Jaaroverzicht 2016

Zaterdag 2 januari 2016: Klaverjasmarathon en Nieuwjaarsreceptie
In gezamenlijkheid trappen de Supportersvereniging en het bestuur van sc Hoevelaken af in het nieuwe jaar 2016. De Supportersvereniging organiseert traditioneel op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar de klaverjasmarathon, al weer de 24e sinds de negentiger jaren van de vorige eeuw. Precies honderd klaverjassers spelen tussen zonsopgang en zonsondergang negen boompjes Rotterdams, waarna Jeroen Goseling en Aart Brons zich met een gemiddelde van 1831 punten mogen laten huldigen als het meest succesvolle koppel van de marathon van 2016. 

Jeroen Goseling en Aart BronsJeroen Goseling en Aart Brons hebben op 2 januari 2016 de beste troeven in handen tijdens de klaverjasmarathon.

Nieuwjaarsreceptie
In de hoop om meer handenschudders te mogen verwelkomen dan in voorgaande jaren organiseert het bestuur direct na de klaverjasmarathon een nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Willem van Vliet houdt uiteraard een nieuwjaarsrede, waarin ‘vertrouwen’ het codewoord is.

“Voor wat betreft 2016 wens ik al onze leden veel vertrouwen toe. Vertrouwen en geloof in mooie prestaties, persoonlijke ontwikkelingen, doelpunten en kampioenschappen. Vertrouwen in trainers en leiders, maar ook in jullie teams. Vertrouwen in het kader en bestuur, dat ook in 2016 weer haar beste beentje wil voorzetten. Vertrouwen in alle vrijwilligers die er iedere week weer voor zorgen dat het complex verzorgd is, de kantine draait en de wedstrijden gefloten worden.

Vertrouwen in onze eigen clubcultuur en de  onvoorwaardelijke clubliefde. Vertrouwen in het plezier om op een andere wijze actief te zijn in onze veeleisende en chaotische maatschappij. Laat sc Hoevelaken maar die bijzondere uitlaatklep blijven en heb er vertrouwen in dat het heus wel weer goedkomt. Blijf denken in oplossingen en niet in problemen”.

Carla WelgravenVertrouwen spreekt de voorzitter ook uit in Carla Welgraven, die vlak voor de jaarwisseling, op 21 december 2015, zitting neemt in het bestuur. Verder laat hij weten erg content te zijn met het feit, dat tussen Kerst en Nieuwjaar ook de opvolger voor Jan van den Heuvel voor komend seizoen is aangesteld. Vanuit Leusden krijgt Willem van Vliet vandaag zelfs een bericht van Roda ’46, waarin die vereniging sc Hoevelaken feliciteert met de aanstelling van Harry Oussoren, op dat moment aan zijn derde seizoen bezig bij de zondagtak van Recht Op Doel Af. Het AD meldt dit nieuwtje vandaag in de sportrubriek.

Scan0056

Dinsdag 5 januari 2016: Harry Oussoren haalt alweer de krant
Het journaal bestaat 60 jaar en daarom wordt een aantal voormalige nieuwslezers uitgenodigd om een deel van de berichtgeving op zich te nemen. De aanstelling van Harry Oussoren als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2016-2017 behoort niet tot het wereldnieuws, maar ondanks het feit dat de officiële handtekening nog niet is gezet, haalt de nieuwe hoofdtrainer al wel voor de tweede keer in dit prille jaar de regionale krant. Het AD schenkt opnieuw aandacht aan de aanstelling van Harry en laat hemzelf en voorzitter Willem van Vliet in dat artikel aan het woord.

AD 2016 01 05

Donderdag 7 januari 2016: Harry Oussoren tekent zijn contract
Harry Oussoren tekentDiverse media hebben inmiddels aandacht besteed aan de aanstelling van Harry Oussoren als hoofdtrainer van sc Hoevelaken voor het seizoen 2016-2017. De officiële plichtpleging, het zetten van een handtekening, vindt echter pas vandaag plaats. Onder toeziend oog van het dagelijks bestuur plant Harry Oussoren zijn handtekening onder een eenjarig contract.

Zaterdag 9 januari 2016: Vriendschappelijkheid troef en debuut Maré du Preez in de hoofdmacht
Na een aantal vrije weekenden wordt er vandaag voor het eerst in 2016 gevoetbald. Niet om de punten, maar op basis van Mare du Preezvriendschappelijkheid. Deze zaterdag is de eerste om een basis te leggen voor de tweede helft van het seizoen. Diverse Hoevelakense teams nemen het tegen elkaar op, zoals Hoevelaken 2 en 3 (2-2) en Hoevelaken A1 tegen A2 (3-1). Maré du Preez, A1 junioor, doet aan dit laatste onderlinge potje niet mee. Hij is door hoofdtrainer Jan van den Heuvel opgeroepen om met de hoofdmacht mee te gaan naar De Bilt. Maré valt na een half uur in voor Michel van de Bunt en maakt een verdienstelijk debuut op het hoogste Hoevelakense niveau, waarop hij mag spelen met het rugnummer, waarvan velen vinden dat dat het mooiste getal is in de Nederlandse sport. Het resultaat is minder spraakmakend. Bij rust staat Hoevelaken tegen de tweedeklasser al op een 4-1 achterstand (eretreffer van Jeffrey Huisman), waarna in de tweede helft de schade beperkt blijft (5-1).
Mare du Preez (2)
Maré du Preez maakt op 9 januari 2016 zijn debuut in de hoofdmacht.

Zaterdag 16 januari 2016: Striemende kou en horloge-hooligans
????????????????????????????????????Meestal zijn de pupillen van Veensche Boys en Hoevelaken wel wat gewend, maar zaterdag 16 januari 2016 spurten zelfs de meest rechtgeaarde bikkels van het veld na een striemend koude hagelbui annex sneeuwstorm. Ook al roepen de ouders dat hun kroost moet blijven voetballen, er is geen houden aan. Huilen, grienen en janken dat het een lieve lust is. De wedstrijd kan hen gestolen worden: de kinderen zoeken de warme kachel op, want dit is geen doen. En zo eindigen de wedstrijden Veensche Boys F3 – Hoevelaken F4 en Veensche Boys F5 – Hoevelaken F7 deze zaterdagmorgen zonder uitslag. (Bijdrage van Kees van den Heuvel, Veensche Boys)

2016 01 16Op 25 maart 2013 is Carla Welgraven als kantineheld te gast bij het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside, destijds nog Voetbal International. Sinds zaterdag 16 januari 2016 kan zij wel eens de laatste Hoevelakense kantineheld van Wilfred Genee zijn geweest. De presentator, die hard werkt aan het promoten van gezond voedsel in clubhuizen van voetbalverenigingen, zal bij het lezen van bijgaande tekst waarschijnlijk sc Hoevelaken voor eeuwig en altijd uit zijn notitieboekje schrappen.

2016 01 16 HagelDe hoofdmacht van sc Hoevelaken oefent vandaag tegen Rood-Wit ’58. Wanneer een clubje supporters zo’n tien minuten voor de rust richting clubhuis vertrekt, worden de mannen door voorzitter Willem van Vliet uitgemaakt voor horloge-hooligans. Deze term staat voor alle personen, die regelmatig vroegtijdig de wedstrijd de rug toekeren om op tijd in het clubhuis te zijn. In dit geval waarschijnlijk ook, om hun goede voornemens te laten varen. Achteraf krijgen deze ‘hooligans’ nog gelijk ook, want vlak voor rust verzeilen de diehards in een stevige hagelbui. Dat kan er in deze belabberde pot voetbal ook nog wel bij.

Trainerscarrousel voormalige ‘Hoevelakers’
Rood-Wit ’58, dat de wedstrijd met 0-1 wint, staat onder leiding van Gerwin Dekker. Gerwin is van 2011 tot 2015 trainer van de B-selectie van sc Hoevelaken, maar staat dit seizoen bij de club uit Krachtighuizen voor het eerst op eigen benen. Van een leien dakje gaat dat niet, want al binnen een half jaar wordt bekend, dat zijn eenjarige verbintenis niet wordt verlengd. En IMG_1961daarmee is Gerwin niet de enige oud-Hoevelaker die zijn congé krijgt. Al eerder wordt bekend dat Gerwins voorganger Roger Lantinga (op de foto tijdens de wedstrijd Hoevelaken – VOP op 13 februari 2016, 3-2), B-trainer bij sc Hoevelaken in het seizoen 2010-2011, volgend seizoen niet verder mag als hoofdtrainer bij VOP, de competitiegenoot van sc Hoevelaken. Hij wordt in de zomer van 2016 opgevolgd door Jakob Melessen, hoofdtrainer bij sc Hoevelaken van 1989 tot 1992.

De meest verbazingwekkende contractopzegging komt echter uit Spakenburg. Aan de Westmaat krijgt Jochem Twisker (44) te horen, dat hij na anderhalf succesvol seizoen niet verder mag als hoofdcoach van zaterdagtopklasser Spakenburg. Op dinsdag 19 januari 2016 wordt bekend, dat hij zal worden opgevolgd door Hans van de Haar, die tot zijn veertiende jaar in de Hoevelakense jeugd actief is. Hans verlaat daarvoor zondagtopklasser FC Lienden. Hans doet Jochem nog wel een aanbod om Spakenburg samen te doen, maar die bedankt voor de eer. “Wanneer je bij een zuchtje zijwind al op een zijspoor wordt gezet, dan is er onvoldoende vertrouwen”.

2016 01 16 (2)
Jochem Twisker, staand tweede van rechts op de foto uit het seizoen 1992-1993, zijn laatste seizoen bij Hoevelaken, waar hij vanaf zijn jeugd voetbalt.

Woensdag 20 januari 2016: Vlaggenschepen te gast bij Eigenhuis Keukens
IMG_1772
Hoevelaken 1, Vrouwen 1 en het bestuur van sc Hoevelaken zijn vandaag op uitnodiging te gast bij Eigenhuis Keukens. Net als in januari 2015 organiseert de hoofdsponsor van sc Hoevelaken een gezellige avond voor een aantal geledingen van onze club. Victor Klukkert, één van de verantwoordelijken bij Eigenhuis, geeft een inkijkje in het bedrijf, dat inmiddels verschillende poten en partners heeft. Victor meldt daar direct bij, dat de naam van Eigenhuis Keukens door sc Hoevelaken en haar leden dermate wordt uitgedragen, dat de sponsoring inmiddels meer behelst dan een ‘gunfactor’. Eigenhuis profiteert nadrukkelijk van het hoofdsponsorschap, terwijl Hoevelaken nadrukkelijk profiteert van genoemde hoofdsponsor.

IMG_1758

Zaterdag 23 januari 2016: Spelen om de punten, al komen die er nauwelijks
Een aantal teams uit de A-categorie speelt vandaag voor het eerst na de winterstop weer om de punten. Succesvol gaat dat niet, want de hoofdmacht kijkt al na 16 seconden tegen een 1-0 achterstand aan tegen DESTO. Hoevelaken komt van 0-2 terug tot 2-2, lijkt na de ‘valse start’ in de tweede helft oppermachtig, maar verliest desondanks. Niet alleen de wedstrijd (2-3), maar ook Simon de Boer. De verdediger mag na zijn tweede gele kaart inrukken en krijgt vervolgens direct rood na een onoorbare preek tegen de scheidsrechter.

IMG_1798
Ruud Kassenaar zorgt voor de 2-2, maar dat blijkt uiteindelijk niet genoeg.

Ook Hoevelaken 2 verspeelt punten. Tegen hekkensluiter DVS ’33 is het twee minuten voor tijd nog 3-1, maar wanneer de tijd verstreken is staat er ineens 3-3 op het bord.

Uitspraak van de dag
Ans en Gert Korver (5)
De uitspraak van de dag komt van Gert Korver, samen met zijn vrouw Ans toeschouwer bij Hoevelaken – DESTO: “Eigenlijk zou je 200 jaar moeten kunnen worden, waarvan je er 100 kunt voetballen”.

Vrijdag 29 januari 2016: In memoriam (1): Renske den Besten
Renske den Besten (2)Slechts één seizoen voetbalt zij bij sc Hoevelaken, in het seizoen 2014 – 2015, Renske den Besten. Op 29 januari 2016 krijgt sc Hoevelaken het bericht, dat zij in de ochtend van deze dag uit het leven is gestapt.

Zaterdag 30 januari 2016: Rouwbanden bij Vrouwen en doorstart van de hoofdmacht
Vanwege het onverwachte overlijden van hun voormalige ploeggenote Renske den Besten spelen de Vrouwen vandaag hun (vriendschappelijke) wedstrijd met rouwbanden. Ook wordt er voorafgaande aan het duel met Klarenbeek VR2 een minuut stilte in acht genomen.

