Jaaroverzicht 2010

JAAROVERZICHT sc HOEVELAKEN 2010

Zaterdag 2 januari 2010: nieuwjaarsreceptie
Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie vertelt voorzitter Wim van Vliet, dat met alle betaalde trainers de intentie is uitgesproken om ook in het seizoen 2010/2011 met elkaar door te willen gaan. Tevens presenteert Remco Rijerkerk (foto) de door IQBuzz verbeterde website, die op vrijdag 8 januari de lucht in gaat. Na wat aanloopproblemen ontwikkelt de site zich tot een veelbezocht medium.

Zaterdag 9 januari 2010: klaverjasmarathon

De supportersvereniging organiseert voor de 17e keer een klaverjasmarathon. Jan Oosterbroek en Henk Heiwegen winnen het toernooi. Voorzitter Wim van Vliet wordt met zijn maat’je’ Dennis Willemsen 50e en laatste.

Zaterdag 23 januari 2010: Buitink en Polman schrijven historie
Bas, Mark en Tom Buitink schrijven, samen met Karel Polman, clubgeschiedenis bij sc Hoevelaken. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Terschuurse Boys (1-0) maakt Karel Polman, doelman van het zesde, op 47 jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Hij houdt direct de ‘nul’.
Met Bas, Mark en Tom Buitink in de gelederen staan er sinds ruim twintig jaar weer eens drie broers tegelijkertijd in de hoofdmacht. Daarmee gaat de in 2006 uitgesproken wens van de ‘Buitinkjes’ in vervulling. Ook in competitieverband komt het Buitink-trio regelmatig gezamenlijk aan de aftrap.

Zaterdag 13 februari 2010: Jan van Ginkel verlengt zijn contract
De tijdens de Nieuwjaarsreceptie uitgesproken intentie van het bestuur en hoofdtrainer Jan van Ginkel om een jaar met elkaar door te willen gaan, wordt middels een handtekening van Jan van Ginkel bekrachtigd. Voorzitter Willem van Vliet spreekt in een kort praatje de tevredenheid van de spelersgroep, het begeleidingsteam en het bestuur over Van Ginkel uit, die reageert met de woorden: “Het tekenen van een nieuw contract is altijd iets bijzonders. In de regio zie je dat verschillende clubs afscheid nemen van hun trainer. Het is heel positief wanneer je merkt dat de hele spelersgroep, ondanks een mindere periode met vier verloren wedstrijden op rij, toch achter je staat”.

Donderdag 17 februari 2010: het ‘gemodder’ is voorbij
Tijdens de gemeenteraadsvergadering gunt de Nijkerkse politiek sc Hoevelaken, de MHCH en Sparta Nijkerk een extra kunstgrasveld. “De politiek heeft gesproken en de politiek heeft oog (en hart) gehad voor de accommodatieproblemen bij MHCH (Hockey), Sparta Nijkerk en natuurlijk ons aller sc Hoevelaken. Wij krijgen de beschikking over een tweede kunstgrasveld. Dat is toch wel het meest positieve nieuws in deze voetballoze maanden, wat er te bedenken valt. Onze inspanningen zijn gehonoreerd en onze voorstellen om huidig trainingsveld om te vormen naar kunstgrasveld is goedgekeurd door de gemeenteraad. Wij zijn daar erg blij mee en kunnen dus straks vijf speelvelden benutten waarvan er twee als perfect trainingsveld dienen”, schrijft secretaris Jan Beitler op de site. Op de foto staan de jeugdleden Julian Koopman (Sparta Nijkerk), Annemieke Vlek (MHCH) en Jari Beitler (sc Hoevelaken) in de modder van het trainingsveld van Sparta Nijkerk symbool voor het belang van goede sportaccommodaties. Achter hen Wim Koopman (voorzitter Sparta Nijkerk), Ton Vlek (voorzitter MHCH) en Jan Beitler (secretaris sc Hoevelaken).

