Jaaroverzicht 2015

Donderdag 1 januari 2015: Spelregelcertificaat treedt in werking
2015 01 01
Vandaag treedt het spelregelcertificaat in werking, dat door de voetbalbond is ingesteld om de spelregelkennis van de voetballers te vergroten. De invoering gebeurt vanaf de B-junioren. Wie van deze doelgroep, die door de bond is aangeschreven,  geen spelregelcertificaat weet te behalen, krijgt een voetbalverbod.

Zaterdag 3 januari 2015: Klaverjasmarathon

Voor het eerst in jaren vindt de klaverjasmarathon van de supportersclub eerder plaats dan de nieuwjaarsreceptie. De marathon verwordt daarbij tot een verkapte nieuwjaarsbijeenkomst, waarvoor 48 kaartkoppels komen opdraven voor negen rondjes Rotterdams.

Dat klaverjassen een andere tak van sport is dan toepen wordt heel duidelijk voor Dennis Willemsen. Op 30 december 2014 laat Dennis zich nog kronen tot toepkoning, maar tijdens de klaverjasmarathon komt hij, met zijn kaartmaat Willem van Vliet, niet verder dan de poedelprijs. En dat is niet voor het eerst. Ook tijdens de editie van 2010 moet dit koppel all2015 01 03 klaverjasmarathone andere kaarters voor zich dulden. De marathon wordt gewonnen door het koppel A. Meerveld / L. Post.

Maandag 5 januari 2015: Nieuwjaarsreceptie


2015 01 05 Nieuwjaarsreceptie
Veel mensen hebben elkaar al getroffen tijdens de klaverjasmarathon op zaterdag 3 januari 2015 en mede daarom is het rustig tijdens de nieuwjaarsreceptie. Een dertigtal belangstellenden neemt de moeite om naar de nieuwjaarsrede van de voorzitter te luisteren, die onder andere meedeelt: “Ik hoop dat al onze voetballende leden weer van maandagmiddag tot zaterdagavond met veel plezier zullen trainen en voetballen. De diverse (selectie)teams gaan weer proberen om hun ambities waar te maken. Het complex ligt er klaar voor. Op nog wat te regelen “details” na. Bijvoorbeeld een nieuw gebouw voor besprekingen, dug-outs op veld 4 en 5, een tribune en een mooi terras. Dan kan dit complex nog vele jaren mee”.

Woensdag 7 januari 2014: Terreuraanslag in Parijs en eerste vergadering clubblad nieuwe stijl

De wereld wordt rond 12.00 uur opgeschrikt door een enorme terreuraanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs. Er vallen twaalf doden en acht mensen raken gewond. Alle nieuwszenders besteden veel aandacht aan deze terreuractie. Acht uur later komt een hernieuwde clubbladredactie voor het eerst bij elkaar, om een planning te maken voor het ‘clubblad nieuwe stijl’. Uiteraard wordt er even gegrapt over het plaatsen van cartoons, maar de redactie verwerpt unaniem het gebeuren in Parijs.

Donderdag 8 januari 2015: Jan van den Heuvel verlengt contract

2015 01 08 ContractondertekeningVandaag bekrachtigen het bestuur en hoofdtrainer Jan van den Heuvel een verlengde samenwerking van een jaar. Dat gebeurt onder het toeziend oog van de gehele selectie met staf, het bestuur en de commissie Voetbal Technische Zaken, die deze avond te gast zijn bij hoofdsponsor Eigenhuis Keukens. Dat is een ultieme gelegenheid om het contract van een handtekening te voorzien. Mocht Jan zijn gehele contract uitdienen, dan is hij de eerste hoofdtrainer bij sc Hoevelaken, die vijf jaar achtereen de scepter zwaait. Een historische gebeurtenis.

Vrijdag 9 – zondag 11 januari 2015: Hoofdmacht op trainingskamp

Voor het eerst onder de leiding van Jan van den Heuvel gaat de hoofdmacht van sc Hoevelaken op trainingskamp. In Delden worden de voorbereidingen getroffen voor de tweede seizoenhelft, waar de drie nederlagen op rij van voor de winterstop naar de vergetelheid moeten worden verwezen. De meteorologische omstandigheden zijn abominabel, tegen Hulzense Boys wordt met 2-0 verloren, maar de atmosfeer is geweldig.

Zaterdag 10 januari 2015: Sc Hoevelaken wint Derbycup 2015
Sc Hoevelaken weet vandaag ook de derde editie van de Derbycup op haar naam te schrijven. Na 36 jeugdwedstrijden tussen de jeugdteams van Hooglanderveen, Sparta Nijkerk, Veensche Boys en gastheer sc Hoevelaken weet de organiserende vereniging de meeste punten (33) te behalen. Sparta Nijkerk (26), Hooglanderveen (25) en Veensche Boys (17) eindigen als de nummers twee, drie en vier.

2015 01 10 Derbycup 2015

Omwaaiende jeugddoeltjes, glibberige doelgebieden en een moerasachtige plek op het hoofdveld maken van de Derbycup 2015 een kunstgrastoernooi. In tegenstelling tot de voorgaande twee edities, die geheel doorgang kunnen vinden, moeten deze dag de wedstrijden op de natuurgrasvelden worden geschrapt. Het toernooi wordt daarmee teruggebracht van 66 naar 36 wedstrijden, maar de moraal wordt echter niet geknakt. Jonge voetballers zijn blij, dat ze de ‘wei’ weer in mogen en begeleiders van de teams lopen goedgeluimd rond. Wind en regen worden getrotseerd, terwijl de nodige windvlagen tot verrassende wendingen binnen sommige wedstrijden leiden. Gedragen door de wind zijn er treffers te noteren, die onder normale omstandigheden niet gevallen zouden zijn. Het belangrijkste van de derde Derbycup bij sc Hoevelaken is echter, dat de bal ook in 2015 weer rolt.

Vrouwen in de sportschool

2015 01 10 Vrouwen in sportschoolBij gebrek aan voldoende vrouwelijke tegenstanders is er voor de vrouwen geen plaats in de Derbycup. Zij trekken daarom als voorbereiding op de tweede seizoenhelft met beide vrouwenteams naar De Welness, om aan hun conditie te werken. Naast het werken aan de toestellen staat er ook een ‘workshop’ kickboksen op het programma, waar de voetbalsters behoorlijk worden aangepakt door Arnold Bos.

Woensdag 14 januari 2015: Van Duinkerken wil verhuizen

2015 01 14 Van DuinkerkenHoofdsponsor van sc Hoevelaken, Van Duinkerken, is voornemens om te verhuizen van de Oude Lageweg in Amersfoort, op de grens met Hoevelaken,  naar bedrijventerrein Arkerpoort in Nijkerk. De eerste berichtgeving daarover is echter niet positief, want het aantal vierkante meters voor detailhandel blijkt aanzienlijk groter dan het maximum toelaatbare. De discussie daarover is volop gaande, maar mocht de verplaatsing doorgaan, dan moeten de Hoevelakense voetballers een stuk verder fietsen voor hun sportkleding.

Zaterdag 17 januari 2015: Opwarmertjes voor tweede competitiehelft

2015 01 17Er is vandaag nog geen competitieprogramma en eveneens hoeven er geen wedstrijden te worden ingehaald. Veel teams benutten deze zonnige, maar frisse dag dan ook, om zich te prepareren voor de tweede competitiehelft. De hoofdmacht oefent in Ermelo (1-2 bij EFC ’58), de ‘reserves’ doen een training, diverse jeugdteams oefenen tegen VVOP en de Vrouwen spelen tegen Elinkwijk. Dat duel blijkt een wedstrijd met twee gezichten, want in de rust past trainer/coach Mike Fernhout een ijshockeyregel toe, door het complete team te vervangen. Zo komt iedereen aan spelen toe. Een sterkste team blijkt er echter niet te zijn, want na een ruststand van 0-0 is er ook na de rust sprake van evenwicht (1-1).

 Zaterdag 24 januari 2015: Kampioenschap uit zicht?

2015 01 24 Overzicht (2)Twee zaterdagen is er getraind en geoefend om klaar te zijn voor de herstart van de competitie, maar wanneer die voor het eerste – en tweede elftal vandaag kan beginnen, gooit een lichte sneeuwlaag roet in het eten. Daarom maar een citaat uit de krant van vandaag, waarin een overzicht staat van de Derde Klasse D. Jan van den Heuvel blikt daarin met de nevenstaande woorden (rechts) terug.

2015 01 24 overzicht 3Ook Jakob Melessen, oud-trainer van sc Hoevelaken (1989-1992) en nu trainer van CJVV, de eigenlijke tegenstander van vandaag, doet zijn zegje (links):

 

Helaas voor beide woordvoerders verschuift dit duel naar Valentijnsdag.

Woensdag 28 januari 2015: Sportminded Hoevelaken (1)

Voor de achtste keer sinds november 2009 organiseren de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en MHCH in gezamenlijkheid 2015 01 28 Sportminded Hoevelakeneen avond voor hun belangrijkste sponsoren. De ‘geldschieters’ zijn te gast bij PON/MAN Trucks & Bus in Leusden, waar gastspreker Marco Aarnink (foto) binnen het thema “Van marktkraam tot marktleider” vertelt, hoe hij een afstudeerproject tot een miljoenenbusiness heeft weten te brengen. Hij doet dit met internetdrukkerij Drukwerkdeal.nl. Massa is kassa blijkt een functioneel motto, want het op een efficiënte manier drukken van eerst visitekaartjes en later briefpapier en enveloppen weet Marco Aarnink met zijn bedrijf veel klanten te trekken. Door langzamerhand ook ander drukwerk te verzorgen, groeit zijn bedrijf dermate, dat hij voor een miljoenenbedrag zijn ‘toko’ kan verkopen aan Vista Print. Nog voor zijn 30ste jaar is hij daarmee miljonair.

Voorafgaand aan deze successtory vertelt Ernst-Jan van Eijkelenburg, van MAN Trucks & Bus, aan een vijftigtal ondernemers over het groeiende succes van familiebedrijf PON. PON is al lang niet meer bekend van alleen de ‘Kever’, is van een handelshuis inmiddels gegroeid tot een productiehuis, waar je onder het motto ‘From moving you to moving mountains’ terecht kunt voor fietsen, (luxe) personenauto’s, vrachtwagens, bussen en graafmachines. Mede door deze sprekers is de halfjaarlijkse sponsorbijeenkomst opnieuw een succes.