IMG_1829 - kopie
De Vrouwen winnen hun wedstrijd met 5-1, een mooie geste voor Renske. En dat alles één dag voor de 44e verjaardag van het Dames/Vrouwenvoetbal in Hoevelaken, dat is opgericht op 31 januari 1972.

Doorstart voor hoofdmacht
Na hun valse start na de winterstop maakt de hoofdmacht van sc Hoevelaken vandaag een succesvolle doorstart in Den Dolder. DOSC wordt met 3-0  teruggewezen, mede door de eerste competitietreffer in de hoofdmacht van Bart van der Marck. Bart staat pas één minuut in het veld, wanneer hij in de 87e minuut tot zijn treffer komt.

IMG_1869

Zaterdag 6 februari 2016: 100% competitieresultaat en: Is koppen voor kinderen gevaarlijk?
Het is carnaval dit weekend en daarom bestaat het voetbalprogramma vandaag vooral uit vriendschappelijke wedstrijden. Omdat met het verschuiven van de competitiewedstrijd van Hoevelaken 4 de helft van het competitieprogramma vervalt, moet alleen Hoevelaken C2 voor de punten de wei in. Onder leiding van de voorzitter himself wint de C2 met 4-0 van Veluwse Boys C1. De jonge voetballers zorgen daarmee voor een maximaal competitieresultaat.

Scan0023
Ander voetbalnieuws komt er van onze zuiderburen. In België wordt tijdens wedstrijden voor kinderen van 5 tot 9 jaar de inworp afgeschaft en vervangen door de intrap. Doel: het verminderen van het aantal kopmomenten, om eventuele hersenbeschadiging te voorkomen.

In de VS is het koppen van de bal voor kinderen onder de tien jaar al verboden, maar de KNVB wil er nog niet aan. De bond vindt, dat wetenschappelijk bewijs over koppen en hersenbeschadiging nog nooit is aangetoond.

In memoriam (2): Henny Uiterwijk
IMG_1709 - kopie
In de avonduren van de zesde februari 2016 overlijdt op 85-jarige leeftijd Henny Uiterwijk. Henny verdient haar sporen bij sc Hoevelaken in de tachtiger en negentiger jaren. Wanneer het barduo Teus en Marrie van Rootselaar verlegen zit om barpersoneel, weet het tweetal Henny te strikken om hen te assisteren. Het blijkt een gouden greep om Henny te vragen voor het bar- en keukenwerk, want de vrouw met een rustige en vriendelijke uitstraling blijft maar liefst acht jaar hangen achter de toog. Wanneer Teus en Marrie in 1994 na vijftien jaar hun barwerk overdragen, vindt Henny het ook genoeg en stopt zij eveneens als barmedewerkster.
Henny brengt haar laatste levensjaren door in de Lisidunahof in Leusden.

Zaterdag 13 februari 2016: Jordi Vonder debuteert in de basis van de hoofdmacht
IMG_1937Voor Jordi Vonder is de dag voor Valentijnsdag een gedenkwaardige. Hij mag in competitieverband voor het eerst in de basis van de hoofdmacht starten. Na een paar invalbeurten en een basisplaats in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen De Bilt op zaterdag 9 januari 2016 wordt hij vandaag door Jan van den Heuvel goed genoeg bevonden om aan het grote werk te beginnen. Jordi staat op papier rechtsback, maar is zowel in verdedigend als aanvallend opzicht op het hele veld te vinden. Jordi vecht hard, net als zijn teamgenoten, en daarom wint Hoevelaken de wedstrijd tegen VOP met 3-2.

IMG_1902 - kopieDe vrouwen, die eerder dit seizoen met 13-1 bij FC Horst winnen, doen het tegen de ploeg uit Ermelo vandaag iets rustiger aan. Het wordt ‘slechts’ 7-1, na een moeizame eerste helft.
Bij de overige teams is men ook blij, vooral bij de jongste jeugd. Na een royale winterstop mogen de jeugdspelers eindelijk aan de voorjaarscompetitie beginnen. Dat sommige velden in de ochtenduren nog half bevroren zijn, doet aan de spelvreugde niets af.

Vrijdag 19 februari 2016: Olaf Kok naar Go Ahead Eagles
Olaf-Go-Ahead-225x300Tijdens de lopende voetbaljaargang worden diverse jeugdspelers (m/v) van sc Hoevelaken uitgenodigd voor selectietrainingen bij bepaalde leeftijdscategorieën van de KNVB of benaderd door regionale voetbalclubs of BVO’s. De namen van onder anderen Amber Evers, Ronald Kleinveld en Gijs Leijenhorst circuleren in dezen, maar de meeste spelers blijven Hoevelaken trouw. Olaf Kok (foto) gaat wel buiten sc Hoevelaken op zoek naar zijn plafond. Vandaag wordt bekend, dat de huidige aanvoerder van Hoevelaken C1 met ingang van het seizoen 2016-2017 gaat aansluiten bij de jeugd van Go Ahead Eagles. Ook daar zal hij komend seizoen spelen in de C1.

Zaterdag 20 februari 2016: Hoofdmacht doet goede zaken
Hoevelaken 2 heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen en daarom werken de mannen van Ben Boekhout zich tegen Hierden 2, de nummer twee op de ranglijst, een slag in de rondte. Ramon Geijtenbeek zorgt voor rust voor de 1-0 en vervolgens maakt Hoevelaken het zichzelf onnodig moeilijk door een groot aantal kansen niet te verzilveren. Uiteindelijk trekt Hoevelaken 2 de winst over de streep, een kleine overwinning die ook hoofdtrainer Jan van den Heuvel meekrijgt. “Ik hoop bij ons op een ruimere marge”, zegt hij voorafgaande aan de wedstrijd van de hoofdmacht tegen SEC, maar ook het vlaggenschip moet met een 1-0 overwinning genoegen nemen. Minuut twee na de hervatting is in dat opzicht de belangrijkste minuut, wanneer Joost van den Heuvel de enige treffer laat aantekenen. Omdat de concurrentie tegen elkaar punten laat liggen komt Hoevelaken op slechts één punt van de koploper. Michel van de Bunt wordt gekroond tot ‘man van de wedstrijd’.
IMG_2013 - kopie

Zaterdag 27 februari 2016: Rustige en zonnige dag
Dit weekend is het laatste weekend van de krokusvakantie en daarom is er een rustig programma op een zonovergoten zaterdag. Bas van Vulpen meldt een verdiende 0-0 van ‘zijn’ E3 bij FC Horst E3, terwijl Vrouwen 2, ietwat versterkt, Bennekom van de mat speelt met 7-0.
IMG_2050
Sasja Vooys zorgt nog voor de rust vanaf de strafschopstip voor de 4-0.

De uitslag van VVOG 7 – Hoevelaken 8 (0-3) staat al ruim voor het verstrijken van de speeltijd vermeld op de site. Waarschijnlijk zijn de Harderwijkers massaal aan het skiën geslagen en wordt de wedstrijd administratief afgehandeld.

Vrijdag 4 maart 2016: Robine Smink ‘wint’ jeugdbingo
Robine Smink - kopieHet is een drukte van belang tijdens de halfjaarlijkse jeugdbingoavond van de supportersvereniging. Naast individuele bingospelers komen er ook gehele jeugdteams naar het clubhuis. Hoevelaken F5 haalt zelfs de inspiraties uit deze avond om hun tegenstander van de volgende dag te bestrijden.

Er zijn zoals gebruikelijk weer mooie prijzen te winnen, waarvan de mooiste voor Robine Smink. Aan het eind van de avond wordt zij als winnaar van de hoofdprijs uitgeroepen.

Zaterdag 5 maart 2016: Hoofdmacht sluipt naar koploper
Twee vlijmscherpe counters resulteren in twee treffers van Patrick Kloppenburg in de wedstrijd tegen Jonathan. Hoevelaken wint in de achtertuin van Slot Zeist met 2-0 en nadert koploper CJVV tot op één punt.
IMG_2091

Zaterdag 12 maart 2016: Hoevelaken wint derby der reserves
Hoevelaken 2 heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en moet die zien te pakken tegen koploper Veensche Boys 2. Hoewel de Hoevelakense ‘reserves’ vrijwel een halve wedstrijd met een man minder spelen, wordt de derby tussen de reserveteams door de voormalige ‘Witbroeken’ gewonnen.

Deze sensationele voorwedstrijd is een prachtige opstap voor de Hoevelakense hoofdmacht. De ploeg van de jarige Jan van den Heuvel ontvangt hekkensluiter ‘t Vliegdorp, dat op Kleinhoven wordt verpulverd. Hoevelaken begint de eerste helft met een headtrick (drie kopgoals op rij) en dendert vervolgens over de Soesterbergers heen: 6-0.
IMG_2215
Michel van de Bunt geeft een demonstratie van Bep Bakhuis en completeert de Hoevelakense  headtrick.

Vrijdag 18 maart 2016: Robin Vonder winnaar clubquiz 2016
Twintig viertallen geven zich op voor de clubquiz van 2016, die vandaag haar vierde aflevering kent. De tachtig deelnemers zwoegen zich door de zeven vragenrondes heen, die niet al te eenvoudig zijn van aard. Het maakt de voetballers (m/v) echter niet uit. Iedereen vermaakt zich en doet tussendoor een enorm stukje voetbalkennis op.

Robin Vonder clubquizwinnaarNa de zeven vragenrondes voert het team Vonkelpos, bestaande uit Peter Pos, Tim Kelder, Henk Vonder en Robin Vonder, de ranglijst aan, op slechts één punt gevolgd door het hoofdbestuur. Uit Vonkelpos moet derhalve de clubquizwinnaar van 2016 komen. Daarvoor dienen de teams te worden opgenoemd uit de Turkse competitie. Robin Vonder houdt die race het langste vol en wordt de vierde, en tevens jongste, clubquizwinnaar in de korte historie van dit evenement. Hij ontvangt een hand van de quizmaster en verdient een plaats in het clubhuis.

Zaterdag 19 maart 2016: Haakt Hoevelaken af voor het kampioenschap?
Het is een historische dag voor de Nederlandse handbalvrouwen. Voor het eerst in de historie van het Nederlandse handbal plaatsen zij zich voor de Olympische Spelen. Een prestatie van formaat.

Een prestatie van formaat levert ook CJVV op het eigen Vermeerkwartier. Op dit sportpark moet Hoevelaken het als nummer twee van de ranglijst opnemen tegen de Amersfoortse koploper, waarvan de winnaar zich in de meest gunstige positie plaatst voor een plek om het kampioenschap. Hoevelaken begint aardig, komt knullig met 2-0 achter en verliest uiteindelijk verdiend met 4-0. De anticlimax is compleet en een waar peloton Hoevelakense supporters fietst teleurgesteld weer naar Hoevelaken terug.
2016 03 19 E3 - kopieHoevelaken F3 komt vandaag voor het eerst met een wedstrijdverslag voor de site. De jonge voetballers nemen het op tegen koploper Terschuurse Boys F1 en gaan na een 3-1 achterstand ‘erop en erover’: 4-3 winst.

(Witte) donderdag 24 maart 2016: Wegen JC’s kruisen zich
Vandaag kruist de weg van JC (Jezus Christus) die van JC (Johan Cruijff). Of andersom. Terwijl op het Amersfoortse Eemplein middels The Passion het verhaal wordt verteld van de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus, besteden vrijwel alle tv-kanalen avondvullend aandacht aan het overlijden van ‘verlosser’ Johan Cruijff (68). Er is een Amsterdammer dood gegaan, wie als één van zijn uitspraken heeft: “Je hebt maar één moment om op tijd te zijn, anders ben je te vroeg of te laat”. Het kan nauwelijks toeval zijn, dat de voetballer JC precies op tijd is om de mensen te laten zappen van zijn overlijdensverhaal naar dat van zijn initialengenoot, waarvan het verhaal, eveneens groots, wordt nagespeeld in Amersfoort. Voor veel voetballiefhebbers is deze witte donderdag vooral zwart gekleurd.

Van Duinkerken verhuist naar Nijkerk
sc-hoevelaken-feliciteert-duinkerken-v1In de schaduw van het grote JC nieuws is er ook nieuws op lokaal niveau. Van Duinkerken Sport & Kamperen, hoofdsponsor van de jeugd van sc Hoevelaken, betrekt vandaag haar nieuwe pand in Nijkerk en verlaat daarmee haar vertrouwde locatie aan de Oude Lageweg, op de grens van Hoevelaken en Amersfoort. Er zal daarmee wat verder moeten worden gereisd voor de aanschaf van sportkleding of artikelen van toeristische aard.