Dinsdag 2 maart 2010: in memoriam 1
Cees Melcherts, erelid van sc Hoevelaken sinds 8 november 1995, overlijdt op 83-jarige leeftijd. Cees komt in de zeventiger jaren als EHBO-er bij de club, maar gaat naast zijn EHBO-werkzaamheden steeds meer ‘klusjes’ voor de vereniging doen. Zo ontfermt hij zich over de ballen en andere materialen, schenkt hij thee en limonade en wordt hij verzorger bij de vereniging. In zijn laatste actieve jaren bij sc Hoevelaken belt hij op zaterdag vanaf 14.00 uur voor de uitslagen van de tegenstanders van Hoevelaken 1, 2, A1 en de dames.

Maart 2010: start D-module
In het kader van het zelf opleiden van jeugdspelers zijn diverse leiders en trainers geïnteresseerd in het volgen van een trainerscursus. De belangstelling is zo groot, dat er een D-module kan worden gegeven op het eigen sportpark. Na een intensieve cursus is sc Hoevelaken voor de zomer 15 gediplomeerde jeugdleiders en – trainers rijker.

Donderdag 1 april 2010: tweede editie Sportminded Hoevelaken
‘Sportminded Hoevelaken’, een initiatief van de sponsorcommissie van sc Hoevelaken en de Mixed Hockeyclub Hoevelaken, kent de tweede sponsorbijeenkomst van het seizoen. De sponsoren krijgen een uitje aangeboden aan de Grolsch Bierbrouwerijen in Enschede. Op de foto zijn de sponsoren bezig met de ‘productconfrontatie’.

Terwijl de sponsoren zich tegoed doen in Enschede krijgt op het eigen complex de JJC te horen, dat de harde werkers te maken hebben gehad met een 1-april grap. Klaas van Veluw en Jan Beitler hebben samen, in naam van de gemeente, bekokstoofd, dat de in maart geplaatste vlaggenmast op grond van artikel 26 lid 9 uiterlijk 31 maart moet zijn verwijderd.

Vrijdag 2 april en zaterdag 3 april 2010: supportersclub actief
Het is een actief weekend voor de supportersclub. Op (Goede) vrijdag 2 april worden er eieren verstopt, die door de jongste (gezins)leden van sc Hoevelaken gezocht kunnen worden. Uiteraard voegt Aart Brons een aantal gebakken eieren aan het repertoire toe, waarvan ons 700ste lid Joris van Doornik (Pino III) er één weet te vinden.

Een dag later trekt de supportersclub opnieuw de aandacht. De geplaatste flatscreens doen voor het eerst hun werk en er wordt volop naar de getoonde informatie gekeken.

Woensdag 21 april 2010: voetbalclinic FC Utrecht
Sc Hoevelaken is aangesloten bij RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland. Daarom komt onze club in aanmerking voor deelname aan de FC Utrecht Forza Tour, die op 21 april plaatsvindt. Tijdens de voetbalclinic, onder leiding van FC Utrecht-jeugdtrainer Sjors Ultee, trainen de E- en de eerstejaars D-pupillen onder professionele begeleiding.
Naast het voetbalgedeelte is het Forza Respect-programma een belangrijk onderdeel van de training. Hierin komen verschillende aspecten aan de orde over de omgang van spelers onderling. In dit onderdeel staan sportiviteit en respect centraal.

Zaterdag 24 april 2010: Hoevelaken 3 kampioen
Na een uitstekend seizoen wordt Hoevelaken 3 overtuigend kampioen. Het seizoen 2009/2010 heeft in dat opzicht een geheel ander gezicht dan het seizoen daarvoor. In 2008/2009 knokte de ploeg van Henk van Ginkel nog tegen degradatie. Een week na het kampioenschap worden de kampioenen door voorzitter Wim van Vliet gehuldigd en krijgen de spelers de kampioenshanddoek overhandigd.

