Jaaroverzicht 2011

Zondag 2 januari 2011: Nieuwjaarsreceptie
Voor het eerst (?) in de clubhistorie wordt de Nieuwjaarsreceptie van sc Hoevelaken op een zondag georganiseerd. Voorzitter Wim van Vliet spreekt in zijn nieuwjaarsrede de wens uit, dat het de vereniging goed zal gaan, dat de hoofdmacht beter zal zijn dan koploper van het rechter rijtje en dat de vorig seizoen gepromoveerde teams Hoevelaken 2 en 3 het vege lijf zullen redden. Tevens maakt hij bekend, dat B-trainer Roger Lantinga zijn contract niet zal verlengen.

Verder prijst Wim van Vliet de samenwerking binnen de jeugd, de samenwerking met de gemeente en is hij gelukkig met de start van een EHBO-dienst en een inloopspreekuur voor blessures.

Secretaris Jan Beitler overhandigt de voorzitter, voor het achtste kalenderjaar op rij, een jaarboek over sc Hoevelaken met artikelen uit de media over de club in 2010.

 

Zaterdag 8 januari 2011: Klaverjasmarathon en voetbalschool
Op de tweede zaterdag in het jaar vindt traditioneel de klaverjasmarathon plaats. Maar liefs 92 kaartliefhebbers weten in de vroege ochtend het clubhuis te vinden voor tien rondjes ‘Rotterdams’. Aart Brons en Jeroen Goseling winnen het toernooi met ruim 1500 punten voorsprong op de nummers twee, Wout en Ronald Dekker (foto).

Terwijl de kaartliefhebbers aan het klaverjassen zijn, is het ook op de kunstgrasvelden een drukte van belang. De F- en E-pupillen kunnen hun kwaliteiten verbeteren in de voetbalschool van Ben Boekhout en Anita Vonder.

 

Woensdag 12 januari 2011: Reanimatiecursus
Voor de tweede keer sinds de aanschaf van een AED in oktober 2009 organiseert de vereniging een oefenavond reanimeren, gegeven door Frank Huyskes. De leiders en trainers laten het massaal afweten, de nieuw in het leven geroepen groep EHBO’ers en verzorgers is wel ‘en masse’ aanwezig.

 

Donderdag 13 januari 2011: Bijeenkomst Sportminded Hoevelaken (1)
Na twee succesvolle bijeenkomsten voor hun sponsoren in 2010 organiseren de sponsorcommissies van de voetbalvereniging en de hockeyclub onder de naam Sportminded Hoevelaken voor de derde keer een avond voor hun belangrijkste – en potentiële sponsoren. Zestig ondernemers luisteren in het hoofdgebouw van AFAS in Leusden naar de inspirerende verhalen van AFAS-directeur Bas van der Veldt en AZ-directeur Toon Gerbrands. Bas van der Veldt vertelt over ‘Het nieuwe werken”, ofwel: de wereld van de digitalisering. Toon Gerbrands spreekt over visie, actie en passie.

 

Zaterdag 15 januari 2011: Klussendag

Tijdens de halfjaarlijkse klussendag steken maar liefst 50 vrijwilligers hun handen uit de mouwen om alle registers open te trekken. De halve damesselectie, twintig A- en B-junioren en nog ruim twintig andere vrijwilligers weten alle belangrijke klussen te klaren. De kleedlokalen worden grondig schoongemaakt, de keuken, kantine en het witte huisje, inclusief de ramen, blinken weer als nooit tevoren en de sponsoren zien weer hun mooie reclameborden. Ook wordt de vloer van het witte huisje gerepareerd en krijgen  doeltjes nieuwe netten.

 

Zaterdag 5 februari 2011: Topdrukte en wind bij herstart

Zaterdag 5 februari 2011 kan de boeken in als een bijzondere dag in de jaartelling van sc Hoevelaken. Bij de herstart van de competitie moeten er maar liefst 24 thuiswedstrijden worden afgewerkt. Een record in de historie van de club.

Het recordaantal wedstrijden geeft niet alleen veel drukte op de velden en in kleedkamers, maar ook op het parkeerterrein. Nijkerk.nieuws.nl komt opnames maken van de drukte op de parkeerplaats en duwt secretaris Jan Beitler de microfoon onder de neus.

Terwijl de vele teams niet alleen een strijd leveren met hun tegenstanders maar ook met de hevige wind, wordt Hoevelaken F2 door slagerij Van der Tol in het nieuw gestoken.

Nog altijd in een hevige wind speelt het vlaggenschip met de drie broers Buitink in de ploeg. De gebroeders starten niet alleen alle drie in de basis, ze halen ook gezamenlijk het einde en dragen daarmee bij aan de 3-1 overwinning tegen BAS.

Ondertussen worstelen op het nieuwe kunstgrasveld vader en zoon Springveld (Ron en Patrick), een tafereel dat je ook niet vaak ziet, met Hoevelaken 6 tegen Bennekom 11 (3-4).

