Jaaroverzicht 2017

Zondag 1 januari 2017: Van koud en nieuw naar goud en nieuw
De overgang van 2016 naar 2017 verloopt in een waterkoud temperatuurtje. Echter, voor de dartfans, waarvan er nogal wat zijn onder de voetballiefhebbers, wordt de eerste dag van het jaar langzaam maar zeker steeds warmer. De halve finalewedstrijd op het WK tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld stijgt met de pijl naar een hartverwarmende hoogte. Raymond van Barneveld eindigt met een gemiddelde van ruim 109, slechts twee punten minder dan het 15 jaar oude WK record van Phil Taylor. Desondanks verliest Barney vrijwel kansloos (6-2) van Mighty Mike, die met ruim 114 gemiddeld zowel het staande record als zijn tegenstander verpulvert. Met een iets lager gemiddelde gooit Van Gerwen op 2 januari titelverdediger Gary Anderson van het bord, pakt hij zijn tweede wereldtitel en wordt hij uitgeroepen tot darter van het jaar. Deze dagen vormen een geweldige opwarmer voor het eerste dartstoernooi bij sc Hoevelaken, dat op zaterdag 21 januari 2017 zal plaatsvinden.

Dinsdag 2 januari 2017: Reclame spekt de kas
Vandaag is het exact vijftig jaar geleden, dat de eerste reclamespotjes op de tv te zien zijn. Het heeft de adverteerders geen windeieren gelegd, is de conclusie na een halve eeuw.

Sc Hoevelaken heeft geen eigen televisiekanaal, maar mag dankzij een actieve sponsorcommissie uiterst content zijn over de wijze waarop onze club sponsoren aan zich weet te binden. Reclameborden, shirts en trainingspakken, financiële bijdragen of welke andere vorm van sponsoring dan ook, sc Hoevelaken is blij met iedere sponsor die zijn of haar steentje wil bijdragen aan de vereniging. Tweemaal per jaar worden de grotere sponsoren van sc Hoevelaken, in samenwerking met de sponsorcommissie van de MHCH en Rabobank Amersfoort Eemland, bedankt voor hun steun, door middel van een netwerkbijeenkomst met gastspreker, inmiddels bekend onder de naam Sportminded Hoevelaken.

De kern van de huidige sponsorcommissie begint haar werkzaamheden in oktober 2007 en is derhalve op weg naar een tienjarig bestaan. Nieuwkomer in de commissie is Martin Schreuders, die half november 2016 van de sponsorcommissie deel is gaan uitmaken.

Dinsdag 3 januari 2017: Hout en nieuw, van doelpaal tot lantaarnpaal
Park Telstar, de nieuwe woonwijk op het oude sportcomplex aan de Sportweg, begint steeds meer vorm te krijgen. Diverse huizen worden al een tijdje bewoond en inmiddels is speeltuin ‘Vrij en blij’ aan de Van Zuylenlaan tijdelijk opgeofferd, om het park daadwerkelijk het aanzien van een park te geven.
In de nieuwe woonwijk zijn ook lantaarnpalen geplaatst. Volgens de berekening van Jan Beitler staat één van die lantaarnpalen in de nabijheid van de plaats, waar ooit een vierkante houten doelpaal heeft gestaan.


Op bovenstaande foto uit 1981, met Anneke van Tilburg als keepster, zijn de palen inmiddels rond en van aluminium. Volgens ‘landmeter’ Jan Beitler gaat het om de rechter doelpaal.
De foto maakt ook maar weer eens het belang van kunstgras duidelijk, ondanks de discussies daarover.

Woensdag 4 januari 2017: EIGENHUIS kersttoernooi
‘Barcelona’
Voor de jeugd is het nog altijd kerstvakantie en daarin organiseert het Corlaer College Expeditie Suriname team een voetbaltoernooi op Kleinhoven. Genoemd expeditie-team zamelt geld in om een moestuin aan te leggen voor een mevrouw met een weeshuis. De gehele opbrengst van dit EIGENHUIS kersttoernooi, zijnde 500 euro, gaat naar dit goede doel.


Deze eerste voetbalactiviteit in het nieuwe jaar op Kleinhoven brengt 67 voetballiefhebbers van 5 tot 13 jaar, de zogenaamde Jongeren Onder 13, naar de voetbalvelden. De Hummels en F-pupillen spelen de Championsleague, de D- en E-pupillen komen uit in de Eredivisie.

Beeld van een wedstrijd uit de Eredivisie.

Beeld van een wedstrijd uit de Championsleague. Deze aanval leidt tot de eerste treffer van het toernooi.

Keepershandschoenen in de eiken
Al vroeg in het nieuwe jaar wordt sc Hoevelaken geconfronteerd met de eerste afmelding van een kaderlid. Henri Timmer, al een paar jaar de keeperstrainer bij de senioren, besluit om niet aan het eind van het seizoen te stoppen met zijn werkzaamheden, maar vanwege persoonlijke omstandigheden al met ingang van vandaag.

Donderdag 5 januari 2017: Kantineleven gaat weer van start
Een grote nieuwswaarde heeft het niet, maar vandaag gaat voor het eerst sinds de feestdagen het clubhuis op donderdagavond weer open. Het succesverhaal gaat daarmee verder, want naar verluid draait het clubhuis omzet technisch beter dan ooit.

Zaterdag 7 januari 2017: Zout en nieuw, Klaverjasmarathon en Nieuwjaarsreceptie
Sinds lange tijd ligt er weer eens sneeuw op de voetbalvelden. Tevens is het vandaag ijzelachtig en dus glad en wordt in alle vroegte het eerste strooiwerk verricht.

De weersomstandigheden weerhouden de deelnemers aan de jaarlijkse Klaverjasmarathon er echter niet van, om al vroeg de weg in te slaan richting Kleinhoven, waar de 25e klaverjasmarathon van de Supportersvereniging op het programma staat. Het is een bijzondere kaartklassieker ditmaal, want na 25 jaar deze marathon te hebben georganiseerd, neemt Frans Schimmel vandaag afscheid van zijn geesteskindje. Een standbeeld op Kleinhoven krijgt Frans daarvoor niet, eigen bierviltjes en cupcakes wel.

Wout en ….
…. nieuw kan niet, want Wout Dekker kaart al jaren samen met zijn zoon Ronald, met wie hij dit jaar de Klaverjasmarathon wint. Met een totaal van 15.298 punten behalen ze twee punten te weinig voor een gemiddelde van exact 1700. Hun winst is ook al niet nieuw, want eerder deze eeuw wint dit koppel de Klaverjasmarathon ook al eens een keer.

Nieuwjaarsreceptie
Aansluitend aan de klaverjasmarathon vindt de Nieuwjaarsreceptie plaats. Uiteraard houdt voorzitter Willem van Vliet zijn Nieuwjaarsrede, waarin hij vooral het woord ‘nuance’ wil benadrukken. Hij maakt de vergelijking tussen Kleinhoven en de oorlogsgebieden elders in de wereld en laat zijn toehoorders beseffen, dat we dankbaar mogen zijn dat de zaterdag op Kleinhoven nog altijd de mooiste dag van de week is. Niet iedereen krijgt deze boodschap mee, want de rede gaat grotendeels verloren in het geroezemoes van de uitgebluste kaarters.

Maandag 9 t/m zaterdag 14 januari 2017: Out in nieuw, trainerscarrousel oud-Hoevelakers

In het jaaroverzicht van 2016 wordt op zaterdag 16 januari 2016 een overzicht gegeven van het vertrek en de aanstellingen van de nodige oud-trainers van sc Hoevelaken. We zijn bijna een jaar verder en twee van hen komen alweer in het nieuws. Jakob Melessen, vorig jaar genoemd als opvolger van Roger Lantinga,  voormalig B-trainer bij sc Hoevelaken, mag na een half seizoen al vertrekken bij VOP. Eerder kondigt hij zelf al aan om aan het eind van het seizoen bij de competitiegenoot van sc Hoevelaken te zullen vertrekken, maar drie weken later geeft het bestuur van VOP Jakob Melessen zelf al zijn congé.


Bij Spakenburg wordt in genoemd jaaroverzicht Hans van de Haar, tot zijn veertiende spelend in de jeugd van sc Hoevelaken, aangekondigd als opvolger van Jochem Twisker, ook al een voormalig lid van onze club. In de zomer wordt Hans met de fanfare op De Westmaat binnengehaald, maar al na een half jaar is het liedje uit en laat het orkest de dirigent vallen. Het Spakenburgse bestuur ziet geen muziek meer in Hans, die echter niet met de stille trom vertrekt. Zijn ontslag trekt een week lang de volle aandacht in de regionale sportbijlagen van het AD.

Willem van ‘t Land blijft Zeeheld
Bij de Zeehelden in Amersfoort is er grote tevredenheid over het werk van Willem van ‘t Land, vier seizoenen hoofdtrainer bij sc Hoevelaken van 2003 tot 2007. Hij verlengt zijn contract bij VVZA met een jaar en gaat daar in de zomer van 2017 zijn vierde seizoen in. Zijn laatste, zo zal in november 2017 blijken, want dan laat hij in de media weten na vier jaar bij de Amersfoorters te zullen stoppen.

Zaterdag 14 januari 2017: De bal rolt weer
De weersvoorspellers hebben het voor vandaag bij het rechte eind: winters weer met veel neerslag. Het is dan ook waterkoud op Kleinhoven en de velden zijn besneeuwd. Een deel van het oefenprogramma wordt daarom afgelast, maar onder anderen de vrouwen kunnen gewoon ‘de (kunst)wei in’. Vrouwen 1 speelt een vriendschappelijk duel tegen tweedeklasser Genemuiden en gaat in 2017 door met waarmee het in 2016 is geëindigd: winnen. Genemuiden krijgt met 7-3 billenkoek. (Bron: Facebookpagina sc Hoevelaken Vrouwen)

Woensdag 18 januari 2017: JO11-1 succesvol bij FC Utrecht
Terwijl vandaag de eerste marathon op natuurijs wordt afgewerkt, nemen de spelers van Hoevelaken JO11-1 op een ongebruikelijk dag deel aan een jeugdtoernooi op het prachtige trainingsveld van FC Utrecht. De ongeslagen kampioen uit de najaarscompetitie, die ook nog steeds in het bekertoernooi actief is en tevens in vriendschappelijke duels nog geen wedstrijd aan de tegenstander heeft moeten laten, blijft ook tijdens dit interessante ‘tussendoortje’ ongeslagen. Het hoogtepunt is de 3-1 overwinning op FC Utrecht JO10-1, maar ook De Bilt (1-1), Delta Sport (2-1) en FC Utrecht JO10-2 (1-1) weten Hoevelaken JO11-1 niet van hun voetstuk te stoten. (Bijdrage van Wim van de Veen)

Zaterdag 21 januari 2017: Waterloo voor JO11-1 en clubhuis is even Alexandra Palace/Frimley Green
Naast enkele oefenwedstrijden, waarvan een aantal niet doorgaat vanwege de vorst, staat er slechts één officiële wedstrijd op het programma. Hoevelaken JO11-1 moet het in de beker opnemen tegen FC Horst. De kampioenen van de najaarscompetitie, die woensdag 18 januari nog een fantastisch toernooi spelen op het trainingsveld van FC Utrecht en die tot vandaag nog ongeslagen zijn op alle fronten, vinden in de gemeente Ermelo hun Waterloo. FC Horst blijkt goed opgewassen tegen onze jonge successenploeg en wint het duel met 5-3. “Verdiend”, volgens trainer/coach Raymond van Dijk.

Van de oefenduels die wel doorgaan speelt de hoofdmacht in en tegen Renswoude. Opmerkelijk bij dit duel is, dat A-junioor (of zeg je tegenwoordig JO19 junioor?) Daniël Bezembinder bij de wedstrijdselectie zit. Onder het rugnummer 15 mag hij in de 72e minuut zijn opwachting maken. Daniël kan terugzien op een bevredigend debuut, ondanks de 3-1 nederlaag tegen de tweedeklasser. Of hij ook in de voetsporen gaat treden van zijn vader Ron, zal de tijd moeten uitwijzen. (Foto: Lisette Vonno)

Eerste zaterdagse darttoernooi bij sc Hoevelaken
Dat er niet veel wordt gevoetbald weerhoudt een deel van de leden van onze club niet, om het clubhuis massaal te bezoeken. Het clubhuis is tijdelijk omgebouwd tot Frits’ Palace, waar 24 koppels het in een heuse dartscompetitie tegen elkaar opnemen. Het is weliswaar geen groot podiumtoernooi en de 180-ers vliegen je niet om de oren, maar de animo en de sfeer zijn geweldig. Het dartstoernooi, dat een jaarlijks vervolg hoopt te krijgen, is georganiseerd op initiatief van Frits van Dijk. Het koppel Bas van Vulpen/Raymond van Dijk wordt de eerste winnaar van het dartstoernooi, met het koppel Sven van den Heuvel/Nils van ‘t Hof in hun kielzog. (Foto rechts: Eduard Koster)

Raymond van Dijk mentaal sterk
Voor Raymond van Dijk is zaterdag 21 januari 2017 dus een gedenkwaardige dag. In de vroege ochtend de eerste nederlaag met zijn team in de lopende voetbaljaargang en enkele uren later de eerste winnaar van het sc Hoevelaken darttoernooi. Raymond is zelfs in staat om een keer 180 te gooien.