Zondag 26 april 2010: in memoriam 2
Na bijna een jaar ziek te zijn geweest overlijdt Gerard van Leijenhorst op 60-jarige leeftijd. Gerard wordt in 1967, op 17-jarige leeftijd, lid van sc Hoevelaken. Al snel verovert hij een plek in de selectie, waarvan hij 23 jaar deel uitmaakt. Daarna verhuist Gerard naar de veteranen, waar hij in 2005 definitief zijn schoenen in de wilgen hangt. De kist van de voormalige ‘Mister Hoevelaken’ wordt onder andere gedragen door zijn oude voetbal- en klusmaten Henk van Zoeren en Aalt van Doornik. Op de foto wordt Gerard in 1984 door jeugdleden in de oude kantine ondervraagd.

Vrijdag 7 mei 2010: keepersclinic
In het kader van de voltooiing van de D-module organiseren de trainers Remco Rijerkerk, Rob van de Marck, Karel Polman en Aalt van Ginkel een keepersclinic voor de jeugd. De motivatie om juist deze groep eens een keer specifiek te trainen, komt voort uit het feit dat doelverdedigen vaak een onderbelichte tak van de voetbalsport is.
Op vrijdag 7 mei staan de eerste enthousiaste keepers al een uur voor aanvang klaar. Het weer is wat druilerig, maar dat mag het blakende enthousiasme niet drukken. Ondanks de meivakantie spreekt Remco van een ruime belangstelling. Twaalf van de 22 benaderde keepers verschijnen ten tonele.

Zaterdag 8 mei 2010: Wim van Vliet ziet Abraham
Voorzitter Wim van Vliet wordt op 9 mei 2010 vijftig jaar. Hij viert zijn verjaardag een dag eerder op grootste wijze bij sponsor De Haen door ook alle (± 150) vrijwilligers van sc Hoevelaken uit te nodigen.

Zaterdag 15 mei en woensdag 19 mei 2010: Hoevelaken 4, geen beker, wel een kampioenschap
Het is de 47e verjaardag van sc Hoevelaken. Op die dag staat er voor het eerst in de clubhistorie een seniorenelftal in de bekerfinale. In Harskamp moet Hoevelaken 4 in die eindstrijd de degens kruisen met DVS ’33 9. Helaas voor aanvoerder Corné Wernsen en zijn mannen moeten zij de eer laten aan de ploeg uit Ermelo (2-3).
De tegenslag van de bekerfinale wordt vier dagen later royaal weggewerkt in de wedstrijd tegen Zeewolde 5. De 4-1 overwinning is ruim voldoende voor het tweede kampioenschap (en derde promotie) van Hoevelaken 4 op rij.

Maandag 17 mei 2010: Roger Lantinga wordt de nieuwe B-trainer
Na drie jaren succesvol trainer/coach te zijn geweest van de B-selectie maakt Ben Boekhout de overstap naar de functie hoofd opleidingen. In zijn plaats wordt Roger Lantinga aangesteld als de nieuwe B-trainer. De nieuwe B-trainer wordt in zijn functie bij Hoevelaken herenigd met Jan van Ginkel, met wie hij bij Woudenberg al twee jaar samenwerkt.

Later op de avond wordt de voorlopig laatste voorjaarsledenvergadering gehouden. Nadat de leden instemmen met het bestuursvoorstel om de contributie jaarlijks met het percentage van het indexcijfer te verhogen, wordt er een streep gezet door de traditioneel matig bezochte ALV in de meimaand.

Zaterdag 22 mei 2010: wat C1 niet lukt, lukt B2 wel

Hoevelaken laat zien altijd over een trouw legioen te beschikken. Ruim zestig ‘rood-witten’ reizen met Hoevelaken C1 mee naar Harderwijk om getuige te zijn van hun kampioenschap. Zelfs de Hoevelakense vlag wordt op het complex van VVOG in de mast gehesen. Helaas voor Hoevelaken duurt de wedstrijd een halve minuut te lang. In de laatste minuut lijkt de beginstand ook de eindstand te worden, maar in de blessuretijd pakt CSV ’28 C1 de volle winst en het kampioenschap. Slechts de herinnering aan een goed seizoen rest de ploeg van Henk van de Vuurst en Bert Steenwijk.

