• Sc Hoevelaken heeft kennis genomen van het overlijden van

   DRIKUS VAN BEEK

  op vrijdag 22 april 2022.

  Drikus is in de tweede helft van de zeventiger jaren en in de eerste helft van de tachtiger jaren actief als jeugdleider bij sc Hoevelaken. In eerste instantie als leider van het team van zijn zoon Marco, maar later ook van andere teams.

  Drikus krijgt als jeugdleider goede lichtingen onder zijn hoede. Zo wordt hij in het seizoen 1977-1978 kampioen met Hoevelaken C2 en in de voetbaljaargang 1981-1982 met Hoevelaken B1. Dat laatste kampioenschap is in de periode dat Drikus samenwerkt met trainer/coach Gerrit van de Haar, met wie hij twee handen op één buik is.

  In de periode dat Drikus jeugdleider is verzorgt hij ook een aantal jaren de ballen. Drikus is namelijk jeugdleider in een tijdperk dat de ballen nog moeten worden ingevet. Met vier voetballende zoons zijn de kosten voor zijn gezin vrij hoog en door wat werkzaamheden voor de club te verrichten krijgt hij een korting op de kosten. Drikus fietst daarom regelmatig met een zak ballen op zijn rug richting zijn woning aan de Julianalaan, waar het leer een onderhoudsbeurt krijgt, om vervolgens weer in een zak op de rug van Drikus naar het sportcomplex aan de Sportweg te worden gebracht.

  Op Kleinhoven, geopend in augustus 1986, heeft Drikus geen actieve rol meer voor sc Hoevelaken. Wel is hij in de 21e eeuw een regelmatig bezoeker van de wedstrijden van zijn kleinkinderen.

  Drikus is overleden op de leeftijd van 80 jaar.

  Sc Hoevelaken wenst alle gezins- en familieleden van Drikus, alsmede zijn vrienden en kennissen heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

  De uitvaart vindt plaats op zaterdag 30 april in een besloten kring.

 • Foto's links en rechts:

  Drikus van Beek, staand rechts op foto links en staand links op foto rechts, als leider van Hoevelaken C2, waarmee hij in het seizoen 1977-1978 kampioen wordt.

 • In het seizoen 1981-1982 wordt Drikus van Beek als jeugdleider kampioen met Hoevelaken B1. Op de linkerfoto zit Drikus geknield linksvoor. Op de rechterfoto voorziet Drikus Gerrit van de Haar, met wie hij twee handen op één buik is, van een biertje tijdens het kampioensfeest.