Zaterdag 28 januari 2017: Goede herstart competitie, contract ondertekening met Broekhuis auto’s en bezoek van oude bekenden aan Kleinhoven.
Na een paar zaterdagen vriendschappelijk voetbal gaat het vandaag voor het eerst weer om de competitiepunten. Voor Hoevelaken pakt dat goed uit, want de drie teams die in competitieverband voor de punten moeten strijden, winnen alle drie. Als eerste op de dag wint JO15-1 met 4-1 van Sparta Nijkerk JO15-1. Vervolgens wint Hoevelaken 2 middels een weergaloos doelpunt met 1-0 van hekkensluiter WHC, waarna de kers op de taart wordt verzorgd door de hoofdmacht. Hoevelaken 1 heropent de competitie tegen koploper Batavia ’90 en wint knap met 2-1.

Sponsorcommissie tekent contract met Broekhuis auto’s
Met ingang van vandaag is Broekhuis auto’s een nieuw soort sponsor van sc Hoevelaken. Wanneer leden van sc Hoevelaken bij het Broekhuis filiaal in Amersfoort een nieuwe auto kopen, hun auto een onderhoudsbeurt geven of eventuele schade aan hun auto laten repareren, gaat er een deel van het verschuldigde bedrag naar de kas van de club. Hoeveel dat op jaarbasis zal opleveren is uiteraard afhankelijk van de gang, die de leden van sc Hoevelaken naar Broekhuis gaan maken.

Oud sc Hoevelakers op Kleinhoven
De diverse wedstrijden op de Hoevelakense kunstgrasvelden brengen meerdere oud-leden van sc Hoevelaken naar Kleinhoven. Zo valt daar Joop Eefting te ontwaren, onder anderen penningmeester in de seizoenen 1997-1998 en 1998-1999, maar daarvoor vanaf 1984 dertien seizoenen tweede penningmeester. Zijn komst vanuit zijn woonplaats Callantsoog heeft te maken met het overlijden van zijn schoonmoeder, mevrouw De Wilde, al 32 jaar weduwe van ‘de oude De Wilde’. Hoe vaak zou zij, in de periode dat haar man wedstrijdsecretaris van de jeugd is, de deur hebben geopend voor iedereen, die in die tijd nog persoonlijk aan de deur komt om lid te worden, vragen te stellen of te klagen?

Barry de Winter is vandaag supporter van Hoevelaken 1. Na twee jaar voor de Hoevelakense hoofdmacht te zijn uitgekomen, speelt hij sinds de zomer van 2014 bij NSC. Omdat de Nijkerkers hun wedstrijd afgelast zien worden, komt Barry bij zijn oude clubmaten kijken. Er wordt direct van alle kanten aan hem getrokken om terug te keren bij sc Hoevelaken. Of dat succes oplevert, zal de toekomst leren.

Tenslotte is er de brothers act tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Hoevelaken JO19-1 en Sparta Nijkerk JO19-1 (1-7). Daniel Bezembinder, vorige week nog twintig minuten debuterend in de hoofdmacht, moet het opnemen tegen zijn broer Fabian, de aanvoerder van Sparta Nijkerk en oud voetballer van sc Hoevelaken. De act is minder spraakmakend dan de 28e sisters act eerder op de dag in de finale van de Australian Open tussen Venus en Serena (4-6, 4-6), maar wel erg leuk voor de intimi. Fabian scoort drie keer, Daniel vindt het net vandaag niet. (Foto: Lisette Vonno)

Dinsdag 31 januari 2017: Vrouwenafdeling bestaat 45 jaar
Het is vandaag exact 45 jaar geleden, dat sc Hoevelaken wordt verrijkt met een afdeling damesvoetbal. Inmiddels spreken we van vrouwenvoetbal, maar hoe dan ook: de halve eeuw is in zicht.

Donderdag 2 februari 2017: Eerste handtekeningen voor 2017/2018 gezet
De eerste handtekeningen voor een dienstverband in het seizoen 2017/2018 worden vandaag gezet. Op de dag van het vijftienjarig huwelijksfeest van koning Willem Alexander en koningin Maxima planten Ben Boekhout (trainer/coach B-selectie), Harry Oussoren (hoofdtrainer) en Evert Lans (trainer/coach van Vrouwen 1) hun handtekening onder een verbintenis, die hen voor nog een jaar aan sc Hoevelaken bindt. Voor Harry Oussoren en Evert Lans is het de tweede contractondertekening bij onze club. Voor Ben Boekhout inmiddels de zestiende.

Eduard Koster is als voorbereider van de contracten voor het eerst bij een ondertekening aanwezig sinds zijn aanstelling als secretaris in oktober 2016.

Woensdag 8 februari – zaterdag 11 februari 2017: Winterstop en afgelastingen
Op zaterdag 11 februari 2017, de dag dat Ajax-icoon Piet Keizer het leven laat, staat er voor het eerst sinds de winterstop weer een volledig competitierooster op het programma, met maar liefst 26 thuiswedstrijden. Vorst en sneeuw bepalen echter, dat op vrijdag 10 februari 2017 het programma voor de B categorie al wordt geschrapt. Deze ingreep reduceert het programma tot slechts zeven wedstrijden, maar dat worden er uiteindelijk nul, omdat de zaterdagse sneeuw de velden definitief onbespeelbaar maakt.
Kunnen voetbalverenigingen ook volgend seizoen met dergelijke scenario’s worden geconfronteerd? Op woensdag 8 februari 2017 maakt de voetbalbond bekend, dat er voor het seizoen 2017-2018 aanpassingen komen in zowel de data van de competitiestart als die van de winterstop. Of die aanpassingen gaan werken, zal de tijd moeten leren.

Donderdag 16 februari 2017: Kunstgrasvelden lijken nog altijd niet veilig.

Het verhaal over de rubberen korrels op de kunstgrasvelden krijgt vandaag een vervolg. Hoewel het RIVM blijft volhouden dat er gewoon op de kunstgrasvelden gespeeld kan worden, trekken deskundigen van de Vrije Universiteit na nieuw onderzoek de veiligheid van de korrels in twijfel. Zij baseren hun onderzoek op testen met zebravisembryo’s, die zijn blootgesteld aan water, waarin rubberkorrels hebben gelegen. De embryo’s blijken dood te gaan en de visjes vertonen gedragsverandering. Volgens enkele onderzoekers is dat het bewijs, dat de stoffen gevaarlijk zijn, vooral voor de jeugd.
Wordt waarschijnlijk vervolgd, want de diverse onderzoekers en/of onderzoekinstanties zitten nog altijd niet op één lijn.

Zaterdag 18 februari 2017: Clubs in nood en debuut JO7-1

De dag begint vandaag paniekerig, want de KNVB luidt in het AD de noodklok. Veel van de 3100 voetbalclubs hebben namelijk te maken met stijgende kosten, dalende inkomsten, maar vooral met een tekort aan vrijwilligers.

Hoewel het bij sc Hoevelaken ook niet altijd eenvoudig is om vrijwilligers te vinden voor bepaalde functies, mag onze dorpsclub niet klagen over de bereidheid van ouders en leden, om taken te willen uitvoeren.

JO7-1 voor het eerste de wei in.
Meer euforie is er bij de jongste competitievoetballers binnen onze club. Voor het eerst in de historie komt er een JO7-1 team in het veld, een team dat in de oude benaming ergens tussen de Hummels en F-pupillen in huist. Het debuut van deze jongste voetballers vindt plaats in Ermelo, bij EFC ’58. Alles is nieuw voor deze spelers: een eigen tenue, de aftrap, een soort van opstelling, spelen op een half veld met echte doelen, een scheidsrechter, handjes geven en penalty’s schieten na afloop. Maar de spanning wordt snel afgegooid en na vier keer tien minuten te hebben gespeeld winnen de debutanten met maar liefst 9-1. De Hummeltrainingen hebben hun vruchten afgeworpen. (Bron en foto: Sander te Hoonte)

Pré-carnavalsavond in het clubhuis
Voor het eerst in 2017 wordt er een volledig competitieprogramma afgewerkt, met uiteraard wisselende resultaten. Met een 1-0 overwinning zetten de Vrouwen hun strijd om kampioen te worden voort, terwijl de hoofdmacht, met Raymond Buis noodgedwongen in de basis, met 3-0 wordt afgedroogd bij Zwart-Wit.  Ook Hoevelaken 2 gaat met deze cijfers ten onder tegen koploper Nunspeet.
De dag eindigt echter historisch. Voor het eerst wordt er in het clubhuis een carnavalsavond gevierd. De opkomst valt wat tegen, maar de gezelligheid is er niet minder om. De sores kunnen, voor zover nodig, even worden vergeten.

Donderdag 23 februari 2017: Dug-outs niet bestand tegen Code Oranje en exit Hoevelaken 2
In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 februari 2017 komt de wind van alle kanten. En in hevige vorm. Code Oranje wordt afgegeven. Op vrijdag blijkt er een geschatte stormschade te zijn van bijna 10 miljoen euro. Ook sc Hoevelaken draagt daar een klein steentje aan bij. De dug-outs op veld vijf blijken niet bestand tegen de stevige luchtverplaatsing en liggen op vrijdagmorgen op hun rug te wachten, om te worden gereanimeerd. Dat blijkt een mooi klusje voor de JJC. (Foto: Jan Haverkamp)

Hoevelaken 2 vindt beker-Waterloo in Zevenaar
Ondanks de hevige wind moet Hoevelaken 2 gewoon de wei in. De Hoevelakense ‘reserves’ zijn bezig aan een goed bekertoernooi en overwinteren zelfs in deze competitie. In Zevenaar moet Hoevelaken 2 het opnemen tegen DCS 2, maar een verder avontuur in de beker zit er niet in. Middels een 2-0 nederlaag vinden de Witbroeken hun Waterloo in Zevenaar. Hoevelaken VR1 is met dit resultaat nog de enige vertegenwoordiger van sc Hoevelaken in het bekertoernooi.

Vrijdag 24 februari 2017: De ‘supporter’ overleden
In Amersfoort overlijdt vandaag Henk Elsink.  Deze cabaretier/conferencier is met name in de zeventiger jaren van de vorige eeuw erg actief en populair, onder anderen vanwege zijn verhaal als supporter.
https://www.bing.com/videos/search?q=henk+elsink+overleden&view=detail&mid=ED7D54248A385254157DED7D54248A385254157D&FORM=VIRE

Zaterdag 25 februari 2017: JO19-1 verliest in carnavalsweekend
Dit weekend barst de carnaval los en daarom wordt er nauwelijks gevoetbald in Nederland. Namens sc Hoevelaken hoeft alleen Hoevelaken JO19-1 aan de competitieverplichtingen te voldoen. Op het koude Kleinhoven gaan de punten echter mee naar Heerde, want het Hoevelakense vlaggenschip van de jeugd verliest met 1-2.

Voetbal gaat nóg digitaler

Vandaag wordt ook bekend, dat er komend seizoen een volgende stap wordt gezet in het werken met het digitale wedstrijdformulier: het mobiele digitale wedstrijdformulier. Het invullen en controleren van het wedstrijdformulier kan gewoon in de kleedkamer, via een smartphone of tablet van de scheidsrechter, een speler of de vereniging. Dit betekent minder papierwerk en minder verloren tijd.

Met de invoering van het mobiele digitale wedstrijdformulier verdwijnen ook de plastic spelerspassen. Die worden vervangen door digitale spelerspassen en kunnen worden gecontroleerd via de telefoon.