Wat Hoevelaken C1 niet lukt, lukt Hoevelaken B2 op deze dag wel. Na een ongeslagen voorjaarsreeks wordt het tweede B-team kampioen. En dat mag bijzonder worden genoemd, want ook in de najaarscompetitie laat Hoevelaken B2 zich op 12 december 2009 al tot ongeslagen kampioen kronen. Hoevelaken B2 is daarmee waarschijnlijk het eerste Hoevelakense team, dat in één voetbaljaargang twee maal kampioen weet te worden.

Zaterdag 29 mei 2010: Hoevelaken F5 wordt kampioen
Hoevelaken F5 wordt als vierde team gehuldigd als kampioen in het seizoen 2009/2010. Om het kampioenschap te bekrachtigen moet er wel wat administratief werk worden verricht omdat NSC eerder in de competitie tegen Hoevelaken twee niet-gerechtigde spelers laat meespelen. Maar de vreugde is er niet minder om bij dit jeugdige team, dat onder leiding staat van Remco Weeber en Hein-Jan Schuiteman.

Zaterdag 19 juni 2010: afscheidsfeest in tuin van Ben Boekhout
Tijdens de halfjaarlijkse klussendag worden de handen flink uit de mouwen gestoken. Naast een grote eindschoonmaak verrichten de leden de voorbereidende werkzaamheden om de aanlag van een tweede kunstgrasveld mogelijk te maken.
Op dezelfde dag organiseert Ben Boekhout in zijn eigen tuin een seizoenafsluitende barbecue. Tijdens deze bijeenkomst neemt hij zelf afscheid van Hoevelaken 2, waarvan hij drie seizoenen lang succesvol trainer is geweest. Ook de leiders Cees Uiterwijk en Henri van Zoeren treden terug, alsmede grensrechter Joop Haverkamp, die met Ben meegaat naar de jeugd. André van de Bunt, Arnoud Gijsen, Jeroen van Doornik en John Beitler nemen afscheid als selectiespelers, terwijl Erik van de Lagemaat (foto rechts) wordt uitgeroepen tot ‘speler van het jaar’ van Hoevelaken 2.

29 juli 2010: in memoriam 3
Op 86-jarige leeftijd overlijdt Henny de Man tijdens zijn vakantie. Henny is in het voorjaar van 1965 de initiatiefnemer tot de oprichting van de supportersvereniging. Als voorzitter van deze vereniging heeft hij een belangrijk aandeel in de totstandkoming van het eerste clubhuis van sc Hoevelaken, dat via zelfwerkzaamheid verrijst en op 6 april 1966 wordt geopend.
In de seizoenen 1970/1971 en 1971/1972 maakt Henny de Man ook deel uit van het bestuur van onze voetbalvereniging. Hij is zelfs enkele maanden waarnemend voorzitter.
Na een vervelend incident in de zeventiger jaren verlaat Henny de voetbalvereniging. Pas decennia later keert hij als toeschouwer bij sc Hoevelaken terug, waar hij ook regelmatig deelneemt aan de jaarlijkse klaverjasmarathon.
In 2005 vertelt Henny in een openhartig gesprek zijn verhaal over de beginjaren van sc Hoevelaken. Hij levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het jubileumboek van sc Hoevelaken, dat in 2013 moet verschijnen. Henny de Man, uiterst links, als grensrechter van Hoevelaken 1 in mei 1974

9 – 11 augustus 2010: KNVB voetbaldagen op Kleinhoven
Voor het eerst in de clubhistorie vinden er op de velden van sc Hoevelaken de KNVB voetbaldagen plaats. Bijna honderd voetballertjes uit de regio melden zich voor deze voetbaldagen aan. Ongeveer 20% van die jonge liefhebbers is afkomstig van onze eigen sc Hoevelaken. Ben Boekhout en Rutger Smeenk treden tijdens deze dagen op als (bege)leider van een team.