Van Duinkerken

Donderdag 31 maart 2016: Hoevelaken 1 en 2 op de foto voor Kjeld
Kjeld, jaaroverzichtOm hem een hart onder de riem te steken na zijn bizarre incident tijdens de paasdagen, laten de spelers van Hoevelaken 1 en 2 zich als groep op de foto te zetten, om die als kaart naar hun voetbalmaat Kjeld van den Heuvel te sturen.

Op de achtergrond van dit tableau wint Vrouwen 1 hun doordeweekse wedstrijd tegen TOV met 7-0, waarmee het op kampioenskoers blijft.

Zaterdag 2 april 2016: Ria Niemeijer hangt schort in de eiken
2016 04 02 RiaIn de eik bij het Jan Baas bankje hangen letterlijk diverse paren voetbalschoenen van voetballers die hun voetbalcarrière hebben beëindigd. Sinds vandaag hangt daar in figuurlijke zin ook de keukenschort van Ria Niemeijer bij. Ria stopt met al haar (coördinerende) keukenwerkzaamheden vanwege het feit, dat zij niet is betrokken in het proces, om te komen tot kassa’s achter de bar. “Het gaat me er niet om of ze er wel of niet moeten komen, maar wel dat ik er niet in ben geraadpleegd”, is haar opinie. Met nog een half uur werk voor de boeg antwoordt Ria op de vraag hoe of het voelt met: “Niet goed”. Na elf jaar clubhuisverantwoording komt er opnieuw een einde aan een tijdperk.

Clean sheets voor A en B selectie
In het eerste voetbalweekend na het ‘treinincident’ van Kjeld winnen zowel Hoevelaken 1 (4-0 tegen OSM ’75) als Hoevelaken 2 (1-0 tegen Zwart – Wit ’63) hun respectievelijke wedstrijden. Als eerbetoon aan hun collega doelman Kjeld van den Heuvel houden Sjoerd Kloppenburg en Henri Timmer hun doel schoon.

Donderdag 7 april 2016: Contracten ondertekend
Jeffrey van der Horst Dennis WillemsenBen Boekhout

Het is wat later in het seizoen dan gebruikelijk, maar donderdagavond 7 april 2016 worden de eerste contracten, na die van de nieuwe hoofdtrainer Harry Oussoren, ondertekend. Dennis Willemsen verlengt na één jaar trainerschap van Hoevelaken A1 zijn verbintenis met een jaar. Jeffrey van der Horst komt naar het Hoevelakense “witte huisje” om zijn contract te ondertekenen, dat hem voor minimaal een jaar de status ‘hoofd van de medische staf’ oplevert. De derde ondertekenaar is Ben Boekhout. Hij heeft niet eens zijn leesbril mee, want bij zijn vijftiende contractondertekening weet Ben inmiddels wel, waar zijn krabbel moet komen te staan. Na vijf jaar A1 (2001 – 2006), drie jaar B-selectie (2007 – 2010) en opnieuw vijf jaar A1 (2010 – 2015) gaat Ben volgend seizoen zijn tweede jaar in als trainer van de B-selectie.

Vrijdag 8 april 2016: Seniorenbingo in de lift. Jolanda Pluim mag gratis overnachten.
Na een aantal wat minder bezette bingoavonden in de afgelopen twee jaar lijkt de seniorenbingo van de Supportersvereniging weer in de lift te zitten. Met bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers, ruim veertig in IMG_2716plaats van ruim twintig, kunnen de organisatoren vrijdag 8 april terugkijken op een geanimeerde avond. Dat de kans op het winnen van een prijs vanwege de grotere opkomst tweemaal zo klein is, doet aan de vreugde van de aanwezigen niets af. De morele hoofdprijs is voor de deelnemers, die een gezellige avond hebben. De fysieke hoofdprijs is voor Jolanda Pluim, die voor 150 euro mag overnachten in een hotel naar keuze.

Zaterdag 23 april 2016: Hoevelaken profiteert (opnieuw) niet van misstappen
Het is 9 april 2016 wanneer Hoevelaken bij een 1-0 voorsprong bij medekampioenskandidaat Odysseus de tegenstander in blessuretijd langszij ziet komen en vervolgens baalt, wanneer de uitslagen op andere velden uitwijzen, dat ook de concurrentie punten heeft laten liggen.
IMG_3113Vandaag zijn we één speelronde verder en komt Hoevelaken tegen Driebergen niet verder dan 0-0. Opnieuw verspelen de concurrenten CJVV en IJFC punten, waardoor er opnieuw niet wordt geprofiteerd van misstappen elders. Op welke wijze wil je dan kampioen worden?

Zaterdag 30 april 2016: Cees van Winsum na een halve eeuw fluitist af
IMG_3647Op de dag die enige jaren geleden nog als Koninginnedag door het leven ging, is het de dag van Cees van Winsum. Na exact een halve eeuw actief te zijn geweest als scheidsrechter voor officiële KNVB-wedstrijden hangt hij vandaag zijn blaasinstrument in de wilgen. Hoevelaken F5 (waarin Jurre Hooijer, de kleinzoon van Cees, het doel verdedigt) tegen Zeewolde F4 is na 50 jaar het laatste arbitrale klusje van Cees. De wedstrijd eindigt in 1-1 en Cees van Winsum krijgt als arbiter van dienst in de voorlaatste minuut de rode kaart voorgeschoteld door zijn kleinzoon. Na een speech en een afscheidscadeau van voorzitter Willem van Vliet verlaat Cees het veld en wordt de wedstrijd nog één minuut geleid door vervanger Brian Schippers. Voor Cees gaat het feestje nog even door in de bestuurskamer. (Bron: Bert Wigchers)

Hoofdmacht blijft opnieuw in evenwicht met tegenstander
Het verhaal van de hoofdmacht begint inmiddels eentonig te worden. Voor de derde keer op rij is er qua score een evenwicht met de tegenstander (2-2 in en tegen Maarssen) en dat betekent zes verliespunten in drie wedstrijden. Het kampioenschap is nu echt uit zicht, de nacompetitie het hoogst haalbare.

Family Match Day bij Hoevelaken 3
spelervhjaar[1]Hoevelaken 3 verliest vandaag op eigen veld met 4-2 van koploper Otterlo 2, maar desondanks is de sfeer opperbest. Tijdens de inmiddels traditionele Family Match Day worden bij sponsor De Wiekslag de prijzen uitgereikt aan de meest succesvolle SCH3-ers. Ruud Kassenaar, dit seizoen ook een paar keer succesvol invaller bij de hoofdmacht, wordt uitgeroepen tot speler van het jaar bij ut derde. Peter van den Berg en André van de Bunt zijn de nummers twee en drie. Ruud Kassenaar wordt tevens gekroond als topscorer (26x succesvol), terwijl Tom Springveld dit seizoen bij SCH3 de koning van de assist is, met negen panklare voorzetten. (Bron: Facebookpagina SCH3)

Zaterdag 7 mei 2016: Hoevelaken blijft derdeklasser en F3 kampioen
IMG_3744 - kopieHet is vandaag de langste zomerse dag van het jaar tot nu toe. Hoek van Holland wordt vandaag zelfs uitgeroepen tot de warmst plek in Europa. Om te voetballen zijn die omstandigheden wat minder aantrekkelijk en dat leidt dan ook tot een diversiteit aan resultaten. De hoofdmacht weet bijvoorbeeld voor de vierde opeenvolgende keer een wedstrijd niet te winnen (nederlaag bij IJFC) en nestelt zich vast op de vierde plek. Na vier jaar volgt er voor het eerst geen nacompetitie voor Jan van den Heuvel en zijn mannen.

SEC wint gehaktballencompetitie
20160820_154831 - kopieMet de laatste uitwedstrijd is ook de winnaar van de gehaktballencompetitie bekend. Aan de zelf gemaakte bal van SEC, gewaardeerd met een 8,3 , kan geen enkele competitiegenoot van sc Hoevelaken tippen.
In augustus 2016 komt hier en daar de vraag langs, of er ook in 2016/2017 een gehaktballentest komt. Daarop kan op zaterdag 20 augustus 2016 al ontkennend worden geantwoord, want bij de Twentsche gehaktbal van ‘t Harde (foto), van het merk Gouden Ambacht, komt geen enkele bal in de buurt dit seizoen.

F3 kampioen
Een figuurlijk zonnige dag is het wel voor Hoevelaken F3. Hoewel het gebruik van de platte kar landelijk ter discussie staat, mogen de jonge voetballers als eerste team dit seizoen het dorp rond. Na een 8-3 overwinning bij FC Horst is F3 één wedstrijd voor het einde van het seizoen niet meer te achterhalen.

IMG_3672 - kopie

Hoevelaken B1 degradeert
Hoevelaken B1 haalt in het recente verleden met grote regelmaat de nacompetitie, maar weet daarin steeds net niet de stap van de eerste klasse naar de hoofdklasse te maken. Dit seizoen verkeert de B1 aan de andere kant van de ranglijst en eindigt de ploeg op een tiende plaats. Ondanks een overwinning in de laatste wedstrijd betekent dat voor Hoevelaken een degradatie, een ramp voor de nieuwe talentvolle generatie B1-ers die er aankomt. Vanuit het jeugdbestuur wordt er daarom een verzoek bij de KNVB ingediend om Hoevelaken B1 voor de eerste klasse te behouden.

Zaterdag 14 mei 2016: Pascal de Jong en Tamara de Wilde speler en speelster van het jaar
IMG_3942Het is vandaag de laatste wedstrijddag van de competitie, waarop voor de hoofdmacht van sc Hoevelaken niets meer op het spel staat en de Vrouwen niet hoeven te spelen. Desondanks is het een drukte en gezelligheid van belang, want na afloop van de (gewonnen) wedstrijd tegen SVM Maartensdijk volgen de traditionele plichtplegingen. Die beginnen met de verkiezing “Speler van het jaar”. Onder toeziend oog van een groot aantal uitgenodigde sponsoren wordt Pascal de Jong bij de 18e uitverkiezing tot speler van het jaar gekozen. Topscorer Patrick Kloppenburg (15 treffers) en Ewoud van de Brug worden twee en drie. De prijs wordt uitgereikt door Jan van Duinkerken van Van Duinkerken Sport & Kamperen, die na 17 jaar de sponsoring van deze titel overneemt van Western Airco.IMG_3983

De Hoevelakense hoofdmacht bereikt de vierde plaats op de ranglijst met een puntenaantal van 48. Voor de selectie betekent dat een bedrag van € 2400,= ( € 50,= per punt) van hoofdsponsor Eigenhuis Keukens voor de organisatie van een teamactiviteit of trainingskamp.

Vijf mensen nemen er afscheid van de Hoevelakense hoofdmacht. Hoofdtrainer Jan van den Heuvel en technisch elftalleider Eric Vos stoppen na vijf jaar. Verzorger Jos Springveld draagt na tien seizoenen zijn EHBO koffer over en assistent scheidsrechter Jeroen Venema houdt het na 5,5 jaar voor gezien. Van de spelersgroep stopt er één speler. Na ruim anderhalf decennium gaat Dennis de Haas op een lager niveau voetballen.IMG_3883
Afscheid met een gouden randje voor Jeroen Venema, Dennis de Haas, Eric Vos, Jos Springveld en Jan van den Heuvel.

Tamara de Wilde eerste “Speelster van het jaar”IMG_3921
Naast de verkiezing “Speler van het jaar” wordt er vandaag voor het eerst in de clubhistorie ook een “Speelster van het jaar” gekozen. Die eer is voor Tamara de Wilde, die in 1985 als zevenjarig meisje als eerste bij de jongens gaat voetballen en nu als ‘hoogbejaarde dertiger’ afscheid van het Vrouwenvoetbal neemt. De bijbehorende aandenkens worden beschikbaar gesteld door By Son, dat als sponsor voor deze prijs bereid is gevonden. Topscoorster Jolien Mallegrom (44 treffers) wordt tweede, Willemieke Stitselaar derde.

Nacompetitie
Op de achtergrond van al het euforisme wordt er ook nog serieus gevoetbald. Hoevelaken 3 en Hoevelaken A1 hebben verplichtingen in de nacompetitie. Hoevelaken 3 speelt om promotie in Ede tegen DTS ’35 5 en verliest de eerste confrontiatie met 4-3, na een 3-1 voorsprong. Hoevelaken A1 vecht voor lijfsbehoud en houdt Westervoort op Kleinhoven in het eerste duel op 1-1.

