• Aron Kok is tegen SKV voor de tweede keer dit seizoen het Hoevelakense goudhaantje.

 • Feest op de achtergrond na de winnende treffer van Joost van den Heuvel, verslagenheid op de voorgrond bij de degradant, die er zeker een wedstrijd van wilde maken.

 • Niet voor het eerst in zijn carriere is Joost van den Heuvel met een doelpunt in de slotfase belangrijk voor sc Hoevelaken.

 • Ondanks alle wisselvalligheden dit seizoen is het sc Hoevelaken gelukt om een plaats te bemachtigen in de nacompetitie voor promotie. Hoevelaken moest daarvoor de vierde plaats veilig stellen en daarvoor hoefde het ‘alleen maar eventjes te winnen’ van het inmiddels gedegradeerde SKV. Maar dat werd geen abc’tje. SKV speelde bepaald niet als een degradant en probeerde het voor hen desastreus verlopen seizoen nog een beetje aardig af te sluiten, terwijl het Hoevelaken niet lukte om goed in het spel te komen. De analyse van afloop van hoofdtrainer Rob van Diermen was dan ook helder: “Het leek in de eerste helft allemaal wat tam, maar de jongens wilden echt wel. Het lukte alleen niet om in ons spel te komen.”

 • Hoevelaken begon goed aan de wedstrijd en zag al na twee minuten de bal vanuit een hoekschop via de binnenkant van de paal het veld weer ingaan. Een flitsende start zat er voor de gasten helaas niet in en gaandeweg ontstond er een gelijk opgaande strijd, waarbij SKV het meest aan voetballen toekwam, maar de grootste kansen voor Hoevelaken waren. 

 • Zo legde Coen Bos na bijna een kwartier de bal panklaar voor Daan Vinke, maar één op één met de doelman kwam het niet tot een treffer. Die treffer kwam er in de eindfase van de eerste helft wel voor Coen Bos, nadat hij de bal binnenschoot, die na een vlammend schot van Siem Kooistra via de vuisten van de doelman voor zijn voeten kwam. Toen de bal het net raakte, kreeg Hoevelaken te maken met de makke van de verenigingsvlagger, want die stak zijn vlag volledig onterecht de lucht in (de verslaggever stond op één lijn) en de scheidsrechter ging daarin mee. Hoevelaken reageerde gelaten, wat de schutter na afloop verwoordde met: “Ik ben er inmiddels aan gewend.”

  Tot aan de rust wist Hoevelaken mogelijkheden niet meer in kansen om te zetten, terwijl SKV aanvallend onmachtig was om het doelman Gijs Leebeek echt moeilijk te maken.

  Na de pauze begon de wedstrijd met eenzelfde spelbeeld. Hoevelaken kreeg nu wel grotere kansen, zoals na een individuele actie van Coen Bos, die de bal op de binnenkant van de paal schoot, maar de bal zag terugkeren in het veld. Hoevelaken voerde daarna de druk op en kreeg een vijftal minuten lang mogelijkheid op mogelijkheid om de score te openen. Echter, de aloude voetbalwet deed opgeld en na driekwart wedstrijd was het tegen de verhouding in dat doelman Gijs Leebeek als eerste moest vissen. Voor de vijfde keer na de winterstop begon het erop te lijken dat Hoevelaken een goed resultaat uit de voorgaande wedstrijd niet wist door te trekken, maar er ontstond een sfeer in de trant van ‘dit laten we niet op ons zitten’ en met een meer opportunistische speelstijl ging Hoevelaken de eindfase van de wedstrijd in. 