3 september 2010: kick-off van het kunstgrasveld
Met het ‘planten’ van een hoekvlag opent de Nijkerkse wethouder van sport, Bert de Graaf, op vrijdag 3 september tijdens de jaarlijkse kick-off het tweede kunstgrasveld van sc Hoevelaken. Ongeveer 2,5 miljoen euro trekt de gemeente uit, om de acute knelpunten bij de buitensportaccommodaties op te lossen. Sc Hoevelaken behoorde tot één van de clubs, die nodig uitbreiding behoeft en volgens de uitvoerend wethouder heeft de Hoevelakense voetbalvereniging zelfs de kosten kunnen drukken. “Een groot deel van het voorwerk was al door de vrijwilligers gedaan en door die zelfwerkzaamheid zijn de kosten beperkt gebleven”, stelde De Graaf. “Graag wil ik benadrukken, dat de constructieve houding van sc Hoevelaken, de samenwerking met de verschillende betrokkenen en de prettige sfeer waarin het hele bouwproces is verlopen mij bijzonder aanspraken. U ziet, samenwerken leidt tot resultaten”.
Namens de gemeente Nijkerk biedt de wethouder sc Hoevelaken ook nog twee netten ballen aan, bestemd voor de jongste jeugd.
De bijbehorende blauwe achterlijnen voor de jeugdwedstrijden worden in de herfstvakantie aangebracht.

8 september 2010: in memoriam 4
Twee dagen na zijn 71e verjaardag overlijdt op 8 september 2010 oud jeugd- en seniorenleider Joop van den Heuvel.
Joop is als voetballer actief bij Hooglanderveen, maar raakt als voetbalvader in augustus 1976 bij sc Hoevelaken betrokken wanneer zijn zoon William gaat voetballen in de E3. De vereniging weet Joop vervolgens al snel te strikken om deel uit te maken van het kader en zo begint hij niet veel later zijn begeleidende taken bij sc Hoevelaken als leider van de A2. Na een jaartje bestuurslid te zijn geweest en vervolgens de zorg over Hoevelaken A3 te hebben gehad wordt Joop in 1984 leider van het derde. Joop vindt zichzelf geen geboren leider maar, bescheiden als hij is, heeft hij wel een duidelijke mening over het spelletje en het te voeren beleid. Zo vindt hij, dat de jeugd een warme opvang moet hebben in de in 1985 nieuw opgezette B-selectie en dat ervaren spelers een rol moeten vervullen in de opvang van overkomende A-junioren. Verder vindt Joop, dat je elkaar op voetbaltechnische – en beleidszaken moet kunnen aanspreken, maar dat het in de kantine, bij een potje bier, weer ‘ouwe jongens krentenbrood’ moet zijn.
Eindjaren tachtig stopt Joop met zijn werkzaamheden bij de vereniging, maar hij blijft sc Hoevelaken wel volgen. Uiteraard als voetbalvader van zijn zoon William en het laatste jaar als trotse opa van zijn kleinzoon Duco bij de Hummels, met wie hij op de foto nageniet van een training op 27 maart 2010.

12 september 2010: Erwin van Gelder speelt finale met ‘Het andere Oranje’
Drie weken na de verloren WK-finale tegen Spanje speelt ook sc Hoevelaken doelman Erwin van Gekder een wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Erwin mag als international mee met “Het andere Oranje”, een ID-voetbalteam voor spelers met een getest IQ tot 75. Met zijn voetbalmaten bereikt ook Erwin de finale, die op 12 september met 1-0 wordt verloren van titelverdediger Saoedi-Arabië. Op 27 oktober 2010 oefent Erwin met het “Het andere Oranje” op Kleinhoven tegen de hoofdmacht van Hoevelaken.

16 september 2010: In memoriam 5
Op de ochtend van donderdag 16 september verliest oud damesspeelster en voormalig jeugdleidster Corrie Roest – Van der Horst de strijd tegen kanker. De dochter van oud terreinknecht Arie van der Horst en moeder van jeugdleider Rudi Roest wordt slechts 48 jaar.
In de tweede helft van de jaren zeventig is Corrie als voetbalster actief bij het dameselftal van Teunis de Kruijff. In de tachtiger jaren is Corrie vooral langs de lijn te vinden, als actief leidster bij de F-pupillen. Dat haar hart in die tijd ligt bij de jongste leden van de vereniging kan worden opgemaakt uit het feit, dat Corrie veel tijd steekt in het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen.