Niet alleen op voetbalgebied is het een bijzondere dag, ook de archieven van sc Hoevelaken worden met prachtige documenten aangevuld. Eerst schenkt Jan Baas het archief een aantal fraaie foto’s uit de jaren tachtig. Later op de dag doneert Bep Epskamp, via haar dochter Monique, een zevental plak- en fotoboeken met artikelen, programma’s en unieke foto’s van het tienjarig bestaan in 1973, de dames in 1975, het vijftienjarig bestaan in 1978, almede de F2 pupillen in 1978/1979. Een prachtig geschenk.

 

Zaterdag 12 februari 2011: Manouk van de Vuurst maakt debuut in A1

Op een waterkoude zaterdag, waarop veel wedstrijden worden afgelast, schrijft Manouk van de Vuurst historie. Als eerste vrouwelijke voetballer maakt zij haar opwachting in de A1. In Elburg mag zij tegen ESC A1 al na drie minuten invallen. Manouk speelt niet onverdienstelijk en wordt een kwartier voor tijd gewisseld. Zij heeft dan haar beste krachten gegeven.

Op de foto links krijgt Manouk de laatste instructies van hoofdjeugdtrainer Ben Boekhout.

 

Zaterdag 28 februari 2011: Van steen naar plexiglas

Daar staat ie dan. Een dug-out, wachtend op het eindsignaal. Eenzaam en verlaten in de druilerige regen.

Op 28 februari heeft de slopershamer zijn werk gedaan. (Die hamer is overigens wel gehanteerd door onze JJC-ploeg). Einde van de dug-outs op het hoofdveld.
Zijn hier tranen gevloeid, is er uitbundig gejuicht? Alleen de muren zullen het weten of hier gescholden en gevloekt is.

In de week van 1 maart 2011 worden er nieuwe dug-outs geplaatst. Je weet wel, van die doorzichtige, waardoor de besluiten en tactische plannetjes van de heren trainers ook voor de toeschouwers allemaal wat transparanter worden.  (Jan Beitler)

In oktober worden de nieuwe dug-outs ‘tussen de bedrijven door’ van reclame voorzien.

 

Zaterdag 12 maart 2011: Gillende keukenmeiden bij sc Hoevelaken

De meisjes van sc Hoevelaken C1 zijn op zaterdag 12 maart 2011 gebombardeerd tot de gillende keukenmeiden van de voetbalvereniging. De plaatselijke pannenkoekenbakker steekt de jonge voetbalsters in het nieuw, omdat hij de naam van zijn bedrijf wel bij een meisjesteam vindt passen. Na tien jaar shirtsponsor te zijn geweest van de dames van sc Hoevelaken is “De Gillende Keukenmeid” derhalve bij het meisjes C1 team terug als kledingsponsor van sc Hoevelaken. Het nieuwe tenue werkt inspirerend, want de Hoevelakense meiden tikken hun Harderwijkse voetbalcollega’s van VVOG C1 met 7-1 van de mat.

 

Maandag 14 maart 2011: Henk Brandsen last pauze in

Op 14 maart 2011 komt het bestuur met de uitleg naar buiten, waarom jeugdvoorzitter Henk Brandsen (foto) in het nieuwe kalenderjaar nog nauwelijks op het sportcomplex is gesignaleerd. Vanwege privéomstandigheden geeft hij de voorzittershamer voor de rest van het seizoen over aan Remco Rijerkerk om zelf alleen op de achtergrond wat taakjes uit te voeren. Na de zomer wil Henk zijn taak als jeugdvoorzitter graag weer oppakken.

 

Vrijdag 18 maart 2011: Keepersclinic

Vrijdagavond 18 maart staan er om  half zeven maar liefst  15 jeugdkeepers te trappelen om deel te nemen aan de tweede “keepersclinic” (onder leiding van Henk van Zoeren en Ben Boekhout). Samen met een groep enthousiaste seniorenkeepers en trainers is er een circuittraining uitgezet, waarbij in groepjes van drie keepers oefeningen in hoog tempo worden afgewerkt. Na de training krijgen de deelnemers nog de kans om zelf bij Mick Bos (keeper van het eerste) te scoren.

 

Zaterdag 19 maart 2011: Gerwin Dekker tekent contract als nieuwe B-trainer

In het bijzijn van het gehele dagelijkse bestuur tekent Gerwin Dekker (links op de foto) op 19 maart 2011 een eenjarig contract als de nieuwe B-trainer van sc Hoevelaken. Samen met de nieuwe hoofdtrainer Jan van den Heuvel zal hij in het seizoen 2011/2012 de verantwoording dragen over de resultaten van de selectieteams.

 

Zaterdag 26 maart 2011: Nieuwe tassen voor de dames

Hoewel Jan en Piet Weyn niet tot de vaste supportersschare van de dames gerekend kunnen worden, voorzien zij met hun onderhoudsbedrijf het damesteam op 26 maart 2011 wel van nieuwe tassen. Net als bij de nieuwe tenues van de meisjes twee weken eerder werken de tassen dermate inspirerend, dat de dames van FC Horst met 7-0 van de mat worden gevaagd.