 • Aron Kok kwam in het veld voor Coen Bos en net als in de uitwedstrijd tegen Otterlo, toen hij de bal van zijn hoofd liet glijden en daarmee de winnende treffer voor zijn rekening nam, werd hij opnieuw het goudhaantje onder de Hoevelakense paradepaardjes. Na een goede voorzet van Siem Kooistra kopte hij de bal een kwartier voor tijd onberispelijk in de touwen. De koek was daarmee nog niet op, want vlak voor tijd was het aanvoerder en centrale verdediger Joost van den Heuvel, die vanuit een hoekschop de bal binnen frommelde. Hoevelaken had daarmee de wedstrijd volledig omgedraaid en op karakter de degradant van zich af weten te schudden. Want deze zaterdag bleek maar weer, dat voetballen tegen reeds gedegradeerde ploegen geen makkie is. In Renswoude leek de thuisploeg tegen het eveneens gedegradeerde DEV Doorn het kampioenschap binnen te slepen, maar de gasten, die met een veredeld jeugdteam waren afgereisd, staken daar een stokje voor, waarmee Renswoude, na het hele seizoen bovenaan gestaan te hebben, met soms wel negen punten voorsprong, het kampioenschap geheel verrassend moest laten aan ONA.

 • De winst voor Hoevelaken betekent dat er dinsdag 28 mei al moet worden aangetreden voor de nacompetitie. Om 20.00 uur wordt er op Kleinhoven aangetreden tegen ESA, bepaald geen onbekende voor Hoevelaken in het toetje van het seizoen. Mocht Hoevelaken die wedstrijd winnend afsluiten, dat moet er op zaterdag 1 juni in Renswoude worden gespeeld tegen de wonden likkende ‘runner-up’.

  Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst, Tein Schuiteman, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Paul Eleveld (89. Daan Kleinveld), Jesse van den Ham (34. Jelle Bos), Siem Kooistra, Roan van de Pol (69. Randy Gerritsen); Coen Bos (69. Aron Kok), Daan Vinke.

  Scoreverloop: 67. SKV 1-0, 77. Aron Kok 1-1, 84. Joost van den Heuvel 1-2.

 • Inkoppen en weglopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

 • Speler van het jaar
  Na afloop van de wedstrijd tegen SKV was het tijd voor de traditionele plichtplegingen. Joep Timmerman, de laatste wedstrijden afwezig vanwege een trip, werd uitgeroepen tot speler van het jaar, gevolgd door Paul Eleveld en Gijs Leebeek. Daan Vinke en opnieuw Joep Timmerman werden gekroond vanwege hun tien treffers, waarmee ze gedeeld topscorer werden. Henk van Zoeren, de legendarische doelman van sc Hoevelaken uit de zeventiger – en tachtiger jaren, werd uitgeroepen tot supporter van het jaar.

 • Elftalleider Herko Wilgenburg heeft Joep Timmerman aan de telefoon, die werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. 

 • Paul Eleveld werd tweede op de ranglijst van Speler van het Jaar. 'Een speler met een goede techniek, diepgang en overzicht', zo zei hoofdtrainer Rob van Diermen over Paul.

 • Doelman Gijs Leebeek weet hoe het is om Speler van het Jaar te worden, maar moet dit seizoen 'genoegen nemen' met een derde plaats.

 • Daan Vinke scoorde tien keer dit seizoen, net zo vaak als Speler van het Jaar Joep Timmerman. Uit handen van Herko Wilgenburg ontvangt Daan de schutterstrofee.

 • Supporter van het jaar

 • Voormalig doelman van Hoevelaken 1, voormalig keeperstrainer, voormalig elftalleider bij de jeugd, voormalig commissielid cocktailtoernooi, promintent lid van de onderhoudsploeg en uiteraard erelid: Henk van Zoeren kan nu ook de titel Supporter van het Jaar aan dit imposante lijstje toevoegen.

 • De man in de rode jas is niet alleen bestuursvoorzitter van de vereniging, maar ook de vaste chauffeur van een kwartet iconische clubleden, zoals het oudste verenigingslid Beer Visscher, de oude verhalenvertellers en 'opnaaiers' Aalt van Doornik en Henk van Zoeren en voormalig voorzitter Jan Baas. "Het was weer een historisch ritje", zegt Willem van Vliet regelmatig na een uitwedstrijd.

 • Klaas van den Heuvel bezoekt de uitwedstrijden, meestal samen met zijn echtgenote, regelmatig met de fiets. Ook uit tegen SKV. Hij had de Supporter van het Jaar kunnen worden, maar ja, dan moet je wel op tijd zijn!