Zaterdag 31 januari 2015: Voetballoze verjaardag Hoevelakense vrouwenvoetbal

Niet alleen prinses Beatrix (77) viert vandaag haar verjaardag, ook het vrouwenvoetbal in Hoevelaken verjaart. Vandaag is het 2015 01 31exact 43 jaar geleden, dat op initiatief van Corrie Fontein en Marrie van den Hoeven een aantal dames wordt gemobiliseerd, om te polsen of een damesafdeling bij sc Hoevelaken realiseerbaar is. De opkomst is zo’n succes, dat 31 januari 1972 direct de boeken ingaat als oprichtingsdatum voor het (toen nog) damesvoetbal in Hoevelaken.

De verjaardag van het Hoevelakense vrouwenvoetbal gaat voetballoos voorbij. Net als vorige week gooit het winterse weer roet in het voetbaleten. 2015 01 31 (3)

De enige activiteit die er wel plaatsvindt op Kleinhoven is de ondertekening van een 2015 01 31 (2)contract voor de Clubvoetbaldagen op 18, 19 en 20 augustus 2015. Door middel van een foto geven Ole Spaan en Jesse Tomassen vandaag het startschot voor de inschrijving voor deze dagen, die op zondag 1 februari 2015 wordt opengesteld.

2015 02 06 Theo van Duivenbode

Vrijdag 6 februari 2015: Presentatie beleidsplan

Na een half jaar nadenken over – en schrijven aan een nieuw voetbaltechnisch beleidsplan presenteren het bestuur en vooral de VTZ het beleidsplan 2015 – 2019 aan alle betrokkenen van de club. Een zeventigtal belangstellenden komt opdraven om eerst naar de visie van gastspreker Theo van Duivenbode (foto) te luisteren en vervolgens naar de uitleg van het beleidsplan door VTZ-lid Henk van Ginkel. Deze laatste heeft, samen met Arnold van den Hoeven en Robert Geijtenbeek, het leeuwenaandeel in het opstellen van het beleidsplan op zich genomen. Het is nu aan de VTZ, de trainers en de begeleiders, om het technische gedeelte ten uitvoer te brengen.

Zaterdag 7 februari 2015: Demonstratie soccerwave

Het beleidsplan is nog geen dag onder de mensen of de eerste successen rijgen zich aaneen. Op de eerste voetbaldag (met een 2015 02 07 Soccerwavebeperkt programma) na de winterstop is het aantal binnengesleepte punten niet te tellen. Een zwaar gehavend Hoevelaken 2 houdt de kostbare punten in eigen huis, evenals de A1 (broodnodig voor handhaving) en de B1 (broodnodig voor promotie). De C1 sleept in de degradatiestrijd een punt in de wacht en de D1 pakt een punt (4-4) bij NEC, waarvan eerder thuis nog met 4-11 wordt verloren. Hoevelaken F1 start de voorjaarscompetitie in de hoofdklasse, na hun kampioenschap in november 2014. Zeewolde F1 wordt direct met 3-1 opzij gezet.

De opvallendste uitslag komt echter van Vrouwen 1. De voetbalsters gaan met 2-1 ten onder tegen FC Horst, waarvan eerder dit seizoen op Kleinhoven nog met 18-2 (!) wordt gewonnen.

In de rust van de wedstrijd tussen een eveneens zwaar gehavende hoofdmacht tegen SEC (1-1) geven de super lotenverkopers van de Grote Club Actie een demonstratie van de soccerwave, waarvan er van de opbrengsten twee zijn aangeschaft.

Zaterdag 14 februari 2015: Valentijnsoverwinning voor de hoofdmacht.

Joeri van den HoevenOp Valentijnsdag komt de liefde tussen de hoofdmacht van Hoevelaken en die van CJVV van één kant: die van de Amersfoorters. De voetballers uit het Amersfoortse Vermeerkwartier zijn heel lief voor Hoevelaken, door niet al te gretig de duels in te gaan. Hoevelaken is minder lief voor CJVV door de hele wedstrijd vol op de bal te jagen en de Christelijke Jongelieden te behandelen als opgejaagd wild. Het resultaat is er naar. Met twee treffers van Joeri van den Hoeven (foto) en één van Barry de Winter zet Hoevelaken na drie nederlagen en een gelijk spel weer wat zaken recht: 3-1. De woorden van trainer Jan van den Heuvel uit de krant van 24 januari, de eigenlijke speeldatum van deze wedstrijd, worden met genoemde instelling meer bewaarheid, dan die van CJVV-trainer Jakob Melessen.

Zaterdag 21 februari 2015: Punten ondanks crisis

Door blessures, schorsingen en andere redenen van afwezigheid is het schrapen bij de twee hoogste elftallen van sc Hoevelaken. Hoe groot de crisis is kan worden opgemaakt uit het Facebookbericht van Erik van ’t Hof.

Je kunt balen van een 1-1 gelijke stand. Vandaag niet! Witbroeken hebben 90 minuten lang het snot voor hun ogen gelopen. Zelfs trainer Gerwin Dekker moet de gehele wedstrijd in actie komen op het speelveld. Zijn er dan geen wissels? Nee! Er ontbreken 7 spelers bij de Witbroeken door allerlei omstandigheden. Het zijn Mick Bos en Michel Kroone, die zorgen dat het 2e van sc Hoevelaken met 11 man kan afreizen naar Oldenbroek. Respect mannen. Klasse! Met Mick op de goal, Gerwin als libero en Nelis (doelman Nils van ’t Hof) in de spits fluit de scheids om 12:05 voor het begin van de wedstrijd. Met passie en werklust aan de kant van Hoevelaken wordt de rust bereikt met een 0-0 stand. De 2e helft gaat de vermoeidheid parten spelen bij de Witbroeken. Het is kinderen en vrouwen eerst achterin bij Hoevelaken. De druk op het doel van Mick wordt met de minuut groter. In de 69 minuut weet VSCO door middel van een kopbal op 1-0 te komen. Je denkt dan: het is gespeeld. Maar! Witbroeken zouden de Witbroeken niet zijn, om zich hier bij neer te leggen. Het is trainer Gerwin Dekker die het voortouw neemt. Hij schuift door naar het middenveld. Als een soort van Napoleon spoort hij zijn manschappen aan om aan te vallen! Deze strijdwijze heeft succes. In de 81e minuut is het Patrick Kloppenburg, die een voorzet van Sven van den Heuvel keihard binnen kopt. Daarna houden de Witbroeken stand, waardoor een punt mee naar Hoevelaken genomen kan worden.

Strafschop Simon 3Ook de hoofdmacht is met een aangepast team succesvol met een 2-1 overwinning op Brederodes in Vianen.

Zaterdag 28 februari 2015: Inhaalrace à la Heerenveen in 1950

2015 02 28 Roan van de Pol Hoevelaken D1 blijft verbazen in de Tweede Divisie. Het team van Jack van Beek, dat na de zomer een beetje gelukkig in deze klasse terecht komt, boekt het ene succes na het andere. In het debuutjaar blijkt zelfs een grote achterstand een overkoombare hobbel. Na een 1-5 achterstand tegen Schalkhaar staat er uiteindelijk een 6-5 overwinning op het wedstrijdformulier. De jonge voetballers kopiëren daarmee de stunt van Heerenveen tegen Ajax op 7 mei 1950, met Abe als grote man. Op 28 februari 2015, de dag dat de schoonzussen Marga van de Grootevheen en Corrie van den Berg – Van de Grootevheen de zestig halen, gaat de naam van Roan van der Pol de boeken in namens sc Hoevelaken als grootaandeelhouder in de overwinning van de D1.

Vrijdag 13 maart 2015: Supportersclub bestaat 50 jaar

2015 03 13De supportersclub is jarig. Sinds de officiële oprichting op 13 maart 1965 organiseert deze ‘vereniging’ in diverse samenstellingen tal van activiteiten voor jong en oud. Carla Welgraven, Frans Schimmel en Henriëtte van Dusschoten vormen het driekoppige bestuur, waarin erelid Frans Schimmel verreweg de langste staat van dienst heeft. Hij komt in september 1977 in het bestuur als penningmeester en bezet die functie nog steeds.

Zaterdag 14 maart 2015: Bekersuccessen voor pupillenteams

Het bekerprogramma heeft inmiddels de kwartfinales bereikt. Met Hoevelaken D1, E1, E2 en F1 heeft Hoevelaken nog vier ijzers in het vuur. Geen van deze teams verliest, maar tegelijkertijd gaan zij ook niet allemaal door. Hoevelaken D1 speelt 2-2 tegen WSV D1, maar strandt in de serie elfmeter trappen (foto).

2015 03 14 bekerprogramma

Hoevelaken E1 (3-2 tegen DOS Kampen E1), E2 (4-3 tegen Stroe E1) en F1 (10-0 tegen EFC ’58 (F1) bereiken met hun overwinning de halve finales.

De hoofdmacht loopt in Zeist tegen de eerste competitienederlaag in 2015 op (3-1 bij Jonathan), Hoevelaken 6 (6-2 bij Stroe 4)2015 03 14 50 euro en Hoevelaken 7 (6-3 bij Nunspeet 7) blijven op kampioenskoers, waarna de zaterdag in de avond geanimeerd wordt afgesloten met een feestavond, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de supportersvereniging.

Later in de week blijkt, dat Hoevelaken voor het eerst in haar historie vandaag te maken krijgt met een nieuwe vorm van diefstal: valsmunterij. In het afgestorte geldzakje blijkt een vals briefje van 50 euro te zitten.

Vrijdag 20 maart 2015: Marco Keller wint clubquiz 2015

2015 03 20 clubquiz (2)Vandaag staat de derde clubquiz van sc Hoevelaken op het programma. Twintig viertallen hebben zich ingeschreven, om zich te buigen over vooral algemene voetbalvragen, clubshirts en clubemblemen, derby’s, spelers van Ajax of Feyenoord en een aantal vragen over sc Hoevelaken zelf. Zeven rondes lang is het muisstil in2015 03 20 clubquiz het clubhuis. Tachtig deelnemers vormen een ideaal klasje en wanneer tijdens de vragenronde de muziek op de achtergrond wordt aangezet, krijgen de quizmasters te maken met boze blikken. De deelnemers worden uit hun concentratie gehaald.