Verbeterd contract met Rabobank Amersfoort Eemland
IMG_3775Voorafgaande aan de laatste competitiewedstrijd van de Hoevelakense hoofdmacht tekenen Willem van Vliet en Léon Breuers namens sc Hoevelaken en Olav van Kampen namens Rabobank Amersfoort Eemland een verbeterd contract, waardoor er extra gelden vrijkomen om het jeugd beleidsplan van sc Hoevelaken meer gestalte te geven. Beide partijen zijn blij met de samenwerking, of zoals Olav van Kampen het verwoordt: “We staan niet alleen aan de finish bij succes, maar zijn er bij de start al bij. Het jeugdplan van sc Hoevelaken past daarbij. We willen graag samen de sport verder brengen”.

Zondag 15 mei 2016, Eerste Pinksterdag: Sc Hoevelaken verjaartIMG_3092
Vandaag wordt onze club 53 jaar. Dat gebeurt op de koudste Pinksterdag sinds tachtig jaar, terwijl vorige week Hoek van Holland nog de warmste plek in Europa was. Hoe dan ook, omdat deze verjaardag op een zondag valt, gaat die geruisloos voorbij.

Maandag 16 mei 2016: Geen promotie voor Hoevelaken 3
Op Tweede Pinksterdag moet Hoevelaken 3 opnieuw optreden tegen DTS ’35 5, om te trachten een ronde verder te komen in de nacompetitie. Al na vier minuten spelen wordt de 4-3 achterstand gelijk getrokken door een treffer van Bas Buitink, maar na een 1-1 ruststand trekt Hoevelaken toch nog aan het kortste eind. Bij een 3-1 achterstand draait Tom Springveld de bal vanaf de cornervlag nog wel in één keer in het doel, maar ondanks een aantal goede kansen komt er aan het nacompetitieavontuur al vroeg een eind. Voor onder anderen Jimmy van Vliet (foto) en Tom Springveld is het helemaal exit, omdat zij afscheid nemen als actief voetballer bij sc Hoevelaken.

IMG_4013

Dinsdag 17 mei 2016: Meisjes D1 kampioen FB_IMG_1463521064525
Na een goede voorjaarscompetitie wordt Meisjes D1 vandaag kampioen. In een rechtstreeks duel met concurrent VVOP MD2 wordt in Voorthuizen met 2-0 gewonnen. De speelsters zijn dolgelukkig en worden na de wedstrijd in heuse kampioensshirts gehesen.

Donderdag 19 mei 2016: Afscheidswedstrijd Dennis de Haas
IMG_4072Na de laatste competitiewedstrijd van sc Hoevelaken op zaterdag 14 mei 2016 nemen de spelers en bestuur al afscheid van vier kaderleden van de hoofdmacht. Voor de afscheid nemende speler Dennis de Haas wordt daarmee gewacht, omdat hij vandaag een afscheidswedstrijd krijgt aangeboden. De hoofdmacht, de eerste helft spelend met Dennis de Haas, neemt het op tegen een team met oud-teammaten van Dennis, waar Dennis de tweede helft meespeelt. De hoofdmacht staat met 6-1 voor en wanneer Dennis in de 80e minuut voor de 6-2 zorgt, vindt iedereen het welletjes en gaan de plichtplegingen in het clubhuis verder. Voorzitter Willem van Vliet kenschetst de carrière van Dennis en verder krijgt hij een fotocollage met foto’s uit zijn voetballoopbaan aangeboden.

Zaterdag 21 mei 2016: Nacompetitieverplichtingen voor Hoevelaken VR1 en Hoevelaken A1
Na een niet behaald kampioenschap kan Vrouwen 1 via de achterdeur proberen om alsnog promotie naar de Tweede Klasse af te dwingen. Daarvoor dient eerst een tweestrijd met Zuidvogels te worden afgewerkt, te beginnen in Huizen. Hoevelaken treedt met optimisme de tegenstander tegemoet, maar ziet na afloop een 4-0 nederlaag op het scorebord staan. Het wordt voor de speelsters nog een hele klus, om die achterstand een week later op Kleinhoven om te buigen.

IMG_4078
Meer succes is er voor Hoevelaken A1. Na een 1-1 op Kleinhoven tegen Westervoort wint Hoevelaken ‘op verplaatsing’ met 5-0.

Zondag 22 mei 2016: In memoriam 3: Dirk Glandorf
Dirk GlandorfVandaag overlijdt voormalig jeugdvoorzitter Dirk Glandorf. Dirk komt in de beginjaren tachtig in contact met sc Hoevelaken en is in die tijd enkele jaren leider van de lagere A-junioren teams. In 1985 wordt Dirk jeugdvoorzitter, als opvolger van Evert Kreikamp. Onder zijn leiding, in samenwerking met hoofdtrainer Cees Stam, komt er een structuur van de grond met jeugdcoördinatoren voor alle leeftijdsgroepen. Het zijn de eerste stappen naar een beleidsplan, waarvan er vele pogingen zullen volgen.

Dirk is een graag gezien persoon op het Hoevelakense sportcomplex. Zijn rust, zijn droge humor en zijn vermogen om mensen te verbinden zijn de eigenschappen, die Dirk tot een uniek persoon maken.

Na vier jaar jeugdvoorzitterschap neemt Dirk in 1989 afscheid van deze functie en ook min of meer afscheid van sc Hoevelaken.

Zaterdag 28 mei 2016: Exit Vrouwen 1 is ook exit voor Tamara de Wilde
IMG_4106Hoevelaken VR1 staat vandaag voor de return tegen Zuidvogels VR1 in de strijd om een plaats in de Tweede Klasse. Er moet echter wel een 4-0 achterstand worden weggewerkt, maar de hoop op een plaats in de volgende rond wordt al binnen twintig minuten tot ijdel verklaard. Hoevelaken verliest opnieuw, nu met 3-1, en komt daardoor volgend seizoen opnieuw in de Derde Klasse uit. Dat gebeurt zonder Tamara de Wilde. Tamara geeft in het begin van het seizoen al aan dat deze voetbaljaargang haar afscheidstournee zal zijn en speelt daardoor vandaag haar laatste wedstrijd.

Ook Hoevelaken A1 speelt vandaag in de nacompetitie, in een poging om degradatie te ontlopen. In Arnhem verliezen de junioren met 3-2 van VDZ, een uitslag die perspectief biedt voor de nabije toekomst.

Jeroen Venema 2Donderdag 2 juni 2016: Jeroen Venema blijft toch nog een jaar vlaggen
Het vinden van een nieuwe assistent scheidsrechter voor Hoevelaken 1 lijkt na de leegloop bij de staf de grootste zorg voor de belanghebbenden. Vandaar dat voorzitter Willem van Vliet en elftalleider Herko Wilgenburg de stoute schoenen aantrekken en Jeroen Venema polsen, of hij ondanks zijn afscheid toch nog een jaar zou willen doorgaan. Vandaag gaat de kogel door de kerk en zegt Jeroen toe nog een jaar tussen Tiel en Hoevelaken te zullen reizen, om de vlag te hanteren.

Zaterdag 4 juni 2016: Hoevelaken A1 degradeert
Het voetbalseizoen bloedt langzaam dood. Op Kleinhoven staat er vandaag maar één wedstrijd op het programma. Hoevelaken A1 moet in de nacompetitie een 3-2 achterstand wegwerken, om degradatie voorlopig af te wenden. Een plaats in de laatste ronde zit er echter niet in, want Hoevelaken verliest opnieuw van VDZ, nu met 4-0.

IMG_4142

Zaterdag 11 juni 2016: Vrijwilligersavond
Herko WilgenburgAls dank voor een jaar lang onbezoldigde inzet worden de vrijwilligers van sc Hoevelaken vandaag door het bestuur bedankt voor bewezen diensten. Een speciaal voor deze avond geformeerde commissie organiseert voor de vrijwilligers een gezellige avond in country en westernstijl, met tal van activiteiten.

Donderdag 16 juni 2016: Vrouwen nemen afscheid van Tamara de Wilde
IMG_4455 - kopieIn de veronderstelling dat ze komt trainen is Tamara de Wilde compleet verrast wanneer een rij teamgenoten en een rij oud-teamgenoten een erehaag vormen, om met en tegen haar een afscheidswedstrijd te spelen. Na jarenlange trouwe dienst sinds 1985 neemt Tamara vandaag officieel afscheid van de voetbalsport, om zich toe te leggen op de paardendressuur. Voor Tamara wordt het een avond met gemengde gevoelens en een paar prachtige afscheidscadeaus.

Zaterdag 18 juni 2016: Bedrijventoernooi
Het 21e bedrijventoernooi wordt vandaag gewonnen door ACCON AVM, dat titelverdediger Djops in de finale verslaat. Het boekhoudbedrijf is één van de dertig teams, dat naar Kleinhoven is gereisd voor de jaarlijkse bedrijvenontmoeting. Traditioneel staan er weer veel spelers voor één dag bij diverse bedrijven onder contract en dat kweekt opnieuw de sfeer van een reünie.
IMG_4480 - kopie

Maandag 27 juni 2016: Vertrouwen in Mike Fernhout opgezegd
IMG_0459Na een aantal intensieve gesprekken in de maanden mei en juni 2016 tussen afgevaardigden van het bestuur, een afgevaardigde van de VTZ en het begeleidingsteam van de vrouwenafdeling wordt tijdens de bijeenkomst op maandagavond 27 juni de samenwerking met vrouwentrainer Mike Fernhout opgezegd. Dinsdagavond 28 juni worden de speelsters persoonlijk van het hoe en waarom op de hoogte gesteld.

Donderdag 30 juni 2016: Twaalfde Sportminded Hoevelaken opnieuw succesvol
IMG_4778Van Duinkerken Sport & Kamperen is vandaag de gastheer van de sponsoren van sc Hoevelaken en MHCH voor de twaalfde bijeenkomst van Sportminded Hoevelaken. De hoofdsponsor van de Hoevelakense voetbaljeugd geeft de gasten een inkijk in het nieuwe bedrijfspand in Nijkerk.

De traditionele gastspreker (m/v) tijdens deze bijeenkomt is Edith Bosch, die viermaal als judoka aan de Olympische Spelen deelneemt en daar diverse zilveren en bronzen medailles haalt. Bosch spreekt over lichamelijke energie, emotionaliteit, spiritualiteit en hoe je mentaal sterk kunt zijn.

Dinsdag 5 juli 2016: Sander van der Horst nieuwe trainer Vrouwen 2
Sander van der Horst - kopieEen week na het vertrek van vrouwencoach Mike Fernhout wordt Sander van der Horst bereid gevonden om de training en begeleiding van VR2 voor komend seizoen op zich te nemen. Sander is relatief nieuw bij sc Hoevelaken, speelt bij Hoevelaken 6 en biedt zich aan om trainer/coach van Meisjes A te worden. Omdat vanwege een tekort aan speelsters geen Meisjes A team voor de competitie wordt ingeschreven, is het tweede vrouwenteam van sc Hoevelaken voor hem een goed alternatief. Sander is 20 jaar en in het bezit van het diploma TC3.

Dinsdag 12 juli 2016: Evert Lans nieuwe hoofdtrainer bij de Vrouwen
Evert Lans en Willem van Vliet - kopieOp 5 juli 2016 voeren leden van het dagelijks bestuur, de VTZ en het begeleidingsteam van de Vrouwen een eerste gesprek met Evert Lans, die als kandidaat wordt benaderd om Mike Fernhout op te volgen. Vandaag volgt een tweede gesprek, waarbij ook een aantal speelsters aanwezig is. Zowel de afgevaardigden van sc Hoevelaken als Evert Lans zelf zien een samenwerking wel zitten, zodat er direct deze avond een eenjarige verbintenis overeengekomen wordt. Evert Lans, in het bezit van het diploma TC3, is daarmee de hoofdtrainer van de Vrouwen voor het seizoen 2016-2017. Jon Kemper zal hem komend seizoen ter zijde staan als elftalleider. (Foto: Jan Beitler)

Donderdag 21 juli – zondag 31 juli 2016: Kleinhoven trainingsaccommodatie voor Cordoba  
Konya 2Voor het eerst in de historie is Kleinhoven de basis voor een trainingskamp van een club uit het professionele voetbal. Cordoba FC, uitkomend in de Spaanse Secunda Division, is tien dagen lang te gast om twee trainingen per dag af te werken. Daarnaast worden er twee vriendschappelijke wedstrijden op Kleinhoven gespeeld. Op 25 juli oefent Cordoba tegen het Turkse Konyaspor. Ruim 400 toeschouwers zien de Spaanse ploeg met 2-1 winnen. Tegen het eveneens Turkse Genclerbirligi wordt op 28 juli niet gescoord. “Een fantastisch ervaring”, zegt Teus van Rootselaar, die samen met een aantal JJC-collega’s vele zomerse uren steekt in de randzaken rond dit trainingskamp.

