingsgrensrechters. Ook voor de wedstrijd Zutphen - Hoevelaken zijn er neutrale assistenten aangewezen. Hun achternamen? Jansen en Jansen.

 • Met de arbiter van dienst in het midden betreden Jansen en Jansen vanonder het Hoevelakense publiek het speelveld.

 • Daan Vinke loopt lachend weg na zijn gelijkmaker in de 86e minuut ......

 • ...... en wordt door zijn teammaten gefeliciteerd met zijn treffer, die zorgt dat er moet worden verlengd.

 • Harry Oussoren spreekt vóór de verlenging zijn manschappen nog eens toe.

 • Harry Oussoren ziet dat het moeizaam gaat , ........

 • ...... vooral wanneer in de laatste actie van de eerste verlenging de 3-1 valt uit een vrije trap.