Vrijdag 10 maart 2017: Niels van Grootveld wint jeugdbingo
‘Rollend het clubhuis verlaten’, dat is in de week voorafgaande aan de jeugdbingo van 10 maart de reclameboodschap, om weer veel jeugdleden naar de halfjaarlijkse jeugdbingo te lokken. Of het aan de slogan of de hoofdprijs ligt is onbekend, maar feit is wel, dat de opkomst bij de bingo groot is, evenals de gezelligheid. Uiteindelijk is het Niels van Grootveld, die rollend het clubhuis kan verlaten, want hij is de gelukkige als winnaar van de hoverboard. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 11 maart 2017: Hoevelaken sluipt naar boven
Na een paar weekenden rust mogen de ploegen uit de A-categorie het veld weer op. Vrijwel alle hoogste jeugdelftallen behalen een overwinning, Vrouwen 1 blijft op koers voor het kampioenschap (2-0 tegen VVOG), maar Hoevelaken 2 laat dure punten liggen in de strijd tegen degradatie.
Hoevelaken 1 laat zich in Biddinghuizen wel van zijn goede kant zien. Althans, in de tweede helft. Na een 1-0 achterstand bij rust wint Hoevelaken, met dank aan de uitsluiting van de sluitpost van BAS, na een trefzekere tweede helft met 4-1. Ramon Geijtenbeek maakt zijn eerste treffer voor de hoofdmacht in dit seizoen.

Zaterdag 18 maart 2017: Alle zeilen worden bijgezet voor derby tegen Terschuur
Vandaag staat de derby tegen Terschuurse Boys op het programma en dan wordt er niets aan het toeval overgelaten. Achter het clubhuis wordt op vrijdagavond een partytent geplaatst voor de verkoop van bier en snacks, maar die moet op zaterdag worden vervangen, omdat de wind in de nacht van vrijdag op zaterdag de tent op het Kerkepad doet belanden. Verder wordt er weer eens entree geheven en daarvoor moeten alle toegangspoorten worden bewaakt en/of afgesloten. DJ Paul Kassenaar verzorgt de muziek in het warme en stampvolle clubhuis, zijn zoon Ruud zorgt na de rust voor de beide treffers die Hoevelaken van een 2-0 achterstand terug brengt tot 2-2, wat ook de eindstand wordt.

Op de Hoevelakense reservebank zit vandaag een nieuw gezicht: Ferry Thomassen. Ferry is sinds het begin van dit kalenderjaar de nieuwe keeperstrainer en heeft aangeboden tijdens de wedstrijden van de hoofdmacht als reservedoelman dienst te willen doen.

Vrijdag 24 maart 2017: Raymond Buis wint Clubquiz 2017
De clubquiz heeft een nieuwe titelverdediger. Raymond Buis wint de vijfde editie van dit evenement. Met Aalt en Jeroen van Doornik, alsmede Marco Heining vormt Raymond tijdens de Clubquiz het team ‘Cafe Lobbes’, dat na zeven vragenrondes de meeste punten in de wacht weet te slepen. In de finale achtste ronde gaat het vervolgens ‘head to head’ verder. De vragen over de capaciteit van de Nederlandse voetbalstadions wordt door Raymond het beste gespeeld, zodat hij tot de vijfde clubquizwinnaar van sc Hoevelaken kan worden uitgeroepen.

Zaterdag 25 maart 2017: Hoofdmacht laat zich VOP-pen
Nog geen 24 uur na de Clubquiz 2017 is ruim een kwart van de deelnemers aanwezig op Sportpark Olympus, om de verrichtingen van de hoofdmacht gade te slaan tegen hekkensluiter VOP. Logisch, want het gat tussen nummer acht Hoevelaken en de nummer twee op de ranglijst bedraagt slechts drie punten. Hoevelaken doet derhalve volop mee voor een plaats in de nacompetitie om promotie. De aanwezigen komen echter bedrogen uit. Vanaf de aftrap lijkt Hoevelaken de wedstrijd stevig in handen te hebben, maar wanneer er na een kwart wedstrijd tweemaal op het Hoevelakense doel wordt geschoten, staat Hoevelaken ineens met 2-0 achter. De gasten doen in Amersfoort nog wel hun stinkende best om de score om te buigen, maar de genoemde tussenstand blijkt ook de eindstand, zodat Hoevelaken de aansluiting met de achtervolgers van koploper TOV dreigen te verliezen.


Hoevelaken staat met dit resultaat niet alleen. Later op de avond kent Oranje eenzelfde scenario. Ook de duurbetaalde voetballers weten een 2-0 achterstand bij rust niet om te buigen tegen laagvlieger Bulgarije, schakelen zichzelf uit voor het WK en zien hun bondscoach op straat worden gezet.

Zaterdag 1 april 2017: Vrouwen zetten stevige stap op weg naar kampioenschap
De Hoevelakense voetbalvrouwen reizen vandaag naar Veenendaal, om tegen ‘runner up’ DOVO een stevige stap op weg naar het kampioenschap te zetten. De nummer twee op de ranglijst wordt met 1-4 verslagen, zodat voorzitter Willem van Vliet alvast de boerenkar bestelt voor na de komende wedstrijd.

De Hoevelakense hoofdmacht gaat vandaag verder, met waar het vorige week is geëindigd: achter de feiten aanlopen. Tegen degradatiekandidaat Zeewolde incasseert Hoevelaken al na 3.33 minuten een eerste tegentreffer en komt die klap niet meer te boven. Hoevelaken komt nog wel terug tot 2-3, maar moet voor de tweede keer achtereen het hoofd buigen tegen een ploeg, die knokt voor punten tegen degradatie.

Vrijdag 7 april 2017: Nel Broers gelukkigste gelukszoeker
Bijna dertig gelukszoekers trekken op deze vrijdagavond naar het clubhuis, om hun geluk te beproeven bij de jaarlijkse seniorenbingo. Na vijf spelrondes, waarbij de balletjes met enige regelmaat van de grond moeten worden geraapt, wordt er een finaleronde gespeeld om een ‘buitenkeuken’. Wanneer in de eindfase het balletje B6 wordt getrokken, mag voormalig voetbalster van scH, Nel Broers, het bevrijdende woordje Bingo roepen en de barbecue, met bijbehorend vleespakket, in ontvangst nemen.

Zaterdag 8 april 2017: Vrouwen 1 kampioen
Voor de zesde keer sinds de oprichting van een damesafdeling op 31 januari 1972 wordt het eerste vrouwenteam van sc Hoevelaken kampioen. Op eigen veld moet worden gewonnen van Domstad/Majella VR1 en dat gebeurt overtuigend. Gelijk verdeeld over de twee speelhelften weet Hoevelaken zesmaal te scoren en zo het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. De geschiedenis van 1980, 1985, 1990, 2002 en 2009 herhaalt zich, al is het kampioenschap van 2017 met geen enkele voorganger te vergelijken.

Zaterdag 15 april 2017: Vrouwen bereiken bekerfinale
Een week na het behaalde kampioenschap volgt voor de Hoevelakense vrouwen een tweede succes. Middels een 3-0 overwinning op zondag tweedeklasser Longa ’30 uit Lichtenvoorde bereikt het vlaggenschip van de vrouwen vandaag de bekerfinale.

Dinsdag 25 en woensdag 26 april 2017: Genieten van de bal
Op dinsdag 25 en woensdag 26 april is er op ons sportcomplex Kleinhoven zeer veel voetbalactiviteit. De dag bestaat uit twee delen: in de ochtend de ontwikkeling van de techniek aan de hand van “de Total Soccer Methode” en in de middag de uitdagingen zoals de voetbalquiz, speluitdagingen als netje-schieten en toernooitjes spelen.

Vooraf zijn de weersverwachtingen niet best, maar dat valt uiteindelijk alleszins mee, wat zeker een bijdrage levert aan een zeer geslaagde tweedaagse. Dit keer hebben bijna 40 enthousiaste Hoevelakense voetballers van alle niveaus en leeftijden zich hiervoor opgegeven. (Bijdrage: Sander te Hoonte)

Zaterdag 6 mei 2017: Nieuwe tassen voor Vrouwen 1 en belangrijke punten voor hoofdmacht
Het is al enige weken geleden dat het eerste vrouwenteam nieuwe tassen krijgt aangeboden van Café/Restaurant De Wiekslag, maar tot een fotosessie is het nog niet gekomen. Vandaag, op de laatste competitiedag van de Vrouwen, komt het er wel van. Vervolgens hebben de Vrouwen nog maar één opdracht: revanche nemen op de enige nederlaag van dit seizoen. De missie slaagt. Met een 2-1 overwinning op Driebergen wordt de 5-2 nederlaag eerder dit seizoen ‘weggepoetst’.

Na drie overwinningen op rij krabbelt de Hoevelakense hoofdmacht weer een beetje uit een dalletje, dat zes verliespunten tegen degradatiekandidaten wel genoemd mag worden. Vandaag moet in Baarn worden aangetreden tegen kampioen TOV, en daarvan wordt, door een doelpunt van Ruud Kassenaar, voor de tweede keer dit seizoen gewonnen, waardoor Hoevelaken nog hoopt houdt op de nacompetitie.

Zondag 7 mei 2017: Twee pijlen voor de dubbel
Volgens alle gedoodverfde Feyenoordsupporters onder de Hoevelakers wordt het vandaag groot feest in Rotterdam. Henk van Zoeren: “Volgende week ben ik er niet, want ik ga een week feest vieren”.
Om half drie start Feyenoord tegen Excelsior met twee pijlen in de hand voor de dubbel. Twee uur later is daar nog maar één pijl van over.

Zaterdag 13 mei 2017: Hoevelaken 1 en 2 bereiken nacompetitie, Michel van de Bunt en Elouise van Essen speler en speelster van het jaar, Hoevelaken 4 kampioen, oudste spelende lid neemt afscheid en Henk Jacobs uitgefloten
Hoop houdt de Hoevelakense hoofdmacht in leven en daarom is er tijdens de laatste wedstrijd tegen Stroe nog altijd geloof in een goede afloop. Hoevelaken wint de noodzakelijke wedstrijd tegen Stroe (1-0), terwijl BAS op eigen veld het noodzakelijke puntverlies leidt, dat Hoevelaken  nodig heeft om de derde periodetitel te pakken. Met dit resultaat verwerft Hoevelaken een plaats in de nacompetitie, een onverwacht succes na een wisselvallig seizoen. Hoevelaken behoudt daarmee zicht op de tweede klasse.

Hoevelaken eindigt dit seizoen op de vijfde plaats, met 42 punten. Dit puntenaantal levert de spelersgroep een waardecheque van hoofdsponsor Eigenhuis Keukens op, die door Victor Klukkert wordt overhandigd aan aanvoerder en speler van het jaar, Michel van de Bunt.

Hoevelaken 2 bereikt eveneens de nacompetitie, maar dan op een ander vlak. Na een 3-5 nederlaag tegen VVOP 2 moet Hoevelaken komende weken strijden voor lijfsbehoud.

Voor Hoevelaken 3 begint de nacompetitie vandaag al. Daar waar de hoofdmacht van Hoevelaken op het hoofdveld tegen Stroe 1 strijdt voor de derde periode, daar speelt Hoevelaken 3 gelijktijdig tegen de ‘reserves’ van Stroe om promotie. Hoevelaken verliest met 1-4 en krijgt een zware klus in Stroe, om zich voor de volgende ronde te plaatsen.

Hoevelaken 4 kampioen
Meer succes is er voor Hoevelaken 4. De mannen van Theo Geurtsen komen uitgelaten terug uit Zeewolde, alwaar middels een 5-2 overwinning het kampioen wordt binnen gehaald.

Michel van de Bunt en Elouise van Essen speler en speelster van het jaar
Traditioneel vinden na afloop van de laatste speelronde van de competitie de nodige plichtplegingen plaats. Zo wordt Michel van de Bunt uitgeroepen tot speler van het jaar, gevolgd door Ewoud van de Brug en Pascal de Jong. Ruud Kassenaar wordt als topscorer beloond met de nieuw ingevoerde Jan Weyn bokaal, terwijl Wout van de Poll zich de trouwste supporter van dit seizoen mag noemen.
Bij de Vrouwen wordt Elouise van Essen gezien als de meest waardevolle speelster van dit seizoen. Lisa Bröckl en Ingeborg van Haagen, beiden dit seizoen nieuw bij sc Hoevelaken, worden de nummers twee en drie.

Hoevelaken 6 loopt leeg
Na afloop van de wedstrijd tussen Hoevelaken 6 en Zwart-Wit ’63 5 (2-3) loopt Hoevelaken 6 leeg. Maar liefst acht spelers worden bedankt voor bewezen diensten. Eén daarvan is Karel Polman, tot zijn laatste balcontact het oudste spelende lid van sc Hoevelaken. Karel bergt op 55-jarige leeftijd zijn keepershandschoenen op. Peter Richters, van november 1964, wordt daarmee het oudste spelende lid. (Foto: Carla Welgraven)

Henk Jacobs uitgefloten
Wanneer Henk Jacobs op 29 mei 2004 zijn voetbalschoenen in de wilgen hangt, meldt hij zich vrijwel direct aan als verenigingsscheidsrechter. Na een dozijn seizoenen fluiten leidt Henk vandaag zijn laatste wedstrijd, de op papier bijzondere competitiewedstrijd tussen Hoevelaken JO19-2 en Hoevelaken JO19-3 (2-5).

