• Een spannende dag voor Hoevelaken JO19-1. In de voorjaarscompetitie kon zaterdag 28 mei het kampioenschap worden binnen gehaald. Voorwaarde daarvoor was wel, dat er minimaal hetzelfde resultaat zou worden behaald als SDC Putten JO19-1, dat met evenveel punten de laatste speelronde inging, maar ten opzicht van Hoevelaken een doelsaldo had van -8. In Voorthuizen moest het gebeuren, waar rode lantaarndrager VVOP moest worden bestreden. In Hoevelaken werd nog met 9-1 van deze ploeg gewonnen, maar dat zat er in de kampioenswedstrijd niet in. VVOP voetbalde beter dan een hekkensluiter en Hoevelaken voetbalde niet als een koploper. Kampioenswedstrijden brengen altijd andere spanningen teweeg, maar hoewel VVOP het beste van het spel had, kwam Hoevelaken via aanvoerder Jelle Bos wel op 0-1. Dit werd ook de ruststand, hoewel een opgelegde kans ook voor een verdubbeling van de score had mogen leiden.

    In de tweede doorgang was het opnieuw Jelle Bos die het net wist te vinden: 0-2. Vervolgens presteerde Hoevelaken het om viermaal een twee tegen één situatie met de doelman te verprutsen. "Die doelpunten kun je aan het eind net tekort komen", mijmerde trainer/coach Dennis Willemsen, maar zover kwam het niet. Contacten met de concurrent, die een half uur later startten, lieten eerst tussenstanden horen van een 2-0 voorsprong voor SDC Putten, maar dat was aan het eind van de wedstrijd van Hoevelaken inmiddels 2-2. Hoevelaken was in die tussentijd op 3-0 gekomen vanuit een strafschop, wat inhield dat SDC Putten in 20 minuten nog twaalf maal zou moeten scoren. Uiteraard gebeurde dat niet en kon een Hoevelakens feest losbarsten.

    Het kampioenschap geeft Hoevelaken JO19-1 recht op een promotie/degradatiewedstrijd voor een plaats in de Vierde Divisie. Wie de tegenstander wordt en waar en wanneer die wedstrijd gespeeld gaat worden, zal via de website bekend worden gemaakt.