 

Zaterdag 9 april 2011: Jurrian Boerkamp keert terug in de hoofdmacht

Al wekenlang kunnen de teamfoto’s van de selectie het beste vlak voor de wedstrijd in het clubhuis worden gemaakt (foto rechts). Ook op deze dag wordt Hoevelaken geconfronteerd met zeker negen geblesseerde of geschorste spelers, die hun elftal steeds dichter naar de degradatielijn zien kruipen. De situatie is zelfs zo nijpend, dat Jurrian Boerkamp (rechts op de actiefoto) na bijna twee jaar wordt teruggevraagd om de hoofdmacht te helpen. Voor Hoevelaken 1 resten nog slechts ‘finales’.

 

Maandag 11 april 2011: Spelersgroep zegt vertrouwen in Jan van Ginkel op

Maandag 11 april wordt bekend, dat sc Hoevelaken en trainer Jan van Ginkel, na goed onderling overleg, per direct uit elkaar gaan. Het gebrek aan onderling vertrouwen tussen spelers en de trainer heeft tot dit besluit geleid. Het bestuur heeft Ben Boekhout, trainer van de A1, bereid gevonden om het seizoen bij het eerste team af te maken. In het kielzog van Jan van Ginkel meldt Jan Kok, dat hij volgend seizoen niet in de functie als elftalleider zal terugkeren. “De spelers moeten hun hand in eigen boezem steken”, laat Wim van Vliet zich over deze situatie ontvallen.

 

Vrijdag 15 april 2011: St. Josephschool houdt Hoevelakense scholen van schoolvoetbaltitel af

Na op een zonovergoten Kleinhoven op woensdag 6 april 2011 de voorrondes van het schoolvoetbaltoernooi te hebben afgewerkt, is het in twee jongenspoules en twee meisjespoules op vrijdagavond 15 april tijd voor de finales. De St. Josephschool uit Hooglanderveen weet tot maar liefst drie van die finales door te dringen en ze ook nog alle drie te winnen. Alleen de poule van jongens 2 kent met De Globe en De Spreng een echt Hoevelakense finale, die na strafschoppen door De Spreng wordt gewonnen.

 

Zaterdag 16 april 2011: een dag vol historische momenten

Er zijn zo van die dagen, dat meerdere historische momenten samen komen. Zaterdag 16 april is zo’n dag, die begint met de inschrijving van het 750ste lid. Sem Kramer start bij sc Hoevelaken zijn voetbalcarrière bij de Hummels. Nog niet eerder is deze grens bereikt.

 

John Beitler, André van den Bunt en Sjoerd Kloppenburg terug in de A1

Door het verschuiven van de wedstrijd Hoevelaken A1 – Sparta Nijkerk A2 (beide teams kennen een tekort aan spelers) kunnen de personele problemen bij de selectieteams behoorlijk worden verlicht. Hoevelaken 2 treedt met maar liefst 8 A-junioren in de basis aan, waardoor de (verre) twintigers John Beitler, André van de Bunt en Sjoerd Kloppenburg zich weer even in de jeugd wanen. De jeugdige ploeg speelt een uitstekende partij tegen Bennekom 3, maar dat kan er niet toe leiden, dat ook de punten in Hoevelaken blijven. De speelwijze van de vooral eerstejaars junioren geeft echter hoop voor de toekomst.

 

Hoevelaken 1 wint weer eens

Met Ben Boekhout aan het roer en Cees Uiterwijk terug op zijn kratje slaat Hoevelaken 1 zaterdag weer eens de juiste weg in. Daarvoor is de nadrukkelijke hulp nodig van Tom Springveld, die aan het eind van het seizoen 2008/2009 afscheid neemt van sc Hoevelaken, een half jaar later terugkeert bij het derde en zaterdag na rust mag invallen voor John Kok. Met één assist en twee treffers in iets meer dan een half uur tijd maakt hij het verschil tegen Otterlo en wordt direct uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’.

Na afloop van de wedstrijd wordt Ferry Riksen in een bananenpak en op een bierfiets gehesen als start van zijn vrijgezellenfeest. Ferry trouwt op 13 mei.

 

Ernst Beitler kondigt afscheid aan

Na bijna een kwart eeuw in de laagste elftallen van sc Hoevelaken te hebben gevoetbald hakt Ernst Beitler eindelijk de knoop door: zijn voetbalschoenen gaan in de wilgen. In een afscheidsbrief aan secretaris Jan Beitler reageert Ernst (tweede van rechts geknield op de foto) op een stukje op de site, dat gaat over een sneer van een zoon aan zijn vader, die met het laagste elftal van de vereniging onderaan staat in de laagste klasse. Ernst heeft bijna een kwart eeuw in de kelder van sc Hoevelaken rondgelopen.

 

Zaterdag 23 april 2011; Hoevelaken 1 en 8 opnieuw in het nieuws

Net als in de week hiervoor staan zowel Hoevelaken 1 als Hoevelaken 8 in het nieuws. De hoofdmacht staat voor de belangrijke degradatiewedstrijd in en tegen Harskamp, die middels onder andere twee treffers van Jan Weyn met 3-0 wordt gewonnen. Hoevelaken speelt zich daarmee definitief veilig, wat voor een zucht van verlichting zorgt.