Woensdag 3 augustus 2016: In memoriam 4: Jaap Tomassen
jaap-tomassenVandaag overlijdt voormalig jeugdleider Jaap Tomassen. Jaap is in de beginjaren zeventig enkele jaren jeugdleider, die volgens enkele spelers van destijds een gemoedelijke man is, met als voornaamste taak, om de spelers als team bij elkaar te houden. De laatste jaren is Jaap voornamelijk op Kleinhoven te vinden, om de verrichtingen van zijn kleinzoon Jesse te volgen. Jaap mag bijna 82 jaar worden.
Junioren C, 1971-1972
Jaap Tomassen, staand uiterst rechts, als leider van Junioren C in het seizoen 1971-1972.

Dinsdag 9 augustus 2016: Raul Uttien eerste Hoevelakense schutter in nieuwe seizoen
IMG_7146Na een paar maanden rust mogen vandaag de eerste Hoevelakense voetballers weer het veld op. De hoofdmacht opent deze dag de lange reeks oefenwedstrijden en slacht op Kleinhoven tegenstander Achterveld: 9-0. Raul Uttien debuteert in de hoofdmacht en heeft gelijk de eer, om de eerste Hoevelakense treffer in het nieuwe seizoen voor zijn rekening te nemen.

Dinsdag 16 – donderdag 18 augustus 2016: VI-voetbaldagen
Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 augustus vinden er op Kleinhoven weer drie voetbaldagen plaats. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarin de voetbaldagen plaatsvinden onder de vlag van de KNVB of een externe voetbalschool, worden de voetbaldagen dit jaar verzorgd door Voetbal International, dat 50 jaar bestaat. Ruim veertig jonge voetballiefhebbers, deels van sc Hoevelaken en deels van buitenaf, weten de weg naar Kleinhoven te vinden om aan hun voetbalkwaliteiten te werken. Weliswaar is dat ruim de helft minder dan in voorgaande jaren, maar het plezier is er niet minder om.
IMG_7194 - kopie

Zaterdag 20 augustus 2016: de eerste wedstrijden om de punten.
Vandaag begint voor de A-categorie het bekertoernooi. Hoewel veel trainers, spelers en begeleiders de bekerwedstrijden als veredelde oefenpotje zien, wordt er toch om de punten gestreden. Voor Hoevelaken vindt die strijd vooral langs de A28 plaats. In Zwolle wint VR1 met 5-3 van Berkum (foto), de Hoevelakense ‘reserves’ winnen in Nunspeet met 3-1 van het plaatselijke derde elftal en de hoofdmacht lijkt te winnen in ‘t Harde, maar verspeelt een 2-0 voorsprong, waardoor de punten gedeeld moeten worden.
IMG_7227 - kopie

Ondanks het gelijke spel is de wedstrijd van het Hoevelakense vlaggenschip er wel één, die de historische boeken ingaat. Niet alleen spelen er na enkele jaren weer eens twee spelers van buitenaf in de hoofdmacht, de broers Jeffrey en Edwin Duijst vormen tevens de eerste tweeling, die in een officiële wedstrijd van het hoogste Hoevelakense team uitkomt.

jeffrey-en-edwin-duijst

Dinsdag 23 augustus 2016: Hoofdmacht bij mannen en vrouwen blijven ongeslagen.
In een doordeweeks bekerprogramma treffen Hoevelaken 1 en Hoevelaken VR1 dezelfde tegenstander: VVOG. En beiden behalen hetzelfde resultaat als drie dagen eerder. De mannen spelen in Harderwijk opnieuw gelijk (weer 2-2) tegen VVOG 2. De vrouwen rollen VVOG VR1 met 8-0 op en winnen dus weer.

Donderdag 25 augustus 2016: Ben te Brake dient ontslag in, Hoevelaken 2 naar de dubbele cijfers en fotosessie bij Eigenhuis Keukens
Ben te BrakeVia een ellenlange mail aan de commissie Voetbal Technische Zaken laat Ben te Brake weten, dat hij per direct gaat stoppen met zijn werkzaamheden als hoofd jeugdopleidingen. Ben vindt dat zijn ambitie en die van sc Hoevelaken te ver uiteen liggen en dat bij de jeugd van onze club de neuzen niet dezelfde kant opstaan.

Voor Hoevelaken 2 is het vandaag de beurt, om een doordeweekse bekerwedstrijd af te werken. Op eigen veld worden de dubbele cijfers bereikt en wordt het derde elftal van Zwart-Wit ’63 met 10-0 naar huis gestuurd.

Vandaag vindt de traditionele fotosessie plaats ten behoeve van de presentatiegids. Bij hoofdsponsor Eigenhuis Keukens gaan de hoofdmachten van de mannen en de vrouwen op de groepsfoto.
Hoevelaken 1 - kopie

Vrouwen 1 - kopie

Zaterdag 27 augustus 2016: drie maal drie is negen, ook volgens de nieuwe kassa
Voor Hoevelaken 1, 2 en VR1 staat de laatste bekerronde op het programma. Alle drie de teams weten hun wedstrijd te winnen, waarmee Hoevelaken 2 en VR1 zonder puntverlies doorgaan naar de volgende ronde. Hoevelaken 1 zit, na twee gelijke spelen en een overwinning, nog even in de wachtkamer. In hun poule moet er nog één wedstrijd worden afgewerkt en Hoevelaken is afhankelijk van het resultaat van die partij.
FullSizeRenderBij veel jeugdteams rolt de bekervoetbal ook al weer, met wisselend resultaat. Het bekerprogramma loopt voor zowel de jeugd als de lagere seniorenteams echter nog een week door, zodat er nog geen eindresultaten zijn te melden. Wel meldt Jeffrey Forée zich al weer. In het seizoen 2015-2016 is hij, als trainer van Hoevelaken F6, al een enthousiast scribent voor zijn team en zorgt hij met zijn bijdragen op de site voor een wekelijkse update van ‘zijn’ spelers (m/v). Nu het nieuwe seizoen met het bekervoetbal van start is gegaan, is Jeffrey van meet af aan weer van de partij. Jeffrey is dit seizoen verbonden aan JO9-1, het oude F1, en wist vorige week te melden, dat zijn team een mooie overwinning had geboekt. Deze week is het nieuws minder opwindend, want VVOG JO-1 is een maatje te groot.

Kassa voor de administratie
Weer een historisch moment bij de club. Voor het eerst dit seizoen gaat er achter de bar en in de keuken gewerkt worden met kassa’s. Het is even wennen, (en soms even wachten) maar na een beetje uitleg zijn de kassa’s al snel ingeburgerd binnen de club.

Zaterdag 3 september 2016: tranen van vreugde en verdriet dicht bij elkaar
Voor de A-categorie start vandaag de competitie en verder ronden de teams die aan de bekercompetitie deelnemen hun bekertoernooi af. Hoevelaken 1 weet inmiddels, dat het niet verder gaat in de beker en kan zich op de competitie richten. Helaas gebeurt dat met een valse start, want ondanks een goede eerste helft wordt er met 4-2 verloren bij Batavia ’90. Hoevelaken 2 (2-1 winst bij WHC 2) en Vrouwen 1 (10-0 winst tegen IJFC VR2) gaan beter uit de startblokken.

Bij de jeugd gaat de competitiestart ook niet gesmeerd. Het gedegradeerde Hoevelaken A1 (nu JO-19-1) pakt een puntje, terwijl JO15-1 en JO 13-1 ook direct hun eerste nederlaag pakken.

Euforie is er wel bij JO11-1. Op overtuigende wijzen wint dit team (foto) hun laatste bekerwedstrijd (10-2 bij SDC Putten), waarmee het glansrijk doorgaat in het bekertoernooi. JO15-1 behoort na hun degradatie niet meer tot de A-categorie, maar wint vandaag wel in de beker van Twello.

2016 09 03 JO11-1 - kopie

Donderdag 8 september 2016: Presentatiegids van de persen
FullSizeRender - kopieVandaag komt de presentatiegids van de pers. Met Harry Oussoren, Evert Lans, Sander van der Horst en Jeffrey van der Horst staan er verschillende personen nieuw aan verschillende roeren. Deze, meest nieuwe, kaderleden komen in de gids uitgebreid aan het woord. Jeffrey Forée en Matthijs Akkenaar zijn sinds een jaar nieuw in het kader van sc Hoevelaken en vertellen samen met Sander te Hoonte hun verhaal over de jeugd. De buurvrouwen DUO DUO en BySon staan als sponsor van sc Hoevelaken in de schijnwerper. (Foto: Léon Breuers)

Zaterdag 10 september 2016: Tappen uit een ander vaatje en JO9-2 in het nieuw
20160910_130214Dit seizoen kan er in het clubhuis van sc Hoevelaken uit een ander vaatje worden getapt. Naast het Hollandse Heineken pilsje wordt er ook een Affligem blond vanuit de tap geschonken. Met bijbehorend glas.

Op het veld blijkt het vinden van andere vaatjes om uit te tappen niet altijd eenvoudig. Na de valse start in Lelystad gaat de Hoevelakense hoofdmacht vandaag opnieuw onderuit. Het feit dat de wedstrijd noodgedwongen moet worden geleid door consul Klaas van den Heuvel mag de thuisclub niet baten. En terecht. Klaas fluit een puike wedstrijd en heeft aan de 1-4 geen enkele schuld.

2016 09 10 Lex van MiddelaarHoevelaken 2 doet het beter. Na de knappe overwinning van vorige week wordt nu SDC Putten 2 aan de kant gezet. Lex van Middelaar wordt tweemaal door zijn teammaten gevonden en tweemaal is het raak. De ‘reserves’ starten daarmee met een score van 100% na twee wedstrijden.

JO9-2 in het nieuwIMG_7514
De jonge voetballers van JO9-2, de vroegere F2, starten vandaag in het nieuw. Van Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek krijgen de spelers nieuwe trainingspakken aangeboden. Verder speelt de JO9-2 in shirts met het nieuwe logo van pupillenhoofdsponsor Van Duinkerken sport & kamperen.

JO9-2 Schoonderbeek

Zaterdag 17 september 2016: Interieurbouw bij JO11-1 en in het ballenhok
De sponsoren bij de jeugd komen uit een steeds grotere regio rondom Hoevelaken. Zaterdag 17 september 2016 wordt JO11-1 in het nieuw gestoken door een geldschieter uit Oene. Gerben Nieuwenhuis van MTC Interiors, een interieurbouwbedrijf uit Oene, treedt via zijn vakbroeder Raymond van Dijk, trainer/coach van JO11-1, als sponsor bij sc Hoevelaken binnen.
IMG_7667

IMG_7697De interieurbouwer die sc Hoevelaken zelf in huis heeft heet Jan Weyn. Samen met zijn vader Piet voorziet hij de materiaalruimte van een aantal extra ballenhokken. De ruimtes worden daardoor wel wat nauw, maar de ruimte om de ballen in op te bergen wordt aanzienlijk vergroot. Jan en Piet Weyn verrichten hun werkzaamheden als een vorm van sponsoring, wat de vereniging een groot bedrag aan kosten scheelt. Uiteraard is een bedankje vanuit het bestuur op deze zaterdag op zijn plaats.

Maandag 19 september 2016: In memoriam 5: Hendrik Jan Jansen
Henk Jansen is tot vandaag de laatste nog in leven zijnde oprichter van sc Hoevelaken. Na een verblijf van enkele jaren in woonzorgcentrum De Pol komt er vandaag echter een eind aan zijn leven. Jansen, die 89 jaar wordt, is na de oprichting van onze club enige jaren bestuurslid.
001
Henk Jansen, tweede van links, tijdens de receptie van het tienjarig bestaan van sc Hoevelaken in 1973.

Zaterdag 24 september 2016: De sponsorcommissie heeft het druk
Het is een drukke dag voor Katja Griever en Bas Wernsen van de sponsorcommissie. Maar liefst drie activiteiten staan er op het programma. Twee teams worden in het nieuw gestoken. Hoevelaken JO9-6 krijgt nieuwe trainingspakken van Dé registermakelaar …….
img_7801-kopie
….. terwijl Hoevelaken 4 in het nieuw wordt gestoken door Jumbo en tegelzetbedrijf Geurtsen.
img_7866-kopie

Maurits Kamphorst van Dé registermakelaar en Henk van Altena van de Jumbo komen ook samen in het voetlicht. In het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen richten zij de aandacht op een vorm van sponsoring, die bij alle sportverenigingen in Hoevelaken moet gaan plaatsvinden: een seizoen lang een kist fruit per week. “Beter een gratis appel, dan een Snicker in de ochtend”, is de achterliggende gedachte.
img_7809-kopie

Woensdag 28 september 2016: In memoriam 6: Henk van de Kuilen
img_0701Vandaag overlijdt Henk van de Kuilen. Henk behoort in 1963 tot de eerste lichting voetballers in de Hoevelakense hoofdmacht. Henk wordt gezien als een doelpuntenmachine, ook (en vooral) wanneer hij na ruim twee jaar hoofdmacht bij de veteranen zijn carrière verder voort zet. In 1964 maakt Henk deel uit van het bouwvakkersgilde, dat twee extra kleedlokalen op het sportcomplex helpt bouwen.