Maandag 15 mei 2017: 54 jaar sc Hoevelaken
Sc Hoevelaken is jarig en wordt vandaag 54 jaar. Een groot feest wordt dat niet, want het is vandaag te doen op de Coolsingel. Feyenoord viert uitgebreid het alsnog behaalde kampioenschap, waarbij uiteraard ook leden van scH aanwezig zijn.

Dinsdag 16 mei 2017: In memoriam (1): Willem van Diermen
Vandaag komt er een einde aan het leven van Willem van Diermen. Willem is voetballer bij sc Hoevelaken in de zeventiger en tachtiger jaren en speelt achtereenvolgens in de elftallen Hoevelaken 4, Hoevelaken 3 en Hoevelaken 2 en kent een aantal invalbeurten in de Hoevelakense hoofdmacht. Willem is in zijn tijd bij sc Hoevelaken altijd nadrukkelijk aanwezig en schuwt, als centrale verdediger, het stevige werk niet.
Willem overlijdt aan longkanker. Hij mag slechts 66 jaar worden.

Willem van Diermen, voorste rij, tweede van links, in de zeventiger jaren als speler van Hoevelaken 2.

Hoevelaken 3 uitgespeeld
Het voetballeven gaat door, al komt voor Hoevelaken 3 ook daar voor dit seizoen een eind aan. Het lijkt soms zo leuk, een plaats in de nacompetitie, maar voor Hoevelaken 3 is het toetje snel bedorven. Na de 1-4 nederlaag op eigen veld, op zaterdag 13 mei 2017, wordt er drie dagen later in Stroe fors verloren. De ‘reserves’ van Stroe, die p/d wedstrijden spelen om niet te degraderen, drogen Hoevelaken 3 met 9-1 af. Daarmee is het Hoevelakense sprookje snel ten einde.

Zaterdag 20 mei 2017: Nacompetitieperikelen
Voor Hoevelaken 1 en 2 begint vandaag de nacompetitie. De hoofdmacht strijdt voor promotie om een plaats in de tweede klasse, maar verliest op Kleinhoven de eerste wedstrijd tegen ESA met 2-1. Via Ramon Geijtenbeek komt Hoevelaken direct na rust op 1-0 (foto), maar tien minuten later staat de latere eindstand al op het bord.

Hoevelaken 2 doet het in dat opzicht beter. De mannen van Ben Boekhout spelen om lijfsbehoud en gaan op bezoek bij Advendo 2. Met diverse oudgedienden als kartrekkers spelen de ‘reserves’ een degelijke wedstrijd en winnen met 0-2. (Foto: Erik van ‘t Hof)

Hoevelaken JO11-1 wint Marco van Ginkel toernooi

Hoevelaken JO11-1 kan terugkijken op een geweldig seizoen, dat via de berichtgeving door Wim van de Veen van week tot week kan worden gevolgd. De voormalige E1 wordt ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie, reikt ver in het bekertoernooi, speelt in de winterstop een indrukwekkend toernooi bij FC Utrecht en wordt in een hogere klasse vierde in de voorjaarscompetitie.
Vandaag mag JO11-1 deelnemen aan een toernooi bij Valleivogels, waaraan Marco van Ginkel zijn naam heeft verbonden. Na een reeks fantastische wedstrijden wint Hoevelaken dit toernooi, wat het seizoen nog onvergetelijker maakt. De jonge voetballers mogen uit handen van de PSV-er de beker in ontvangst nemen en uiteraard ook met hem op de foto. (Bron en foto: Wim van de Veen)

Dinsdag 23 mei 2017: Hoevelaken blijft derdeklasser
Het lukt Hoevelaken vandaag niet om de zaterdag opgelopen achterstand tegen ESA weg te poesten. Hoewel Hoevelaken hard werkt en vooral in de tweede helft van zich afbijt, blijkt de Arnhemse defensie een onneembare vesting. De wedstrijd blijft op 0-0 steken, waardoor Hoevelaken al in de eerste ronde van de nacompetitie wordt uitgeschakeld voor promotie.

Na een disciplinaire afwezigheid van twee maanden keert Joost van den Heuvel in de nacompetitie terug bij de selectie. In de thuiswedstrijd tegen ESA als invaller, vandaag als basisspeler.

Succes is er wel voor Hoevelaken 2. Na de 2-0 overwinning zaterdag in Ederveen wordt Advendo ’57 2 vandaag op Kleinhoven met 5-0 teruggewezen.

Donderdag 25 mei 2017, Hemelvaartsdag: Geen dubbel voor de vrouwen
Een dag na de door Ajax verloren Europacup finale (0-2 tegen ManU) staat er opnieuw een belangrijke bekerfinale op het programma. Op Kleinhoven moet Vrouwen 1 het opnemen tegen FC Gelre 1, een zondag eersteklasser uit Doetinchem. De Hoevelakense Vrouwen gaan, na hun kampioenschap, voor de dubbel, maar met 2-4 valt de score in het voordeel uit van de gasten. De Vrouwen behalen de dubbel niet, maar zijn wel reuzetrots op hun tweede plaats in het bekertoernooi van District Oost.

En weer is er een teamfoto. Nog nooit zijn er in een seizoen van één team zoveel teamfoto’s gemaakt, als dit seizoen bij de Vrouwen. Ook een record.

Donderdag 25 mei – zondag 28 mei 2017: Drie jeugdteams naar Engeland
Hoevelaken JO15-2, JO13-1 en JO11-4 gaan op Hemelvaartsdag internationaal. De drie genoemde jeugdteams mogen met het driejaarlijkse internationale uitstapje de clubkleuren verdedigen bij de voetbalvrienden van Beccles.

Zaterdag 27 mei 2017: Nacompetitie voor Hoevelaken 2
Deze dag wordt vooraf aangekondigd als de eerste voetballoze dag op Kleinhoven van het voorjaar, waarop zelfs het clubhuis niet open zal gaan. Echter, vanwege het Lesley Boerebach-toernooi in Lelystad wordt de nacompetitiewedstrijd Lelystad ’67 2 – Hoevelaken 2 omgedraaid en begint de dubbele confrontatie in Hoevelaken. Op een warm Kleinhoven begint Hoevelaken de tweeluik goed door de gasten met 2-1 terug te sturen naar de polder, al had die uitslag veel ruimer kunnen uitvallen wanneer de kansen beter waren benut. (Foto: Erik van ‘t Hof)

Woensdag 31 mei 2017: Clubblad verschijnt weer
JO7-1: “Bij een tegendoelpunt wordt er met de tegenstander meegejuicht …….”
Vandaag wordt de Zijlijn weer bij de bezorgers en de post aangeboden. In het voorjaarsnummer van 2017 zijn verhalen te lezen over het (sc) Hoevelaken van Teus van Rootselaar en Henk van Zoeren, over het voetballeven van Melany van Gelder, over sponsor De Wiekslag alsmede een historische Aangedikt. In ‘achter de rug en voor de boeg’ worden de hoogtepunten van de tweede seizoenhelft belicht. Verder doet de VTZ van zich spreken.

Vrijdag 2 juni 2017: Daniël Bezembinder speler van het jaar bij JO19-1
Eigenlijk mag Daniël Bezembinder nog uitkomen in de categorie JO17, de voormalige B-junioren, maar desondanks is hij in het seizoen 2016-2017 de spits van Hoevelaken JO19-1. Sterker nog, in het voorjaar van 2017 krijgt Daniël zelfs twee invalbeurten in de Hoevelakense hoofdmacht. In de oefenwedstrijd tegen Renswoude en in de competitiewedstrijd tegen EFC ’58.
In het eerste weekend van juni is Hoevelaken JO19-1 traditioneel op stap in Zuid-Limburg. Tijdens dat uitstapje wordt Daniël uitgeroepen tot speler van het jaar van de voormalige A-junioren. (Bron en foto: FB-pagina Thijs Smeenk)

Zaterdag 3 juni 2017: Hoevelaken 2 blijft reserve eersteklasser
Hoevelaken 2 mag als allerlaatste Hoevelakense ploeg in het seizoen 2016-2017 voor een officiële wedstrijd de wei in. Op het programma staat de return tegen Lelystad ’67 2, waarin de ‘reserves’ een 2-1 voorsprong verdedigen om het vege lijf te redden. In Lelystad weet Hoevelaken de gastheren op gelijke hoogte te houden (1-1), waardoor degradatie wordt afgewend.
Peter van der Weerd stopt vanwege lichamelijke ongemakken met voetballen. In Lelystad speelt hij zijn laatste officiële wedstrijd. (Foto: Katja Griever)

Donderdag 8 juni 2017: Vlaggenschepen op bezoek bij hoofdsponsor Eigenhuis Keukens
Het is inmiddels traditie, dat eenmaal per jaar zowel de hoofdmacht van de heren als de hoofdmacht van de vrouwen worden uitgenodigd bij hoofdsponsor Eigenhuis Keukens. Op donderdag 8 juni zijn beide teams weer welkom. Initiator Victor Klukkert verzorgt op het parkeerterrein van zijn pand een gezellige barbecue, waarbij uiteraard ook het spelelement, de quiz, niet ontbreekt.

Zaterdag 10 juni 2017: Voor de leeftijdsgroepen JO9, JO8 en JO 7 begint nu al het seizoen 2017/2018 en alle vrijwilligers worden bedankt voor hun tijd en moeite
In het voetbalseizoen 2017/2018 zal een aantal nieuwe leeftijdscategorieën (JO8 en JO7) aan de competitie deelnemen. Vandaar dat er deze zaterdag al in de nieuwe samenstellingen wordt geoefend. Geen 7-7 meer, maar 6-6 op kleinere speelvelden. JO7 zal, wanneer ook voor hen door de KNVB een competitie wordt opgezet, 4-4 gaan spelen. (Bron en foto: Sander te Hoonte)

Vrijwilligers bedankt
Later op de avond vindt er een bedankavond plaats voor alle vrijwilligers. Ruim honderd enthousiastelingen, waaronder veel jonge vrijwilligers, komen opdagen, om zich in de luren te laten leggen door entertainer Magic Michel.

Zondag 11 juni 2017: Kwart eeuw Manouk van de Vuurst


Ieder lid is per seizoen eenmaal jarig, maar in sommige gevallen wordt daar een sc Hoevelaken-tintje aan gegeven. Familie en teamgenoten van Manouk van de Vuurst vinden een kwart eeuw leven dermate inspirerend, dat ze op Kleinhoven bijeen komen voor een surpriseparty voor dit voetbaldier.

Donderdag 15 juni 2017: In memoriam (2): Mees van Dusschoten.
Ook laatste handtekeningen geplaatst.
Vandaag komt er een einde aan het leven van Mees van Dusschoten. Mees maakt in de eindjaren tachtig, beginjaren negentig deel uit van de veteranen van sc Hoevelaken, waarmee hij ook eenmaal kampioen wordt. Daarnaast zit Mees graag aan, aan de kaarttafel en neemt hij deel aan diverse kaartevenementen. Halverwege de jaren negentig is Mees betrokken bij een persoonlijk incident, waarbij hij fysiek ver wordt teruggeworpen en niet meer in staat is te voetballen. Ook zijn deelname aan de kaartevenementen neemt af. Mees vertoont zich in de 21e eeuw nog een enkele keer op Kleinhoven, maar heeft verder geen binding meer met de vereniging. Mees (56) overlijdt aan een hartstilstand.


De veteranen van sc Hoevelaken met Mees ‘Kuuk’ van Dusschoten, staand derde van links.

Laatste handtekeningen gezet
In de avonduren worden de laatste handtekeningen gezet onder een verbintenis, die Jeffrey van der Horst en Dennis Willemsen ook in het seizoen 2017-2018 bindt aan sc Hoevelaken. Jeffrey (links) is ook volgend seizoen hoofd van de medische staf, terwijl Dennis (rechts) nog een jaar verantwoordelijk is voor het hoogste jeugdteam, alsmede de hoogste leeftijdscategorie van sc Hoevelaken.

Vrijdag 16 juni 2017: Rudy Baalman komt naar sc Hoevelaken
Het regiokatern van het AD komt vandaag met het nieuws, dat intern bij sc Hoevelaken al een paar dagen bekend is, namelijk de overgang van Rudy Baalman van Achterveld naar Hoevelaken. Rudy is in het seizoen 2016-2017 een belangrijke schakel in de selectie van Achterveld, dat mede door zijn imposante bijdrage van 21 treffers de nacompetitie haalt, maar op doelsaldo niet promoveert. Rudy wil op zaterdag gaan voetballen, wil een stapje hogerop en kent Harry Oussoren nog uit de tijd, dat die hoofdtrainer is bij Achterveld. Kortom, de stap is snel gezet. Aan Rudy de taak om te bewijzen, of hij een versterking is in de kwaliteit of een aanvulling in de breedte.
In augustus 2016 is Rudy met Achterveld op Kleinhoven de eerste oefentegenstander van sc Hoevelaken in het seizoen 2016-2017. Achterveld wordt nog net niet met dubbele cijfers (9-0) naar huis gestuurd.