Hoevelaken 8 wordt deze dag in het nieuw gestoken. Van Duinkerken, ook als sponsor zeer actief bij de jeugd, verbindt zich opnieuw aan het elftal van scheidend speler Ernst Beitler, die daarmee op de valreep een tweede elftalfoto aan het eind van zijn loopbaan meepikt.

 

Woensdag 4 mei 2011: Frans Overmars wordt 80 jaar

Op de dag dat Nederland al enkele decennia de gevallenen van WO II herdenkt, krijgt Frans Overmars bezoek van zijn vrienden van de JJC. Frans bereikt de gezegende leeftijd van 80 jaar. Deze leeftijd is voor het erelid echter geen reden om te stoppen. Als prominent JJC-er draagt Frans gewoon zijn steentje bij aan het onderhoud van het sportpark. Daarbij behoort ook het oppompen van de ballen en het ‘gekanker’ op de vereniging.

 

Zaterdag 7 mei 2011: Henk Reemst neemt afscheid en Mick Bos wordt speler van het jaar

Na ruim een kwart eeuw de poort van sc Hoevelaken te hebben bewaakt draait suppoost Henk Reemst als entreeheffer zijn laatste shift. Met een omzet van rond de 45 euro draagt hij na de thuiswedstrijd tegen Zeewolde voor het laatst zijn geldkistje over aan de penningmeester.

Na afloop van de wedstrijd tegen Zeewolde volgen de traditionele ceremoniële activiteiten. Doelman Mick Bos blijkt zoveel stemmen van zijn ploeggenoten te hebben gehad, dat hij wordt uitgeroepen tot “Speler van het jaar”. Ferry Riksen en Bas Buitink worden de nummers twee en drie. Wout Dekker wordt benoemd tot de meest trouwe supporter van 2010/2011.

Tijdens de diverse wedstrijden ‘om des keizers baard’ neemt een aantal spelers een voorschot op het seizoen 2011/2012, door tegen onnodige gele en rode kaarten op te lopen. De wedstrijd van Hoevelaken 5 wordt zelfs gestaakt vanwege wangedrag van NSC 4. De frustraties worden echter weggedronken tijdens een goedbezochte barbecue, waarvoor ook de sponsors van sc Hoevelaken zijn uitgenodigd.

 

Donderdag 12 mei 2011: Klantenactie AH levert club € 1160,00 op

De klantenactie van Albert Heijn heeft sc Hoevelaken een bedrag van 1160 euro opgeleverd. Het plakken van de nodige zegeltjes heeft dus geloond. Het volledige bedrag, dat door Albert Heijn aan de club zal worden overgemaakt, wordt besteed aan de EHBO.

 

Zaterdag 14 mei 2011: Jeugdteams zorgen voor verjaardagscadeaus

Eén dag voor de 48e verjaardag van de club zorgen vier jeugdteams voor een passend cadeau. Hoevelaken C1 (foto links), F1 en E8 (samen op foto rechts) worden kampioen. Hoevelaken C1 wordt kampioen na een beslissingswedstrijd tegen Robur et Velocitas. De E8 wordt ongeslagen kampioen. Het meisjes C1 team promoveert naar de hoofdklasse, later omgezet in een uitgebreide regionale eerste klasse.

 

Vrijdag 20 mei 2011: zeer grote opkomst bij voetbalschool

De voetbalschool van Ben Boekhout en Anita Vonder blijkt een doorslaand succes. Met meer dan verwacht komen de jongste leden van onze voetbalvereniging vrijdag 20 mei naar het complex, om deel te nemen aan een extra training in de vorm van een vier tegen vier toernooi. De grote opkomst verraadt, dat de voetbalschool bij de pupillen van sc Hoevelaken een populaire activiteit is en krijgt daarom een vervolg op 23 september en 18 november van dit jaar.

 

Maandag 30 mei 2011: wisseling van de wacht bij de jeugd

Henk Brandsen besluit om definitief een stap terug te doen als voorzitter van het jeugdbestuur. In de bestuursvergadering van 30 mei 2011 wordt besloten om Klaas van Veluw (foto) te benoemen tot waarnemend voorzitter van het jeugdbestuur. Dit voor de periode tot de algemene ledenvergadering in het najaar van 2011.

 

2-5 juni 2011: sc Hoevelaken naar Engeland

Van 2 tot 5 juni trekken Hoevelaken C5, Hoevelaken C4 en twee E-teams naar Engeland voor het traditionele driejaarlijkse uitstapje naar Beccles. Op donderdagochtend vertrekken de teams met de bus naar Hoek van Holland. Van daaruit gaat het met de Stenaline naar Harwich. Een mooie boot met veel luxe en genoeg te doen voor de kinderen.

Aangekomen in Engeland is het twee uur rijden naar Beccles. Ondertussen worden de teams vermaakt door de buschauffeur die niet onverdienstelijk een fanfareband kan nadoen.