Vrijdag 30 september 2016: Avond voor kaderleden met als motto”“Dat schiet lekker op zo …..”.
Plezier en zelfvertrouwen zijn de belangrijkste uitgangspunten voor een ideale sportbeleving van kinderen. Dat is het uitgangspunt van de vijf kwartier durende voorstelling “Dat schiet lekker op zo!”, die vrijdag 30 september 2016 in het clubhuis van sc Hoevelaken wordt opgevoerd. Geen bemoeizuchtige, betweterige ouders en leiders langs de lijn bij jeugdwedstrijden, maar positief ingestelde betrokkenen.
img_7896

Jan Beitler en Anita Vonder weten deze prettige voorstelling naar Hoevelaken te halen, waar ruim veertig belangstellenden een fantastische, ogen openende avond mogen beleven. En voor wie er niet zijn: een gemiste kans.

Zaterdag 1 oktober 2016: weer twee teams in het nieuw en Henk van de Vuurst elftalleider bij Hoevelaken 1
Het lijkt lopende bandwerk te worden, de aankleding van Hoevelakense (jeugd)teams. Vandaag worden er twee teams in het nieuw gestoken: Hoevelaken JO11-6 krijgt trainingspakken van INVENCO ……
img_7926
…… terwijl Hoevelaken JO9-7 nieuwe pakken en tassen krijgt van Broekhuis autobedrijf.
img_7949

Nieuw is ook Henk van de Vuurst op de bank bij de hoofdmacht. Na enkele gesprekken met hoofdtrainer Harry Oussoren neemt hij de functie van technisch elftalleider op zich, een rol die een lustrum lang door Eric Vos wordt vervuld naast Jan van den Heuvel. “Het is even wennen”, zegt Henk na afloop, maar na een 4-0 winst tijdens zijn eerste ‘klus’ zal zo’n gewenningsproces niet al te lang duren. Jakob Melessen, hoofdtrainer van VOP en in de periode 1989-1992 hoofdtrainer bij onze club, krijgt met zijn ploeg een oorwassing op Kleinhoven.
img_7964

Maandag 3 oktober 2016: Algemene ledenvergadering 2016
img_7989
Een veertigtal leden is er getuige van, dat voorzitter Willem van Vliet zijn emoties uit in zijn openingsverhaal tijdens de algemene ledenvergadering; dat secretaris Jan Beitler wordt opgevolgd door Eduard Koster; dat penningmeester Rudy de Rijk weer positieve jaarcijfers kan laten zien; dat Léon Breuers, voorzitter van de sponsorcommissie, euforisch kan vertellen over de sponsoring; dat Gerrit van den Heuvel in het zonnetje wordt gezet vanwege een halve eeuw lidmaatschap en dat er daarnaast ook nog negen leden 25 of 40 jaar lid zijn van sc Hoevelaken. Kortom, ‘never a dull moment’ op de belangrijkste plek, om te communiceren met het bestuur.
img_8000
img_8052-kopie

Woensdag 5 oktober 2016: In memoriam 7: Frans Hak
frans-hakVandaag komt er een einde aan het leven van Frans Hak. Frans komt in 1967 op dertigjarige leeftijd van Quick naar Hoevelaken, om twee jaar uit te komen in de hoofdmacht. In zijn eerste jaar wordt hij met Hoevelaken kampioen, het eerste kampioenschap van het Hoevelakense vlaggenschip in de historie van de club. In 1969 keert Frans terug naar Quick, maar in 2014 verschijnt hij ineens weer ten tonele, wanneer zijn kleinzoon Mylan bij sc Hoevelaken komt voetballen. Frans komt regelmatig naar de verrichtingen van Mylan kijken, iets dat vanwege zijn werk niet lukte bij de voetbalcarrière van zijn zoon Ramon. Frans mocht 79 jaar worden.

Voetballen op kunstgras gevaarlijk?
001-kopie
001-kopie-2Op woensdagavond 5 oktober 2016 komt het actualiteitenprogramma Zembla met een onderwerp, dat de hele voetbalwereld op z’n kop zet. In het programma wordt uit de doeken gedaan, dat de rubberen korrels, die op de velden worden gestrooid om de effecten van kunstgras zoveel mogelijk te laten lijken op die van natuurgras, mogelijk giftige stoffen bevatten. De clubs met kunstgrasvelden zijn in rep en roer en nemen maatregelen, die variëren van doorvoetballen tot verschuiven van wedstrijden naar velden met gras. Ook in de gemeente Nijkerk liggen diverse kunstgrasvelden, die voorzien zijn van rubberen korrels. Daarom stuurt de verantwoordelijke wethouder, Nadya Aboyaakoub-Akkouh, daags na de uitzending een mail rond naar de verenigingen, om uitleg te geven over het Nijkerkse beleid.

De kranten bellen in de dagen na de onthulling de verenigingen. Zo komt ook voorzitter Willem van Vliet aan het woord in de sporteditie van zaterdag 8 oktober 2016.

Donderdag 6 oktober 2016: Contractondertekening jeugdselectietrainers 
Op zaterdag 14 mei 2016 tekent de sponsorcommissie van sc Hoevelaken een verbeterd contract met de Rabobank. Doel van dit contract is, om het jeugdplan naar een hoger niveau te tillen. Vandaag worden daarvoor de eerste handelingen verricht: het ondertekenen van contracten voor twee van de selectietrainers. Aart Brons mag na 24 jaar jeugdtrainerschap zijn eerste handtekening zetten onder een overeenkomst. Sem van der Velde is inmiddels aan zijn zevende jaar bezig en vormt eveneens een belangrijke schakel in de jeugdopleiding.
img_8061-kopie
Onder het toeziend oog van jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen ondertekenen Sem van der Velde (l) en Aart Brons (r) hun eerste overeenkomst als jeugdselectietrainer bij sc Hoevelaken.

Vrijdag 7 oktober 2016: Spelregelavond
7-oktober-2016-spelregelavondAan het begin van het seizoen is de voetbalsport opnieuw onderworpen aan een aantal spelregelaanpassingen. Voor de scheidsrechterscoördinatoren Bert Wigchers en Albert te Lindert reden, om het Hoevelakense scheidsrechterskorps bijeen te roepen voor een spelregelavond. Vijfentwintig scheidsrechters en belangtellenden komen naar het clubhuis, om zich te laten bijspijkeren. Na afloop wordt er op een groot scherm genoten van de 4-1 overwinning van Oranje op Wit-Rusland. (Foto: Willem van Vliet).

Zaterdag 8 oktober 2016: Hoevelaken 8 en JO19-2 in het nieuw en hoofdmacht onderuit in derby tegen Terschuur
img_8094
Voor de vijfde zaterdag op rij kan de catwalk worden opgebouwd. Ditmaal zijn het Hoevelaken 8 en JO19-2, die in het nieuw gehesen worden. De oudste voetballers bij de jeugd krijgen nieuwe shirts en trainingspakken aangeboden door Covebo, een uitzendgroep die haar hoofdvestiging in Nijkerk heeft en verder meerdere vestigingen in de regio. Met de sponsoring van JO19-2, een belangrijke doelgroep voor een uitzendgroep, toont Covebo haar maatschappelijke betrokkenheid.

Hoevelaken 8

Hoevelaken 8 krijgt nieuwe shirts van The Better Sales Company, een bedrijf dat trainingen verzorgt voor accountmanagers en buitendienstmedewerkers. De shirts worden uitgereikt door Mark van Beek, oprichter en eigenaar van dit bedrijf.

Hoofdmacht verliest in Terschuur
De fietspaden tussen Hoevelaken en Terschuur zijn vandaag weer overladen. Vele rood-witten willen getuige zijn van de enige echte derby in de Derde Klasse B. Helaas voor Hoevelaken gaat het duel met 2-1 verloren, ondanks een vroege voorsprong na een weergaloos doelpunt van Michel van de Bunt.img_8118

En wat gebeurt er op de kunstgrasvelden? Daarop wordt vandaag in Hoevelaken gewoon gevoetbald!?????????????

Maandag 10 oktober 2016: Tafeltennistafel geplaatst
Vandaag wordt eindelijk de tafeltennistafel geplaatst, die door de jeugdspelers (m/v) van sc Hoevelaken is verdiend met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie in het seizoen 2013-2014. De plaatsing gebeurt met groot materieel, vastgelegd door vrachtwagenfanaat Brian Schippers.

Kunstgrasperikelen houdt de club bezig

kurkHet verhaal over het gezondheidsrisico’s van de rubber korrels op de kunstgrasvelden houdt ook in Hoevelaken steeds meer mensen bezig. Bij de club komen al mailtjes binnen van ouders, die niet willen dat kun kind (voorlopig) op kunstgras voetbalt en vragen om de consequenties daarvan. Daarnaast wordt besloten, dat de keeperstrainingen de komende tijd op natuurgras zullen plaatsvinden en verder wordt een aantal jeugdwedstrijden ook verplaatst naar de grasvelden. Kortom, er kan niet snel genoeg een uitslag komen van het onderzoek, dat overheden en het RIVM gaan doen naar de risico’s van voetballen op kunstgras. Gemalen kurk zou een goede oplossing zijn, maar dan moeten de leden wel erg veel wijn gaan drinken. En dan niet uit flessen met een schroefdop.

Dinsdag 11 oktober 2016: Jeffrey Huisman ondertekent contract
jeffrey-huismanNadat eerder deze maand de jeugdselectietrainers Sem van der Velde (JO11) en Aart Brons (JO17) al hun handtekening onder een trainerscontract mochten zetten, is het vandaag de beurt aan Jeffrey Huisman om een verbintenis met sc Hoevelaken aan te gaan. Jeffrey wordt mede verantwoordelijk voor de opleiding van de voetballers onder negen jaar.

Zaterdag 15 oktober 2016: Vrouwen 1 pakt eerste periodetitel
vr1-periodekampioen-2-kopieNa zeven wedstrijden is Vrouwen 1 van sc Hoevelaken nog altijd zonder puntverlies. Het gevolg van deze succesreeks is, dat vandaag de eerste periodetitel in de wacht wordt gesleept na een 7-3 overwinning bij Majella. Althans, dat denken de speelsters. Later zal blijken, dat de periode niet over acht, maar over tien wedstrijden gaat.

De speelsters schoten inmiddels al 47 keer met scherp, een gemiddelde van bijna zeven treffers per duel. Op de foto van Willem van Vliet vieren de vrouwen hun eerste (vermeende) succes na terugkomst uit Utrecht.

Hoofdmacht lijkt aansluiting te vindenedwin-duijst-motm
Het Hoevelakense vlaggenschip neemt revanche op de nederlaag van vorige week. In een doelpuntrijk duel tegen Rood-Wit ’58 worden de acht treffers onevenredig verdeeld in de verhouding 5-3 in het voordeel van Hoevelaken. Langzaamaan kan er omhoog worden gekeken, mede dankzij een pegel van afstand van Edwin Duijst, die voor de eerste keer wordt uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
20161112_140051Nieuwe bier’glazen’ voor tijdens de wedstrijd
De wedstrijd van vorige week tegen Terschuurse Boys heeft naast de nederlaag voor de spelers ook winst gebracht voor de bierdrinkende supporters. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen. Bartender Paul Kassenaar wordt bij de buren attent gemaakt op de degelijke plastic bier’glazen’, waarna hij twee keer goed moet kijken of het inderdaad geen glas is. Paul onderneemt direct actie en een week later kan er ook in Hoevelaken uit degelijke glazen worden gedronken tijdens de wedstrijden. Hulde voor het snelle handelen!!

Zaterdag 22 oktober 2016: Bekerperikelen, 100% succes

In de regionale bijlage van het AD verschijnt vandaag een artikel over het bekervoetbal. Hebben de bekerwedstrijden nut, of zijn het veredelde oefenpotjes? De vier teams van sc Hoevelaken, die vandaag in het bekertoernooi aan hun vervolg mogen beginnen, mengen zich niet in deze discussie. Hoevelaken 2, Vrouwen 1, JO17-1 en JO11-1 knikkeren hun tegenstander uit het toernooi en komen ook in de volgende ronde aan de startstreep.

vr1-bekert-verder
De Vrouwen bekeren verder ten koste van Blauw Geel ’55, dat een klasse hoger speelt. Na een reguliere 4-4 eindstand wordt het duel pas tijdens de achttiende (!!) strafschop beslist. (Foto: moeder van Djoeke Esveldt-Giele).

