• Een wedstrijd die meer doelpunten verdiende, maar op een uiteindelijke 0-0 dreigde af te stevenen, leek in de absolute slotfase door Hoevelaken in de wacht te worden gesleept met een late treffer van Joost van den Heuvel. In de extra tijd kreeg Zeewolde echter een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied, waartegen de uiteindelijke “Man van de Wedstrijd”, doelman Gijs Leebeek, geen afdoende verweer had. Met die allerlaatste treffer eindigde de confrontatie tussen Hoevelaken en Zeewolde dan toch nog in een puntendeling. Met terugwerkende kracht mocht Hoevelaken met dit resultaat wellicht nog het meest de handen dichtknijpen.

 • Ondanks de kou en een gebrek aan treffers was de wedstrijd Hoevelaken – Zeewolde meer dan het aanzien waard. Een groot deel van de eerste doorgang waren beide ploegen tegen elkaar opgewassen, probeerden ze met verzorgd voetbal de aanval te zoeken, maar mocht vooral Hoevelaken haar doelman op het schild tillen. Met een aantal cruciale reddingen hield Gijs Leebeek Hoevelaken meerdere keren op de been.

  De kansen voor het doel van de gasten uit Zeewolde waren van een minder kaliber, al was de snelle aanvaller Daan Vinke met schoten voorlangs tweemaal dicht bij een treffer.

   

  Jelle Bos verdiende een basisplaats als rechter vleugelverdediger en zorgde voor een aantal goede aanvallende impulsen.

 • In de tweede helft was een gelijkluidend spelbeeld te zien. Zeewolde was kansrijker dan de gastheren en opnieuw zorgde goed verdedigingswerk er voor dat er niet gescoord werd. De verdediging, met nog altijd doelman Gijs Leebeek in een hoofdrol, wist soms met kunst en vliegwerk de tegenstander van scoren te houden, waarbij eenmaal de hulp van de onderkant van de lat nodig was.

 • Eén van de aanvallende acties van Hoevelaken in de tweede helft van de wedstrijd.

 • In de voorlaatste minuut leek er een oude voetbalwet in werking te treden: scoor je zelf niet, dan valt de treffer aan de andere kant. In de slotminuut werd de bal een aantal keren hoog het strafschopgebied van Zeewolde ingespeeld, waarbij die eenmaal voor de voeten kwam van Robin Elverding. Vrijstaand kon hij de bal strak voor het doel geven, waar centrale verdediger Joost van den Heuvel ter plaatse was om de bal binnen de schuiven. De euforie was enorm, maar sloeg enkele minuten later om in een domper toen Zeewolde vanaf de rand van het strafschopgebied toch nog een gelijkmaker kon aantekenen. Daarmee waren de druiven voor Hoevelaken zuur, ook al was de eindstand, gezien het spelbeeld, niet onterecht.

   

  Uitgelatenheid na de late treffer van Joost van den Heuvel (onzichtbaar), die alsnog een overwinning leek op te leveren.

 • Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle Bos, Ludo Horst, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Robin Elverding (45+3. Jordy Zieltjes), Paul Eleveld, Siem Kooistra, Joeri van den Hoeven; Roan van de Pol (46. Joep Timmerman), Daan Vinke (45+2. Mylan Hak).

  Scoreverloop: 90. Joost van den Heuvel 1-0, 90+2. Zeewolde 1-1.

 • “De Haen” Man van de Wedstrijd:

  Gijs Leebeek

  Foto links:
  Mede vanwege een aantal cruciale reddingen werd Gijs Leebeek uitgeroepen tot "De Haen" Man van de Wedstrijd. Bij gebrek aan een Pupil van de Week nodigde Gijs de jonge supporters, die de hele wedstrijd vanaf de reclamebroden achter het doel de Hoevelakense ploeg hadden aangemoedigd, uit voor de fotosessie.

  Foto rechts:
  Het was voor de tweede opeenvolgende keer dat Gijs Leebeek tot Man van de Wedstrijd werd uitgeroepen. Ook in de verloren thuiswedstrijd tegen EFC '58 (1-2) op zaterdag 4 november 2022, waarvan geen wedstrijdverslag was, vond men Gijs de meest waardevolle speler aan Hoevelakense kant. (Foto: Léon Breuers)

 • De supportersschare

 • Foto links:
  Vier voormalige 'Supporters van het Jaar' trotseren de kou om de wedstrijd van sc Hoevelaken te volgen. Je wordt uiteindelijk niet zomaar 'Supporter van het Jaar' natuurlijk.

  Foto rechts:
  Je kunt ook aan de andere kant gaan staan. Dan heb je de laaghangende zon in de rug.