17 september 2010: In memoriam 6
Een dag na het overlijden van Corrie Roest wordt onze club opnieuw opgeschrikt door het overlijden van een voormalig kaderlid. Ben Steenwijk, zelf als voetbaler actief in de jeugd van sc Hoevelaken en in de seizoenen 2006/2007 en 2007/2008 trainer van de C1, verliest eveneens de strijd tegen de ongeneeslijkheid. Op zaterdag 18 september 2010 hangt de clubvlag dan ook halfstok.

16 en 18 september 2010: Vier teams in het nieuw
Halverwege de maand september zijn het weer hoogtijdagen voor de sponsorcommissie. Maar liefst vijf jeugdteams worden op de één of andere manier in het nieuw gestoken. Van links naar rechts zijn dat: Hoevelaken A1 en B1 (door Schueler), Hoevelaken A2 (HTBouw), Hoevelaken C3 (Van Hooft transport en meisjes C1 (DA drogist Van Altena).

2 oktober 2010: in memoriam 7
In de vroege ochtend van zaterdag 2 oktober krijgt sc Hoevelaken voor de zevende keer dit seizoen te maken met een sterfgeval. Na een strijd die hij niet kon winnen overlijdt Maas Doppenberg, die halverwege de jaren zeventig met sc Hoevelaken in contact komt als voetbalvader. In het seizoen 1983-1984 wordt Maas leider van Hoevelaken E3 en trekt hij de beurs om het hoofdveld aan de Sportweg van deugdelijke dugouts te voorzien. In januari 1993 wordt Maas met zijn bouwbedrijf shirtsponsor van sc Hoevelaken in een driemanschap met Western Airco en Café/Restaurant De Wiekslag.

2 oktober 2010: voetbalplaatjesactie gaat van start
Voetbalplaatjes zijn al een paar jaar niet meer alleen voorbehouden aan professionele voetballers of internationals. Al enkele jaren zijn er ook diverse amateurverenigingen, die een voetbalplaatjesalbum zijn gaan uitgeven. In de regio in Nijkerk en Spakenburg bijvoorbeeld. De regio met voetbalplaatjesalbums wordt echter steeds groter. Naast Amersfoort wordt er dit jaar ook voor het eerst in Hoevelaken aan voetbalplaatjes van de plaatselijke voetbalhelden gedaan. Het initiatief ligt bij de familie Van Altena en Super de Boer. Acht weken lang is het een gekkenhuis op verzamelgebied en er wordt ondertussen wat afgedold met deze verzamelobjecten.

4 oktober 2010: acht jubilarissen, 6 x 25 en 2 x 40
Tijdens de algemene ledenvergadering is het sinds 1988 traditie, om leden met een 25 jarig lidmaatschap te huldigen. In 2003 worden de leden met een 40-jarig lidmaatschap daaraan toegevoegd.
Het uitreiken van het bijbehorende aandenken gebeurt dit jaar op Werelddierendag. Op de foto’s houdt voorzitter Wim van Vliet, voor de uitreiking van het tinnen bordje, vlnr een speech voor Marcel van den Hoeven (in dichtvorm), Gerland Bijker, Jeroen van Doornik, Wim van Duinkerken, Frans Overmars en Henri van Zoeren, ……….

………….. om vervolgens verder te gaan met Hein Buitenhuis en Robert Kreuning, die inmiddels veertig jaar op de ledenlijst staan.

9 en 16 oktober 2010: tweemaal achtereen “Man van de Wedstrijd”
Net als in de vorige voetbaljaargang wordt ook in het seizoen 2010/2011 na iedere competitiewedstrijd een spelers gefeliciteerd met zijn geweldige prestatie. Op 9 oktober tegen Unicum is dat Mick Bos en op 16 oktober tegen Terschuurse Boys is de doelman het weer. Mick is de eerste speler die tweemaal achtereen wordt uitgeroepen tot “De Haen Man van de Wedstrijd”.