Het begeleidingsteam van Hoevelaken E1, met Sem van der Velde, Olaf de Rijk, Marco Keller en Ronald Kleinveld, wordt de uiteindelijke finalist. In de ‘head-to-head’ ronde wordt Marco Keller uiteindelijk uitgeroepen tot de clubquizwinnaar 2015.


Zaterdag 21 maart 2015: Wind en punten

2015 03 21Vandaag begint de lente, maar zowel langs de kant als binnen de lijnen is daarvan niet veel te merken. Een gure wind zorgt voor weinig vermaak. Resultaten zijn er ondanks de kou wel. Hoevelaken 1 doet een poging de derde periodetitel te pakken en wint door een late treffer van Coen Bos met 1-0 van DVSU. De Witbroeken zitten in een flow en spelen Nunspeet 2 naar huis. Ook SCH3 gaat voor een periodetitel na diverse overwinningen op rij en Hoevelaken 6 en 7 blijven punten pakken in hun race om het kampioenschap. Een serieuze misstap is er van de B1. Op eigen veld wordt verloren, waardoor de kans om een grote slag te slaan gemist wordt.

2015 03 23 Peet van Hussel

Maandag 23 maart 2015: In memoriam (1): Peter ‘Peet’ van Hussel

Op de gedenkwaardige leeftijd van 93 jaar overlijdt vandaag Peter van Hussel. Van Hussel, die ook wel door het leven gaat onder de naam “Peet”, maakt in de tachtiger jaren deel uit van de onderhoudsploeg van sc Hoevelaken, samen met Cees Melcherts, Toon van Soeren en Henk van Zoeren. Gevieren zorgen zij er wekelijks voor, dat de lijnen worden getrokken, de ballen worden opgepompt en de accommodatie wordt schoongehouden. Van dit kwartet voorlopers van de JJC is Peet (op de foto middenvoor) de laatste der ‘Mohikanen’, die nu definitief is ruste is gegaan.

Zaterdag 28 maart 2015: Laatste speelronde maart

2015 03 28De laatste speelronde van de maand maart staat vandaag op het programma. Langzaam maar zeker gaan de diverse competities de fase van de “Vorentscheidungen” in. Wie blijft er in de race voor het kampioenschap, de nacompetitie of klassenbehoud. Bij Hoevelaken staan er diverse teams aan de top van de berg en aan de rand van de afgrond. Ieder puntje is  belangrijk en daarom is het feest bij Hoevelaken A1 (1-0 tegen Dedemsvaart) en Hoevelaken C1 (5-2 bij Zwart Wit), want beide teams zijn nog verre van zeker van klassenbehoud. Hoevelaken 1 wil graag promoveren en doet in Doorn met een 2-0 zege daarvoor weer een klein stapje (foto). Maar voor wie wordt straks de boerenkar uit de schuur gereden? Hoevelaken 2 laat, in de strijd om de derde periode, dure punten liggen bij hekkensluiter ’t Harde; Hoevelaken 3 verspeelt in dezelfde periode de koppositie door een nederlaag tegen koploper DVS ’33 4; Hoevelaken 6 blijft op kampioenskoers door de ‘uit’wedstrijd tegen Hoevelaken 5 met 3-2 te winnen; koploper Hoevelaken 7 wint met 3-1 bij Rood-Wit en ziet de twee achtervolgers ruim verliezen; Hoevelaken B1 wint de derby tegen Veensche Boys B1 en lijkt het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan. De overige kampioenskansen zijn voor Hoevelaken B2, C5 en E1. Kortom, het venijn ziet weer eens ouderwets in de staart.

Donderdag 2 april 2015: Vals geldscanner moet herhaling voorkomen2015 04 02

Via de website maakt het bestuur bekend, dat een week na de vondst van een vals briefje van vijftig de ‘gulle gever’ opnieuw heeft toegeslagen. Sc Hoevelaken stoot zich in een week tijd voor de tweede keer aan dezelfde steen en om driemaal is scheepsrecht te voorkomen wordt er een vals geld scanner aangeschaft. De investering blijkt succesvol, want op zaterdag 4 april 2015 wordt er al een vals briefje van vijftig onderschept.

 

Zaterdag 4 april 2015: Stille zaterdag

2015 04 04 Hoevelaken E1Het is vandaag Stille Zaterdag, de zaterdag tussen Goede Vrijdag en Eerste Paasdag. Die naam is blijkbaar niet voor niets gekozen, want op Kleinhoven staan er slechts zes wedstrijden op het programma. Eén daarvan is de topper van Hoevelaken E1, die in een rechtstreeks duel om de eerste plaats VVOG E1 moet bestrijden. Helaas voor de jonge Hoevelakense voetballers (m/v) gaan zij met 3-0 ten onder.

Opmerkelijker is het resultaat van Hoevelaken F7. De ploeg staat in de competitie niet hoog geklasseerd, maar schiet wel TWINTIG keer raak tegen Hulshorst F4.

Hoevelaken 6 wint zonder zelf te spelen, want concurrent NSC 3 verliest. De kampioenskansen hebben de mannen van Henri van Zoeren daarmee weer in eigen hand.

Vrijdag 10 april 2015: Seniorenbingo

2015 04 10 SeniorenbingoVijfentwintig mensen tijgen naar Kleinhoven voor de jaarlijkse senioren bingoavond van de Supportersvereniging. Met dit geringe deelnemersaantal is de kans om meerdere prijzen te winnen groot en dat gebeurt dan ook. De hoofdprijs, een gasbarbecue, gaat naar de familie Jack Bosman en dat is een herhaling van vorig jaar. Ook in april 2014 gaan Jack en Peggy er met de hoofdprijs, destijds een weekendje weg, vandoor. Nu de hoofdprijswinnaar vrijwel op voorhand vaststaat is het afwachten, of er in 2016 geen afhakers zijn. Hoe dan ook, ook met een handvol mensen kan een gezellige avond worden beleefd.

Zaterdag 11 april 2015: Hoevelaken B1 haakt af in kampioensrace

Hoevelaken B1, dat de laatste jaren een abonnement heeft op de nacompetitie, lijkt opnieuw via extra wedstrijden promotie te moeten afdwingen. Tegen laagvlieger Albatross laat Hoevelaken drie dure punten liggen en later in de week, op woensdag 15 april 2015, worden de mannen van Dennis Willemsen zelfs volledig weggetikt (4-2). Kortom, het zo zeker lijkende kampioenschap lijkt uit zicht, of er moet een Houdini-act plaatsvinden.

Maandag 13 april 2015: KNVB te gast op Kleinhoven

2015 04 13 KNVB meisjes O-14De KNVB is weer eens te gast op Kleinhoven. Een selectie van meisjes onder 14 (O-14) werkt in de middag een trainingssessie af en treedt in het begin van de avond met twee verschillende teams aan tegen onze D1. De meisjes blijken niet voor niets in de selectie te zijn opgenomen, want na een goede start wordt Hoevelaken van het kastje naar de muur gestuurd. De 1-5 ruststand voor de meisjes O-14 is dan ook een logisch gevolg. Na de pauze komt er een compleet nieuw team bij de meisjes in het veld, waarvan Hoevelaken D1 met 2-1 wint. De uiteindelijk 6-3 totaalstand is een terechte uitslag, maar vooral de ervaring van de Hoevelakense voetballers is de winst van deze (maan)dag.

Zaterdag 18 april 2015: Waar blijft de platte kar?

Op Kleinhoven vindt vandaag het eerste kampioensfeestje plaats, maar niet van een beoogd Hoevelakens team. Hoevelaken 7 verliest in Nijkerk van NSC 4 en moet het feestje daardoor uitstellen. De ploeg die wel een kampioensfeest kan vieren is het vlaggenschip van Valleivogels. Hoewel Hoevelaken de punten broodnodig heeft in de strijd om promotie verliest het met 2-1 van de kampioen.

2015 04 18

Na Hoevelaken B1 haakt ook Hoevelaken 6 af in de strijd om het kampioenschap. Voor de tweede week op rij weten de mannen van Henri van Zoeren niet te winnen en zal ook hier Houdini er aan te pas moeten komen om een wonder mogelijk te maken.

Vier jeugdteams blijven wel in de strijd om het kampioenschap meedoen, waarvan de E1 zelfs de dubbel kan pakken wanneer het ook de beker wint. Hoevelaken A1 (2-2 tegen Zeewolde) speelt zich vandaag veilig en Hoevelaken D1 blijft 2e divisionist, ondanks een 6-0 verlies tegen SML.

Donderdag 23 april 2015: Tekenen bij het kruisje2015 04 23 handtekeningen

In het seizoen 2015-2016 gaat er het nodige veranderen op technisch gebied en in de begeleidingssfeer. Zo verhuist Ben Boekhout als hoofdjeugdtrainer van de A1 naar Hoevelaken 2 en wordt zijn plaats ingenomen door Dennis Willemsen, die vijf jaar de B1 onder zijn hoede heeft. Vandaag worden de aanstellingen bekrachtigd met de handtekeningen van beide ‘hoofdrolspelers’.

Zaterdag 25 april 2015: 800e lid en Hoevelaken 7 de eerste kampioen

2015 04 25 800e lidSc Hoevelaken kent weer een historisch hoogtepunt waar het gaat om de ledenlijst. Voor het eerst in de clubhistorie wordt de grens van 800 leden bereikt. Hans Muys (799), Rianne Muys (800) en Job van de Bunt (801), die hun voetbalcarrière vandaag beginnen, worden om die reden in het zonnetje gezet door voorzitter Willem van Vliet, secretaris Jan Beitler en jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen.

 Hoevelaken 7 kampioen
Wat een week eerder in Nijkerk niet lukt, lukt Hoevelaken 7 vandaag op Kleinhoven wel: het binnenhalen van het kampioenschap. Het laaggeplaatste VVOG 9 wordt met 4-0 aan de kant geschoven, daar waar één punt toereikend is.

2015 04 25 Hoevelaken 7 kampioen

(Foto: Willeke Oerlemans)

Hoevelaken C1 speelt zich vandaag op eigen kracht veilig en Hoevelaken 1 is weer een stapje dichter bij de nacompetitie, net als Hoevelaken 2.

