• Hoevelaken reisde zaterdag 23 april naar het Apeldoornse Berg & Bos voor een workshop positiespel en techniek. In het altijd leuke stadionnetje van AGOVV lieten de voormalige geheelonthouders zien wat combinatiespel inhoudt en hoe je vrijwel altijd de vrije man kunt vinden met soms een simpele technische handeling. Dat de gastheren na afloop met een 3-0 zege naar de kleedkamers konden, was dan ook niet onverdiend.

  Het moet gezegd, AGOVV was heer en meester, maar compleet kansloos was Hoevelaken nu ook weer niet. Hoevelaken begon scherper aan de wedstrijd dan vorige week tegen Rood-Wit en in de eerste minuten wisten Arslan Gümüs, volgend seizoen te bewonderen bij Veensche Boys, en Daan Vinke al voor gevaar te zorgen voor het Apeldoornse doel. Beide aanvallers hadden moeite met de juiste beslissing te nemen bij de keuzes die zij hadden tussen zelf schieten of afspelen. In beide gevallen ging men voor eigen succes, waar medespelers in een betere positie stonden.

  AGOVV nam daarna de wedstrijd over en combineerde er flink op los. Dat deed men in de laatste wedstrijd voor de winterstop in Hoevelaken ook al, maar toen hield de Hoevelakense defensief open huis en mocht men blij zijn met een 3-0 ruststand bij rust. In Apeldoorn probeerde Hoevelaken de gelederen gesloten te houden, waarin men aardig slaagde. Toch waren de verdedigende ingrepen niet venijnig genoeg, want na ruim een kwartier werd de defensie simpel uiteen gespeeld en kwam AGOVV eenvoudig op 1-0.

  Het beeld van de wedstrijd veranderde daarmee niet. AGOVV bleef de combinerende ploeg, Hoevelaken de gatendichter. Tot aan de 37e minuut, toen er andermaal niet afdoende op een aanval van AGOVV werd geanticipeerd en een van richting veranderde bal opnieuw achter doelman Gijs Leebeek verdween.

  Vlak voor rust kwam Hoevelaken nog goed weg toen bij een open kans de bal in de tribunes verdween, in plaats van in de touwen.

  Hoevelaken probeerde in de tussenliggende tijd wel wat speldenprikjes uit te delen, maar wanneer de twee snelle aanvallers in werking werden gebracht, was de aanvoer van achteruit onvoldoende en de ondertalsituatie van twee tegen vier te matig om echt gevaar te kunnen stichten.

  Direct na de thee flitste Hoevelaken opnieuw uit de startblokken en moest AGOVV alle zeilen bijzetten om een treffer van Paul Eleveld te voorkomen. In de situatie die daarna ontstond kopte Joost van den Heuvel de bal over het doel.

  Nog binnen de vijf minuten liet AGOVV zien dat Hoevelaken niet op een succesje hoefde te rekenen. Via twee simpele technische bewegingen werd één van de Apeldoornse gastheren eenvoudig oog in oog voor de Hoevelakense sluitpost gezet, die dit buitenkansje kinderlijk eenvoudig klaarde.

  Na deze treffer, die de uiteindelijke eindstand behelsde, volgenden nog de nodige kansen over en weer. AGOVV raakte nog een keer de lat en een aantal Hoevelakense voorwaartsen stuitten in de slotfase van de wedstrijd nog op de doelman. Kortom, Hoevelaken was een maatje te klein en het is te hopen dat de workshop in Apeldoorn zoveel heeft opgeleverd, dat het komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Blauw-Geel, waarin de punten dubbel zo belangrijk zijn om niet in de problemen te komen, wel kan oogsten.

  Opstelling: Gijs Leebeek; Bas Hengeveld, Ludo Horst, Siem Kooistra, Heddwyn ten Brink; Edwin Duijst, Paul Eleveld (68. Jesse van der Meer), Joost van den Heuvel, Joeri van den Hoeven; Arslan Gümüs (Roan van de Pol), Daan Vinke (68. Patrick Kloppenburg).

  Scoreverloop: AGOVV scoorde in de 17e, 37e, en 49e minuut.