 

Zaterdag 4 juni 2011: Nieuwe E1 speelt in De Galgenwaard

Voor de nieuwe E1 krijgt het seizoen een speciaal toetje. Via twee kwalificatiewedstrijden weet dit team zich te plaatsen voor de finaledag van het FC Utrecht E-pupillentoernooi. De wedstrijden vinden plaats in De Galgenwaard, de voetbaltempel van FC Utrecht. Erg indrukwekkend voor de jonge voetballers. “Misschien wel té indrukwekkend”, zegt Jeroen Kok. “De spelers waren zo onder de indruk, dat de prestaties wat tegenvielen. Maar daar staat tegenover, dat de jongens een geweldige ochtend hebben gehad”.

 

Zaterdag 18 juni 2011: In memoriam: Bab Tiggelaven

Op 21 september 1963 is hij de eerste doelpuntenmaker in de historie van sc Hoevelaken, in de zeventiger en tachtiger jaren is hij een nadrukkelijk aanwezige leider van Hoevelaken 2 en in oktober 1984 komt er een eind aan zijn ‘vriendschap’ met sc Hoevelaken wanneer de werkrelatie met hoofdtrainer Jaap Tempel voor sc Hoevelaken onwerkbaar blijkt: Bab Tiggelaven. Vechtend tegen vooral de suikerziekte overlijdt hij op 18 juni 2011 op 67 jarige leeftijd. Bab geeft in de eerste twee decennia het beste van zijn energie aan de voetbalclub en betekent veel voor sc Hoevelaken.

 

Zaterdag 18 juni 2011: IQBuzz wint bedrijventoernooi

Op zaterdag 18 juni is er, als afsluiting van het voetbalseizoen, nog een bedrijventoernooi met deelname van 28 bedrijven en instellingen uit Hoevelaken en omgeving.

Na 91 duels is de grootste cup voor het team van IQBuzz.
Slim gespeeld mannen, maar dat kan ook niet anders als slimme reclamemakers.

De tweede prijs gaat naar de gesloopte vrienden van mensendieckpraktijk Boerkamp. Deze oldies zullen wat dagen tijd nodig hebben om weer normaal te kunnen lopen.

De bouwers van Doppenberg bouwbedrijf tonen de gehele dag opbouwend voetbal. In de strijd om de derde en vierde plek zijn zij de meerderen van Bosveld. Als gerechtsdeurwaarders & incassanten moeten zijzelf nu een nederlaag incasseren. De fairplay cup wordt met groot enthousiasme ontvangen door Kühne.     (Jan Beitler)

 

9 – 17 juli 2011: Hoevelakense scheidsrechters gaan internationaal

Al enkele jaren is Bert Wigchers tweemaal per jaar actief als scheidsrechter bij het internationale jeugdtoernooi in het Oostenrijkse Wolfsberg. Maar inmiddels is al hij al lang niet meer de enige scheidsrechter uit het Hoevelakense arbitercorps, die in Wolfsberg ‘acte de présence’ geeft. Na eerst Hans van Dijk en later ook Ruben Kruithof is het corps gegroeid tot zeven arbiters: Max Leebeek, Ruben Kruithof, Hans van Dijk, Bert Wigchers, Sander en Joost van den Heuvel en Erwin van Gelder. Zij brengen samen 150 wedstrijden tot een goed einde.

 

Eind juli 2011: parkeerterrein wordt uitgebreid

Vorig najaar aangekaart en deze week een start gemaakt met de herinrichting van het parkeerterrein op sportpark Kleinhoven. Met steun van het CDA, de wensen uit de buurt en het uitdrukkelijke verzoek van sc Hoevelaken is de aannemer gestart met straatwerk op het parkeerterrein. Er is een uitbreiding te realiseren van zo’n 30 parkeervakken. Dit lijkt voorlopig voldoende voor de voetbalclub, maar met de groei van het ledenaantal in gedachten, moeten we wellicht binnen niet al te lange tijd opnieuw de lobby naar het stadhuis gaan maken. (Jan Beitler).

 

8-10 augustus 2011: KNVB voetbaldagen

Voor het tweede opeenvolgende jaar vormt Kleinhoven één de decors voor de KNVB voetbaldriedaagse. Drie dagen lang komen bijna 100 regionale voetballers naar Hoevelaken, om te werken aan hun voetbalcapaciteiten en/of drie leuke dagen te hebben. Van de deelnemers staan er 17 op de ledenlijst van sc Hoevelaken. Daarnaast maken vier clubleden deel uit van het begeleidingsteam.

 

Dinsdag 9 augustus 2011: Jack van Beek volgt Erik van ’t Hof op

In maart 2009 wordt Erik van ’t Hof, als opvolger van interim-trainer Jack van Beek, trainer van de dames. Na twee seizoenen zijn de rollen omgedraaid. Erik van ’t Hof (foto links) neemt afscheid, waarna Jack van Beek (foto rechts) bereid wordt gevonden hem op te volgen en de dames naar het 40-jarig bestaan te leiden. In december laat Jack het bestuur echter al weten aan het eind van het seizoen te stoppen.