Zaterdag 2 mei 2015: Family Match Day SCH3

?Op de familiedag van Hoevelaken 3, in de volksmond SCH3, wordt SDV Barneveld met 5-2 naar huis gestuurd. Dit resultaat is verder niet van belang voor de voortgang van het seizoen, maar wel een mooi resultaat voor de gezamenlijke einddag voor spelers, supporters en hun partners. Bij sponsor restaurant De Wiekslag maakt de leiding van SCH3 bekend, dat Ferry Riksen wordt uitgroepen tot speler van het jaar, gevolgd door Tom Springveld.
Topscorer Bas Buitink wint de gouden schoen, Ruud Kassenaar krijgt een zilveren exemplaar.

2015 05 02 Hoevelaken 3 family day

Afscheid van twee monumenten

Met een onderbreking van drie jaar zijn Joop Haverkamp en Henk ‘Moos’ van Zoeren van 2001 tot 2015 als assistent scheidsrechter en elftalbegeleider actief bij Hoevelaken A1. De inmiddels zestigers nemen, nu hoofdjeugdtrainer Ben Boekhout trainer coach wordt van Hoevelaken 2, afscheid van het begeleidingsteam van de A1.

2015 05 02 Joop en Moos exit 

Zondag 3 mei 2015: In memoriam (2): Paul Kroone

2015 05 03 Paul KrooneOp zondag 3 mei 2015 komt er een einde aan het leven van Paul Kroone. Een onbegrijpelijk bericht, omdat Paul op zaterdag 2 mei nog tot de bezoekers behoort van de wedstrijd CDW 1 – sc Hoevelaken 1 in Wijk bij Duurstede en ook op Kleinhoven zijn geliefde natje nuttigt. Nog geen 24 uur later komt het bericht van zijn overlijden. Paul mocht 55 jaar worden.

Woensdag 6 mei 2015: In memoriam (3): Evert Kreikamp2015 05 06 Evert Kreikamp
In de nacht van dinsdag 5 mei op woensdag 6 mei 2015 overlijdt Evert Kreikamp. Evert, of Eep, zoals hij door velen genoemd wordt, maakt vanaf halverwege de jaren zeventig tot halverwege de jaren tachtig deel uit van het jeugdbestuur. Deels als lid, deels als jeugdvoorzitter. Hoewel hij daarna vrijwel geen contact meer met sc Hoevelaken heeft blijft hij wel tot aan zijn overlijden lid van onze voetbalclub. Evert wordt 78 jaar.

Zaterdag 9 mei 2015: Memorabele dag.

2015 05 09 Ewoud speler van het jaarVandaag is voorzitter Willem van Vliet jarig. Voor hem als voorzitter, maar vooral voor sc Hoevelaken als vereniging, wordt het een memorabele dag. Zonder zelf te winnen bereiken Hoevelaken 1 en 2 de nacompetitie en wordt Ewoud van de Brug door zijn teamkameraden uitgeroepen tot speler van het jaar, met in zijn kielzog Pascal de Jong en Sjoerd Kloppenburg. Arnold de Jong wordt supporter van het jaar.

Bij de jeugd zijn er successen voor Hoevelaken C3, dat middels een 12-1 overwinning kampioen wordt. Hoevelaken E1 bereikt de finale van de bekercompetitie, door na een 2-2 eindstand de strafschoppen beter te nemen dan Groen-Wit ’62.

Voor Hoevelaken B1 begint vandaag al de nacompetitie. In IJsselmuiden wordt een ‘kansrijke’ 1-0 nederlaag geleden.

In de kelder van de vereniging is het einde oefening voor Gerard van Vooren. Het oudste nog spelende lid, laatste man bij Hoevelaken 5, hangt vandaag zijn voetbalschoenen in de ‘eiken’.

Woensdag 13 mei 2015: Hoevelaken B2 kampioen

?

In een meer spannend dan goede wedstrijd wordt de B2 van trainers Evert Jan van de Haar en Albert te Lindert woensdagavond kampioen. Met een 2-1 overwinning vlak voor tijd wordt in Barneveld tegen SDVB B3 ver in de extra tijd het kampioenschap binnengehaald. Maarten Tomassen schiet Hoevelaken direct na rust op een 1-0 voorsprong. SDVB komt nog wel op 1-1, maar ver in de extra tijd zorgt Arno de Witte in het schemerduister voor de ontlading: 2-1 voor Hoevelaken.(Bijdrage van Bert Wigchers, foto Tobias Tomassen)

Donderdag 14 mei 2015: Hoevelaken 2 op ‘schoolreisje’.

2015 05 14 Hoevelaken 2 naar DETOOp Hemelvaartsdag trekt Hoevelaken 2 met de bus naar Vriezenveen voor de eerste wedstrijd van de eerste ronde in de nacompetitie. Tegen DETO 2 krijgt Hoevelaken volop mogelijkheden om met een goed resultaat naar Hoevelaken terug te keren, maar het wordt een ‘kansrijke’ 1-0 nederlaag, die twee dagen later in Hoevelaken zal moeten worden weggepoetst. (Foto: Erik van ’t Hof)

 Vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2015: Internationale jeugdtoernooi2015 05 15 en 16 int jeugdtoern

In het hemelvaartsweekend organiseert de internationale toernooicommissie van sc Hoevelaken het driejaarlijkse internationale jeugdvoetbaltoernooi. Al weer de negende sinds 1991 en opnieuw mag er gesproken worden van een succes. Teams uit Duitsland, België, Engeland en Nederland nemen het twee dagen lang tegen elkaar op en zorgen voor een geweldige ambiance op Kleinhoven. Veld 5 wordt weer omgetoverd tot camping, op de fietsenparkeerplaats staat een enorme feesttent, de kantine draait een wereldomzet en verder heeft iedereen het geweldig naar de zin. Een groot compliment voor niet alleen het organisatiecomité, maar ook voor alle gastgezinnen en vrijwilligers die meehelpen met tenten bouwen, schoonmaken, bar en keukenwerk, catering, leiden en begeleiden van teams en wedstrijden, veiligheid en alle andere voorkomende werkzaamheden. Op naar 2018!

Zaterdag 16 mei 2015: Slechte nacompetitiedag sc Hoevelaken

2015 05 16 B1Vandaag moeten drie teams de wei in, om via de nacompetitie een poging te wagen volgend jaar een podium hoger te spelen. Vanwege het internationale jeugdtoernooi beginnen deze wedstrijden alle drie om vijf uur en dat tijdstip blijkt achteraf geen goede match met Kleinhoven. Hoevelaken B1 (1-2 verlies tegen IJVV B1, foto) en Hoevelaken 2 (1-3 verlies tegen DETO 2) moeten een eerder opgelopen 1-0 achterstand wegwerken, maar slagen daar niet in. Voor deze teams is de nacompetitie al na één ronde ten einde. Voor de hoofdmacht staat de eerste wedstrijd in de eerste ronde op het programma, tegen het onbekende De Vecht. Anders dan verwacht verliest Hoevelaken met 2-4 en moet het in de achtervolging om de volgende ronde te bereiken.

Woensdag 20 mei 2015: Barry de Winter naar NSC2015 05 20 Barry de Winter naar NSC

Het gerucht dat NSC trekt aan onder andere Barry de Winter waart al een tijdje op Kleinhoven rond, maar in het AD/AC van woensdag 20 mei 2015 staat het zwart op wit gedrukt: Barry de Winter naar NSC Nijkerk. Barry mag proberen zijn talenten op hoofdklasserniveau te tonen, maar zal dan wel een groot aantal concurrenten van zich moeten afschudden, zo meldt het bericht in de krant.

Zaterdag 23 mei 2015: Hoevelaken blijft derdeklasser

2015 05 23 Mark Buitink adieuVandaag staat er één ‘Pflichtspiel’ op het programma: de return van de hoofdmacht tegen De Vecht in de eerste ronde van de nacompetitie. Hoevelaken moet in Loenen aan de Vecht een vorige week opgelopen achterstand van 4-2 goedmaken, maar slaagt daar niet in. Na een 0-0 ruststand weet De Vecht na de rust opnieuw viermaal het net te vinden en mag Ewoud van de Brug ook nog naar de kant met rood. Met dit resultaat speelt Hoevelaken ook in het seizoen 2015-2016 in de derde klasse, maar moet dat doen zonder Mark Buitink, Tom Buitink, Barry de Winter en Jan Weyn. De eerste drie spelen tegen De Vecht hun laatste speelminuten in de Hoevelakense hoofdmacht, Jan Weyn staat al een tijdje geblesseerd aan de kant.

Zondag 24 mei 2015: Gerwin Dekker bedankt sc Hoevelaken

GerwinVier jaar lang is Gerwin Dekker trainer van de B-selectie van sc Hoevelaken, maar met ingang van het seizoen 2015-2016 mag hij als hoofdtrainer van Rood-Wit ’58 proberen zijn eigen visie uit te dragen bij een club. Gerwin neemt met een record afscheid, want nooit eerder is iemand van buitenaf zo lang als B-trainer aan sc Hoevelaken verbonden. Met Hoevelaken 2 haalt Gerwin de nacompetitie, maar helaas voor hem en de club zit een (tweede achtereenvolgende) promotie er niet in. Via de website bedankt hij de club voor zijn vier leerzame jaren bij sc Hoevelaken. “Ik durf te zeggen, dat het niveau van Hoevelaken 2 naar een acceptabele hoogte is gebracht”.

Maandag 25 mei 2015, Tweede Pinksterdag: Scheidsrechters actief in Leusden

Tweede Pinksterdag is een dag, die voetballend doorgaans in toernooivorm wordt doorgebracht. Bij Roda ’46 in Leusden is deze dag traditioneel een dag, waarop er een groot internationaal jeugdtoernooi wordt afgewerkt. Zo ook dit jaar. Vanuit sc Hoevelaken zijn er vier mannen tijdens dit toernooi als scheidsrechter actief, te weten Albert te Lindert (links), Lars van Beek (2e van links), Bert Wigchers (3e van links) en Robin Vonder (rechts). De Hoevelakense afvaardiging maakt indruk, want Lars van Beek mag de finale bij de B-junioren leiden, met Albert te Lindert als één van zijn assistenten, terwijl Bert Wigchers één van de twee halve finales bij de A-junioren op zich neemt, met Robin Vonder langs de zijlijn. (Bron: Bert Wigchers via de website van scH)

2015 05 25 Scheidsrechters

Donderdag 28 mei 2015: Mark en Tom Buitink nemen afscheid van selectie2015 05 28 Afscheid Mark en Tom

Op donderdag 28 mei 2015 nemen Mark en Tom Buitink officieel afscheid als leden van de A-selectie. Na veertien memorabele jaren maakt Mark in het seizoen 2015-2016 de overstap naar Sparta Nijkerk. Niet de hoofdklasser, maar een lager spelend vriendenteam. Zijn broer Tom, 27 pas, is minder lang lid van het Hoevelakense ‘keurcorps’, maar gaat noodgedwongen zijn voetbalactiviteiten ook op een lager plan voortzetten. Problemen met de heup zijn daarvan de oorzaak. Na een inderhaast georganiseerde afscheidswedstrijd met huidige en voormalige voetbalkameraden krijgen beide Buitinkjes uit handen van aanvoerder Peter van der Weerd een collage aangeboden met foto’s uit hun voetballoopbaan.