Zaterdag 17 juni 2017: Djops wint bedrijventoernooi
Djops, een bedrijf in de uitzendbranche, is de winnaar geworden van het 22e bedrijventoernooi van sc Hoevelaken. Voor het bedrijf, dat zich in mei 2015 in Hoevelaken vestigt, is dat de tweede keer in drie jaar. In 2016 is Djops verliezend finalist. Poelier Van Veen, BVV en het team Bezembinder worden de nummers twee, drie en vier.


Maar liefst 32 teams schrijven zich namens een bedrijf in, om in vier poules van acht uit te maken, wie zich voetballend de meest succesvolle werkgever mag noemen. Want de eigenlijke winnaars zijn al bij de eerste balomwenteling bekend, namelijk alle deelnemers, die in het ‘toernooi zonder wanklank’ onder prachtige weersomstandigheden met elkaar een heerlijke voetbaldag hebben. Weliswaar komt niet iedereen zonder kleerscheuren thuis, want oudere spelers die denken dat ze nog 18 zijn en/of spelers die (nog) niet gewend zijn aan kunstgras, lopen aan het eind (of al aan het begin) van de dag op krukken of met een pak ijs om hun enkel.

Vrouwen tweede bij Leeuwinnencup
Verderop in de gemeente, op de velden van Sparta Nijkerk, strijden de vrouwen van sc Hoevelaken om de Leeuwinnencup. De Hoevelakense voetbalsters zijn daar vaste klant en worden deze editie tweede. Elouise van Essen, in mei al uitgeroepen tot ‘Speelster van het Jaar’, wordt vandaag uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Zij wordt daarmee beloond met de Renske den Beste trofee, vernoemd naar de speelster die zowel voor Sparta Nijkerk uitkwam als één seizoen voor sc Hoevelaken en op 29 januari 2016 uit het leven stapte. (Bron: Facebook-pagina sc Hoevelaken Vrouwen)

Donderdag 22 juni 2017: Uitzwaaiavond Peter van der Weerd
Hij is pas 31 jaar, maar noodgedwongen moet Peter van der Weerd zijn voetbalschoenen in de eiken hangen. Zijn enkels kunnen de voetbalweelde niet meer dragen. Dus wordt op donderdag 22 juni 2017 de hoofdmacht opgetrommeld, alsmede een team met oud eerste elftalspelers bestaande uit voormalige ploegmaten van Peter, om in een inmiddels traditionele afscheidswedstrijd het einde van een voetbalcarrière nog maar eens te benadrukken. Beide teams gaan op de foto, voorzitter Willem van Vliet houdt een afscheidsrede en uit handen van hoofdtrainer Harry Oussoren ontvangt Peter een aandenken uit zijn actieve voetballoopbaan.

Zaterdag 24 juni 2017: Zomerklussendag
Na een aantal zomerse dagen heerst er vandaag een voortdurende motregen. En juist daarin moeten er klussen worden geklaard, om Kleinhoven zomerklaar te maken. Tien voornamelijk (oud)bestuurs- en JJC-leden zijn actief om reclameborden te poetsen, geld te tellen, dug-outs te ontdoen van oude reclameteksten en diverse andere noodzakelijke kwarweitjes op te knappen. Vele klussen zijn geklaard en daarmee kunnen de hekken van het sportpark voorlopig een aantal weken dicht.

Donderdag 29 juni 2017: Sponsor Uttien & Vermeer valt in de prijzen
Het team van Uttien & Vermeer is uitgeroepen tot ‘Meest aanbevolen praktijk van Nederland’ in de categorie Grote Prakijken. Wat het winnen van de award nog leuker maakt, is dat de praktijk Fysiotherapie Leusden.nl wordt uitgeroepen tot ‘Meest gewaardeerde praktijk van Nederland’. Fysiotherapie Leusden.nl en Uttien & Vermeer werken al sinds een jaar samen om de kwaliteit van de praktijken te verbeteren. Wát is het dan een beloning om, op een aantal van 7.500 praktijken in Nederland, allebei een award te verdienen.

Donderdag 13 juli 2017: In memoriam (3): André Boer
Vandaag komt er een einde aan het leven van André Boer. André fluit sinds een drietal seizoenen als verenigingsscheidsrechter wedstrijden bij onze vereniging. Veelal in de middag de lagere seniorenelftallen, maar ook menige jeugdwedstrijd op de vroege zaterdagmorgen is door hem tot een goed einde gebracht. Sinds het begin van dit kalenderjaar is bekend dat André ziek is.  André kan de strijd tegen longkanker niet winnen. (Bron: Bert Wigchers)

Dinsdag 18 – vrijdag 21 juli 2017: Sc Hoevelaken reikt verder dan Kleinhoven

Hoe diepgeworteld kan clubliefde zitten? Bij leden van sc Hoevelaken heel diep. Zo diep zelfs, dat ‘kleine’ Jan van den Heuvel en zijn wandelmaten (m/v) tijdens de 101e Vierdaagse van Nijmegen zich verfrissen in een ware sc Hoevelaken tent. Voor dat laatste blijkt Nettie Buitink verantwoordelijk, die als toeschouwer bij dit immaterieel cultureel erfgoed aanwezig is.

Juli/augustus 2017: Clubhuis krijgt nieuwe identiteit
Onder aanvoering van de kantinecommissie wordt een groot deel van de zomerstop gebruikt om het clubhuis van een nieuwe identiteit te voorzien. Muren worden geschilderd, gordijnen vervangen, nieuwe statafels gerealiseerd en achter de bar komt een compleet nieuwe (koel)kastenwand. Met dit oppimpen komen de gelden van de VriendenLoterij goed terecht.

Dinsdag 8 – donderdag 10 augustus 2017: Voetbalschool op Kleinhoven

Het fenomeen is in augustus bijna niet meer weg te denken van de Hoevelakense voetbalvelden: de jaarlijkse voetbalschool in de zomervakantie. Ook dit jaar weet een vijftigtal jeugdvoetballers (m/v) drie dagen lang de weg naar Kleinhoven te vinden, om te werken aan hun lichamelijke conditie en hun technische vermogen.

Zaterdag 12 augustus 2017: Eerste wedstrijd op Kleinhoven en clubhuis krijgt een ‘smoel’
Op Kleinhoven wordt vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. De selectie oefent tegen tweedeklasser Lunteren (0-1). In de eerste helft speelt een ploeg, waarvan de meeste spelers komend seizoen in de hoofdmacht te zien zullen zijn. Na de rust spelen de potentiële tweede elftalspelers. Alleen doelman Sjoerd Kloppenburg blijft op zijn post.
Rudy Baalman maakt in de ploeg van de eerste helft zijn debuut voor sc Hoevelaken. Ver in deze helft krijgt Rudy een open kans om de score te openen, maar hij treft slechts de vuisten van de doelman.

Het clubhuis krijgt vorm
Op de achtergrond van de oefenwedstrijd wordt er in het clubhuis hard gewerkt om het interieur een ander aanzien te geven. Vandaag staat de kastenwand achter de bar op het programma, die onder leiding van Mike Geurtsen en de helpende handen van André van de Bunt, Dion Boekhout en Dennis de Haas wordt geconstrueerd.

Zaterdag 19 augustus 2017: Teambuildingsdag Hoevelaken 2
Zaterdag 19 augustus 2017 staat voor Hoevelaken 2 in het teken van de teambuilding. Het programma begint voor de mannen van Ben Boekhout op de Dorpsdag, waar wordt deelgenomen aan de dorpsloop. Vervolgens wordt er geploeterd op Kleinhoven, waar de reclameborden een goede beurt krijgen. Het programma wordt afgesloten bij het reclamebord van Ottenschot, de shirtsponsor van Hoevelaken 2, voor een ‘gecoördineerde’ teamfoto. (Bron en foto: Ben Boekhout)

De hoofdmacht van sc Hoevelaken oefent vandaag in Ermelo. EFC ’58, vorige seizoen nog competitiegenoot van Hoevelaken maar komend seizoen vierdeklasser, verweert zich (soms te) fel, maar weet een 0-4 nederlaag niet te voorkomen. Voor Hoevelaken scoren Ruud Kassenaar en Edwin Duijst voor de rust en Jeffrey Huisman en Joost van den Heuvel (strafschop) na de rust.

Donderdag 24 augustus 2017: Wedstrijdzaken app wordt uitgelegd
Voor het voetbalseizoen 2017-2018 komt de KNVB met een nieuwe voetbal.nl app. In deze app kunnen wedstrijdprogramma’s, uitslagen, standen en clubnieuwtjes worden bekeken. Daarnaast wordt er ook een wedstrijdzakenapp geïntroduceerd, waarin het wedstrijdformulier wordt vastgelegd en waarmee de spelers zich moeten legitimeren met een digitale spelerspas. Hiermee verdwijnt de plastic pas.
Om kennis te maken met deze wedstrijdzaken app organiseren de beide scheidsrechterscoördinatoren, Albert te Lindert en Bert Wigchers, een introductieavond voor iedereen, die met deze materie te maken krijgt in het komende seizoen. De belangstelling is groot, zodat er vanuit mag worden gegaan, dat bij de eerste officiële wedstrijden de meeste leiders voorbereid aan de start verschijnen.

Zaterdag 26 augustus 2017: Eerste  wedstrijdverslag wordt ingestuurd
De bal rolt weer, dus wordt er ook weer aandacht besteed aan de nodige wedstrijdverslagen. Jeffrey Forée, in het seizoen 2016-2017 een uitermate trouwe scribent, komt vandaag als eerste met een wedstrijdverslag. Op zijn eigen optimistische wijze beschrijft Jeffrey, hoe Hoevelaken JO10-1 in een vriendschappelijke wedstrijd korte metten maakt met de JO11-1 van Eemdijk: 15-0.

Donderdag 31 augustus 2017: Zware straf in amateurvoetbal na vuile sliding

De landelijke- en regionale media komen vandaag met het bericht, dat een amateurvoetballer een zware straf krijgt opgelegd voor een vuile overtreding, gemaakt eerder dit jaar. Er wordt gesproken over een unieke uitspraak en de vraagt rijst, of dit een incident blijft of een terugkerend ritueel gaat worden. Verder: liggen dergelijke zaken bij de politie, of bij de KNVB? Met dit nieuws zijn zowel de ogen als de discussies geopend.

Zaterdag 2 september 2017: Bekervoetbal van start
Bijna alle Hoevelakense teams storten zich vandaag in het bekertoernooi. De resultaten zijn wisselend, van royale overwinningen tot ruime nederlagen. Waar twee vlaggenschepen van sc Hoevelaken, Hoevelaken 1 en Hoevelaken VR1, hun uitwedstrijden winnen, daar moeten twee jeugdkeepers maar liefst 25 keer vissen. Hoevelaken JO10-1 (foto) wint de bekerderby tegen Sparta Nijkerk JO10-3 met 9-1.

Dinsdag 5 september 2017: Fotosessie bij Eigenhuis Keukens
Vandaag worden de team- en portretfoto’s van Hoevelaken 1 en Hoevelaken VR1 voor de presentatiegids gemaakt. Eigenhuis Keukens is daarvoor de traditionele gastheer.

Zaterdag 9 september 2017: Opnieuw bekerspektakel
Vandaag staat de tweede ronde van het bekertoernooi op het programma. Omdat de competitie dit seizoen voor het eerst drie weken later begint, zijn alle teams voor het bekertoernooi ingeschreven. Op deze wijze kan iedereen toch lekker voetballen en hebben alle teams automatisch hun oefenwedstrijden. De vraag is alleen, of deze wijze van wedstrijden afwerken voor alle teams zin heeft. Op 2 september is al gemeld, dat twee Hoevelakense doelmannen maar liefst 25 keer de gang naar het net hebben moeten maken. Maar het kan nog erger. Hoevelaken JO10-3 verliest met maar liefst 27-0 van Sparta Nijkerk JO10-1, terwijl Hoevelaken JO10-1 de keeper van SDV Barneveld JO10-5 maar liefst 34 (!) maal laat vissen. Doelwachter 
Bram Ledegang scoort eenmaal en staat verder vrijwel de hele wedstrijd met zijn handen
op zijn rug.