Donderdag 27 oktober 2016: Ook Raymond van Dijk contractueel verbonden aan jeugd sc Hoevelaken
raymond-van-dijkHet verhaal over de contractondertekening voor de jeugdselectietrainers krijgt vandaag een vervolg. Raymond van Dijk is de vierde in de rij, die zijn handtekening plant. Raymond wordt medeverantwoordelijk voor de jeugdopleiding van spelers onder de 11, de voormalige E-pupillen.

Vrijdag 28 oktober 2016: Jeugdbingo
img_1362-kopieEen stoere fiets winnen, het is niet iedereen gegeven. Tijdens de goedbezochte jeugdbingo van vrijdag 28 oktober 2016 overkomt het de gelukkige op de foto wel. Deze winnaar blijkt de kaart met de juiste nummers te hebben gekocht en hoeft in ieder geval niet naar huis terug te lopen. (Foto: Carla Welgraven).

Zaterdag 29 oktober 2016: Geen gehaktbal te krijgen, maar wel twee scheidsrechters erbij
Het is geen gehaktdag in Hoevelaken vandaag. Verre van dat zelfs. Het kantinepersoneel krijgt te maken met een dieptepunt in het lopende seizoen, met het noodgedwongen sluiten van de keuken in de middag van deze zomerse laatste zaterdag in oktober.
2016-10-29-kopie

Het zomerse oktoberzonnetje zorgt echter ook voor hoogtepunten op deze dag. De Hoevelakense voetbaljeugd heeft bijvoorbeeld de nieuwe tafeltennistafel ontdekt en speelt het spelletje ‘rondom de tafel’.
img_8243-kopie

20161029_094948Verder ontvangen Jonah Schimmel (JO15-2) en Lucas te Marvelde (JO15-3) uit handen van jeugdvoorzitter Jurgen Tomassen de KNVB-badge voor pupillenscheidsrechter. Beide jonge voetballiefhebbers behalen op 20 oktober hun scheidsrechterscertificaat en leiden vandaag hun eerste officiële wedstrijd bij sc Hoevelaken. (Foto: Bert Wigchers)

Mede dankzij het genoemde najaarszonnetje is het in Zeewolde fijn langs de lijn. De hoofdmacht doet goede in de polder zaken, door voor het eerst in twaalf jaar weer eens van Zeewolde te winnen (0-2).
img_8267-kopie

De vrouwen geven hun bekerresultaat een goed vervolg en winnen de achtste competitiewedstrijd op rij. Runner-up DOVO wordt op eigen veld met 4-1 verslagen.
img_6942-kopie

Zondag 30 oktober 2016: Hoevelakense voetballers naar FC Utrecht
utrecht-nec
2016-10-30-fc-utrechtVandaag is het mogelijk om de thuiswedstrijd van FC Utrecht te bezoeken. FC Utrecht is een samenwerkingspartner van sc Hoevelaken, waardoor er met enige regelmaat de mogelijkheid bestaat, om kaarten voor de thuiswedstrijden van deze club te bestellen. Enkele spelers maken daarvan gebruik en nemen de gelegenheid te baat, om ook direct reclame voor sc Hoevelaken te maken op de stadiontrap van FC Utrecht. (Foto: Sander te Hoonte).

De wedstrijd FC Utrecht – NEC kent geen winnaar. De beide treffers worden eerlijk verdeeld (1-1).

Woensdag 2 november 2016: Jan Oosterbroek volgt Oleg Popov op
2016 09 10 Jan OosterbroekTriest nieuws uit Rostov, de stad waaraan Ajax (4-1 nederlaag) en PSV (2-2) in augustus en september 2016 slechte herinneringen bewaren. Tijdens een tournee met het Russische Staatscircus overlijdt op 86-jarige leeftijd de circusartiest Oleg Popov.
Een geluk bij een ongeluk in dezen is, dat zijn opvolger zich op 10 september 2016 op Kleinhoven al heeft gemeld: Jan Oosterbroek.

Zaterdag 5 november 2016: Gehaktbal krijgt concurrentie
Het is innovatie troef in het drank- en eetaanbod in het clubhuis. Na de introductie van de Affligem eerder dit seizoen krijgt de gehaktbal vandaag concurrentie van het saucijzenbroodje. Verder is het bieraanbod uitgebreid met bokbier, wat tot vreugde zal leiden bij Bart de Meijer, oud-voetballer bij sc Hoevelaken en tegenwoordig clubscheidsrechter. “Zu’k dekken dat bokkie”, is één van zijn lijfspreuken tijdens zijn actieve periode als voetballer. De andere ‘lijfspreuk’ is een vraag: “Hei jie ok een breur die achteruut loopt”?
20161112_14113920161112_1111020

Zaterdag 12 november 2016: Hummels tonen ballen en eerste nederlaag voor Vrouwen 1
img_8283-kopie
De Hummels kunnen vanaf vandaag verder werken aan hun balvaardigheid. Els van Deuveren, plaatselijk vooral bekend vanwege Elja Uitvaartverzorging, overhandigt de jongste voetballers van sc Hoevelaken maar liefst twintig nieuwe ballen. De ballen zijn kleiner dan gebruikelijk en daarom ook hand (lees: voet) zamer. Nu maar hopen dat met deze geste de relatie tussen de Hummels en de sponsor vooral van sportieve aard is, en niet te snel een zakelijke wordt.

Eerste nederlaag voor Vrouwen 1
img_8295-kopieDe hoofdmacht van de Vrouwen heeft de eerste periodetitel binnen, omdat die na negen overwinningen niet meer ingehaald kan worden,  en kan aan de slag voor doelstelling twee: het behalen van het kampioenschap. In Driebergen kan het daarin tegen de gelijknamige tegenstander en concurrent een grote stap zetten, maar ondanks een snelle 0-2 voorsprong loopt het anders. Na twee speelhelften staat er 5-2 voor Driebergen op het scorebord en zo leidt de fiere koploper de eerste nederlaag, alsmede het eerste puntverlies.

Ondanks twee treffers van Dianne van de Berkt (foto) laat ook Vrouwen 2 twee onnodige punten liggen in een onderhoudende wedstrijd tegen Epe VR2.

Zaterdag 19 november 2016: Hoevelaken JO11-1 kampioen
Als eerste team sinds de nieuwe naamgeving mag Hoevelaken JO11-1 bij onze club worden gehuldigd als kampioen. Na negen overwinningen en één gelijk spel is de voormalige E1 één wedstrijd voor het competitie-einde al niet meer in te halen in de najaarscompetitie. In een rechtstreeks duel met de nummer twee, Zeewolde JO11-1, wint Hoevelaken met 5-1.

img_8424

Verjongde onderhoudsploeg waagt zich aan tafeltennis.
Ben Boekhout meldt al enige weken, dat de website van sc Hoevelaken best wat vrolijker kan. Op zaterdag 19 november maant hij daarom de mannen van de JJC naar de nieuwe tafeltennistafel, om daar een fotoreportage voor de site te laten maken.

img_8357-kopie

Harry van de Brink

Harry van de Brink

De JJC is inmiddels bezig aan een verjongingskuur. Sinds augustus van dit jaar is Harry van de Brink aan de onderhoudsploeg toegevoegd. Harry moet nog zestig worden en haalt daarmee de gemiddelde leeftijd van de JJC drastisch omlaag.

Maandag 21 november 2016: Start competitie 2017-2018 later?
www.kalender-365.nlVandaag komt de KNVB met het bericht, dat er wordt overwogen om de competitie in het seizoen 2017-2018 later te laten beginnen dan gebruikelijk. De achterliggende gedachten is, dat dan meer spelers de start van de competitie kunnen meemaken en er een langere voorbereidingstijd is voor de beker- en voetbalcompetitie. De bond wil dat voorstel in januari 2017 tijdens regionale bijeenkomsten met de clubs bespreken en komt dan uiterlijk 1 februari 2017 met een al dan niet aangepast competitieprogramma.

Zaterdag 26 november 2016: Punten de mist in
De wereld draait vandaag door zonder oud voetbalscheidsrechter Leo van der Kroft, aan wiens leven gisteren een einde kwam, net als aan dat van Fidel Castro.  Van der Kroft is scheidsrechter in het betaalde voetbal van 1969 tot 1976 en is de eerste scheidsrechter die een gele kaart trekt, na de invoering van het kaartensysteem. De ontvanger heet Willem van Hanegem. Na een kort ziekbed overlijdt Van der Kroft op 87-jarige leeftijd.
img_8565-kopie

In het land der levenden spelen zowel de Hoevelakense hoofdmacht als de Hoevelakense ‘reserves’ op verplaatsing flitsend flankenvoetbal, maar omdat het goede werk van de vleugelaanvallers te weinig rendement oplevert, blijven de punten waar ze zijn: in Almere bij Waterwijk en bij de buren in Nijkerkerveen. Van genoemde selectieteams is Ruud Kassenaar de enige die doel treft. Hij doet dat vanaf de strafschopstip.
img_8590

Hoevelaken JO11-1 doet het in dat opzicht beter. In hun eerste wedstrijd als kampioen laat de onomstotelijke lijstaanvoerder tegen VVOP zien, de terechte kampioen te zijn: 5-4. Eindcijfers: 11  10  1  0  31 56-15.

Donderdag 1 december 2016: Sportminded Hoevelaken bij Covebo op bezoek
img_8692
Voor de dertiende keer sinds november 2009 organiseren de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en de MHCH een gezamenlijke avond voor hun beider sponsoren. Bij Covebo in Nijkerk krijgen de geldschieters een rondleiding door het bedrijf en vertelt filosoof en cabaretier Paul Smit over de werking van het menselijk brein. Zoals gebruikelijk wordt deze avond mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amersfoort Eemland.

Vrijdag 2 december 2016: Sinterklaas bezoekt Kleinhoven
2016-12-02-sinterklaasviering-kopieSinterklaas is weer in het land en dus ook bij onze voetbalvereniging op Kleinhoven. In het (lange) weekend van de pakjesavond(en) weet de ‘baas’ van de cadeautjes toch even tijd vrij te maken voor de JO9 spelers van sc Hoevelaken, om die te trakteren op een gezellige avond. Om de komst van de Sint af te wachten is er een entertainer ingehuurd, die de kinderen vermaakt met diverse acts. (Foto: Facebookpagina supportersvereniging).

Zaterdag 3 december 2016: Goede score voor Hoevelakense teams
Diverse teams spelen vandaag hun laatste thuiswedstrijd van 2016. Die wedstrijden verlopen voor veel teams succesvol. Van de twintig wedstrijden die op het programma staan, wint Hoevelaken er dertien. Onder die winnaars zitten veel selectieteams, die dus goede zaken doen. VR1 wint bijvoorbeeld bij IJFC (1-2) en verstevigt de koppositie op de ranglijst. Hoevelaken 1 en 2 spelen op het hobbelige hoofdveld en ook deze teams winnen hun duel. Hoevelaken 1 (2-0) middels wellicht de beste wedstrijd van het seizoen, Hoevelaken 2 via een goede zege op Zeewolde 2 (4-1).
img_8760
Hoevelaken viert een feestje rond Ruud Kassenaar vanwege diens openingstreffer. Ruud neemt daarmee een voorproefje op zijn verjaarspartij. De topscorer van Hoevelaken wordt vandaag namelijk 30 jaar.

img_8744-kopie
Raymond Buis doet vandaag mee met Hoevelaken 2 en scoort vanaf de strafschopstip.

Minuut stilte voor Chapecoense
Net als op vele duizenden ander sportvelden beginnen de wedstrijden op Kleinhoven vandaag met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vliegramp op 29 november 2016, waarbij vrijwel de gehele selectie en begeleidingsstaf van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense om het leven komen. Genoemde club is op weg naar Medellin, voor de eerste van twee finalewedstrijden voor de Copa Sudamericana.
img_8754

Vrijdag 9 december 2016: In memoriam 8: Ton Schep
Op tachtigjarige leeftijd komt er vandaag een einde aan het leven van Ton Schep. Ton behoort bij de oprichting van sc Hoevelaken in 1963 tot de eerste lichting leden en maakt op 14 september 1963 deel uit de hoofdmacht tijdens de eerste competitiewedstrijd in de historie van de club. In Hulshorst verliest Hoevelaken met 6-0.

tweede-elftal-eind-jaren-60
Ton Schep, staand derde van links, met Hoevelaken 2 in het seizoen 1965-1966. Derde van links op de voorgrond is Henk van de Kuilen, die op woensdag 28 september van dit jaar overlijdt.

