•  

   Er hingen donkere wolken boven Renswoude, maar die golden zaterdag vooral voor Hoevelaken.

 • De Hoevelakense hoofdmacht heeft de eerste tegentreffer in het lopende seizoen te pakken. In de zesde minuut na de hervatting counterden de gastheren van Renswoude er vanuit een Hoevelakense hoekschop lekker op los en werd doelman Gijs Leebeek met een schot in de - voor hem - linkerbenedenhoek (en voor de kijkers rechts) kansloos gelaten.

  Dat de eerste Hoevelakense tegentreffer pas op dat moment viel, mag een klein wonder worden genoemd. Hoevelaken begon goed aan de wedstrijd, creëerde al snel wat kansjes, maar moest ook al snel toezien hoe Renswoude op temperament de wedstrijd overnam. De thuisploeg gaf Hoevelaken de hele wedstrijd een lesje in felheid in het winnen van persoonlijke duels en tweede ballen en zag de Hoevelakense defensie ook nog tweemaal een bal van de doellijn halen. De Hoevelakense spelers leken vooral op zoek te zijn naar hoe ze hun positie in het veld moesten invullen en kwamen niet tot het spel dat in de voorbereiding en het bekertoernooi werd getoond. Kansloos was Hoevelaken echter niet, maar schoten van onder andere Daan Vinke belandden niet tussen de palen.

 • Foto boven: Rob van Diermen, voor het eerst in competitieverband op de Hoevelakense bank, zag dat het beter kon.

 • In de tweede doorgang, met Tein Schuiteman en Roan van de Pol voor Aron Kok en Coen Bos, was het Hoevelakense veldspel beter, maar kreeg de ploeg van Rob van Diermen ook de eerste treffers tegen. Eerst na genoemde snelle omschakeling, waarvan Renswoude er meerdere liet zien, de tweede in de 65e minuut. Hoevelaken stond toen net een minuut met tien man, omdat in een poging om de bal te onderscheppen een sliding van Siem Kooistra verkeerd uitviel en de doorgebroken speler ten val kwam. Rood. Vanuit de vrije trap belandde de bal op de lat, maar kort daarna was het toch raak: 2-0.

  Met tien man gaf Hoevelaken niet op. Sterker nog, Hoevelaken probeerde massaal de aanval te zoeken, maar was in de persoonlijke duels meermaals de mindere en ook in de duels om de tweede bal reageerde Renswoude steeds iets feller.

 • Foto boven: De aftocht van Siem Kooistra. Hij was bepaald niet de enige die in de Derde Klasse B rood kreeg. Ook DEV Doorn, CDW, - de komende twee tegenstanders van Hoevelaken - Terschuurse Boys (de broer van Roan van de Pol) en DFS Opheusden (2x) eindigden de openingswedstrijd niet met elf man. Als dit maar geen 'houthakkerscompetitie' wordt.

 • Foto boven: Aan de supportersschare lag het niet. Veel Hoevelakers hadden zin in de competitiestart.

 • Tien minuten voor tijd kreeg Hoevelaken via Daniel Bezembinder een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen en voor een spannende eindfase te zorgen, maar na het omspelen van de doelman wist een Renswouder verdediger de zaak te klaren.

  Hoevelaken verloor dus in Renswoude de competitieouverture. Niets nieuws onder de zon, want van de voorgaande zeven openingswedstrijden gingen er ook vijf verloren. Met nog 69 punten te gaan is er dan ook nog niets aan de hand.

  Opstelling: Gijs Leebeek; Aron Kok (46. Tein Schuiteman), Joost van den Heuvel, Siem Kooistra, Joeri van den Hoeven; Robin Elverding, Paul Eleveld (71. Jesse van den Ham), Joep Timmerman (67. Pascal de Jong); Coen Bos (46. Roan van de Pol), Daniel Bezembinder, Daan Vinke (foto).

 • Speler van het jaar
  Wil je meebeslissen over de Speler van het Jaar? Stuur je top 3 dan na iedere competitiewedstrijd naar Herko Wilgenburg: 06-21292734. Wellicht maak je dan ook nog kans op de titel: Supporter van het Jaar.