Ook de Hoevelakense vlaggenschepen winnen hun bekerwedstrijden royaal. Eerst wint VR1 met 5-1 van ZVV ’56 en vervolgens Hoevelaken 1 met 6-0 van Lienden.

Maandag 11 september 2017: Zijn Feyenoorders eikels?
Iedere maandagmorgen komt de schoonmaakploeg bijeen om de accommodatie er weer spic en span uit te laten zien. Soms komen de JJC’ers voor onaangename verrassingen te staan, wanneer er weer eens vernielingen zijn aangericht bijvoorbeeld, maar vandaag is de ontmoeting met Kleinhoven op een andere wijze (on)aangenaam. Enkele Feyenoord-aanhangers hebben met eikels hun voorliefde voor de club uit Rotterdam kenbaar gemaakt. Jan Baas, aanhanger van Ajax, weet de creativiteit te waarderen en zet zijn rivaliserende tegenstander op de ‘gevoelige plaat’.

Vrijdag 15 september 2017: Presentatiegids komt uit
De voetbalcompetitie begint dit seizoen drie weken later en daardoor kan ook de presentatiegids later uitkomen. Vandaag komt hij van de persen en kan hij bij de leden worden bezorgd.

In deze meest recente uitgave spreken de “Spelers van het Jaar” (m/v) van het seizoen 2016-2017, Michel van de Bunt en Elouise van Essen, dit jaar beiden aanvoerder van hun ploeg, zich uit over het komende seizoen. Kantinebeheerder Carla Welgraven vertelt over het kantinewerk en het opgepimpte clubhuis, terwijl de voormalige aanvalsleiders Ron en Freek Bezembinder hun eigen onderneming onder de loep nemen. Uiteraard zijn ook de diverse veranderingen in het voetbal in deze gids meegenomen.

Zaterdag 16 september 2017: Vlaggenschepen naar volgende bekerronde
Vandaag staan de laatste wedstrijden van het bekertoernooi op het programma. Vanwege de weersomstandigheden worden diverse wedstrijden afgelast, zodat er tot 21 oktober 2017 (inhaalprogramma) moet worden gewacht, voordat de eindstanden bekend zijn. Hoevelaken 1 en Hoevelaken VR1 hoeven daarop niet te wachten. Beide teams mogen deze zaterdag voor hun derde wedstrijd de wei in en bereiken beiden de volgende ronde. De mannen middels een 3-0 zege op Zeewolde, de vrouwen ondanks een 1-2 nederlaag in een onnodig harde wedstrijd.

(Foto: Facebookpagina Vrouwen 1)

Maandag 18 september 2017: Wim Uiterwijk symboliseert clubliefde
Het AD komt vandaag met een speciale bijlage over het amateurvoetbal. In een column over clubliefde laat scribent Peter Pos het oudste lid van sc Hoevelaken aan het woord. Wim Uiterwijk (92) vertelt daarin, dat hij al een halve eeuw als vrijwilliger bij sc Hoevelaken rondloopt (wat een zeer royale berekening blijkt) en dat hij, om zijn hobby te kunnen blijven uitoefenen, zelfs op hoge leeftijd met een laptop heeft leren werken.

Vrijdag 22 september 2017: Barry de Winter in het nieuws
In de regiokatern van het AD is vandaag een interview te lezen met Barry de Winter. Barry gaat zijn derde seizoen in als NSC-er en lijkt dit seizoen eindelijk een basisplaats te hebben veroverd. Over Hoevelaken zegt hij in het vraaggesprek met Peter Pos: “Ik voetbalde bij APWC in de jeugd, toen ik op een feestje Dennis Willemsen tegenkwam. Hij was trainer van sc Hoevelaken D1 en vroeg, of ik daar wilde komen voetballen. Dat zag ik wel zitten, want dat was toch een stapje hogerop. In totaal heb ik tien jaar bij Hoevelaken gevoetbald”.

Zaterdag 23 september 2017: Competitie van start
Drie weken later dan gebruikelijk gaan vandaag de voetbalcompetities van start. De hoofdmacht zet in de openingswedstrijd al direct een mogelijk seizoenrecord neer: de snelste tegentreffer van de competitie. Al na 56 tellen ligt de eerste bal achter doelman Sjoerd Kloppenburg. Hoevelaken verliest uiteindelijk met 2-1, waarbij de laatste twee treffers van de onderhoudende wedstrijd in de extra tijd vallen.

Het Hoevelakense vlaggenschip is niet de enige verliezer bij de senioren. Hoevelaken 4 en Hoevelaken VR1 winnen hun duel, alle andere seniorenteams beginnen eveneens met een nederlaag.

De overwinning van Vrouwen 1 betekent de eerste euforische teamfoto van de competitie. Hoeveel gaan er volgen?

Dinsdag 26 september 2017: Sportminded Hoevelaken op bezoek bij Picnic

Het rugnummer van Johan Cruijff is bereikt daar waar het gaat om de bijeenkomsten van Sportminded Hoevelaken. Deze organisatie is een samenwerkingsverband tussen de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en de MHCH en organiseert halfjaarlijks een bijeenkomst voor hun grootste (potentiële) sponsoren. Ditmaal is de bijeenkomst in Zandfoort aan de Eem, waar gastspreker Laurens Hoekstra vertelt over het belang van bedrijfsmerken. Vervolgens wordt er een uitstapje gemaakt naar buurman Picnic, het online boodschappenbedrijf, alwaar de genodigden een inkijk krijgen in de wijze van bezorgen van de dagelijkse levensmiddelen.

Vrijdag 29 september 2017: Voetbalclinic voor jeugdtrainers en -leiders
De trainers en leiders van de hummels tot en met de O10 krijgen deze avond een voetbalclinic, verzorgd door Dennis Been, eigenaar van de voetbalschool, die regelmatig van de velden op Kleinhoven gebruik maakt. De aanwezigen krijgen te horen, hoe ze op de meest optimale wijze de jongste voetbaljeugd kunnen onderwijzen. De opkomst is groot en de organisatoren noemen de bijeenkomst geslaagd. (Bron en foto: Facebookpagina Sander te Hoonte)

Zaterdag 30 september 2017: Contract met sponsor Eigenhuis Keukens verlengd
Voor de zevende keer sinds 1999 zitten vertegenwoordigers van sc Hoevelaken en Eigenhuis Keukens met elkaar om de tafel, om een driejarig contract te ondertekenen. Beide partijen zijn dermate tevreden over de onderlinge samenwerking, dat Eigenhuis Keukens tot minimaal 2020 aan sc Hoevelaken verbonden blijft als hoofdsponsor.
Eigenhuis Keukens sponsort onder anderen de hoofdmacht van de mannen met een bepaald bedrag per wedstrijdpunt. Tot dusverre hoeft de hoofdsponsor nog niet diep in de buidel te tasten, want ook de tweede wedstrijd van de competitie gaat verloren (2-3 thuis tegen Batavia ’90).

Grand-café De Haen is met ingang van dit seizoen terug als sponsor van “De Man van de Wedstrijd”. Na twee seizoenen DUO DUO neemt De Haen deze sponsoring weer over. Randy Gerritsen is de eerste speler, die deze prijs in nieuwe vorm in ontvangst mag nemen. Niet alleen vanwege zijn late treffer, maar vooral vanwege zijn goede spel.

Dat het voor zowel de nieuwe sponsor als de club even wennen is mag worden opgemaakt aan de schrijfwijze van het woord ma(t)ch.

 Maandag 2 oktober 2017: In memoriam (4), Gerard Kik
Vandaag overlijdt Gerard Kik, de eerste trainer van sc Hoevelaken van buiten het dorp. In november 1963, lopende het eerste seizoen van sc Hoevelaken in de korte historie van de club, wordt Kik, zoals hij overal genoemd wordt, als trainer van onze club aangesteld. Kik blijft anderhalf jaar de Hoevelakense hoofdtrainer, verdwijnt vanwege bezigheden elders een jaar van het toneel en keert in 1966 voor één seizoen bij sc Hoevelaken terug.

Woensdag 4 oktober 2017: Internationaal bezoek op Kleinhoven
Mede dankzij Hotel De Klepperman is Kleinhoven sinds een paar jaar interessant voor buitenlandse teams als trainingsaccommodatie. Een overnachting in het enige Hoevelakense hotel kan uitstekend worden gecombineerd met een training op Kleinhoven, als voorbereiding op een voetbalseizoen en/of belangrijke wedstrijd.
Tijdens dierendag is het de beurt aan het nationale team van Oostenrijk onder de 18. Oostenrijk O18 werkt een aantal trainingen af op het hoofdveld van sc Hoevelaken, ter voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Nederland O18 (0-0) die op donderdag 5 oktober 2017 zal worden afgewerkt. (Foto’s: Carla Welgraven)

Zaterdag 7 oktober 2017: Hoevelaken van de nul af en vrijwilligers in het nieuw
Na twee nederlagen op rij wint Hoevelaken in de derde competitiewedstrijd met 1-0 in en van Elspeet. De Hoevelakense hoofdmacht loopt daarmee synchroon met de competitie in 2016-2017.


Hoevelaken JO10-1, het team dat nog altijd als enige een correspondent meeneemt naar de wedstrijden, pakt volgens scribent Jeffrey Forée de koe bij de horens en verslaat Advendo ’57 JO10-1 met ruime cijfers (7-3).

Vrijwilligers in het nieuw
In een eendrachtige samenwerking steken de beide hoofdsponsors, Eigenhuis Keukens en Van Duinkerken Sport & Kamperen, de vrijwilligers van sc Hoevelaken in nieuwe jassen. Het initiatief komt van de sponsors zelf en helpt onder anderen de JJC’ers de winter door.

Maandag 9 oktober 2017: Algemene Ledenvergadering
Begin oktober wordt traditioneel de algemene ledenvergadering gehouden. De opkomst is goed en de vele aanwezigen zien Eduard Koster voor het eerst als secretaris de vereniging toespreken. Verder wordt Wim Uiterwijk bedankt voor vele decennia vrijwilligerswerk en wordt Marga van de Grootevheen bedankt voor bewezen diensten als financieel ondersteuner. Penningmeester Rudy de Rijk overlegt mooie cijfers, wat mede te maken heeft met een florerend clubhuis. Echter: net als in andere geledingen van de club zijn hier meer vrijwilligers welkom.

De avond wordt, zoals sinds 1988 gebruikelijk, afgesloten met de huldiging van leden die 25 jaar, 40 jaar (sinds 2003) of 50 jaar (sinds 2013) lid zijn van sc Hoevelaken. Dit jaar zijn dat er zeventien, verdeeld over twaalf 25-jarigen en vijf 40-jarigen.

Staand vlnr: Peter Pos (40), Bert Wigchers (25), Jarno van den Bor (25), Ruud Kassenaar (25), Sander te Hoonte (25), Klaas van de Pol (40), Jan Bloemendal (40). Voor vlnr: Bianca van Dijk (25), Karel Polman (25), Dennis van der Helm (25), Robert Withaar de Jong (25), Kees van Veluw (40) Richard Wernsen (25). Op de foto ontbreken André van de Hoef, Vincent Ribot, Wilco Wernsen (allen 25) en Melis van Putten (40).

Zaterdag 14 oktober 2017: Topdag qua sponsoring en hoofdmacht naar het linker rijtje
Vandaag kunnen er de nodige plaatjes worden geschoten vanwege diverse sponsoractiviteiten. Zo  ondertekenen Van Duikerken Sport en Kamperen en sc Hoevelaken al weer voor de achtste keer sinds september 1995 een overeenkomst, die hen aan elkaar koppelt. Voor maar liefst vijf jaar dit maal.

Hoevelaken JO15-2 in het nieuw
Pluimveeslachterij Van den Bor mag inmiddels tot de trouwe sponsoren van sc Hoevelaken worden gerekend. Niet alleen staat er al jarenlang een reclamebord langs de zijlijn van het hoofdveld, Van den Bor steekt ook al enkele jaren diverse teams in nieuwe pakken. De geldschieters zijn zelf de tel al een beetje krijt. “Dit is de vierde, of vijfde keer”. Het team dat dit seizoen door Van den Bor in het nieuw wordt gestoken (trainingspakken en tassen), is Hoevelaken JO15-2, het team van zoon Dinand.

Statafels krijgen een naam
Met ingang van de nieuwe voetbaljaargang is het clubhuis van sc Hoevelaken verrijkt met nieuwe statafels. De tafels zijn voorzien van sponsornamen, waarmee de productiekosten zijn weggewerkt. Western Airco, Covebo, Interfer en Endurance zijn de ondernemingen, die hun naam inmiddels aan de statafels hebben verbonden.