In 1966 maakt Ton deel uit van een ander ‘historisch’ elftal. Ton speelt dit jaar in Hoevelaken 2, het eerste team bij onze club, dat een kampioenschap weet binnen te halen.

Zaterdag 10 december 2016: Mannen met gebogen hoofden – en Vrouwen met de borst vooruit de winterstop in
Vandaag staat de laatste competitieronde voor de winterstop op het programma. Elf teams moeten de wei in en daar blijkt een patroon in te ontdekken. De vier seniorenteams verliezen allemaal, net als twee van de jeugdteams. Zij gaan met een gebogen hoofd de winterstop in. Beide vrouwenteams, die de mistige wei in moeten, doen het tegenovergestelde en winnen hun duel. Vrouwen 1 doet dat met een flitsende start. Na 20 minuten voetballen is het al 4-0. De Vrouwen lopen tot aan de herstart van de competitie met de kin omhoog.
JO17-1 is de enige niet-vrouwelijke ploeg, die hun competitiewedstrijd wel weet te winnen.

img_8784-kopie
Hoevelaken zet de goede lijn van de overwinning tegen TOV niet door tegen Stroe. Er wordt met 3-1 verloren, maar via Patrick Kloppenburg komt Hoevelaken eerst nog wel terug tot 2-1.

Hoevelaken JO11-1 gaat voor de dubbel. Na het behaalde kampioenschap gaan de jonge voetballers vandaag door in het bekercompetitie. De vorige week afgelaste wedstrijd tegen Blauw-Geel ’55 vindt vandaag wel doorgang. Hoevelaken wint in Ede met 4-0.

Ondanks de negatieve balans winst – verlies (4-7) is er wel reden voor een feestje. Het clubhuis blijft vandaag tot tien uur geopend.

Opnieuw discussie over kunstgras

Vandaag laait ook de discussie over de kunstgrasvelden weer op. Niet de mogelijk kankerverwekkende rubberen korrels vormen ditmaal het gezondheidsthema, maar de gevolgen voor het lichaam van het afwisselend spelen op natuur- en kunstgras.

Volgens enkele regionale trainers zijn er maar twee manieren om je daartegen te wapenen: je per wedstrijd mentaal instellen op de ondergrond waarop je speelt en zorgen dat je topfit bent.

Voor de Hoevelakense hoofdmacht hebben de kunstgrasvelden de afgelopen weken desastreuze gevolgen. Qua resultaat, welteverstaan. Van de laatste drie  wedstrijden worden er twee op kunstgras gespeeld en die worden beiden met 3-1 verloren. De wedstrijd op natuurgras (en een hobbelig veld) is de beste van het seizoen tot dusverre, waarin voor het eerst dit seizoen twee goede helften worden gespeeld.

Donderdag 15 december 2016: Harry Oussoren langer bij sc Hoevelaken
Via de website laat het bestuur aan de leden weten, dat Harry Oussoren ook in het seizoen 2017-2018 als hoofdtrainer bij sc Hoevelaken in dienst zal zijn. Een afvaardiging van de selectie meldt, dat er tevredenheid heerst over zowel de persoon als over diensimg_8756 werkwijze.

Harry zelf is ook content, meldt hij na een aan hem gerichte felicitatie. “Ik heb het goed naar mijn zin en gelukkig de spelersgroep en de begeleiding ook. Ik heb het gevoel pas net begonnen te zijn en met de huidige spelersgroep veel te kunnen bereiken en daarnaast ook voor de club wat te kunnen betekenen”.

Vrijdag 16 december 2016: De Zijlijn komt uit
001Vandaag wordt het najaarsnummer van De Zijlijn aan de post en de bezorgers aangeboden. In het “Kerst”nummer zijn interviews te lezen met de familie Stuive, de jeugdtrainers Raymond van Dijk en Sem van der Velde, cultheld Richard Timmerman en beddenspecialist annex sponsor Frans Poorter.
Via verschillende kanalen krijgt de redactie de complimenten voor het meest recente nummer. André de Bruijn reageert met een compleet artikel.
“Met belangstelling en waardering heb ik de Zijlijn van dit najaar doorgenomen, in het bijzonder het interview met mijn voormalige vierde-elftalgenoot Richard ‘Hakje’ Timmerman. Die verhaalt van het toch onverwachte kampioenschap seizoen ’98-’99, dat wij inderdaad behaalden na een beslissingswedstijd in Amersfoort (en dus niet in Terschuur, zoals wij zelf hadden bedacht), met dank aan Marcel en Marcel (en een gemiste penalty van Ron de Bruijn). Deze herkansing is ons echter niet geboden door diskwalificatie van Cobu Boys, maar door de (terechte) uitsluiting van het team van De Posthoorn. Over dat ‘legendarische vierde’ gesproken, al na enkele deelnames aan het Hemelvaarttoernooi van Terschuur (gehouden op Hemelvaartsdag) werd de clubnaam omgedoopt tot FC Omzet en aldus ettelijke keren per dag luidsprekend omgeroepen. (Terzijde: de bijbehorende voetbalquiz hebben wij allicht tien van de negen keer gewonnen.) Overigens was de ‘ontspannen’ rijstijl van leider Arie van de Pas (‘Moet je dit nummer eens luisteren!’) even legendarisch als het zangtalent van Berry Morren en de zwembroek van Iwan Jacobs”.

Zaterdag 17 december 2016: Tweemaal 1-1 in de beker
In het laatste voetbalweekend voor de winterstop bestaat het programma voor sc Hoevelaken uit slechts twee bekerwedstrijden. Hoevelaken JO17-1 moet de strijd aanbinden met Sallandia JO17-1 en Vrouwen 1 ontvangt DVC ’26 VR1. De overeenkomst tussen beide wedstrijden is, dat de einduitslag 1-1 wordt. Het verschil bestaat uit een succesvolle strafschoppenreeks voor de vrouwen en een verloren reeks voor de junioren.

Een tweede verschil is, dat de bekerwedstrijd van de vrouwen vredig verloopt en die bij JO17-1 bepaald niet. Thijs Smeenk meldt op zijn Facebookpagina: Einde eerste seizoenhelft. Bijna twintig jaar leider inmiddels en een nieuw dieptepunt bereikt. In een volkswijk in Deventer, met idiote spelers, ouders, scheidsrechter én elftalbegeleiding. Eng en gevaarlijk gedrag, intimiderend zelfs.
Trots op onze B1. Opzichtig erin gefloten, maar koppie erbij gehouden. Boos en teleurgesteld, maar niet laten uitdagen, niet gaan vechten. Iets belangrijker toch dan het bereiken van de volgende bekerronde.
Etentje en bowlingtoernooi als mooie afsluiting!

fb_img_1482055723442

Vrouwen 1 wel verder
Hoevelaken VR1 maakt er de laatste weken een gewoonte van, om na een goed resultaat een teamfoto en/of teamselfi te maken. Gezien de stand op de ranglijst (koploper met slechts één nederlaag) en de resultaten in het bekertoernooi (overwintering) zijn dat inmiddels al de nodige digitale tableaus. Ook vandaag is er een kodak-moment, want na een 1-1 tegen DVC ’26, koploper in de zondag Tweede Klasse, worden de elfmetertrapper beter genomen dan door de dames uit Didam (4-1).

img-20161217-wa0021-kopie

Zondag 18 december 2016: Vrouwen weten niet van ophouden
Een dag na hun bekersucces gaat een deel van het vrouwenteam alweer de wei in. Een overdekte ditmaal, want met twee teams doet Hoevelaken in sporthal Strijland mee aan een soort kerstzaalvoetbaltoernooi. Van de vier teams eindigen de Hoevelakense vrouwen op de plaatsen één en twee. Kortom: succes kent geen grenzen in het najaar van 2016.

fb_img_1482079596718

Dinsdag 20 december 2016: Voormalig sc Hoevelakers in het nieuws
jakob-melessenHet is zaterdag 1 oktober 2016, wanneer voormalig sc Hoevelaken-trainer Jakob Melessen (1989-1992) met zijn huidige ploeg VOP een pak slaag krijgt (4-0) op Kleinhoven. Ruim twee maanden later meldt genoemde trainer, dat hij al na één seizoen de competitiegenoot van sc Hoevelaken verlaat, omdat hij gedrevenheid mist bij zijn selectiespelers.

In dezelfde krant als waarin Jakob Melessen zijn afscheid bij VOP aankondigt, laat voormalig sc Hoevelaken spits Frank Tervoert weten, dat hij na één jaar GVVV verruilt voor Katwijk, waarvan hij in het seizoen 2017-2018 de clubkleuren zal verdedigen.
Frank is bij sc Hoevelaken in het seizoen 2007-2008 de revelatie van de eerste seizoenhelft. Als A-junioor moet hij de geschorste Jan Weyn vervangen en dat doet hij grondig. In zijn eerste vier wedstrijden is Frank goed voor zeven treffers, geen slechte score voor iemand van zeventien.
frank-tervoert

Woensdag 21 december 2016: RIVM komt met rapport over kunstgraskorrels

002-kopie

In een rapport, waarop voetbalverenigingen al enige maanden wachten, komt het RIVM met de uitslag van hun onderzoek naar de rubberkorrels, die gebruikt worden om de effecten van natuurgras zoveel mogelijk te benaderen. Volgens het rapport is er geen reden tot enige zorg, maar de ophef omtrent de korrels is desondanks niet verdwenen. Hoewel RIVM directeur Els van Schie pogingen onderneemt om de onrust bij de voetballers weg te nemen, zitten er volgens clubbestuurders en deskundigen nog de nodige gaten in het onderzoek en laat het rapport ruimte voor discussie.

002-kopie-2

Hoe dan ook, de zorg blijft. Vandaar dat er begin 2017 nog twee onderzoeken over de rubberkorrels aankomt: van het Europese Agentschap voor Chemicaliën (ECHA) en de Environmental Protection Agency (EPA) in de VS.

Dinsdag 27 december 2016: Winter klussendag
De negen personen op onderstaande foto, alsmede voorzitter Willem van Vliet, de maker van dit plaatje, zijn op deze ‘derde kerstdag’ op Kleinhoven aanwezig, om zich te storten op de broodnodige werkzaamheden. De focus ligt op het clubhuis en de kleedaccommodatie, die er na een ochtend schrobben weer netjes uitzien.
klussendag-27-dece-2016

Woensdag 28 december 2016: Zuiderzeetoernooi
deelnemersveld-zuiderzeezaalvoetbaltoernooi-2016De hoofdmacht van sc Hoevelaken doet vandaag mee aan het Zuiderzeetoernooi, een zaalvoetbaltoernooi dat voor de derde keer wordt georganiseerd en een sterk deelnemersveld kent. Hoevelaken moet het opnemen tegen IJsselmeervogels, De Dijk (waar oud Hoevelaker Jochem Twisker de scepter zwaait) en het zaalvoetbalteam van Spakenburg.

Na een nipte 1-0 nederlaag tegen De Dijk wint Hoevelaken de tweede wedstrijd met 1-0 van de zaalvoetballers van Spakenburg door een doelpunt van Coen Bos. Tegen IJsselmeervogels is een gelijkspel voldoende voor het bereiken van de halve finale, maar Hoevelaken verliest met 3-0 van de latere finalist. Hoevelaken eindigt als derde in de poule, Eemdijk wint het hele toernooi. (Bron: Willem van Vliet)

Donderdag 29 december 2016: Toepen en hartenjagen
Zes tafels kunnen er gevuld worden tijdens de laatste activiteit van 2016. Tijdens de traditionele avond toepen en hartenjagen van de Supportersvereniging bezetten de toepers vier tafels, de hartenjagers twee. Aan het eind van de avond (lees: begin van de ochtend) worden de prijzen uitgereikt. Dave Geurtsen wint het toeptoernooi, Wout Dekker is de succesvolste hartenjager. De worsten, behorende bij de poedelprijs, zijn voor toeper Jeen van den Berg en hartenjager Evert-Jan Veldhuizen.
img_8887-kopie
Dave Geurtsen (midden) is de beste bluffer bij het toepen. Niels Kok (links) en Henk van de Vuurst (rechts), zijn de nummer drie en twee.
img_8891-kopie
Wout Dekker (tweede van links) wint het hartenjaagtoernooi, met in de slipstream Erna Steenwijk, Ron Stellaart (links) en Beer Visscher (rechts).

Zaterdag 31 december 2016: Nawoord
Het was voor het zevende jaar op rij een genot, om een kalenderjaar sc Hoevelaken bij te houden als jaaroverzicht. Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage aan deze jaargang en wens iedereen een schadevrije jaarwisseling en een gezond, sportief, succesvol en gezellig 2017.

Robert

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het jaaroverzicht van 2017 kan een bericht (met foto!!) sturen naar r.kreuning1@kpnplanet.nl

Top