18 oktober 2010: achttien pupillenscheidsrechters erbij
Met het opzetten van een voetbaltechnisch beleidsplan heeft Marco Keller een jaar geleden een (her)start gemaakt met het opleiden van jonge voetballers. Maar sc Hoevelaken is niet alleen op voetbaltechnisch gebied een opleidingsinstituut, ook op andere vlakken wil men binnen onze vereniging zelf mensen opleiden. Middels de D-module zijn er in het voorjaar al jeugdtrainers opgeleid, in de herfstvakantie is het de beurt aan de jeugdscheidsrechters. Liefst 18 jonge fluitisten halen op 18 oktober hun diploma voor pupillenscheidsrechter.

20 t/m 22 oktober 2010: Herfstweek opnieuw een succes
De Herfstweek staat dit jaar in het teken van griezelen, graaien en gokken. Zo’n zestig kinderen spelen griezelspelletjes als oogballen graaien en een estafette op bezemstelen.
Op donderdag wordt het traditionele voetbaltoernooi afgewerkt, waaraan 140 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 14 jaar meedoen, die ‘s avonds wordt afgesloten met een casinoavond voor de C- en D-junioren.
Op vrijdag is er een vossenjacht in het dorp. Bij terugkomst kunnen alle 80 kinderen geschminkt worden of een tatoeage laten aanbrengen. Aansluitend is voor iedereen een pannenkoek, die voldoende energie geeft voor de afsluitende disco.

5 november 2010: gemeente gaat parkeeroverlast aanpakken
De parkeeroverlast langs Kerkepad wordt beteugeld. Na voortdurende klachten uit de buurt en overleg met de gemeente besluit de gemeente Nijkerk om een parkeerverbod in te stellen langs de slootkant van het Kerkepad. Er wordt handhaving toegepast; met andere woorden: boetes zijn NIET uitgesloten.

13 november 2010: Jan van Ginkel kondigt afscheid aan
Na de (verloren) wedstrijd tegen Harskamp maakt hoofdtrainer Jan van Ginkel aan de spelersgroep bekend, dat hij na afloop van het seizoen sc Hoevelaken gaat verlaten. Dit besluit is het resultaat van een gesprek tussen Jan van Ginkel en de commissie VTZ, twee dagen eerder.

18 november 2010: veel medische beslissingen
Donderdagavond 18 november is een mooie avond voor onze club. Die avond stellen zich negen, mogelijk tien (jonge) seniorenleden van onze club beschikbaar voor het draaien van EHBO-diensten. Daarmee gaat een jarenlange wens om de EHBO te spreiden eindelijk in vervulling.
Tevens komt er vanaf 10 januari 2011 een inloopspreekuur op maandagavond voor geblesseerde spelers. Dit spreekuur zal worden gehouden door Bart Hulshof, fysiotherapeut in de praktijk van Uttien en Vermeer.
Door deze ontwikkelingen hoopt onze club iedereen van dienst te zijn als het gaat om blessures of eerste hulp bij ongelukken.

1 december 2010: Jan van den Heuvel nieuwe hoofdtrainer bij sc Hoevelaken
Jan van den Heuvel wordt, als derde clubman in de historie van sc Hoevelaken, aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2011/2012. De daags daarvoor bij FC Horst ontslagen keuzeheer laat in het AD van 6 december optekenen, dat het een bewuste keuze is om bij Hoevelaken aan de slag te gaan. “Ik zie een mooie uitdaging om de vereniging op langere termijn terug te brengen naar de tweede klasse. Daarom hebben we ook de intentie uitgesproken om een langdurige samenwerking aan te gaan, zodat we in alle rust een stabiele situatie kunnen creëren”.

8 december 2010: ruilbeurs voor voetbalplaatjes
Om de voetbalplaatjesalbums compleet te krijgen organiseert sc Hoevelaken in samenwerking met Super de Boer een ruilbeurs voor voetbalplaatjes. De opkomst is enorm en velen weten de ontbrekende plaatjes te bemachtigen om hun boek te completeren.

Top