Dinsdag 17 – donderdag 19 oktober 2017: Voetbaldriedaagse op Kleinhoven

Het begint inmiddels een traditie te worden dat jonge voetballers (m/v) zich tijdens een schoolvakantie kunnen laten bijscholen om een betere voetballer (m/v) te worden. Ook tijdens deze herfstvakantie kan er weer volop worden geoefend. Vijfendertig voetballiefhebbers weten de weg naar Kleinhoven te vinden, waar diverse oefenvormen, spelvormen en quizzen hen door de vakantie loodsen.

Woensdag 18 oktober 2017: De omgekeerde wereld van De Stad Nijkerk

Vandaag verschijnt het wedstrijdverslag van Hoevelaken – Hulshorst in De Stad Nijkerk. Bij het lezen ervan ontstaat echter het gevoel, dat je het ‘sufferdje’ uit Hulshorst voor ogen hebt. Dit geldt echter niet alleen voor het wedstrijdverslag van sc Hoevelaken. In Nijkerkerveen zullen ze bij het wedstrijdverslag van Veensche Boys waarschijnlijk de indruk hebben gekregen, dat  het ‘sufferdje’ uit Lunteren bij hen is bezorgd.

Donderdag 19 oktober 2017: Vandalisme breidt zich uit tot wedstrijdshirts
In het doel aan de bosrand van veld drie vindt Wim Uiterwijk vandaag een achtergelaten shirt. Na een wandeling over het veld blijkt het een shirt te zijn van Hoevelaken 2, gezien de shirtreclame die er op staat. De naam van Ottenschot is echter nauwelijks meer te zien, omdat het shirt in brand blijkt te zijn gestoken. Ook het doelnet heeft daar littekens aan overgehouden.
De vraagt rijst, wie het in zijn hoofd haalt om een dergelijk shirt in de fik te steken. Verder komt de vraag op, hoe dat shirt in het net van dat doel is terecht gekomen en waarom het daar nog hangt. Hoe dan ook, de verantwoordelijken zadelen de club toch weer op met een schadepost.

Zaterdag 21 oktober 2017: Goede bekerresultaten en hoofdmacht in de top drie.
In het laatste weekend van de herfstvakantie moeten maar liefst achttien teams de wei in voor een bekerwedstrijd. De Hoevelakense teams doen het daarin goed, want maar liefst twaalf van die wedstrijden worden gewonnen. Eén duel eindigt gelijk. Voor de Hoevelakense vrouwen (3-1 winst bij Orion) betekent dat weer een groepsportret.

Niet alleen tweederde deel van de cupfighters heeft succes, ook de Hoevelakense hoofdmacht doet goede zaken. Door een ruime overwinning op Barneveld (4-1) staat Hoevelaken ineens in de top drie. Daarmee zullen vele trouwe volgers na de eerste twee nederlagen geen rekening hebben gehouden.

Maandag 23 oktober 2017: JO10-1 naar volgende bekerronde
Eigenlijk moet de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase tussen de JO10-1 van Hoevelaken en Advendo ’57 plaatsvinden in de herfstvakantie, maar omdat beide teams dan te veel vakantiegangers herbergen, wordt genoemd duel voor vandaag geprogrammeerd. Dat is voor iedereen even wennen, want voordat de aftrap kan plaatsvinden, moet er nog van alles geregeld worden. Wat op zaterdag zo vanzelfsprekend lijkt, is dat op maandag ineens niet meer.
Hoe dan ook, de wedstrijd tussen beide teams is een deja vu. Nadat Hoevelaken eerder dit seizoen de ploeg uit Ederveen met 7-3 verslaat, gebeurt dat tijdens deze bekerwedstrijd opnieuw. Met dit resultaat plaatst Hoevelaken zich voor de volgende bekerronde, die in december 2017 verder gaat. (Foto en info: Wilma Schreuder – Forée)

Vrijdag 27 oktober 2017: Bram van Aalst wint jeugdbingo
Al vele jaren zijn er bij de jeugdbingo van de supportersvereniging mooie prijzen te winnen. De Hoevelakense voetbaljeugd komt dan ook graag en massaal naar dit halfjaarlijkse evenement en ook vandaag is de opkomst groot. De hoofdprijs is een Xbox One S 500 GB, die uiteindelijk gewonnen wordt door Bram van Aalst. (Foto: Carla Welgraven)

Zaterdag 28 oktober 2017: Geen ‘vier op een rij’ voor de hoofdmacht, MO13-1 in het nieuw en eerste wedstrijd voor JO8-4

De Hoevelakense hoofdmacht weet niet meer wat winnen is tegen Zwart-Wit. Na twee nederlagen in de vorige voetbaljaargang tegen de voormalige kelners wordt er vandaag opnieuw verloren. In Harderwijk wordt het 2-1.

Meer succes is er voor de meisjes van MO13-1. Dit team speelt dit seizoen voor het eerst in competitieverband en heeft tot nu toe alle vijf de wedstrijden in winst weten om te zetten. Zo ook vandaag, wanneer SDC Putten met 3-0 naar huis wordt gestuurd.
De overwinning van vandaag lijkt mede geïnspireerd door de nieuwe trainingspakken en tassen, die de speelsters krijgen aangeboden van Rederij “Succes”.

Eerste wedstrijd JO8-4
Voor Sep Riksen, Tijn van Grol, Stijn Pluim, Freek van Ommen (midden vlnr), Mark Huurdeman, Loek van Grol, Julian Hazelaar en Ruben Simon (voor vlnr) begint vandaag hun voetbalcarrière. De mannen van de JO8-4 spelen vandaag hun eerste competitiewedstrijd en doen dat tegen de JO8-1 van Zeewolde. Dat alle begin moeilijk is blijkt maar weer, want het competitiedebuut gaat met 2-5 verloren.

Cameravrouw: Nina van Arum

Zaterdag 4 november 2017: Derby Day, Catwalk Day en Birthday
Al vanaf het bekend worden van het competitieprogramma wordt er uitgekeken naar zaterdag 4 november 2017: Hoevelaken – Terschuurse Boys op Kleinhoven. Op de aansluitende feestavond loopt geen morele winnaar rond, want de buren delen de punten: 4-4.

Gezien de ervaringen na een vorige editie neemt de kantinecommissie dit keer geen risico en laat al halverwege de middag Heineken langskomen, om de biertanken te vullen.

Nieuw bij de derby is de worstkraam, waarin door Steltenpool gesponsorde worsten en soep wordt verkocht. In de loop van het seizoen zullen er in de keuken vaker door Steltenpool gesponsorde producten worden aangeboden.

Hoevelaken JO15-1 en JO10-1 in het nieuw
Vandaag worden er twee jeugdteams in het nieuw gestoken. Hoevelaken JO15-1 krijgt trainingspakken, coachjassen en tassen van Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek (foto boven). Hoevelaken JO10-1 krijgt trainingspakken van Priad Autosleutels (foto onder).

Gijs van Ginkel halve eeuw oud
Wie lid is van sc Hoevelaken loopt de kans, dat er door teamgenoten volop aandacht wordt geschonken aan een bijzondere verjaardag. Vandaag ervaart Gijs van Ginkel dat. Het feit dat hij op donderdag 2 november 2017 een halve eeuw oud wordt, kan bijna niemand ontgaan. Gijs doet zelf aan de ‘gekte’ mee door zichzelf na de met 3-4 verloren wedstrijd van Hoevelaken 7 tegen Veluwse Boys 3 uit te roepen tot man van de wedstrijd.

Zaterdag 11 november 2017: Vervolg campagne “positief coachen”, Hoevelaken uitgebekerd en JO17-5 in het nieuw
Vanaf vandaag komt er een vervolg op de campagne ‘Positief coachen’, die op 30 september 2016 in het clubhuis een start kent met een theaterbijeenkomst voor alle vrijwilligers. Ambassadeur Anita Vonder gaat de kar trekken van een campagne die moet zorgen voor een nog positievere clubcultuur, waarin het voor alle leden en bezoekers nog leuker wordt.

Hoofdmacht uitgebekerd
Positief coachen is voor hoofdtrainer Harry Oussoren vandaag niet zo’n groot probleem. Hoevelaken speelt sinds een aantal jaren weer eens een bekerwedstrijd na de poulefase en treft daarin eersteklasser WHC.  Hoevelaken verliest weliswaar met 1-3, maar speelt de hele wedstrijd goed mee in deze veredelde oefenwedstrijd.

Uitspraak van de dag
“Je kunt niet zeggen dat er bij de Vrouwen geen hond komt kijken”.(Bas van Vulpen)
De ondersteuning helpt Vrouwen 1 vooralsnog niet, want na de 4-1 overwinning tegen Zuidvogels in de eerste competitiewedstrijd verliezen de vrouwen vandaag voor de zesde keer op rij in competitieverband.

Hoevelaken JO17-5 in het nieuw
Het is druk met alle sponsoractiviteiten die er in het najaar van 2017 plaatsvinden. Vandaag is het weer raak. Hoevelaken JO17-5 krijgt nieuw shirts en trainingspakken aangeboden van King Fish Selection uit Nijkerk.  (Foto: Martijn Latour)

Dinsdag 14 november 2017: In memoriam (5), Teus van Rootselaar
In de late avond gaat het leven van Teus van Rootselaar over in herinnering. Teus overlijdt aan de gevolgen van een hersenbloeding.
Teus is lid vanaf het eerste uur bij sc Hoevelaken en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Niet alleen als voetballer, dat hij tot zijn 57e volhoudt, maar ook als wedstrijdsecretaris (1975-1978), clubhuisbeheerder (1978-1993) en lid van de onderhoudsploeg (tot maandag 13 november 2017). Voor al zijn werkzaamheden wordt Teus op 13 oktober 2014 benoemd tot Lid van Verdiensten.

Zaterdag 18 november 2017: Vlaggen halfstok
De mooiste dag van de week staat vandaag geheel in het teken van het plotselinge overlijden van Teus van Rootselaar, eerder deze week. De vlaggen hangen halfstok, alle teams houden een minuut stilte voor aanvang van hun wedstrijden en in het clubhuis is een
herdenkingsplek ingericht, waar het condoleanceregister kan worden getekend. Uiteraard is deze schok op Kleinhoven het gesprek van de dag.


Naast rouwen wordt er ook gevoetbald. De hoofdmacht speelt een natte en koude wedstrijd bij Rood-Wit ’58 en neemt de drie punten mee naar huis. Ook de vrouwen winnen eindelijk weer een competitiewedstrijd, zodat er weer een teamfoto rondgaat. De vrouwen winnen met 0-8 bij DOVO, een resultaat dat Ajax later deze dag bij NAC evenaart. Dat laatste betekent de hoogste uitoverwinning in competitieverband ooit. (Foto: FB pagina Vouwen 1)

Woensdag 22 november 2017: Dag van het overlijden
Na een trieste week, die geheel in het teken staat van het overlijden van Teus van Rootselaar, wordt er vandaag van hem afscheid genomen. De condoleancebijeenkomst, in het clubhuis van sc Hoevelaken, trekt 250 mensen naar Kleinhoven. Aan het slot van de bijeenkomst wordt de kist van het clubhuis naar de auto gedragen door Teus’ vrienden van de onderhoudsploeg. (Foto: Willem van Vliet)

In memoriam (6): Gert Korver
Vandaag komt bij sc Hoevelaken ook het bericht binnen, dat Gert Korver is overleden. Gert (79) is oud voetballer van sc Hoevelaken, die zich in 1967 inschrijft als lid. Hoewel Gert als wisselspeler op de eerste kampioensfoto in de historie van de hoofdmacht staat, wordt hij geen vaste waarde voor dit team. Gert voetbalt voornamelijk bij de veteranen en maakt zich in de eerste helft van de jaren zeventig voor sc Hoevelaken verdienstelijk als clubhuisbeheerder. In het kampioensjaar 1985-1986 is Gert opnieuw bij de hoofdmacht betrokken: als grensrechter. In oktober 2007 wordt Gert gehuldigd vanwege een veertigjarig lidmaatschap.

Zaterdag 25 november 2017: Drie teams in het nieuw
Het is Black Friday weekend en dus kan er gewinkeld worden. Drie teams mogen vandaag op de foto vanwege nieuwe kledij. De speelsters van Vrouwen 1 (DUO DUO) krijgen nieuwe trainingspakken en mogen tevens een spijkerbroek uitzoeken. Hoevelaken VR2 speelt opnieuw in shirts van DA drogisterij en parfumerie Van Altena en Millennium sports en health club steekt Hoevelaken JO17-3 in nieuwe shirts.

Drie overeenkomsten tussen VR1 en VR2 (boven en onder) vandaag: Beide teams worden in nieuwe kledij gestoken, beide teams werken een thuiswedstrijd af, maar verliezen allebei met drie treffers verschil.


Hoevelaken JO17-3 maakt reclame voor Millennium sports & health club.

