• Hoevelaken JO11-1 het minst gelukkig in spannende wedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO11-1

Donderdagavond 3 februari stond er een inhaalwedstrijd voor de JO11-1 op het programma tegen Sparta Nijkerk JO11-1. Onze JO11-1 is weer ingedeeld in de Hoofdklasse en kon meteen weer aan de bak. Helaas zonder onze aanvoerder Ezra die zaterdag weer van de partij is. Daartegenover stond, dat Freek zijn eerste wedstrijd speelde bij de JO11-1 na te zijn doorgeschoven vanuit de JO11-2.

Ingestuurd door: Sem van der Velde

Het begin was voor Hoevelaken dat sterk begon en Sparta meteen onder druk zette. Met goed combinatiespel en felheid in de duels werd de druk opgevoerd. Achterin hadden Lars en Lucas de aanvallers in de tang en voorin werd er gevaar gesticht door Mark en Stef. Kansen waren er wel maar de attent keepende keeper was de Hoevelaakse aanvallers steeds de baas. Ineens was daar toch de  1-0 maar helaas legde de scheidsrechtster het spel net stil voordat de bal over de doellijn rolde nadat Sep de bal in zijn gezicht had gekregen. Het eerste kwart was direct voorbij.

Het tweede kwart was het Sparta dat de klok sloeg. Ineens kwam Hoevelaken niet meer van de eigen helft af en werden de tweede ballen gewonnen door de Spartanen. Na wat speldenprikjes was het ineens toch raak en was de 0-1 een feit. De 0-1 zorgde er wel voor dat Hoevelaken weer uit zijn schulp kroop en begon te voetballen. Gelukkig voor Hoevelaken kwam de 1-1 een minuut later dan toch. Een knappe actie van Freek die mooi wegdraaide en Stef de diepte in stuurde. Stef schudde zijn tegenstander van zich af en schoot beheerst de bal binnen, 1-1! Niet veel later was het rust.

De tweede helft begon Hoevelaken steeds meer aan te dringen en kwam Sparta steeds moeilijker van de eigen helft af. En als de bal bij Micha in de buurt kwam werd dat voetballend opgelost door hem samen met Rijk en Lucas. Achterin hadden we alles onder controle en voorin kregen we mogelijkheden. Sep en Hamediman speelden sterk samen en hadden het middenveld stevig in handen. Uit een corner van Sep leek de bal binnen gewerkt te worden. Maar helaas rolde de bal net langs het doel. Iets later werd een bal onderschept door Sparta en aanvallers aan het werk gezet. Ineens werd het 1-2 na een snelle aanval. Hoevelaken moest weer aan de bak. Aan het spelbeeld veranderde dat niet zoveel want Hoevelaken bleef drukken. En na een scrimmage voor het doel werd de bal binnen gewerkt door Julian, 2-2! Tussen een wirwar van spelers schoot hij de bal langs twee man en door de benen van de keeper! Helaas voor Hoevelaken bleef Sparta ook gevaarlijk en werd het 2-3.

Het laatste kwart wilden we er alles aan doen om de 3-3 te maken. Voorin bleef Mark zeer dreigend en was continu bezig om gevaarlijk te worden. En samen met Julian kregen ze een paar mogelijkheden helaas rolde de bal steeds net langs de verkeerde kant van de paal of werd de bal gepakt door de lange keeper van Sparta. Ook schoten vanuit de tweede lijn misten precisie. Maar Hoevelaken bleef aandringen. Ook op het middenveld bleven we de overhand houden door Lars die weer een sterke wedstrijd speelde en Freek alsof hij het hele seizoen er al bij is. De laatste paar minuten kwam Hamediman het veld nog in voor Stef om de 3-3 te proberen te maken. Toch miste Hoevelaken net het geluk. En werd een vrije bal door Sparta van ruim 15 meter snoeihard binnen geschoten. Helaas had Micha daar geen antwoord op zoals hij een minuut eerder wel had door met een fabelachtige redding de 2-4 eerder te voorkomen, was het nu wel raak.

Dit deed pijn en het was jammer dat de wedstrijd kort hierna eindigde. Gezien het spelbeeld was 3-3 een veel meer verdiende uitslag geweest. Toch overheerst tevredenheid, waar we een paar maanden geleden nog ruim verloren waren we nu gelijkwaardig. Ook het publiek had genoten van de mooie partij die gespeeld werd! Op naar zaterdag!