 

Woensdag 17 augustus 2011: Eigenhuis Keukens verlengt sponsorcontract

Voor de vijfde achtereenvolgende termijn tekenen Eigenhuis Keukens en sc Hoevelaken een driejarig sponsorcontract. Onder het toeziend oog van een grote groep genodigden en onder het genot van een hapje en een drankje wordt daarmee de twaalfjarige samenwerking met een periode van drie jaar verlengd. Bart Eigenhuis spreekt zijn tevredenheid uit over de samenwerking met onze voetbalclub. “In 1999 hebben we ons, als klein bedrijf, als shirtsponsor aan sc Hoevelaken verbonden om vooral meer naamsbekendheid te krijgen. Na twaalf jaar mogen we constateren, dat die opzet meer dan geslaagd is. We verkopen erg veel keukens aan mensen, die op de één of andere manier een link hebben met de voetbalclub. De contacten met de mensen van sc Hoevelaken verlopen erg prettig. Ook dat speelt een rol, want naast naamsbekendheid vinden we de maatschappelijke betrokkenheid ook belangrijk”.

 

Zaterdag 20 augustus 2011: Ben Boekhout ziet Abraham

Met de jarige Ben Boekhout langs de lijn in Ede wint Hoevelaken A1 met 5-0 hun bekerwedstrijd tegen Fortissimo A1. Deze royale cijfers kunnen geen toeval zijn, want Ben ziet deze dag Abraham. De spandoeken op zijn huis typeren de clubicoon: “Kloten, een geintje of dolletje, Ben houdt al 50 jaar van een lolletje”.

 

Zaterdag 27 augustus 2011: Kennismakingsdag jeugd

Om elkaar beter te leren kennen en alvast te wennen aan de nieuwe leider/trainer organiseert een jeugdcommissie op 27 augustus een introductiedag. Zo’n 250 jeugdleden van 6 t/m 16 jaar doen mee aan diverse zeskampspelen zoals de stormbaan, zorfbal en sumoworstelen. Ook natte sponzen gooien op elkaar of op de leider/trainer is erg in trek, alsmede penalty’s schieten op Edwin Elverding of de keeper van de A1.

Een leuke middag wordt afgesloten met een wipe-out circuit voor de aanwezige trainers en leiders, die strijden voor de bokaal trainer/leider van het jaar. Gert Lokhorst (leider E8) weet in de finale Ruben Kruithof (coördinator D-pupillen) en Ton Roelofs (leider E5) te verslaan met spijkerbroek hangen. De geslaagde kennismakingsdag wordt afgesloten met een barbecue.

 

Zaterdag 3 september 2011: Nieuwe poortwachter en een dubbele ontsnapping

Martien van de Pol nieuwe gezicht van sc Hoevelaken

Zaterdag 3 september begint met een volle zon aan de hemel en veel mensen in korte broeken. Het is één van de eerste zomerse dagen in een ‘zomer’ die de natste is sinds het bijhouden en registreren van de weersituaties. In deze omstandigheden begint Martien van de Pol aan een nieuwe carrière bij sc Hoevelaken. Als opvolger van Henk Reemst heft hij de entreegelden, ronselt hij donateurs en verkoopt hij seizoenkaarten aan de poort. Martien is het nieuwe gezicht van sc Hoevelaken.

Competitiedebuut voor Jan van den Heuvel als hoofdtrainer bij sc Hoevelaken

Om 14.30 uur vindt de aftrap plaats van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het is het competitiedebuut voor Jan van den Heuvel als hoofdtrainer bij sc Hoevelaken, die begint met een valse start. Bij rust kijken hij en zijn mannen namelijk aan tegen een 0-2 achterstand. Na rust weet Hoevelaken echter aan een nederlaag te ontsnappen door de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong, maar dat blijkt niet genoeg. Diep in de blessuretijd wordt het 3-3.

Michel van de Bunt wordt in deze wedstrijd uitgeroepen tot eerste “Man van de Wedstrijd” nieuwe stijl. De “Man van de Wedstrijd” wordt dit seizoen alleen nog bij thuiswedstrijden gekozen. Het bedrag van de bijbehorende dinerbon is door sponsor “De Haen” echter verdubbeld.

Rini Vreekamp behoedt Hoevelaken voor catastrofe

Terwijl op het hoofdveld de spelers en supporters van sc Hoevelaken in de eerste helft lijdzaam toezien hoe BAS het heft in handen neemt, voert Rini Vreekamp, lid van het eerste uur, op de achtergrond een strijd tegen de vlammen. In de meterkast ontstaat kortsluiting, waardoor er vuur ontstaat achter de boarding in de massageruimte. Door alert optreden van Rini, die met een brandblusser het dak op gaat, wordt voorkomen dat de accommodatie in vlammen opgaat.