Film over Hoevelaken2015 05 28 Film HH

Er wordt vandaag niet alleen gevoetbald op Kleinhoven, er vinden ook filmopnames plaats. De Stichting Historisch Hoeflake is bezig met het produceren van een film over Hoevelaken en daarvoor worden deze avond opnames gemaakt binnen en buiten het clubhuis. De kaarters worden vastgelegd, er worden shots gemaakt van trainingsactiviteiten en het oudste lid, Wim Uiterwijk, die in augustus 90 jaar hoopt te worden, mag zijn zegje doen.

Zaterdag 30 mei 2015: Witbroeken nemen afscheid van Gerwin Dekker

2015 05 30 Afscheid GerwinTijdens een ‘besloten’ bijeenkomst neemt Hoevelaken 2, bekend geworden onder de naam Witbroeken, afscheid van Gerwin Dekker. Gerwin is vier jaar lang B-trainer bij sc Hoevelaken, een record voor iemand van buitenaf. In die vier jaar weet Gerwin met de Hoevelakense ‘reserves’ driemaal de nacompetitie te bereiken, in 2012, 2014 en 2015. Via de editie in 2014 promoveren de Witbroeken naar de reserve eerste klasse, waarin het dus ook dit seizoen de nacompetitie haalt. Helaas is DETO in de eerste2015 05 30 Patrick Kloppenburg ronde direct het eindstation.

Naast het afscheid van Gerwin vinden er meer plichtplegingen plaats. Topscorer Patrick Kloppenburg wordt namelijk door zijn teamkameraden uitgeroepen tot de meest waardevolle ‘witbroek’ van het seizoen 2014-2015. (Bron: Facebookpagina Erik van ’t Hof)

Dinsdag 2 t/m vrijdag 5 juni 2015: sc Hoevelaken gastheer voor A4D

Net als vele voorgaande jaren is sc Hoevelaken ook dit jaar weer de gastheer van de Avondvierdaagse. Vier avonden lang vindt op Kleinhoven de start en finish plaats van de plaatselijke tak van het landelijke wandelevenement. Maar liefst 825 deelnemers komen aan de start en verlaten Kleinhoven aan de achteringang, om daar 5, 10 of 15 kilometer later weer binnen te wandelen. Of te strompelen.

Zaterdag 6 juni 2015: E1 wint de beker en vrijwilligers worden bedankt
Hoevelaken E1 is het laatste team in dit seizoen, dat namens sc Hoevelaken een officiële wedstrijd moet spelen. Na een uitstekend seizoen rest er namelijk een heerlijk toetje: de bekerfinale. Op het neutrale, finaleonwaardige veld van SDV Barneveld moeten de E1-ers het opnemen tegen Bemmel E1, algemeen hoofdklassenkampioen in het district Oost. Hoevelaken lijkt op voorhand de underdog, maar weet met veel strijd en ook mooie combinaties Bemmel met 3-0 van zich af te schudden. Een prestatie van formaat. Na de D1 in 2006 is deze E1 formatie het tweede jeugdteam in de historie van sc Hoevelaken, dat de beker weet binnen te slepen.

2015 06 06 E1 wint beker

Vrijwilligers bedankt!!

Later op deze succesvolle zaterdag is het feest op Kleinhoven zelf. Aan het eind van het seizoen bedankt het bestuur van sc Hoevelaken alle rond de 200 vrijwilligers voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Een speciaal voor deze bedankavond in het leven geroepen commissie zorgt voor een aantrekkelijk programma, waarin de vrijwilligers zich een paar uur mogen rijk rekenen in het casino en ook de verrichtingen van de Championsleaguefinale kunnen worden gevolgd. Verder is er tijd voor hapjes, drankjes en dans.

2015 06 06 Bedankavond

Donderdag 11 juni 2015: Sportminded Hoevelaken (2)

_MG_9445Voor de tiende keer sinds november 2009 organiseren de sponsorcommissie van de MHCH (hockey) en sc Hoevelaken (voetbal) een gezamenlijke avond voor hun sponsoren. Voor deze ‘jubileumeditie’, gehouden in het clubhuis van de hockeyers, worden maar liefst twee sprekers uitgenodigd, Marcel Hof, de broer van ‘Iceman’ Wim Hof, vertelt over de ademhalingstechnieken die je kunnen helpen bijzondere prestaties te leveren in extreme omstandigheden.

Omar Munie is tassendesigner en vertelt over succesvol ondernemen in de wereld van de designer.

Vrijdag 12 juni 2015: Nieuw clubblad en nieuwe website

2015 06 12 ClubbladNa een afwezigheid van bijna twee jaar ploft er vandaag bij de leden weer een clubblad op de deurmat. Niet onder de vertrouwde naam De Stip, maar met de nieuwe naam Zijlijn. De ‘nieuwe’ redacteuren Lisette Vonno, Jos Springveld en Robert Kreuning hebben namelijk de intentie, om de vereniging vanaf de zijlijn te volgen. Het clubblad moet twee keer per jaar uitkomen en voornamelijk achtergrondverhalen herbergen.

Vrijwel tegelijkertijd met het uitkomen van het nieuwe clubblad gaat ook de vernieuwde website de lucht in. Beide media zijn opgemaakt cq. gebouwd door mensen van Buitengewoon Concept. Dit bedrijf neemt het stokje over van IQBuzz op het gebied van de opmaak  van periodieken van sc Hoevelaken, zoals het clubblad, de presentatiegids, de website en andere uitgaven van sc Hoevelaken. Alleen het programmaboekje blijft in handen van Pim van Duijn.

 De kritische observant zal het zijn opgevallen, dat sc Hoevelaken sinds kort ook een nieuw clublogo hanteert. Het ontwerp daarvan komt ook uit de hoge hoed van Buitengewoon Concept, al moet gezegd worden dat een in de beginjaren van de club gebruikt logo nadrukkelijk leidend is geweest in de ‘opdracht’.

Zondag 14 juni 2015: De veerman (95) is heengegaan

Ja, Omsk is een mooie stad, maar net iets te ver weg.


Zaterdag 20 juni 2015: Djops wint bedrijventoernooi 2015

Morgen is het de langste dag qua lichtinval, maar voetballend is het voor ruim 200 deelnemers vandaag al een lange dag tijdens het bedrijventoernooi 2015. Als afsluiting van het seizoen nemen 32 ondernemingen het voetballend tegen elkaar op en daarvan kan er maar één het meest winstgevend zijn. Dit jaar is dat Djops, een bedrijf in de uitzendbranche, dat op 29 mei 2015 haar deuren in Hoevelaken heeft geopend. De nieuwkomer verslaat Slingerland in de finale en komt daarmee met stip binnen in de top drie.

Donderdag 25 juni 2015: Ben te Brake nieuwe hoofd jeugdopleiding

Ben te BrakeDe invoering van het voetbaltechnische beleidsplan 2015-2019 maakt in het voorjaar van 2015 noodzakelijk, dat de commissie voetbaltechnische zaken, kortweg VTZ, nadrukkelijk op zoek moet naar een nieuw hoofd jeugdopleidingen. De achterliggende gedachten daarbij is dat Ben Boekhout, die al jarenlang min of meer deze rol vervult, als nieuwe trainer/coach van Hoevelaken 2 met een dubbele pet op zitting heeft in de commissie VTZ. Volgens het nieuwe beleidsplan is die situatie niet wenselijk en is mensen binnen sc Hoevelaken de mogelijkheid geboden om op de openstaande vacature te reageren. Omdat hierop niemand reageert wordt het vizier verlegd naar buiten en wordt gemeentegenoot Ben te Brake, wonend in Nijkerk, uiteindelijk aangesteld als hoofd jeugdopleidingen voor het seizoen 2014-2015.

Dinsdag 30 juni 2015: In memoriam (4): Johan Riphagen

Op dinsdag 30 juni 2015 komt er een einde aan het leven van Johan Riphagen. Johan (staand linksachter) maakt in de eindjaren tachtig, beginjaren negentig van de vorige eeuw deel uit van een enthousiaste leidersgroep, die naast het geven van trainingen en het leiden van teams ook diverse activiteiten organiseert voor de jeugd van sc Hoevelaken. Zo herinnert Tamara de Wilde in het jubileumboek deze leider nog als speelster in de F-jes in 1985. “Hij deed het erg leuk, dat is me altijd bijgebleven”.

Johan is de afgelopen jaren vooral op Kleinhoven te zien als toeschouwer.

2015 06 30 Johan Riphagen

Maandag 27 juli 2015: In memoriam (5), Herman van Soeren

Vijf decennia is Herman van Soeren lid van sc Hoevelaken en daarmee één van de veertien dragers van de speld die bij een halve eeuw lidmaatschap hoort. Sinds vandaag maakt Herman echter geen deel meer uit van de voetbalfamilie. Na een slopend ziekbed overlijdt hij vandaag op 78-jarige leeftijd.
(Ome) Herman van Soeren begint zijn voetbalcarrière bij Veensche Boys en stapt in 1964 over naar de dan éénjarige vereniging sc Hoevelaken. Herman is daarmee lid van het ‘tweede’ uur en blijft sc Hoevelaken meer dan een halve eeuw trouw. In de beginjaren als speler van het eerste – en tweede elftal, daarna vele, vele jaren als speler van de veteranen.
In zijn laatste jaren is Herman vooral supporter van sc Hoevelaken. Niet alleen van de hoofdmacht, maar ook van de elftallen waarin zijn kleinkinderen voetballen.

2015 07 27 Herman van Soeren

Herman van Soeren, staand tweede van links, als speler van het tweede elftal in 1966. Dit team mag zich op 9 april 1966 de eerste kampioensploeg van sc Hoevelaken noemen.