Ook de hoofdmacht doet goede zaken. VIOS Vaassen wordt verdiend aan de zegekar gebonden, waardoor Hoevelaken zich steviger in de groep achtervolgers op koploper Unicum nestelt.

Zaterdag 2 december 2017: Sinterklaas bezoekt de Hummels en JO13-2 kampioen
Het Sinterklaasfeest wordt op zaterdag 2 december 2017 op een andere wijze gevierd dan gebruikelijk. Sinterklaas wordt ditmaal niet in het clubhuis ontvangen, maar op het veld. Daar brengt de Goedheiligman een bezoek aan de Hummels, de jongste voetballers van sc Hoevelaken die nog pas aan het begin staan van wat wellicht een imposante voetbalcarrière kan worden. “Het was een fantastisch kinderfeest”, zeggen de mensen, die erbij aanwezig zijn. En zo hoort het ook. (Foto: Maarten Stoffels)

JO13-2 najaarskampioen
Ruim twintig kilometer verderop, in Putten, wordt een ander feestje gevierd. Hoevelaken JO13-2 wint bij SDC namelijk met 11-1 en mag zich de eerste Hoevelakense najaarskampioen in 2017 noemen. (Foto: Hans Reitsma)

Jeffrey Forée als dicht-piet
De razende reporter van Hoevelaken JO10-1 begint zijn wekelijkse wedstrijdverslag in de sfeer van de dag: met een sinterklaasgedicht. Verder treedt de verslaggever en huisdichter (iedere speler krijgt van Jeffrey een persoonlijk gedicht) van JO10-1 vandaag ook op als scheidsrechter. Dat doet hij in burger. Op de vraag, of hij de wedstrijd in een pietenpakje heeft geleid antwoordt Jeffrey:
“Het pietenpakje was iets te koud
En daarvoor ben ik eerlijk gezegd ook een klein beetje te oud”

Onder de kop: JO10-1 speelt vandaag niet voor Sinterklaas begint Jeffrey het verslag als volgt:
U zult het in deze drukke dagen bijna niet geloven
Maar de Sint was op deze zaterdag aanwezig op mooi Kleinhoven
Natuurlijk is de Sint hun grote held
Maar eerst wachtte daar vv Barneveld
De wedstrijd met als inzet plaats vijf
Dit duel had dus echt veel om het lijf
Over publieke belangstelling viel niet te klagen
Waar halen die ouders elke week die energie toch vandaan zult U zich afvragen?
Bij het aanschouwen van dit team zult U begrijpen waarom
Ook al was het vandaag -3 en stonden de tenen krom
Het plezier en enthousiasme straalt er vanaf
De Sint is dat niet ontgaan, evenals zijn gehele staf
Het wedstrijdverslag zoals U leest kent vandaag een ander begin
Maar Uw razende reporter en Co doen dat geenszins met tegenzin
U allen een mooie pakjesavond is wat ik u wens
De Sint mag trots zijn met zoveel fans!!

In Lelystad wordt het geen feest. De hoofdmacht speelt een uiterst verdienstelijke wedstrijd tegen koploper Unicum, maar verliest na een discutabele strafschop vlak voor tijd met 1-0.

Dinsdag 5 december 2017: Het clubblad rolt van de persen
Het Sinterklaascadeau voor sc Hoevelaken is het najaarsnummer van De Zijlijn, dat vandaag van de persen rolt en deze week aan de bezorgers en post kan worden aangeboden.
In dit nummer een verhaal met de spelers van Hoevelaken A1 uit de voetbaljaargangen 1990-1991 en 1991-1992. Verder vertellen vader en zoon Broekhuis over hun sc Hoevelaken, wordt er teruggekeken op tien jaar sponsorcommissie (inclusief een overzicht van alle sponsoractiviteiten in de eerste helft van dit seizoen), wordt Schoonderbeek als sponsor naar voren gehaald en wordt er aandacht besteed aan een aantal personen, dat ons in dit najaar is ontvallen. Hoevelaken JO10-1 staat in de stadionlichten en tevens is er een overzicht met hoogte en dieptepunten tot nu toe. Kortom, genoeg te genieten.

Zaterdag 9 december 2017: De witste dag van de week
Het blijven mooie plaatjes: de onbetreden sneeuwvloeren op een sportcomplex. Het enige nadeel daarbij is natuurlijk, dat er dan niet gevoetbald kan worden. In dit tweede weekend van december 2017 is er geen algehele afgelasting vanuit de bond, maar desondanks worden alle wedstrijden van sc Hoevelaken afgelast. De eerste noodgedwongen voetbalvrije zaterdag van het lopende seizoen. (Foto: Willem van Vliet)

Vrijdag 15 december 2017: Eerste Santa Run in Hoevelaken
In het centrum van Hoevelaken vindt vandaag voor het eerst een kerstmannenrace plaats. Het laat zich raden, dat daar weer een delegatie van de Hoevelakense voetbalvereniging aan deelneemt. En wie anders kunnen dat zijn dan de Hoevelakense voetbalvrouwen. Wanneer er ergens een teamfoto van gemaakt kan worden, dan zijn zij ter plaatse. (Foto: Kees van den Heuvel)

Zaterdag 16 december: Het laatste voetbalweekend van 2017
Voor het amateurvoetbal staat vandaag het laatste wedstrijdprogramma van 2017 op de kalender. Voor sc Hoevelaken is dat een gecombineerd competitie- en bekerprogramma. Met voornamelijk positieve resultaten. Zo maakt de Hoevelakense hoofdmacht voor rust gehakt van SDS ’55 en is na één speelhelft de overwinning (en eindstand) al binnen: 3-0.
De Hoevelakense reserves spelen verdienstelijk gelijk tegen VVOP 2 (0-0), de nummer twee op de ranglijst (al had er volgens Ben Boekhout meer ingezeten) en in het bekerprogramma komt het in drie wedstrijden op strafschoppen aan. De schutters van Hoevelaken 3 (foto onder), JO17-2 (foto rechts, FB pagina Dos Kampen) en MO15-1 kennen geen vrees en schieten zich vanaf de elfmeterstip naar de volgende bekerronde.

Maandag 18 december 2017: Vroege kerstoverdenking

Een week voor de kerst komt het AD met een artikel, dat tijdens de kerstdagen ter overdenking kan worden meegenomen. Aan het rijtje genoemde clubs kunnen zomaar ook die van sc Hoevelaken en een aantal regionale verenigingen worden toegevoegd. Gelukkig geldt dit artikel voor de meeste ouders niet, maar wie de (voetbal)schoen past, kan de kerstvakantie beter benutten, om een stel nieuwe aan te schaffen.

Woensdag 20 december 2017: Hoevelaken JO19-1 en JO17-1 volgend seizoen weer in de hoofdklasse?
Na een succesvolle najaarscompetitie wordt er vandaag bekend, dat JO19-1 en JO17-1 (foto) in de voorjaarscompetitie van 2018 zijn ingedeeld in de promotieklasse. Die positie houdt in, dat bij een succesvolle tweede seizoenhelft de beide teams na de zomer in de hoofdklasse kunnen uitkomen. Werk aan de winkel dus, om aan de doelstelling van het voetbaltechnisch beleidsplan te voldoen.

Donderdag 21 december 2017: Trainersperikelen
Ajax maakt zichzelf vandaag belachelijk door een aantal trainers op straat te zetten. De Amsterdammers komen er blijkbaar achter, dat ze er in de zomer een puinhoop van hebben gemaakt en willen nog voor de Kerst schoon schip maken.
Bij Hoevelaken functioneert het gezonde verstand op dat gebied beter. Via de website laat het bestuur weten, dat de contracten van hoofdtrainer Harry Oussoren en B-trainer Ben Boekhout met een jaar zullen worden verlengd. Harry gaat daarmee na de zomer van 2018 zijn derde seizoen in als hoofdtrainer van sc Hoevelaken. Voor Ben wordt het zijn vierde seizoen in zijn tweede sessie als B-trainer. (Archieffoto. De handtekeningen moeten nog worden geplaatst.)

Zaterdag 23 december 2017: Winterklussendag
Een veertigtal leden, bestaande uit delegaties van het eerste – en tweede elftal, JO19-1, het project Queen of Peace for Uganda, Myasa, de onderhoudsploeg en het bestuur, komen in de vroege ochtend naar Kleinhoven, om in gezamenlijkheid het complex winterklaar te maken.  Vloeren en wanden van de kleedkamers worden geschrobd en de putjes schoongemaakt, trainingsdoelen gerepareerd, dug-outs en doelpalen schoongemaakt, bladeren verwijderd rondom de velden en op de daken van het clubhuis, tuintafels en boegdelen van het clubhuis en het witte huisje schoongespoten, terwijl in de bestuurskamer alsmede in (de keuken van) het clubhuis er ook een algehele schoonmaak plaatsvindt. Tevens wordt een sleutelkastje met sleutelplan vervaardigd. Kortom, vele klussen worden geklaard op deze zaterdagmorgen, die uiterst geslaagd genoemd mag worden. (Bijdrage van Willem van Vliet)

Donderdag 28 december 2017: Toepen en hartenjagen
Op kaartgebied is de avond toepen en hartenjagen tussen de kerstdagen en de jaarwisseling voor de Supportersvereniging de traditionele afsluiting van het kalenderjaar. Vandaag komen er 27 kaartliefhebbers naar het clubhuis, om de strijd aan te binden met hun verenigingsgenoten. Van de vijftien toepers mag André van de Bunt (foto rechts) zich uiteindelijk de meest succesvolle ‘bluffer’ noemen. Bij het hartenjagen is Gerard van de Grootevheen (foto links) van de twaalf deelnemers de succesvolste.

Hoevelaken deelnemer aan Zuiderzee zaalvoetbaltoernooi
Een provincie verder, in het Utrechtse Spakenburg, doet een delegatie van sc Hoevelaken mee aan de vierde editie van het Zuiderzee zaalvoetbaltoernooi. Hoevelaken is ingedeeld in een poule met een Spakenburgs zaalvoetbalteam, IJsselmeervogels en het Nederlands politieteam. Na één overwinning en één nederlaag lijkt Hoevelaken de halve finales te bereiken door van IJsselmeervogels te winnen, maar in de slotfase eindigt een 1-0 voorsprong in een 1-2 nederlaag. Geen verrassing derhalve, maar wel weer een mooie ervaring.

Vrijdag 29 december 2017: FIFA2018 toernooi
2017 wordt afgesloten met een historisch moment: het eerste voetbal game toernooi in het clubhuis van sc Hoevelaken. Maximaal 40 deelnemers kunnen er aan dit FIFA2018 toernooi meedoen, waarvan 21 jeugdige leden gebruik maken. In vijf poules strijden zij om het recht van de meest succesvolle e-player. Dat blijkt uiteindelijk Mats van den Top te zijn, gevolgd door Christiaan van der Marck en Joost Kok.

Het jaar uit met Ajax
Na de aanstelling van Erik ten Hag voor twee en een half jaar als hoofdtrainer doet Ajax nog pogingen, om Alfred Schreuder als diens assistent binnen te halen. Mocht dat lukken, dan is het voor de Amsterdammers te hopen, dat Schreuder dat vak beter verstaat dan dat van assistent scheidsrechter. Op zaterdag 16 november 2013 laat Alfred Schreuder tijdens de competitiewedstrijd tussen Hoevelaken 2 en SDV Barneveld 4 zien, dat hij heel goed heeft begrepen wat er van een verenigingsgrensrechter wordt verwacht. Schreuder draagt het vaandel, maar sportiviteit staat daarin niet hoog.

Tot slot
Het achtste jaaroverzicht in successie zit erop. In vele opzichten kan 2017 de boeken in als een enerverend jaar. Eigenlijk net als voorgaande jaren. Tranen van geluk en verdriet hebben elkaar afgewisseld; er is gestreden voor kampioenschappen en tegen degradaties; er is op recreatief niveau lekker gebald; veel teams zijn in nieuwe kledij gestoken; het clubhuis heeft een nieuw gezicht gekregen; er zijn naast de hoofdmoot voetbal diverse nevenactiviteiten georganiseerd en heel veel mensen hebben op diverse terreinen vele uren in de club gestoken. Kortom, hulde aan iedereen die voor of namens sc Hoevelaken van 2017 hebben gemaakt, wat het geworden is.

Ik dank iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan dit jaaroverzicht, hartelijk, wens iedereen een heel sportief en vooral gezond 2018 en spreek de wens uit, dat ook het jaaroverzicht van 2018 weer een mooi beeld gaat geven van een prachtig voetbaljaar.

Robert

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het jaaroverzicht van 2018 kan een bericht (met foto!!) sturen naar r.kreuning1@kpnplanet.nl

Top