 

Zaterdag 10 september 2011: C1 en B4 in het nieuw

Zaterdag 10 september is het feest voor twee jeugdteams van sc Hoevelaken. Zowel de C1 (links) als de B4 (rechts) wordt geheel van nieuwe kleding voorzien. Hoevelaken C1 door AH Köhler en Hoevelaken B4 door Tomassen ICT Services en Leisuresult.

 

Zaterdag 17 september 2011: Weer twee voetbalteams in het nieuw

Voor de tweede keer in de maand september worden twee jeugdteams van sc Hoevelaken in het nieuw gestoken. Ditmaal krijgen Hoevelaken D1 (nieuwe kleding van “Smart Financial Solutions” en tassen van Doppenberg Keukens) en Hoevelaken B3 (nieuwe wedstrijdkleding en trainingspakken van PLUS) nieuwe kleren en/of tassen aangeboden.

 

Maandag 3 oktober 2011: Algemene ledenvergadering

De ALV kent weinig nieuws onder de zon. Administrateur Ben Willigenburg draagt zijn taken over aan Gerrit van Middendorp, Klaas van Veluw promoveert van jeugdvoorzitter ad interim tot jeugdvoorzitter en alle aftredende bestuursleden zijn herkiesbaar. De hoogtepunten vormen de vele jubilarissen, dertien in getal, die op drie afwezigen na, allemaal worden toegesproken door voorzitter Wim van Vliet.

 

Zaterdag 8 oktober 2011: Dag van de scheidsrechter

De scheidsrechters die op 8 oktober 2011 een wedstrijd fluiten op de velden van onze club krijgen daarvoor van sc Hoevelaken een zelfontworpen certificaat, gekoppeld aan een flesje energiedrank. Op deze wijze willen de gezagsvoerders van de club op de dag van de scheidsrechter hun waardering uitspreken voor het werk van de fluitisten. Hoewel je jezelf als vereniging altijd een groter aantal scheidsrechters toewenst, mag sc Hoevelaken niet klagen over het bestand en het niveau van het scheidsrechterscorps.

De hoofdmacht van sc Hoevelaken leidt deze dag de eerste competitienederlaag. De wedstrijd wordt geleid door de broer (67) van Metusalem.

 

Zaterdag 15 oktober 2011: Einde van drie tijdperken

Verschillende randzaken slokken deze week de nodige energie op van een aantal betrokkenen. Zo wordt Hoevelaken 3, wegens gebrek aan belangstelling, uit de competitie terug getrokken. Daarnaast botst het tussen consul Bart van de Wakker en het bestuur, waaruit Bart zijn conclusies trekt en de club op zoek moet naar een nieuwe consul. Maar na de tweede nederlaag van de hoofdmacht wordt de week alsnog met een lach afgesloten. In het clubhuis van korfbalvereniging Telstar, in 1966 gebouwd door de leden van sc Hoevelaken en tot 1986 gebruikt door de voetbalclub, wordt vandaag het laatste pilsje ‘getapt’, uit de zo vertrouwde fles. Veel oud-voetballers trekken nog één keer naar de Sportweg, om herinneringen op te halen en vooral veel te lachen. De korfballers gaan de zaal in en openen op 24 maart 2012 hun nieuwe clubhuis op hun nieuwe onderkomen in Middelaar.

 

Donderdag 27 oktober 2011: Bijeenkomst Sportminded Hoevelaken (2)

Na de bijeenkomst van Sportminded Hoevelaken in januari van dit jaar nodigen de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en MHCH hun sponsoren opnieuw uit in Leusden. Plaatsen van handeling zijn ditmaal de onderkomens van Pon en Porsche, waar de ruim zestig ondernemers door Tim Coronel worden meegenomen in de wereld van de autoracerij. In de Buggy op de foto wil Tim Coronel in de toekomst als eerste coureur de Dakar-race geheel elektrisch afleggen.

 

Donderdag 27 oktober 2011: Nieuwe consul voor sc Hoevelaken

Nog geen week nadat hij is gehuldigd met zijn 25-jarig lidmaatschap zegt consul Bart van de Wakker zijn lidmaatschap op. Aan deze opzegging ligt een verschil van inzicht ten grondslag tussen hem en het bestuur over de invulling en verantwoordelijkheden omtrent het keuren van de velden. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe consul en vindt Klaas van de Heuvel bereid deze taak op zich te nemen. Als scheidsrechter weet Klaas als geen ander, waaraan de velden moeten voldoen om al dan niet te worden bespeeld.

 

Zaterdag 29 oktober 2011: Drie jeugdteams in het nieuw

In september zijn diverse teams in het nieuw gestoken en op de laatste zaterdag van oktober is het opnieuw raak. Drie jeugdteams krijgen nieuwe trainingspakken of tassen aangeboden. Vlnr zijn Hoevelaken D2 (tassen van Western Airco), Hoevelaken E6 (nieuwe trainingspakken van sports & health club Millennium en vacuüm technology Hositrad) en Hoevelaken B3 (tassen van autorijschool Ruitenbeek) de gelukkige teams.