Dinsdag 18 t/m donderdag 20 augustus 2015: Jeugdvoetbaldagen

Drie dagen lang krijgen jonge voetballers op Kleinhoven de gelegenheid om aan hun voetbalkwaliteiten te werken. Clubvoetbaldagen.nl springt in het gat, dat met het wegvallen van de KNVB-voetbaldagen is ontstaan. Sc Hoevelaken is één van de vele verenigingen waar in de zomermaanden drie dagen lang getraind en gevoetbald kan worden en daarvan maken 96 deelnemers gebruik. Tweederde deel daarvan staat op de ledenlijst van sc Hoevelaken en ook de trainingsstaf wordt door de gastvereniging geleverd.

2015 08 20 Jeugdvoetbaldagen

Zaterdag 22 augustus 2015: Dorpsdag en bekervoetbal

Mede vanwege de Dorpsdag is het rustig op Kleinhoven. Toch worden er hier en daar wat bekerwedstrijden afgewerkt. De vrouwen trekken naar Naarden om NVC een voetballesje te geven (8-0). Later op de dag doet een deel van dat team mee aan de bootcamp tijdens de Dorpsdag om opnieuw te vlammen.

IMG_8587

Vrijdag 28 augustus 2015: JJC-ers vieren verjaardag van Wim Uiterwijk (bijna 90)

Wim Uiterwijk wordt morgen negentig jaar, maar zijn vrienden van de JJC nemen al vast een voorschot op dat heuglijke feit. De noeste werkers brengen een door Jan Baas gecomponeerd lied ten gehore en Frans Overmars overhandigt Wim namens de JJC-ers een opkikkertje.

IMG_8852

Zaterdag 29 augustus 2015: Wim Uiterwijk nu echt 90 jaar2015 08 29

Wim Uiterwijk is vandaag het eerste lid bij sc Hoevelaken, dat de leeftijd van 90 jaar weet te bereiken. Van alle kanten krijgt het erelid de felicitaties en tussendoor weet hij in de keuken nog wat broodjes te smeren om koffiejuffrouw Ria Niemeijer wat te ontlasten. Wim is daarmee tevens de oudste keukenmedewerker bij sc Hoevelaken.

Op sportief gebied bereiken Hoevelaken C1 en Vrouwen 1 de volgende ronde van het bekertoernooi. Veel andere teams, waaronder Hoevelaken 1 en 2, weten na vandaag dat de ‘dubbel’ er dit seizoen niet in zit.

Dinsdag 1 september 2015: Aftrapbijeenkomst met nieuwe hoofd jeugdopleiding

Nadat op maandagavond 17 augustus 2015 de trainers en leiders van de jeugdselectie-elftallen al kennis hebben kunnen maken met het nieuwe hoofd jeugdopleiding, is het vandaag de beurt aan de betrokkenen van alle jeugdelftallen, om Ben te Brake beter te leren kennen en kennis te maken met de werkwijze, die hij gaat hanteren. De opkomst valt met 25 aanwezigen wat tegen, maar wie er is heeft kunnen vernemen, dat samenwerken één van de sleutelwoorden is bij het hanteren van het voetbaltechnische beleidsplan.

2015 09 01 Aftrapbijeenkomst

Vrijdag 4 september 2015:  Presentatiegids komt uit

2015 09 04Voor de tiende keer sinds 2005 presenteert sc Hoevelaken zich aan de buitenwereld door middel van een presentatiegids. In de gids komen twee beleidsplannen aan de orde: het voetbaltechnische beleidsplan en een beleidsplan voor scheidsrechters, dat in de maak is. Verder kijkt Jan van den Heuvel namens de hoofdmacht terug op vier jaar hoofdtrainerschap en spreekt Roos Oostrom namens de Vrouwen zich uit over een kampioenschap.

Zaterdag 5 september 2015: Start competitie voor A-categorie

IMG_9017

De teams uit de A-categorie mogen vandaag als eerste de wei in, om een start te maken in de competitie. De hoofdmacht begint met een thuiswedstrijd en blijft tegen een niet overtuigend Maarssen op 1-1 steken. de eerste verliespunten zijn daarmee binnen, maar erger is het afhaken van Tim Overmars, met opnieuw een hamstringblessure. De terugkeer na anderhalf jaar van de spits zou voor Hoevelaken een meevaller van jewelste zijn geweest, maar helaas voor Tim en Hoevelaken tekent na de rust het persoonlijke drama zich af.

IMG_9024

Sjoerd Kloppenburg wordt als eerste speler van het seizoen uitgeroepen tot DUO DUO man van de wedstrijd.

Dat is 1

De vrouwen starten overtuigend tegen CJVV (5-3, vijf treffers van Jolien Mallegrom) en de hoogste jeugdteams weten direct, dat ze een zwaar seizoen tegemoet gaan.

Zaterdag 12 september 2015: Ook B-categorie van start

IMG_9185Een week na de competitiestart van de A-categorie mogen ook de lagere elftallen bij de senioren, vrouwen en jeugd voor hun competitie aftrappen. De resultaten zijn wisselend, maar opvallend is wel, dat veel teams starten met een nederlaag. Meer dan 50% van de teams blijft na één speelronde puntloos. Succes is er wel voor de hoofdmacht, dat dankzij een treffer van Joeri van den Hoeven de eerste driepunter binnensleept, en de vrouwen, die dankzij acht treffers van Jolien Mallegrom met 14-1 winnen bij Spero.

Donderdag 17 september 2015: Jos Springveld nog één jaar verzorger bij sc Hoevelaken

Verzorger Jos Springveld heeft donderdag 17 september 2015 zijn handtekening geplant onder een overeenkomst, die hem nog één jaar bindt als medische man aan sc Hoevelaken. Na dit lopende seizoen heeft de voorstopper van weleer er tien seizoenen als verzorger opzitten en dan is het welletjes geweest. Jos stapte in, in het laatste seizoen onder trainer Willem van’t Land, overleefde vervolgens Rob van Griensven en Jan van Ginkel en is inmiddels voor het vijfde seizoen aan de zijde van Jan van den Heuvel actief. Aan het eind van dit seizoen neemt Jos na één decennium, en tevens recordhouder verzorging, afscheid als ‘geneesheer-directeur’ van sc Hoevelaken. Zijn taken zullen dan worden overgenomen door Jeffrey van der Horst, een opvolger die al klaarstaat, inmiddels al een tijdje bij Hoevelaken 1 en 2 actief is geweest en komend seizoen opnieuw de verzorging bij Hoevelaken 2 op zich neemt.

Jos Springveld

Jeffrey van der Horst, links, zie je nog net niet popelen, maar kijkt wel nauwlettend naar de ondertekening van het laatste contract door zijn aanstaande voorganger Jos Springveld.

Vrijdag 25 september 2015: Scheidsrechters worden bijgepraat

Op vrijdag 25 september 2015 kunnen de verenigingsscheidsrechters van sc Hoevelaken zich laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen het scheidsrechtersland en de daarbij behorende spelregelwijzigingen. Voor voorzitter Willem van Vliet is dit een prima gelegenheid om Hans van Dijk in het zonnetje te zetten. Hans is de laatste jaren scheidsrechterscoördinator bij sc Hoevelaken, maar heeft die taak met ingang van dit seizoen overgedragen aan Albert te Lindert en Bert Wigchers. Hans kan daardoor meer tijd besteden aan zijn hobby biljarten, waar hij ook wel eens de fluit ter hand te nemen. In figuurlijke zin dan, want biljarters, die tijdens hun wedstrijden plachten te fluisteren, zitten niet op het schelle geluid van een scheidsrechtersfluit te wachten.

Hans van Dijk en Willem van Vliet

Zaterdag 26 september 2015: twee teams in het nieuw

Nieuwe trainingspakken voor Hoevelaken D2

Voor aanvang van de ‘derby’ tegen Terschuurse Boys D1 krijgen de spelers door pluimveeslachterij Van den Bor nieuwe trainingspakken uitgereikt. Van den Bor is daarmee geen nieuwe kledingsponsor binnen sc Hoevelaken, want de pluimveeslachters hebben al meer teams van onze vereniging in trainingspakken gestoken. “We hebben zelf twee kinderen bij deze leuke vereniging. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen”.

D2 (22)

D2 (21)De officiële handelingen worden namens de D2 verricht door Stijn Klaus. Deze speler raakt op 29 augustus 2015 betrokken bij een verkeersongeluk, waardoor hij een tijdje in het ziekenhuis moet doorbrengen. Gelukkig kan Stijn langzaamaan weer aanhaken en mag hij het trainingsjasje in ontvangst nemen.

Hoevelaken D2 – Terschuurse Boys D1 eindigt in 0-0.

Nieuwe tassen voor Hoevelaken 9

Nieuwe attributen zijn er ook in de kelder van het seniorenvoetbal. Hoevelaken 9 krijgt uit handen van Eric Kuyer van metaalverwerkingsbedrijf Kuyer nieuwe tassen aangeboden. Uiteraard willen de spelers en begeleiders van Hoevelaken 9 de gulle gever daarvoor hartelijk danken.

Hoevelaken 9

Staand vlnr: Eric Stuive, Boris Polman, Thom Sparrius, Marco Stuive, Micha Kuyer, Nick Stuive, Bas ten Hoven, Jesse Meyer, Sponsor Eric Kuyer.  Voor vlnr: Lucien du Croq, Pepijn Bezembinder, Tom Koster, Jesse Pol, Mick Richters, Zanur Krol en Sander van der Horst.

Net als Hoevelaken D2 speelt Hoevelaken 9 na de uitreiking een ‘derby’, die tegen Veensche Boys 6. De punten verdwijnen echter niet in de nieuwe tas, want de ‘Veenders’ gaan naar huis na een klinkende overwinning: 0-7.

Maandag 5 oktober 2015: Algemene ledenvergadering 2015

Op maandag 5 oktober 2015 vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Tijdens deze belangrijkste verenigingsvergadering van het jaar komt een dertigtal leden opdraven, om te vernemen wat zich zo het afgelopen heeft afgespeeld, hoe de jaarcijfers in elkaar steken, wie er 25, 40 of 50 jaar lid is en uiteraard om vragen te stellen. Veel vuurwerk is er niet, wel een lange discussie over het wel of niet meenemen van kratten bier naar de kleedkamers en het roken in de hal bij de kleedkamers (wat niet is toegestaan). Een vast standpunt wordt niet ingenomen. Wel gaat het bestuur met alle seniorenteams in gesprek, om vaste afspraken te maken.