 

Zaterdag 29 oktober 2011: Contract met IQBuzz verlengd en Tim Overmars terug op de teamfoto

Al eerder in deze maand komen sc Hoevelaken en reclamebureau IQBuzz een verlenging van het bestaande contract met deze hoofdsponsor overeen, maar van een vastlegging per foto komt het pas op 29 oktober 2011. Een legendarische foto, want ook Tim Overmars (staand vijfde van links) is, na veertien maanden knokken om van een zware knieblessure te genezen, terug op de elftalfoto. Onder toeziend oog van sponsor Pim van Duijn van IQBuzz (uiterst rechts) valt Tim in de tweede helft in en scoort al bij zijn eerste balaanname.

 

Vrijdag 4 november 2011: Keepersclinic en spelregelavond

Het is een drukte van belang in de doelgebieden op het kunstgrasveld. Maar liefst twintig jonge doelverdedigers komen opdagen, om te worden bijgeschoold door huidige en voormalige doelverdedigers van sc Hoevelaken.

Later op de avond krijgen scheidsrechters en belangstellenden voorlichting van spelregelgoeroe Henk Nijhuis (75), die tot in de hoogste kringen van de voetbalwereld deel heeft uitgemaakt van diverse spelregelcommissies. Hij laat onder andere weten, dat een doelpunt dient te worden afgekeurd, wanneer tijdens het scoren een wisselspeler of trainer/coach zich binnen het speelveld bevindt.

 

Zaterdag 5 november 2011: Goed doel op kleding E3

Voor de tweede keer in de clubhistorie van sc Hoevelaken wordt een goed doel op de voetbalkleding gedrukt. In de aanloop van het seizoen 1988/1989 is het Mees van de Pol, die het vierde elftal van sc Hoevelaken nieuwe shirts schenkt, met daarop het logo van het Wereld Natuurfonds.

Zaterdag 5 november krijgt het goede doel binnen sc Hoevelaken een vervolg. Op initiatief van Lars Spaan krijgt sc Hoevelaken E3 trainingspakken aangeboden, met het opschrift van Ubuntu Streetkids Foundation. Ubuntu laat kinderen, die genoodzaakt zijn om op straat te overleven en zelf in hun onderhoud te voorzien, stralen in hun eigen theatervoorstelling om hen zo hun eigenwaarde en zelfvertrouwen terug te geven en een stem en gezicht in de maatschappij te laten krijgen. Op die wijze kunnen straatkinderen weer kind worden.

Naast Hoevelaken E3 krijgt ook Hoevelaken E4 nieuwe trainingspakken. Harry Mijnten, die als tienjarig jongetje ruim drie decennia geleden als 500ste lid bij de voetbalclub wordt ingeschreven, schenkt de pakken namens zijn onderhoud- en renovatiebedrijf. En zo lopen er weer twee jeugdteams van sc Hoevelaken verzorgd op het Sportpark en door het dorp.

 

Vrijdag 11 november 2011: 11 – 11 – ‘11, 11.11 uur

Een bijzondere datum (en tijd) voor carnavallisten, trouwlustigen en vierders van Sint Maarten, maar voor sc Hoevelaken een dag als alle andere, die geruisloos voorbij gaat.

 

Zaterdag 26 november 2011: Meisjes C1 de eerste kampioen

De Hoevelakense voetbalsters Meisjes C1 mogen zich bij sc Hoevelaken de eerste kampioen van het seizoen 2011/2012 noemen. In een succesvolle najaarscompetitie, waarin alle tegenstanders aan de zegekar worden gebonden, volstaat een gelijk spel tegen middenmoter VVOG C1. De meiden willen echter het onderste uit de kan en spelen bij vlagen hun tegenstander helemaal zoek. Na een 4-0 ruststand staat er na twee speelhelften een 7-0 eindstand op het scorebord. Daarvoor mag VVOG haar uitstekende keepster dankbaar zijn, want een veelvoud aan kansen wordt door haar uitstekende werk verijdeld.

 

Zaterdag 10 december 2011: Hoofdmacht sluit 2011 af in mineur

Net als in de drie voorgaande wedstrijden in Doornspijk blijkt DSV ’61 een onneembare horde. Na vier goede wedstrijden op rij verliest Hoevelaken met 3-0 en sluit daarmee het kalenderjaar 2011 af als hekkensluiter van het linkerrijtje. Voor veel andere standaardteams is het feest. Onder andere Hoevelaken 2, A1, B1 en D1 sluiten 2011 winnend af.

 

Dinsdag 20 december 2011: Een bijzondere vergadering

Donderdag 29 december 2011: Toepen, hartenjagen en skip-bo

Traditioneel sluit de supportersvereniging het kalenderjaar af met een avond toepen- en hartenjagen, sinds vorig jaar aangevuld met skip-bo.

 

Zaterdag 31 december 2011: Gelukkig Nieuwjaar

Namens 751 leden wenst het bestuur van sc Hoevelaken alle leden van sc Hoevelaken en hen die Hoevelaken een warm hart toedragen hele fijne feestdagen en een sportief 2012. Namens Hoevelaken D3 doet GeRRit hetzelfde, al benadrukt hij vooral de gezondheid.

Top