Een primeur tijdens de ledenvergadering is het jaarverslag van de sponsorcommissie. Nooit eerder wordt door deze tak binnen het bestuur verslag gedaan van de activiteiten, die de sponsorcommissie ontplooit.

Ook wordt tijdens de vergadering afscheid genomen van bestuurslid Leo Telle. Voorzitter Willem van Vliet heeft voor hem uiteraard een speech voorbereid en cadeau in petto.

IMG_9815 IMG_9868

Vijftien leden van sc Hoevelaken worden gehuldigd met een lidmaatschap van 25, 40 of zelfs 50 jaar. Tien van hen zijn aanwezig, vijf leden krijgen hun herinnering later uitgereikt.

Staand vlnr: Jim Geurtsen (25), Raymond Buis (25), Ron Springveld (40), Mike Geurtsen (25), Henk Jansen (40), Huibert-Jan van Veelen (25). Voor vlnr: Beer Visscher (50), Nico Wilgenburg (50), Gerard van de Grootevheen (50) Herko Wilgenburg (25). Op de foto ontbreken Jack van Beek (40), Mark Buitink (25), Arjan van de Hoef (25), Sander van Rootselaar (25), Jan Weyn (25).

Zaterdag 10 oktober 2015: Hoevelaken 2 in het nieuw en Henk Brandsen terug op de velden

IMG_9959Ottenschot, rechtshulp bij letselschade is de nieuwe naam op de shirts van Hoevelaken 2. Dit bedrijf neemt met ingang van 10 oktober 2015 de plaats over van IQBuzz, jarenlang de shirt- en kledingsponsor van de Hoevelakense ‘reserves’.

Ottenschot is niet nieuw als sponsor van Hoevelaken 2. Eerder schonken de letselschadespecialisten al inloopshirts aan dit team. Dit seizoen prijkt echter de naam ook tijdens de wedstrijden op de shirts. Vooralsnog zonder sportief succes. Hoevelaken 2 liep in de eerste wedstrijd in hun nieuwe tenues schade op tegen SDV Barneveld 3: 1-3.

Hoevelaken 2 (19)

IMG_9965 - kopie

Gerard Kloppenburg, vertegenwoordiger van Ottenschot, krijgt uit handen van Tim van Soeren een drankje en een rokertje aangeboden.

Henk Brandsen terug op de velden

IMG_9884 - kopie

De C5 van sc Hoevelaken neemt het vandaag op tegen de C6 van SDV Barneveld. Op papier een wedstrijd als zovelen, maar voor het historisch overzicht van sc Hoevelaken toch een speciaal moment. Henk Brandsen, de leidsman van deze wedstrijd, keert na een afwezigheid van vier en een half jaar terug op de Hoevelakense voetbalvelden. In maart 2011 doet hij als jeugdvoorzitter een stap terug om vervolgens voor een langere tijd uit het zicht te verdwijnen. Nu de mentale rust is weergekeerd heeft Henk de ‘stoute’ voetbalschoenen weer aangetrokken en stelt hij zich weer beschikbaar als verenigingsscheidsrechter bij sc Hoevelaken. Henk is daarmee terug is het Hoevelakense voetbalkader.

Zaterdag 17 oktober 2015: Meisjes D1 in het nieuw

IMG_0108

IMG_0118Meisjes D1 van sc Hoevelaken is zaterdag 17 oktober 2015 in nieuwe trainingspakken gestoken. Bart van de Pol van Bart Riooltechniek en Marcel Doppenberg van Q-tronic sluiten de handen ineen en voorzien de voetbalsters van nieuwe kleding. Als tegenprestatie rollen de jonge speelsters SDV Barneveld D2 met 13-0 op.

Woensdag 21 oktober 2015: In memoriam (6): Gerard van Vooren

IMG_3235Op donderdag 22 oktober 2015 komt bij sc Hoevelaken het bericht binnen over het plotselinge overlijden van Gerard van Vooren. Gerard wordt op zijn werk getroffen door een fatale hartstilstand.

Gerard wordt in het eerste decennium van deze eeuw lid van sc Hoevelaken. Hij maakt als voetballer deel uit van Hoevelaken 5 en behoort jarenlang tot de top tien van oudste spelende leden. Eind vorig seizoen hangt Gerard, inmiddels het oudste spelende lid bij sc Hoevelaken, zijn voetbalschoenen definitief in de eiken. Dit seizoen is Gerard voornamelijk toeschouwer bij Hoevelaken A2, het team van zijn zoon Tim. Gerard mocht slechts 56 jaar worden.

IMG_3236

Gerard van Vooren, staand derde van links, als speler van Hoevelaken 5 tijdens het fotomoment voor het voetbalplaatjesalbum op 7 september 2013. Op zaterdag 31 oktober 2015 spelen de teammaten van Gerard met rouwbanden.

Zaterdag 24 oktober 2015: Vrouwen 1 uitgebekerd

Hoevelaken VR1 speelt vandaag een wedstrijd in de eerste ronde van de knock-out fase van het bekertoernooi. De koploper in de Derde Klasse D treft op Kleinhoven ASC ’62 uit Dalfsen, de koploper uit de Eerste Klasse. Na een 2-0 achterstand dwingen de Hoevelakense voetbalvrouwen ASC ’62 tot het nemen van strafschoppen: 2-2. De vrouwen uit Dalfsen nemen die beter dan de Hoevelakense ‘heldinnen’, waardoor Hoevelaken is uitgebekerd. Toch overheerst het gevoel van trots vanwege het gelijke spel. Zuur voor Hoevelaken is wel, dat ASC ’62 in de volgende ronde is vrijgeloot en automatisch een ronde verder is.

Vrijdag 30 oktober 2015: Sem Kuijer ‘wint’ jeugdbingoSem Kuijer

Op vrijdag 30 oktober 2015 organiseert de Supportersvereniging de traditionele najaarsbingo voor de jongste jeugd. Veel kinderen komen op de bingo af om mooie prijzen te winnen. Sem Kuijer (foto) is uiteindelijk de winnaar van de superhoofdprijs: een WII.

Zaterdag 31 oktober 2015: Vrouwen 1 pakt eerste periodetitel

IMG_0476Na zeven overwinningen op rij kan Hoevelaken op zaterdag 31 oktober 2015 de eerste periodetitel pakken. Het heeft daarvoor in Veenendaal genoeg aan een gelijkspel tegen DOVO en meer als dat wordt het ook niet. Ondanks het eerste puntverlies in de competitie weten de voetbalsters nu al, dat ze aan het eind van het seizoen in ieder geval medoen in de strijd om promotie. Al blijft een kampioenschap het uiteindelijke doel.

Donderdag 5 november 2015: Jan van den Heuvel maakt afscheid bekend

Nadat Jan van den Heuvel in een eerder stadium het bestuur en de commissie VTZ heeft ingelicht over zijn aanstaande vertrek maakt hij donderdag 5 november 2015 aan de spelersgroep bekend, dat hij aan het eind van het seizoen zal stoppen als hoofdtrainer van sc Hoevelaken. In juni 2016 heeft hij er vijf jaar hoofdtrainerschap opzitten, een record bij sc Hoevelaken.

Jos Springveld, Eric Vos en Jan van den Heuvel

Jos Springveld, Eric Vos en Jan van den Heuvel beginnen op zaterdag 7 november 2015 in de uitwedstrijd tegen OSM ’75 (2-2) officieel aan hun afscheidstournee.

Naast Jan van den Heuvel zal ook Eric Vos aan het eind van het seizoen, eveneens na vijf jaar, zijn functie als technisch elftalleider ter beschikking stellen. Jos Springveld heeft tijdens het tekenen van zijn tiende contract al aangekondigd te zullen stoppen als verzorger van de hoofdmacht.

Woensdag 11 november 2015: Thijs Smeenk geeft voorlichting over seksuele diversiteit

2015 11 11 sex. diversiteit

Thijs Smeenk verzorgt namens het COC voorlichtingsbijeenkomsten voor jongeren over seksuele geaardheid. Ook bij sportverenigingen is hij regelmatig te gast. Op woensdag 11 november 2015 geeft hij voorlichting aan Hoevelaken B1.

In De Zijlijn van december 2015 verschijnt een heel artikel met Thijs Smeenk, waarin hij vertelt over seksuele diversiteit.

Donderdag 22 november 2015: In memoriam (7): Gezinus WoudenbergGezienus Woudenberg

Na een zware hersenbloeding eerder deze week overlijdt vandaag op 77-jarige leeftijd Gezinus Woudenberg. Gezinus is in de zestiger jaren enkele jaren lid van sc Hoevelaken en maakt deel uit van de hoofdmacht, die in 1968 kampioen wordt en promoveert van de derde – naar de tweede klasse in de afdeling Utrecht. Hoevelaken maakt dat seizoen precies honderd doelpunten, waarvan Gezinus er 54 voor zijn rekening neemt. Voor het jubileumboek van 2013 vertelt hij in 2008 zijn verhaal over genoemd kampioenschap, dat staat gepubliceerd op pagina 41.

Dinsdag 24 november 2015: Bijeenkomst €uro-50 club: veel onderzoek

De leden van de €uro-50 club mogen vandaag weer nadenken over de bestedingen van de ingelegde gelden. In ieder geval zullen er tien nieuwe barkrukken worden besteld, om meer zitgelegenheid te creëren rond de stamtafel. Daarnaast zal er onderzocht worden wat de mogelijkheden en kosten zijn voor WiFi in het clubhuis, een abonnement op FOX Sport en zitplaatsen tussen de velden 1 en 2.

Speelhoek

Van de gelden uit 2014 wordt in het najaar van 2015 een speelhoek gerealiseerd.

Zaterdag 28 november 2015: Nieuwe inloopshirts F5

Hoevelaken F5 heeft nieuwe inloopshirts. De shirts, met www.onlineklas.nl op de borst, zijn eerder al op een trainingsavond uitgereikt, maar de spelers willen toch graag in hun nieuwe outfit op de foto. Op de achterkant zijn de shirts voorzien van de namen van de jonge matadoren, zodat enige anonimiteit voor de rest van het seizoen is uitgesloten.

Site

Achterkant, site

Hoevelaken F5 moet deze zaterdag de degens kruisen met Stroe F2, dat evenveel rood als zwart in het shirt heeft, maar om het rode gedeelte als excuus te gebruiken mogen de spelers van Hoevelaken hun laatste wedstrijd van de najaarscompetitie in hun nieuwe zwarte inloopshirts spelen. En wie wil dat nou niet. De nieuwe shirts leggen Hoevelaken F5 geen windeieren. Stroe wordt (bijna) van de mat geveegd en na een ruststand van 2-0 eindigt de wedstrijd uiteindelijk met een 6-0 eindstand op het fictieve scorebord.

Maandag 30 november 2015: Nieuwe dug-outs op de verre velden en bedankavond voor de sponsoren

IMG_1098Het is al een tijdje een wens van diverse voetballers die met enige regelmaat op de velden 4 en 5 moeten voetballen en maandag 30 november 2015 is die wens in vervulling gegaan: nieuwe dug-outs op veld 4. De dug-outs zijn mede mogelijk gemaakt uit de gereserveerde gelden van de €uro-50 club en die van de Grote Clubactie 2014. Ook op veld 5 moeten binnenkort twee dug-outs verrijzen.

Sportminded Hoevelaken (3)

Later op de dag worden de sponsoren van de voetbalvereniging en de Mixed Hockeyclub Hoevelaken voorzien van een gezellige avond op het hoofdkantoor van de Rabobank in Amersfoort. Het is sinds 2009 al de elfde bijeenkomst, die de voetbal- en hockeyclub in samenwerking met de Rabobank Eemland voor hun sponsoren organiseren.

IMG_1089Ruim veertig belangstellenden krijgen na een aangeboden maaltijd een lezing voorgeschoteld van Herman Konings, een Vlaming die momenteel in Antwerpen woont en zich op wetenschappelijk gebied bezig houdt met alles wat de toekomst kan bieden. Naar alle waarschijnlijkheid, tenminste, want de spreker geeft aan, dat de toekomst nooit als waarheid kan worden voorgeschoteld. Konings noemt zichzelf dan ook een ‘onwaarzegger die de waarzegger tegenspreekt en daardoor dichter bij de waarheid staat dan de waarzegger’.

Woensdag 2 december 2015: Sinterklaas bezoekt sc Hoevelaken

IMG_1157 - kopieVandaag bezoekt Sinterklaas de voetbalclub. Ruim honderd jonge voetballers van de Hummels en de F-pupillen, met broertjes en zusjes, geven zich op, om de Goedheiligman te verwelkomen. Eerst wordt er een spelcircuit met tien verschillende spelonderdelen afgelegd, waarna de ‘oude Baas’ het clubhuis betreedt om de jonge voetballers een hart onder de riem te steken: “Er zijn geen stoute kinderen bij”.

Vrijdag 4 december 2015: Tamara de Wilde en Jacintha Hemmers getrouwd

IMG_1285 - kopie

Jacintha Hemmers en Tamara de Wilde hebben plezier tijdens hun receptie, net als (schoon)vader Erik de Wilde, lid van het eerste uur bij sc Hoevelaken.

Het clubhuis van sc Hoevelaken is vandaag voor het eerst in de historie het decor van een huwelijksreceptie. Normaal wordt het clubhuis niet voor dergelijke bijeenkomsten gebruikt, maar wanneer twee speelsters van je eigen vereniging met elkaar in het huwelijk treden, dan mag op die regel een uitzondering worden gemaakt. Tamara de Wilde, exact een jaar geleden tijdens een trainingsavond te paard ten huwelijk gevraagd door haar geliefde, trouwt vandaag met Jacintha Hemmers. Op zaterdag staan zij gezamenlijk in het hart van de defensie van het eerste vrouwenteam, vrijdag 4 december 2015 staan zij met trillende benen voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in de trouwzaal in Nijkerk en geven elkaar het ja-woord.

Zaterdag 5 december 2015: Een andere emotie dan die van gisteren

VR1 tegen DVS (17)Op de dag ‘after the day before’ is het voor Tamara de Wilde – Hemmers en Jacintha Hemmers – de Wilde en hun teamgenoten weer ‘back to normal’. Een dag na hun trouwen moet er ‘gewoon’ weer worden gevoetbald en is de plek naast elkaar niet meer aan de desk in de Nijkerkse trouwzaal, maar in het hart van de Hoevelakense vrouwendefensie. Op het programma staat de topper tussen de nummers drie (DVS ’33) en twee (Hoevelaken) en ook dat duel wordt voor de Hoevelakense vrouwen een feestje. Hoewel de wind een enorme invloed op de wedstrijd heeft weet Hoevelaken in Ermelo met 0-1 te winnen en daarmee met een goed gevoel de lange winterstop in te gaan.

Zaterdag 12 december 2015: De Haen shirtsponsor Hoevelaken 8

Hoevelaken 8 loopt er de komende seizoenen weer netjes bij. Grand Café De Haen is voor de komende jaren vastgelegd als shirtsponsor.

8e 1
In Ermelo worden op zaterdag 12 december 2015 de shirts overhandigd door eigenaren Cor en Ans Horst. In de degradatiekraker tegen FC Horst 8 wordt een zwaarbevochten punt over de streep getrokken: 2-2. Hoevelaken 8 blijft zo ongeslagen in de nieuwe tenues en dat duurt zeker tot februari 2016, want dan begint de competitie pas weer. En dat is uiteraard gevierd in De Haen! (Bijdrage van Thijs Smeenk)

IMG_1372Vlaggenschip goed de feestdagen in

De hoofdmacht van sc Hoevelaken doet goede zaken. Doordat het zelf wint in Driebergen en vele concurrenten hele – of halve misstappen maken, stijgt Hoevelaken naar plaats drie op de ranglijst. Ruud Kassenaar (foto) keert terug in de basis en is met twee treffers grootaandeelhouder in de Hoevelakense overwinning.
In 2016 moeten drie punten achterstand op koploper CJVV en één op ‘runner up’ Odysseus worden goedgemaakt om voor de hoofdprijs in aanmerkingen te komen.

Maandag 14 december 2015: Nieuwe dug-outs op veld 5

Nadat twee weken geleden al dug-outs zijn geplaatst op veld 4, is deze week ook veld 5 voorzien van overdekte zitplaatsen. Een wens van een aantal leden gaat daarmee in vervulling, want door het plaatsen van de dug-outs op genoemde velden, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de €uro-50 club en een deel van de opbrengst van de Grote Clubactie 2014, zijn alle velden op Kleinhoven voorzien van ‘bushokjes’. Nu de lijndienst naar de verre velden nog.

IMG_1441

Zaterdag 19 december 2015: winterklussendag

IMG_2869

Vandaag wordt het sportcomplex van sc Hoevelaken weer winterklaar gemaakt. Tijdens de klussendag stropen zo’n 35 personen, waaronder een grote delegatie van de selectie, de mouwen op, om de nodige klussen te klaren. De accommodatie kan er nu weer tegen tot zaterdag 18 juni 2016, wanneer de zomerklussendag plaatsvindt. (Foto’s: Léon Breuers)

FullSizeRender (3)

Maandag 21 december 2015: F4, F5 en F6 vieren gezamenlijk voetbalplezier!

IMG_1140De F-pupillen van de F4, F5 en de F6 trainen gedurende de winterstop 5 x in de sportzaal De Baggelaar in Nijkerkerveen. De zaalvoetbaltraining duurt anderhalf uur per keer. Dit is een initiatief van de trainers Sander te Hoonte, Matthijs Akkenaar, Marc Jongerius en Jeffrey Forée en wordt betaald door de ouders.

IMG_1146

Op maandag 21 december 2015 wordt de training bezocht door Ben te Brake als hoofd jeugdopleidingen. Dit wordt zeer gewaardeerd door de trainers en de ouders.

Na afloop van de laatste training van het seizoen wordt er  gezamenlijk gegeten en gedronken: Patat, een snack naar keuze en ranja. Ook leuk dat de drie teams gezellig door elkaar zitten als één grote voetbalfamilie!

Tijdens de afsluiting wensen we elkaar fijne feestdagen en zien uit naar het nieuwe voetbaljaar 2016!

(Bijdrage van Matthijs Akkenaar)

Dinsdag 29 december 2015: Toepen/hartenjagen laatste activiteit 2015

Zestien toepers en twaalf hartenjagers komen naar Kleinhoven om deel te nemen aan de traditionele laatste activiteit van het kalenderjaar: een avond toepen en hartenjagen. Terwijl op de achtergrond Michael van Gerwen uit het WK-darts wordt gestoten door zijn landgenoot Raymond van Barneveld kaarten de 28 deelnemers in twee taken van sport stoïcijns door. Het volume bij de toepers valt dit jaar mee, de gezelligheid is er ondanks de tegenvallende opkomst niet minder om.

Henk van Wessel

Henk van Wessel mag zich in de vroege uren van woensdag 30 december de toepkoning van 2015 noemen. Ilona Geijtenbeek en Ron Oosterbroek worden uitgeroepen tot de meest succesvolle hartenjagers van 2015.

IMG_1520

Woensdag 30 december 2015: Harry Oussoren nieuwe hoofdtrainer seizoen 2016-2017

Rond de kerstdagen voert een sollicitatiecommissie, bestaande uit afvaardigingen van de VTZ en de spelersraad, gesprekken met kandidaten, die na de zomer van 2016 de plaats van hoofdtrainer Jan van den Heuvel willen innemen. Na het doornemen van 24 brieven en CV’s en het voeren van zes gesprekken valt de keus vandaag uiteindelijk op Harry Oussoren (48).

IMG_1534

Donderdag 31 december 2015: Mafste klimatologische decembermaand ooit.

Vandaag is de laatste dag van 2015. Het kalenderjaar is ten einde en daarmee eveneens opnieuw een enerverend voetbaljaar. Ook de maand december 2015 loopt vandaag af, klimatologisch de meest bijzondere decembermaand sinds de temperatuurregistratie in 1901. Of misschien wel ooit. De warmste decembermaand ooit gemeten, de warmste Kerst ooit gemeten en ook nog eens de eerste vorstvrije decembermaand ooit. Waar gaan we in het nieuwe jaar, ook klimatologisch, naar toe?

Ik wens iedereen een hele goede jaarwisseling en een bijzonder 2016.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het jaaroverzicht van 2016 kan een bericht (met foto!!) sturen naar r.kreuning1@kpnplanet.nl

Top